Отговори
# 1 710
  • София
Радиационният облак от Япония стига Калифорния? http://www.dnes.bg/index/2011/03/17/radiacionniiat-oblak-ot-iapo … aliforniia.113739

Самурайка
Hug Кураж! И благодаря за информацията, която предоставяш в темата. Между сензациите и параноята е трудно да се разбере какво точно е положението, а ти внасяш доста яснота.  bouquet

# 1 711
УФСЪ, мисля че зная доста за това, на каква плоча трябва да се построи /се строи/ АЕЦ - Белене. Хубаво е, да има отделна тема за Белене, за да не се спами в тази. И държа на това, което написах - никак не е за смях.  Бодната дума /или изречение/ не е никакъв абсурд. Peace
   Още един път, извинение за спама към всички пишещи в темата.

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 13:26 от inna-bubulina

# 1 712
Нова,не мога да ти отговоря на този въпрос,но нали се сещаш ,че Франция с 58 реактора веднага предложиха всякакъв вид помощ.

# 1 713
# 1 714

невероятно - което доказва и писаното от мен преди малко за възстановяване на пътища, връзки и железопътни линии в най-кратки срокове с цел достигане до пострадалите региони Hug

# 1 715

ПП. Разбрах какво е положението със запасяването с йод по света, но ми е по-интересно в Япония дали са раздавали под някаква форма йод на хората. newsm78

Още след първата авария  прочетох , но не помня къде, че са започнали да раздават йодни таблетки. А в същото  време твърдяха че няма никакво изтичане. Може би профилактично.  newsm78

# 1 716
# 1 717
Профилактично йодни таблетки не се пият.
Може би са ги раздавали по-скоро да имат всички при нужда, ако нещо се случи, мерките да са взети мигновено.

# 1 718

ПП. Разбрах какво е положението със запасяването с йод по света, но ми е по-интересно в Япония дали са раздавали под някаква форма йод на хората. newsm78

Още след първата авария  прочетох , но не помня къде, че са започнали да раздават йодни таблетки. А в същото  време твърдяха че няма никакво изтичане. Може би профилактично.  newsm78
Ако са раздавали, едва ли ще  е профилактично, а може би е за да имат в себе си, ако се наложи да ги пият.
Самурайка ще каже.

Сори, писали сме едновременно.

# 1 719
Два камиона на японската армия охлаждат реактор 3 на АЕЦ „Фукушима 1”
17 март 2011 | 13:38 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. Два специални камиона на японската армия днес са започнали да поливат реактор 3 в атомната електроцентрала „Фукушима 1”, след като опитите за използване на водни оръдия се оказаха неуспешни, предаде АФП.
Пет военни камиона-цистерни са били изпратени при централата, заредени с около 30 тона вода, за да участват в операциите по охлаждането на реакторите в централата. За разлика от полицейските камиони, военните коли могат да пръскат вода, без войниците да излизат от кабината.
По-рано полицаи се опитаха да проведат операция по охлаждането на реактор 3, която се оказа неуспешна заради забраната за доближаване до съоръжението поради високото радиационно ниво.

# 1 720
http://yokosonews.com/live/

Тук има постоянен ъпдейт.
 На живо в момента.

# 1 721
аз се чудя, защо се изгуби толкова много време, земетресението и цунамито бяха в петък, след това гръмна първата експлозия в един от реакторите, нямаше нищо притеснително, ниски нива на радиация, но можеха да предположат, че може да изгърмят и другите реактори. Защо още тогава германци, американци и французи и тяхното многотонно оборудване не отлетяха за Япония да помагат, все още зоната не беше радиоактивна, а седяха и гледаха отстрани, щеше  много по лесно да охлаждат неразтопени реактори. Защо се изчака да изгърмят всички реактори и тогава се сетиха да помагат или може би тези от ТЕПКО не позволиха  Thinking

# 1 722
И аз упреквам  руснаци, германци, американци и французи. Защо толкова време се изгуби?
Милите японци, толкова ми е мъчно за тях.

# 1 723
 Laughing Laughing Laughing
Как си представяте, че чужд самолет може ей така да си прехвърчи над определена държава и да изсипе там няколко тона химикали върху АЕЦ-а им?

Германия изпрати няколко екипа техническа и медицинска помощ още часове след земетресението, които преседяха 12 ч. на летището на Токио и ги върнаха обратно - имаше репортажи по доста немски телевизии.
За останалите държави не съм в течение.

# 1 724
В чата, който върви по YokosoNews или по ustream, преди няколко дни някой беше написал нещо по въпроса и звучеше горе долу така - "Защо не приеха помощ Японците. Гордостта им ще ги убие"

Общи условия

Активация на акаунт