Отговори
# 1 515
  • София
Работи се усилено по проблема с електрозахранването. Май са успели да направят нещо като ел. табло и да прекарат кабел, очакваме да се включи скоро. До тогава ще използват мощни цистерни-помпии да заливат с маркучи - отчаяна мярка, но е важно да се спечели времеза да се възстанови захранването. Охлаждането е от съществено значение, за сега охлаждане няма, водата се изпарява, температурата е висока.

bouquet незнам защо, но мисля, че ще се справят, а като пуснат захранването, всичко постепенно ще се нормализира. Само едно няма да се забрави- човешката трагедия  Rolling Eyes

# 1 516
Как така ще заливат? Тези сгради не са ли високи, как ще докарат водата до там? И в крайна сметка не разбрах защо спряха хеликтоптерите? Ако е заради радиацията, тези пожарникари, които ще пръскат с маркучи нали и те ще  са изложени?

missence, какво значи ще се оправят? Та вече е ясно, че има частично разтапяне. Това е най-лошото. Оправяне няма накъде просто. Тепърва не се знае как ще ги заравят и погребват тия реактори.

# 1 517
Самурайка  Hug

Предполагам при вас по новините дават други работи.Този репортаж с графиките, макетите и таблата го пускат тази вечер за пръв път.Аз гледам само NHK WORLD.То има и голяма разлика във времето де.При вас е вече четвъртък, а тук е още сряда.
Както и да е, това е маловажно.
Продължавайте да се подкрепяте  още по-силно и дано много скоро слънчицето се покаже над Япония и изстрадалия й народ Hug

# 1 518
  • в страната на чудесата
хора, има ли организация която събира дарения?

# 1 519
хора, има ли организация която събира дарения?

Червеният кръст.
По назад в темата има линкове, където могат да се дарят средства Peace

# 1 520

Е да, това си го мисля отдавна.. Няма как да е иначе  Sad
То не че е имало друг начин, ама... пак е ужасно.. като всичко останало от петък насам.
Не zнам, теzи 50 човека са в Ада, колкото и клиширано да zвучи.. Нямам идея как иzобщо имат психика zа подобно нещо.
Толкова ми е мъчно, че... ми е като нереално, както някой наzад каzа...

# 1 521
Как така ще заливат? Тези сгради не са ли високи, как ще докарат водата до там? И в крайна сметка не разбрах защо спряха хеликтоптерите? Ако е заради радиацията, тези пожарникари, които ще пръскат с маркучи нали и те ще  са изложени?

Ще пръскат с машини. От онези, които са за борба с безредиците. Те всъщност искат да напълнят басейните с отработено гориво. Отказаха се от хеликоптерите, защото с тях не може да се дозира колко вода да се излее. Басейните не трябва да преливат.

# 1 522
Дават Меркел по n-tv

# 1 523
ако може някой да ми даде линк с японската телевизия на английски!

# 1 524

Ще пръскат с машини. От онези, които са за борба с безредиците. Те всъщност искат да напълнят басейните с отработено гориво. Отказаха се от хеликоптерите, защото с тях не може да се дозира колко вода да се излее. Басейните не трябва да преливат.
Peace
А и духа вятър, много е трудно да се уцели къде какво се излива, това не е горски пожар да сипеш наред. И щеше да е много неефективно.Не забравяйте, че и горивото е много кът...

http://www.ustream.tv/channel/nhk-world-tv

# 1 525
Цитат
Spent fuel that has been removed from a nuclear reactor generates intense heat and is typically stored in a water-filled spent fuel pool to cool it and provide protection from its radioactivity. Water in a spent fuel pool is continuously cooled to remove heat produced by spent fuel assemblies. According to IAEA experts, a typical spent fuel pool temperature is kept below 25 ˚C under normal operating conditions. The temperature of a spent fuel pool is maintained by constant cooling, which requires a constant power source.

Given the intense heat and radiation that spent fuel assemblies can generate, spent fuel pools must be constantly checked for water level and temperature. If fuel is no longer covered by water or temperatures reach a boiling point, fuel can become exposed and create a risk of radioactive release. The concern about the spent fuel pools at Fukushima Daiichi is that sources of power to cool the pools may have been compromised.

The IAEA can confirm the following information regarding the temperatures of the spent nuclear fuel pools at Units 4, 5 and 6 at Fukushima Daiichi nuclear power plant:

Unit 4
14 March, 10:08 UTC: 84 ˚C
15 March, 10:00 UTC: 84 ˚C
16 March, 05:00 UTC: no data
Unit 5
14 March, 10:08 UTC: 59.7 ˚C 
15 March, 10:00 UTC: 60.4 ˚C
16 March, 05:00 UTC: 62.7 ˚C
Unit 6
14 March, 10:08 UTC: 58.0 ˚C
15 March, 10:00 UTC: 58.5 ˚C
16 March, 05:00 UTC:  60.0 ˚C

The IAEA is continuing to seek further information about the water levels, temperature and condition of all spent fuel pool facilities at the Fukushima Daiichi nuclear power plant.

http://www.iaea.org/newscenter/news/tsunamiupdate01.html

# 1 526

Е да, това си го мисля отдавна.. Няма как да е иначе  Sad
То не че е имало друг начин, ама... пак е ужасно.. като всичко останало от петък насам.
Не zнам, теzи 50 човека са в Ада, колкото и клиширано да zвучи.. Нямам идея как иzобщо имат психика zа подобно нещо.

Може ли да кажете закакво става въпрос в материала? Незнам немски ...

# 1 527
  • София

Е да, това си го мисля отдавна.. Няма как да е иначе  Sad

още като прочетеш заглавието и настръхваш. Да знаеш, че плащаш с живота си, но да си на работното място в името на всички останали. И забележете 50-мата са останали по собствено желание!

# 1 528
Жалко е дори ,че си го мисля ... но някои от тях едва ли вече има какво да губят.

# 1 529
  • София
Жалко е дори ,че си го мисля ... но някои от тях едва ли вече има какво да губят.

според мен в буквалният смисъл се жертват  Cry

Общи условия

Активация на акаунт