Отговори
# 840
Над АЕЦ „Фукушима-1” в Япония е въведена забрана за полети
15 март 2011 | 07:57 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. Японските власти обявиха за създаването на забранена за полети зона над АЕЦ „Фукушима-1”, предаде японската агенция Киодо.
Забраната за полети действа на територията в радиус от 30 км от електроцентралата.
По-рано японското правителство предупреди, че в района на засегнатата от земетресение АЕЦ „Фукушима”, на около 250 км от Токио, нивата на радиация вече са опасни за човешкото здраве след две експлозии и пожар по-рано днес.

А, какво стана с американските експерти, които заминаха за Япония? И с американските помпи? Май няма информация...

# 841
# 842
Да, определено интересно четиво - само се чудя как така все още не е ликвидиран д-р Митракиев, защото според него всек и дръзнал да говори в публичното простарнство си отива скоропостижно Thinking
В случая обаче най-важно е да се излезе от ситуацията по възможно най-бърз и доколкото е възможно сигурен начин. Каква точно е причината.............никой не може да твърди 100% сигурно Peace

# 843
въпросният д-р Митракиев пише, че:  Знаете ли колко петрол има в Чили?! Целта на САЩ е да срине икономиката на страната. След труса, например, две петролни рафинерии спряха да работят. Най-големите щети са в южната част на Чили и едва ли ще ви изненадам, ако ви кажа, че именно там петролът е голям ресурс за страната”, обяснява д-р Митракиев. Шокираща подробност е, че само за една седмица Чили е била една от най-земетръсните зони на Земята и то с висок магнитут. Очевидно най-накрая експериментите на САЩ в йоносферата над Чили са дали желания резултат.

А тук пише, че това не е от тази една седмица, случвало се е и преди Щатите да напреднат технологично.
През 1960 сигурно са били извънземните. newsm78

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8 … D0%BD%D0%B8%D0%B5

# 844
Може ли да оставим тези ,,разсъждения '' за по-добри времена, а?
Благодаря на всички, които се придържат към темата, благодаря ви за систематизирана информация, която давате.
А на тези, които търсят сензацията в нещастието на един народ, ще кажа:
,,Моля ви, пожалете ни, пети ден лягам и ставам с компютъра, ходя на работа и до тоалетна с лаптопа в ръце. Ще ми се да беше  страшен сън  или блудкав филм и вече да светнат лампите.Но не е за жалост, решават се съдбите, а може би и живота на децата ми и нероденото ми внуче и сърцето ми се къса от мъка, че с нищо не мога да помогна. Остава ми само да чакам и се моля''

# 845
В АЕЦ „Фукушима-1” гори склад за ядрени отпадъци
15 март 2011 | 09:00 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. В склад за ядрени отпадъци в АЕЦ „Фукушима-1” е възникнал пожар, съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на информация на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ).
По данни на МААЕ в резултат на пожара е избухнал взрив на водород в реактора и в атмосферата е изтекла радиация.
По-рано във вторник началникът на кабинета на Япония Юкио Едано заяви, че японските власти отхвърлят възможността от избухване на пожар на ядрени отпадъци в четвърти реактор на АЕЦ „Фукушима-1”.

# 846

защото правителството им крие и набляга на разрушенията и човешката драма от цунамито , а не на взривовете и изтичането на радиация ( което вече е започнало ) ,

Ами аз гледах изявление на ПМ на Япония, който съветваше хората да си приберат прането, ако е навън, и да затворят плътно прозорците, като превантивна мярка. Не мисля, че това е криене.
Преди малко по СНН пуснаха любителско видео, група хора на високо място наблюдаваха как водата помита градчето им /или квартал, не знам/. Потресаващо беше... Не искаш да гледаш, а не можеш да откъснеш очи. Sad

# 847
djily, не мога да си представя какво ти е  Sad Децата ти имат ли намерение или шанс да се опитат да напуснат Япония?

