Отговори
# 30
Кажете ми:защо сме говеда?
Защо не вземем да се стегнем,да си оправим живота?
Като стане трагедия по света,чупим китки и казваме,, Пази Боже".
Ако земетресението беше при нас...
Ако наши миньори бяха закопани...
До кога  бе хора,до кога?

# 31
# 32
И защо да сме говеда?
И какво означава, да се вземем в ръце?
Като стане катастрофално земетресие при нас, с какво ще ни помогне това, че сме си оправили живота преди него???!!!

# 33
Като стане катастрофално земетресие при нас, с какво ще ни помогне това, че сме си оправили живота преди него???!!!

Например застрахователите ще платят щетите, а щетите ще са по-малко, защото бетона на новите кооперации няма да е здрав като халва, а като опреш до бърза помощ, няма да те питат "гипс носите ли си?"........ разни такива подробности, които определят дали ще приличаш на Япония или на Хаити. Wink

# 34
И защо да сме говеда?
И какво означава, да се вземем в ръце?
Що ли?
Щото наистина да ни пази Господ,ако се случи нещо такова/дори малко/ през летния сезон.
Всички знаем как се строеше-стените още не изсъхнали се монтираха кухните.
Една позната преди две години ми каза-страхувам се за близките си в България.Ако се случи нещо дори няма къде да избягат.Всичко е застроено,мазите са с променени входове.Къде ще идат?
Ако си оправим живота-всекидневния,то бедите ще ги посрещаме по леко.
Ако друсне в Сливен,ние направо ще изчезнем в недрата.

# 35
дежурният състав пак взе като стари баби да опява ,
тук не е толкова земетръсен район ...

# 36
  • Виена, Варна
Настръхвам като гледам кадрите...След 6 дни заминаваме на почивка в Бора Бора. Дали е засегнат острова нищо не се споменава.

# 37
Вярно бе.
Ние и миньори си нямаме.
Що ли се кахъря newsm78

# 38
Ужас! Онемях! Такава трагедия, направо е страшно. Дано се възстановят бързо. Споменава се, че това е едно от най - силните земетресения от 140 години насам.

# 39
CNN пише, че тревога за цунами е обявена в 20 страни.
Четох, че и земята продължава да се люлее, кадрите от вълните, заливащи земята са ужасни.
Ако не се видели още:
http://www.cnn.com/2011/WORLD/asiapcf/03/11/tsunami.warning/index.html
Тия от блиц пишат за опасност от ядрена заплаха, не знам доколко е достоверно тяхното инфо.
http://www.blitz.bg/news/article/102098

# 40
Tsunami Alert for New Zealand, the Philippines, Indonesia, Papua New Guinea, Hawaii, and others. Waves expected over the next few hours, caused by 8.9 earthquake in Japan.

Това излиза на първата страница на google.
Ужас! В момента цари упомрачителна паника в тези региони.
Да японците са предвидливи, подготвени,  но по никакъв начин шокът не е малък за тях. Моля се в хората да се предпазят от цунамито. Praynig

Не мисля, че е редно да обсъждаме народо- психологическите си проблеми в тази тема.

# 41
  • Бургас
Наистина е ужасно и дано да няма много жертви!
А тук в България едва ли много от новите сгради ще издържат стоически на такъв земетръс.Просто остава да се надяваме и нищо повече.
Направо не мога да повярвам вече как от всяка нормална тема на разговор или изказване може да възникне лют спор!

# 42
джоджо не се кахъри. Дори и 8.8 по Рихтер ако е на 300 км от Сливен и 25 км. дълбочина няма да изчезне града  Wink
По темата съчувствам на японците, дано цунамито причинят само материални щети   Praynig

# 43
Дали другите застрашени страни ще могат да вземат някакви мерки?
Все едно гледам страшен филм Shocked

По-рано днес

беше съобщено, че автоматичично са се изключили АЕЦ в префектурите Мияги и Фукушима и няма изтичане на радиация. Впоследствие властите обявиха извънредно положение и тревога на атомната електростанция Фукушима, където в резултат на труса спря подаването на електроенергия към един от реакторите на централата. Това може да доведе до авария, защото е престанала да работи системата за охлаждане на реактора.

# 44

Не знам, колко земетръсен район сме, но се моля например Вранча да не се разтърси, че тогава ще видим кой е в земетръсен и кой не е в земетръсен район.
        А да не дава господ да ставате свидетели на това как града ви се превръща в руини, и как всеки в този град е почернен от загинал след земетресение.
        Наистина ли си мислите, че България е застрахована, е аз не мисля така, защото още помня 1977 година и това, в което се беше превърнал родният ми град.
        След тази година, строителството в града ни беше коренно променено, всяка сграда си има противоземетръсни пръстени.  Но, всяко земетресение си е различно за себе си все пак.

Общи условия

Активация на акаунт