Отговори
# 705
Наясно ли сте какво става с Белене и какви проблеми има там?

Аз не съм.
Но подозирам, че си наясно.
Обясни, моля.

# 706
Наясно ли сте какво става с Белене и какви проблеми има там?
Та се питам с какво се различава Белене от Фукушима.
Явно мерките за сигурност са различни за различните страни. За едни може, за други не може.

Душичка... В Белене няма нищо освен трап с няколко панела. До реакция не се стигало , дано се стигне , някога. В смисъл , че все още няма действаща централа!
Не се ли измори?

# 707
Тук подозирам световна конспирация срещу Белене и абсолютна аванта на Япония спрямо мерките за безопасност на централите им Thinking
Но все пак чакам осветление, защото и аз не съм наясно Tired

# 708
BREAKING NEWS: Radiation twice the maximum seen so far detected at nuke plant Monday:

# 709
Респектирана  съм от японската дисциплина и искрено им съчувствам за трагедията.Влизам в темата да следя новини   bouquet

# 710
Ами атомната енергия не е шега работа и наистина трябва тия централи да са подсигурени за всичко ако ще и за 10 по Рихтер и 20 метра цунами или въобще да ги няма на такъв сеизмичен район. Иначе остава да се молим "Да не дава Бог" Praynig и да вярваме в техническия ген на японците.
За дисциплинираността и силата на японците като нация няма какво да говорим. Те са известни с това на целия свят и ще преодолеят бързо този удар на природата или по-скоро материалните щети от него, защото болката от трагичната смърт на хиляди хора няма как да бъде излекувана.

# 711
http://asia.actualno.com/news_338978.html
След земетресението в Япония евразийската тектонична плоча се е преместила с 20 метра на изток, съобщават днес японските сеизмолози. Според тях някои райони на страната, които най-много са пострадали от стихията - префектурите Ивате и Фукусима, са станали по-ниски със 75 см.

Aйде пак с преувеличенията!  ooooh!
Само 2 м е преместването, а не 20!

# 712
Рòса, мислиш ли, че не съм наясно до къде е стигнало строителството на АЕЦ Белене и си мисля, че това е работеща централа?  Laughing Моля те, не ме обиждай!
Критериите за сигурност са различни и аз лично се дразня, че ни се упражнява такъв натиск да си затворим нашата централа, а в Европа има централи, които са много по-зле от нашата, но не ги закриват и те си функционират.

# 713

Критериите за сигурност са различни и аз лично се дразня, че ни се упражнява такъв натиск да си затворим нашата централа, а в Европа има централи, които са много по-зле от нашата, но не ги закриват и те си функционират.

Ох Боже, за това ли бил целия зор  Rolling Eyes  А аз да си помисля, че за Япония си загрижена.

# 714
B & C, колкото и да те е яд става въпрос за пари Mr. Green
Стига сте се карали. Нека всеки си споделя мнението, няма нужда да спорите, просто споделяйте Wink
Вижте японците колко са единни в нещастието Peace

# 715
Плахо се записвам по темата, да не я търся из клю-то.
Надявам се троловете тук да се нахранят по-скоро и да зачезнат.

# 716
Моля ви се, като автор на темата имам морален ангажимент за добър тон в темата.
Вижте японската опашка за вода и нашенската пред Лидъл, и да се засрамим, викам.

# 717
Япония официално е призовала Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) на ООН да изпрати свой екип от експерти, който да помогне за настоящата ядрена криза в страната, съобщи генералният секретар на организацията Юкия Амано, предаде АФП. - информация на агенция Фокус

Е, време беше! Още в началото, като започнаха експлозиите трябваше да се съберат най-добрите експерти в света и да мислят заедно. Дано вече не е късно...

# 718
# 719
  • The QC to be!!!
Днес се срещтнах с един лекар от Токйо, който имаше планирана визита от месеци и реши да не я отложи въпреки случващото се в родният му град. Долетя вчера и след 2 дни се връща там. Днес прави презантация за работата си, и в началото беше свързана с това което се случва там и е 1:1 това което Самурайка описва. В Токйо няма вода, хляб, ориз, т.хартия по магаизните както и мн. други неща от първа необходимост, но хората не са в паника. Няма нужда от паника, а от трезвомижлещи и спокойни граждани въпреки случващото се. Започват да спират тока от днес, но чакаше потвърждение от жена си кога точно. Шапка им свалям на тази нация Peace както и на Самурайка и всичките ѝ билизки и приятели там.  Hug  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт