Отговори
# 990
A аz само плахо да попитам (и ако е въzможно беz раzни иzнервености, веселбата и така си е достатъчна), май не схващам  нещо.. То хубаво, ако облакът не отиде към страната, а към открития океан, както сума ти пъти прочетох наzад.. В смисъл, да, не е пряко над Япония и над хората.. Обаче цял ден не мога чак да се иzрадвам и на таzи уж хубава новина, приzнавам си.. И като отде над океана? Нали все някъде ще слеzе в него... Ами това не е ли достаъчно ужасно, само по себе си? Та една огромна екосистема е сериоzно zастаршена, а това не е иzолирана екосистема.
Та като се иzипе в окена, нима я няма повече таzи радияция? Дали? Някак това "отива към океана" ми zвучи малко в повече радостно, отколкото в същност е... като отиде там, няма да иzчеzне беzследно..
Какво ще стане тогава?

# 991
Кой облак?

# 992
Сова, и аз от плахост не смеех да питам, че тук и дума не може да се издума за радиация Rolling Eyes За същото нещо си мислех-една екосистема като Тихия океан е застрашена, току що по новините на Бтв казаха, че почвата под централата ще е отровена векове наред. Става нещо, но се покрива според мен. Сервират ни го на час по лъжичка. Източната част на Русия била със завишени нива на радиация.

# 993
Това за океана изобщо не е радостно,ще засегнат цялата океанска еко-система,тези риби и други водни същества после нали ще са радиационни???Нали ще се яде от този океан!!!
Много лошо,много Confused

# 994
  • София
специалисти обясниха, че облакът (незнам дали може да се нарече така изобщо) над океана ще се разсее до такива ст-ти на радиация, които са пренебрежимо малки и неопасни за организма.
Надяваме се да е така  Praynig

# 995
специалисти обясниха, че облакът (незнам дали може да се нарече така изобщо) над океана ще се разсее до такива ст-ти на радиация, които са пренебрежимо малки и неопасни за организма.
Надяваме се да е така  Praynig
Може би заради изпаренията от океана newsm78

# 996
Въздушните течения носят радиацията, т.е. "облака" над Тихия океан.
После минава над Щатите и малко по-малко се разсейва. Но като се излее като дъжд върху океана какво става с организмите в него? А тия организми са наша храна и океаните и моретата по света са взаимно свързани Rolling Eyes
missence, кефя ти се на оптимизма Hug Трябва да се молим да не вали над Тихия океан тогава Mr. Green  

# 997
  • София
Въздушните течения носят радиацията, т.е. "облака" над Тихия океан.
После минава над Щатите и малко по-малко се разсейва. Но като се излее като дъжд върху океана какво става с организмите в него? А тия организми са наша храна и океаните и моретата по света са взаимно свързани Rolling Eyes
missence, кефя ти се на оптимизма Hug Трябва да се молим да не вали над Тихия океан тогава Mr. Green  

разсейването на облака става всяка секунда по малко (тъй като има съприкосновение с нерадиационен въздух), а не се носи и не чака да завали.

# 998
Не държиште сметка за фактора време
Нещо, което днес е едиколко си радиоактивно, след известно време не е толкова,
при това без да е дифузирало, разсейвало, изпарявало или валяло

# 999
И аз току що гледах БТВ, казаха това:
http://www.btv.bg/news/svetut/bedstvia/story/41426759-Predposled … t_v_Yaponiya.html

"Радиацията в столицата Токио, която е на 250 километра от централата, е 10 пъти над нормалната, без да застрашава здравето. Повишение е отчетено и в най-източните райони на Русия."

Но за радиационен облак не чух, затова и питам.

# 1 000
Също така казаха, че ще се разсее в атмосферата.

# 1 001
  • София
galana_s  , ето го и обяснено на хим. език.

Цитат
уранът в горивните пръчки при разпад отделя цезий и йод. Тези радиоактивни материали имат много кратък живот, тяхната активност спира и те бързо (за секунди) се раздробяват на нерадиоактивни материали т.е. изпускането им в околната среда не е опасно за чов. организъм.
Най-често те са изотопна група N-16, т.е. радиоактивен изотоп на кислорода. Другите са благородни газове.

# 1 002
# 1 003
Сова, и аз от плахост не смеех да питам, че тук и дума не може да се издума за радиация Rolling Eyes За същото нещо си мислех-една екосистема като Тихия океан е застрашена, току що по новините на Бтв казаха, че почвата под централата ще е отровена векове наред. Става нещо, но се покрива според мен. Сервират ни го на час по лъжичка. Източната част на Русия била със завишени нива на радиация.

и аз ги гледах тези новини , но друго чух.
казаха, че АКО се стопи реактора и се просмуче в почвата, ще има последствия за векове напред.
това слава Богу още не се е случило.

# 1 004
  • София
аз съм спряла да слушам БГ новини, з-то на моменти пропускат важни думички като "АКО", "може би", "вероятно"  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт