Отговори
# 1 035
Мен ме притеснява отмяната на полети....
какво толкова те притеснява?
нашите например летят без промяна.

# 1 036

В Германия също се изкупува йод в големи количества, както и гайгеровите броячи са ликвидирани от рафтовете. Йодът трябва да се приеме в определен момент преди облъчването, обясняват, инак няма смисъл. Който иска, за успокоение може да си складира вкъщи.

Пълни глупости С право тази сутрин Николай по БТВ обвини БГ-Мамма за изкупуването на всичкия йод от аптеките в Бургас и Варна
Не става за пиене, само външно
Йодът за пиене се съхранява в Гражданска защита

# 1 037
Норвегия Ще изпрати специални войници в Япония

Японските власти са поискали от Норвегия  войниците със специални познания по ядрена безопасност, с които разполагат. Норвегия вече е определила тези, които ще пътуват.

Това потвърждава Мариан Øiahals, информац. началник на армията на Северна Норвегия, за TV 2

Искането се подава чрез Държавния департамент и четири инженер войници с обучение по време на война NBC (ядрени, биологически и химически) са избрани за изпълнение на мисията.

Явно нещата не вървят към по добро  Confused

# 1 038
И за Канада информацията не е вярна, сега проверявах - в оригиналната статия се казва, че в някой аптеки няма тези таблетки.

# 1 039
  • The QC to be!!!
ooooh! Не е задължително да се пие, за да се абсорбира, може да се намаже на кожата и пак да се абсорбира  Peace

# 1 040
  • Beyond the Frontiers
Мен ме притеснява отмяната на полети....
какво толкова те притеснява?
нашите например летят без промяна.
Моя си логика.... Peace

# 1 041
  • В средата на времето

Благодаря за информацията.
Чудно ми е само, защо има разминаване в степените обявени от Франция и Япония? Rolling Eyes Някой по-напред в темата беше написал, че според Япония степента е 4.

# 1 042
  • София
Факти - Cs137 - half life ~ 30 години, бета емитър, ако е външно само по кожата контаминацията - измиване ще свърши работата. Има мн. дълъг half life, но пък е основно бета емитър. Бета частиците се спират от кожата и енергията съответно е депосирана е само няколко милиметра. Бета частиците могат да се спрат от пластмасова чаша с дебелина 1-2 милиметра. Но ако се поеме вътрешно, тогава ефекта от контаминацията е мн. по голям - енергията бива депозирана в органите...
I131 - half life ~ 8.01 дена, бета, но понеже във формата в която е при отделянето му в този случай е volatile и се абзорбира бързо, и отива директно в щитовидната жлеза ако предварително тя не е наситена с йод. Използва се в медицината както за диагностика, така и за терапия при злокачествен рак на щитовидната и при хипер щитовидна жлеза. Обърнете внимание на това  Naughty
I123 - half life - 13.2 часа, използва се в медицината за диагностика.
I125 - half life - 60.1 дни - използва се в медицината най-често за терапия на простата, но има и други случай на използване.

Kakви са тези измишльотини за бързо разпадане или туй и онуй. Ако не знаете за какво говорите/пишете си замълчете. И преписвайте правилно  Peace Няма нужда да се дават уроци по нуклеарна физика тук, но и няма нужда от частични или неправилни обяснения да се шашка този или онзи.  Peace

135Cs е изотоп, който се разпада в метастабилно междинно състояние 137mBa, който пък от своя страна се разпада за 2,552 мин. http://de.wikipedia.org/wiki/Caesium п.с. inna-bubulina  , НИКОЙ не твърди, че не е радиоактивен, а че се разпада бързо. Нека да не си преиначаваме думите.

ooooh! ooooh! ooooh! хайде сега прочети за бета и алфа разпада и затова под каква форма ЕВЕНТУАЛНО ще се освободи в околната среда и после ще дискутирам. Иначе  Stop

# 1 043
Чудно ми е само, защо има разминаване в степените обявени от Франция и Япония? Rolling Eyes Някой по-напред в темата беше написал, че според Япония степента е 4.
преди беше 4-та степен , после стана 5-а , после 6-а ...
7-мата е последна ..

