Отговори
# 975
В Бургас и не знам си къде свършил йода по аптеките Shocked

във Варна

Гледах българин, включил се от Япония за новините по тв 7. Ка, че Токио не е застрашен от радиационно замърсяване, какво остава за Европа.

... и България, ще помогне на Япония с храна и вода. Уточняват се количествата от Министерството на земеделието и японското посолство.

# 976
Гледах българин, включил се от Япония за новините по тв 7. Каза, че Токио не е застрашен от радиационно замърсяване, какво остава за Европа.

Да бе и за това някой компании евакуират персонала си http://africa.ibtimes.com/articles/122984/20110315/radiation-fea … ions-in-tokyo.htm

# 977
Проблемният четвърти реактор на АЕЦ „Фукушима-1” може да бъде охладен с вода, излята от хеликоптери
15 март 2011 | 17:51 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. Операторът на засегнатата от земетресение японска ядрена централа може да излее вода с хеликоптери, за да охлади резервоар за използвано ядрено гориво в единия от реакторите в рамките на следващите два или три дни, предаде АФП.
„Токио илектрик пауър ко” може да излее водата в сградата на четвърти енергоблок от АЕЦ „Фукушима-1”, съобщи представител на компанията. Експлозия в енергоблока по-рано във вторник проби две дупки във външната облицовка на реактора, излагайки резервоара с отработено гориво на външния въздух.
Япония е изправена пред потенциална катастрофа след проблеми с охлаждането и експлозии в АЕЦ „Фукушима-1”, в резултат на които изтече известно количество радиация, която може да бъде отнесена от вятъра към столицата Токио.

също и това:

Радиационният облак от японската АЕЦ е носен от вятъра към открития океан
15 март 2011 | 18:13 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. Според съобщения на японските метеоролози вятърът отнася радиационния облак от експлозиите в АЕЦ „Фукушима-1” към открития океан, съобщава Би Би Си.
Въпреки това властите препоръчват на хората в района на централата да напуснат региона.
От японското правителство предупредиха, че след третата експлозия, засегнала един от шестте реактора в АЕЦ „Фукушима-1”, радиационният фон в района във вторник достигна нива, опасни за човешкото здраве.

Добри новини!

# 978
Гледах българин, включил се от Япония за новините по тв 7. Каза, че Токио не е застрашен от радиационно замърсяване, какво остава за Европа.

Да бе и за това някой компании евакуират персонала си http://africa.ibtimes.com/articles/122984/20110315/radiation-fea … ions-in-tokyo.htm

Не коментирам. Предавам какво каза човека по Тв 7.

# 979
  • София
На мен не ми е ясно защо японците отказват руски ядрени специалисти да им помогнат? Все пак това са хора, които са преминали вече през една страшна катастрофа. Биха били от полза. Стоят в Хабаровск и никой не ги иска newsm78
Днес гледах Путин как озадачено стоеше и накрая каза: "Все пак това е решението на нашите японски колеги....." Сигурно има причина , но....

# 980
По евронюз тече надпис, че са поискали чуждестранни специалисти. Не казват дали от една националност или какви точно, но явно са склонни на консултация и помощ от чужбина.

# 981
Боже, колко сме жестоки ние хората!!!
Преди малко чета в сайта Православие, че японците видите ли понеже не били християни, затова Господ ги наказвал. Как може такова безсърдечие, умът ми не го побира. Срамота!!! Седнали да съдят. Ето, това сме ние българите-гадняри.
Аз от дни чета тук, и се моля и притеснявам за тоя народ.
Дано вече да свършват бедствията.

# 982
http://www.focus-news.net/?id=n1502809

Канадците изкупиха йодните таблетки от аптеките заради страх от радиация.

# 983
  • София
Недейте да се хвърляте на йода, защото може да си отключите автоимунно заболяване.

Да!

• Излишният йод в организма може да провокира редица сериозни заболявания на човешкия организъм - тиреотоксикоза, автоимунен тиреодит. Това означава, че организмът изработва антитела към собствените клетки на щитовидната жлеза.
• Йодът има една особеност - той ускорява много процеси в организма на човека. Затова активното приемане на чист йод може да провокира растеж на злокачествени клетки.

# 984
Не знам дали гледате http://www.ustream.tv/channel/nhk-world-tv , но на мен ми направи впечатление изказванията на японците.
В началото казаха "МОЛЕТЕ СЕ ЗА НАС" , а днес казват - "Не се нуждаем от молитви или пари, имаме нужда от хора, които да дойдат и да помогнат на място.
Горе долу Същото казва и Katz от http://yokosonews.com/live/.

# 985
  • София
по БНТ казаха, че в този момент приемът на йод ще е опасен за организма, а няма да помогне. За какво го пият този йод  ooooh!

Ей, сетиха е и нашите за вода и храна, сега ако оповестят и сметките по медиите, за да набираме помощи грешка няма да имат.

И аз не съм чула, че отказват руски специалисти. Изявлението доколкото разбрах е било, че се нуждаят от специалисти, а не казаха без руснаци.

п.с. тези глупости с религията няма да ги коментирам, че ако напиша какво мисля, няма да съм вече член на форума  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 18:59 от missence

# 986
В началото казаха "МОЛЕТЕ СЕ ЗА НАС" , а днес казват - "Не се нуждаем от молитви или пари, имаме нужда от хора, които да дойдат и да помогнат на място.

Сменили са приоритетите, реагират според ситуацията, а тя е доста динамична.

# 987
  • София

Сменили са приоритетите, реагират според ситуацията, а тя е доста динамична.

евала им за което.

# 988
На мен не ми е ясно защо японците отказват руски ядрени специалисти да им помогнат? Все пак това са хора, които са преминали вече през една страшна катастрофа. Биха били от полза. Стоят в Хабаровск и никой не ги иска newsm78
Днес гледах Путин как озадачено стоеше и накрая каза: "Все пак това е решението на нашите японски колеги....." Сигурно има причина , но....

Отношенията между Русия и Япония хич не са добри заради Курилските острови. В края на Втората световна Русия ги окупира, а Япония оспорва това до ден днешен. Миналата есен Медведев ги посети и Япония в знак за протест си беше отзовала посланика в Москва.
В днешната руска преса някъде четох, че Япония е приела руски спасители с кучета, бяха сериозна цифра, почти колкото американците и коментара беше, че е показателно за едно бъдещо затопляне на отшенията.

# 989
По последни данни на NHK WORLD в префектура Мияги официално мъртви са 1619 души, а 10 000 се водят изчезнали.В префектура Фукушима 506 убити, а 2220 са изчезналите.
Общо официалният брой на загиналите до момента е 3 373.

Потресаваща е гледката, където спасителите обикалят разрушенията в търсене на оцелели.Когато намерят тела на загинали няма как да ги превозят.Затова връзват червени флагчета.

Дават как във временните убежища има едни дълги маси с много телефони.Да се обадят хората на близките си.

Общи условия

Активация на акаунт