Отговори
# 960
Позна.

Не се изпарява, за това са няколко кръговете на охлаждане.

Но това им е най-малкия проблем сега ( с резултати в последствие). И аз да имам 11 и едва да удържам единия въобще няма да мисля къде ще изливам водата.

missence водата преминава процес на пречистване при нормални условия, сега не.

# 961
  • София
Titina , ето го обяснението:

Цитат
Морската водата, използвана като охладителна, ще бъде до известна степен радиоактивна. По-голямата част от радиоактивността в нея обаче ще бъде отстранена чрез пречистване. Морската вода след това ще бъде заместена с нормална охладителна.

те няма да допуснат да се връща където и да е без да е пречистена. Това са японци, това при тях няма как да се случи. Те овладяха централа при 9 по Рихтер. Кой друг щеше 4-ти ден да прави и невъзможното и да предотврати топене. ТЕ!
Не случайно онзи ден един от несмките специалисти каза, че японците са доказали бъдещето на ядрената енергия. Снощи и Емил Хърсев изказа подобна теза. Колкото и да ни е невероятно, японците са успяли да контруират АЕЦ, който издържа 9 по Рихтер. Това може да буди само уважение!

# 962
 Writing in Germany's Der Spiegel, Roland Nelles says that nuclear power in Germany is finished.

shim_decade tweets: "I live in Fukushima. We need the truth. The information has been totally controlled

Jeremy O'Neill, a Canadian trying to get home from Urayasu in Chiba prefecture, tells the BBC: "As a foreigner here, there is a growing sense of feeling trapped. People are handling the matter in different ways; some are panicking while others are turning a blind eye. All the while the uncertainty grows more palpable, with a lack of definitive information from authorities. That is the worst part - the uncertainty. I am from Vancouver in Canada and have been out here since August 2010. I was meant to be staying here until April 2011 but I just want to get home now. The situation doesn't seem to be improving here. I have booked a flight home for tomorrow but many of the flights are getting cancelled - I feel trapped."

сега четох , че онова чудо в чернобил още действа макар и затрупано , а тук реакторите са на 200 км. от многомилионни градове , това цялото нещо ще продължи с години , как ще го извадят ?!  
премиерът гледа съвсем отчаяно ,
добре поне , че течението духа към морето , та поне малко сваля радиацията   ...

# 963
Аз ли не мога да чета или всичко в твоя цитат е в бъдеще време.
Никъде не казват ( оставям на страна, че това е превод) че водата ще е напълно изчистена , а
Titina , ето го обяснението:

Цитат
Морската водата, използвана като охладителна, ще бъде до известна степен радиоактивна. По-голямата част от радиоактивността в нея обаче ще бъде отстранена чрез пречистване. Морската вода след това ще бъде заместена с нормална охладителна.

# 964
Ей това ме "кефи" в българина. Всеки разбира от всичко, вкл Емил Хърсев ( поправете ме ако греша, но той не беше ли банкер).

# 965
  • София
Ей това ме "кефи" в българина. Всеки разбира от всичко, вкл Емил Хърсев ( поправете ме ако греша, но той не беше ли банкер).

питаха го за икон. обстановка. Япония е третата икон. в света. И той каза: никоя страна няма да се откаже от ядрената енергия. Всички ще си проверят централите, но нито Германия, нито Франция, НИКОЙ. Един от немските министри каза, че ще иска проверка на АЕЦ, но няма да ги затворят, з-то Германия неможе да си позволи този лукс.

# 966
Да определено става въпрос за много пари,а когато играят много пари, човешкия живот е без значение.

Защо ли американците си дръпнаха корабите,а?

# 967
В темата сме отново пред ядрен взрив.
Човешкият живот е най-важен, престанете да се карате!

# 968
къде видя, че се караме.

# 969
По повод на фалшивата тревога, за която казаха, имате ли представа какво се случи с таблото за нивото на радиация на Орлов мост?
От известно време не работи.

# 970
Видяхте ли това  - ново земетресение, съвсем на друго място и без връзка с първото  http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/index.html   Нямало причини за безпокойство, но все пак е с магнитуд 6 и се смята за силно

# 971
  • Далече
Интересна статия от Капитал -"Моля без паника"

Извинявам се, ако вече е псукана.

# 972
В Бургас и не знам си къде свършил йода по аптеките Shocked

във Варна

Гледах българин, включил се от Япония за новините по тв 7. Каза, че Токио не е застрашен от радиационно замърсяване, какво остава за Европа.

# 973
Недейте да се хвърляте на йода, защото може да си отключите автоимунно заболяване.

# 974
Видяхте ли това  - ново земетресение, съвсем на друго място и без връзка с първото  http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/index.html   Нямало причини за безпокойство, но все пак е с магнитуд 6 и се смята за силно

Магнитуд 6.4 в префектура Шизука  от известно време го показват по Ен Ейч Кей

Общи условия

Активация на акаунт