# 1 044
  • The QC to be!!!
хайде сега прочети за бета и алфа разпада и затова под каква форма ЕВЕНТУАЛНО ще се освободи в околната среда и после ще дискутирам. Иначе  Stop  
Повярвай ми, чела съм и го знам на йзуст, та няма какво друго да науча. Това е физика която се знае от години и нищо ново не са открили последните няколко от както не съм в школото а я практикувам  Wink

Аз сложих твоят цитата, не за дурго, а защото ти беше объркала изотопа (135, а всъщтност е 137), но беше дала добър линк. Докато преди теб някой друг беше написал мани, мани  ooooh! Не е важно само колко е half life, но какъв вид енергия отделя и нивото на енергията, ie 510 vs 35, дали е поситрон, електрон и т.н. Както писах вече, ако не знаем със сигурност за какво пишем>по полезно би било да не пишем. Как ще се освободи в околната среда е едно, как и дали ще се абсорбира от човека е друго и каква енергия ще се отдаде на органите. В зависимост изотопа, от вида (х, гама, бета, алфа, и т.н.) и нивото на енергията може да съответно да има последствия на организма/органа.

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 21:19 от Baby*

# 1 045
  • София
преди беше 4-та степен , после стана 5-а , после 6-а ...
7-мата е последна ..

доколкото знам Япония продължава да поддържа 4-та степен  newsm78

# 1 046
Доколкото разбирам има проблем и с охлаждането на 5-ти и 6-ти блок. А този съд ли, контейнер ли, каквото е там, за отпадъци, който се е запалил в 4-ти блок, не може да се охлажда нормално с вода, затова с хеликоптер.

Отработеното гориво е в контейнери, които са потопени в басейн с вода. Излъчва топлина и затова водата в басейна трябва постоянно да се охлажда. Притесняват се водата да не се изпари.

# 1 047
6-та е май засега само по думите на французите Thinking

а според руснаците, все пак ето какво казва шефът на Росатом:

И шестте реактора са заплаха
Шефът на "Росатом", цитиран от Дневник: И шестте реактора на АЕЦ "Фукушима" 1 може да се разтопят. "Но дори при най-лошия сценарий... няма да се стигне до ядрена експлозия", обясни С. Кириенко.

колкото може да е успокоително Tired

# 1 048
  • София
аз където и да отворя, информацията е в диапазон от "осанна" до "разпни ги". На кого да вярваш, незнаеш вече  newsm78 Според мен японците дават май най-актуална информация.

А, колко страни се отзоваха на апела за помощ от специалисти? Знае ли някой?

# 1 049
  • На топло...

В Германия също се изкупува йод в големи количества, както и гайгеровите броячи са ликвидирани от рафтовете. Йодът трябва да се приеме в определен момент преди облъчването, обясняват, инак няма смисъл. Който иска, за успокоение може да си складира вкъщи.

Пълни глупости С право тази сутрин Николай по БТВ обвини БГ-Мамма за изкупуването на всичкия йод от аптеките в Бургас и Варна

Нека са глупости. Продават го под формата на таблетки, не знам какви точно, не съм специалист, предавам чутото. Някаква аптекарка цитираха по N24, че за един ден е продала толкова, колкото през последните няколко години не е и молеше хората да бъдат уведомени да не изпадат в паника.  
Доколкото разбирам има проблем и с охлаждането на 5-ти и 6-ти блок. А този съд ли, контейнер ли, каквото е там, за отпадъци, който се е запалил в 4-ти блок, не може да се охлажда нормално с вода, затова с хеликоптер.

Отработеното гориво е в контейнери, които са потопени в басейн с вода. Излъчва топлина и затова водата в басейна трябва постоянно да се охлажда. Притесняват се водата да не се изпари.

Благодаря, не бях сигурна за превода.

ЕС официално е бил помолен за помощ, тече по N24.

Общи условия

Активация на акаунт