# 848
Самурайка, много тежки новини.
Продължавам да съм сигурна, че всичко ще приключи скоро без особено големи драми.
Може би е добре да вземете превенционно мерки, независимо, че вятър не духа към вас.
Спирай плодове и зеленчуци, затвори прозорците, уплътни ги с влажна кърпа. Не помня какво се пие, проучи, това е много важно. Сигурно текат и инструкции по телевизията. Стойте на затворено, не си показвайте носовете навън без причина, поне докато не стане ясно всичко.
Прегръдки за теб и приятелите ти, много силно се моля за всички. Още днес ще питам майка ми, която разбира от радиации какво друго може да се направи и ще пиша.

djily
, моят съвет към теб е да спреш да четеш тук. Има адски гадни хора, за които това е просто повод да си порасъждават за конспирации  и вини. Излишно е да се съсипваш покрай човешката простотия. Кураж на теб и твоите деца!

За даренията:
Могат да се направят директно дарения към Международната федерация на Червен кръст http://www.ifrc.org/

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 09:16 от 10 c's

# 849
  • Paradise
antibody, Moon Walk, Гражданска защита е най-близкото звено, което отговаря за такива неща. От тях съм научавала много полезни неща за поведение при бедствия, за съжаление не са така популярни като пожарникари, спешна медицинска помощ и полиция.

Вече няма такова звено "Гражданска защита".
От началото на 2011 те са част от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

# 850
djily  Hug Само заради теб пиша, и за другите като теб.
По всичко личи,че проблемите идват от втори реактор,при повишеното налягане и имало експлозия (докато са се опитвали да отворят венитил и да освободят напрежението). От експлозията е пострадал корпусът на реактора и сега изпуска радияция. Освен това и охлаждането не върви добре. Възможни са проблеми и с пети и шести реактор. Нищо хубаво не мога да кажа за съжаление...Дано това да е послениясериозен проблем в централата.
При Фукушима2 нещата изглеждат овладяни и охлаждането е добро. Онагава и Токай мура също не са тревожни за сега.
Време е Господ най-сетне да се смили над нас  Praynig Времето в Сендай е студено - ще вали сняг. Липсва всичко,но телефоните ще тръгнат до няколко часа. Рибари в района носят риба от фризерите си, други доброволци от съседни префектури помагат с каквото могат - хората имат по купичка ориз и чаша вода на хранене в някои убежища.
ти,който ме четеш видях Йошико-чан на опашка за вода - усмихната както винаги  Cry
Ветровете край Фукишима 1 са западни.

# 851
djily, не мога да си представя какво ти е  Sad Децата ти имат ли намерение или шанс да се опитат да напуснат Япония?
За сега по скоро не, по много причини.
Синът ми не може да изостави работата си, а снаха ми вече е в средата на 9-я месец.
Много умни деца са, надявам се и се моля да вземат най-адекватното според ситуацията решение.
Благодаря ви, за съпричастността, моля се за чудо

# 852
Благодаря ви, за съпричастността, моля се за чудо

аз също Praynig и съм убедена, че ще се случи Hug

Yukio Edano - току що по CNN - radiation leves decreased around Fukushima 1

# 853
Дано  Hug И аз имам добро усещане за нещата, вярвам, че проблемите с централата ще бъдат овладяни за в бъдеще. Дано изтичането да засегне само района около самата централа и да не застрашава хората извън нея  Praynig

# 854
antibody, Moon Walk, Гражданска защита е най-близкото звено, което отговаря за такива неща. От тях съм научавала много полезни неща за поведение при бедствия, за съжаление не са така популярни като пожарникари, спешна медицинска помощ и полиция.

Вече няма такова звено "Гражданска защита".
От началото на 2011 те са част от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

извинявам се тогава. Как се свързва човек с тях, с единен номер ли? Как се получава сега необходима информация?

Общи условия

Активация на акаунт