Отговори
# 1 740
Да не навлизаме в полемики,когато нещата са спешни,си има съответно спешни мерки.Така че......някой носи вина за това забавяне.Кой е,ще се разбере в последствие.

да де, точно това се чудя и аз, защо след първия взрив не се мобилизираха, все още нямаше изтичане на радиация, можеше да се изпрати оборудване, да се мобилизират повече хора, да ги разделят по реактори и да охлаждат и да не се стига до изгърмяване и топене на всички реактори.

surfline, за 24 ч франсетата са е организирали, наистина респект, само да бяха го направили преди 4 или 5 дни, но както каза самурайка май ТЕПКО са виновни за това забавяне

# 1 741
  • София
http://dnes.dir.bg/temite/news/pomosht-quake-japan-odejala-8218576?tag_id=109275

това от нас  - изпращаме одеяла, което всъщност е чудесно. Горките хора в тези студове до края на седмицата............... Cry

чудесно. Важното е да се помогне с това, от което имат нужда.

# 1 742
Едва ли за момента е важно кой е виновен и колко-хората работят и наливат вода в басейна,дано проработи тази система!
По-лошото е,че станаха две трагедии в един и същ момент и всички гледат към Япония.Токущо събщиха,че този ненормалник Кадафи е почнал да бомбардира Бенгази-пишете ги изтрепани тези хорица,дето от 2 седмици се молят за помощ-е,виж тук всички държави са виновни начело с Русия!

# 1 743
В Чернобил, казват,  е било така:

От партийното ръководство на Украйна веднага са се разтревожили от аварията. Интересувало ги е дали другите реактори може да продължат да работят, за да бъде изпълнен планът по производство на електроенергия. За щастие се е намерил достатъчно грамотен и смел човек в ръководството на централата, който еднолично е дал заповед на операторите за спиране на останалите 3 реактора. Нещо повече, разпоредил е ръчно да се поставят допълнителни забавящи реакцията борни пръти, за да не може реакторите да се пуснат само от пулта за управление.

Освен това, за да се икономисат средства, реакторът е нямал допълнителен обезопасяващ контур, в който да останат частите от евентуално авариралия реактор. Това позволява на радиоактивното замърсяване да се разнесе в атмосферата. Изграденият след аварията в Чернобилската централа „Ленин” бетонен саркофаг, всъщност "замества" този липсващ защитен контур. Саркофага е построен скоро след аварията за рекордно кратко време, с проектиран времеживот максимум от 30 години, при първоначално (по-късно е установено, че не са измерени точно и са занижени) натрупаните данни и предположения за активността на ядрото и вече остарява. Има опасения от пропадане на покрива, което може да доведе до повторно изхвърляне на радиоактивен прах. В ход е проект за изграждане на допълнителен защитен саркофаг, чиято конструкция да издържи 100 години напред.

Битката за овладяването на аварията, и предпазването от появата на втори взрив с мощност от над 5 мегатона, който би залял цяла Европа с радиоактивен прах, така както е залят сега Припят, е коствала на СССР 18 милиарда тогавашни американски долара (приблизително 50 милиарда днешни) изсипани за по-малко от 6 месеца. Това, комбинирано с последвалия срив на цените на петрола на международния пазар (цената пада на 1/3), създава сериозна дупка в бюджета и началото на една тежка икономическа криза в СССР.

от http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B … D1%80%D0%B8%D1%8F

Може и в случая в началото компанията да е подценила ситуацията и да си е мислела за спасяване на централата, все пак за доста пари става въпрос.
Това, живот и здраве ще разберем по-натам.

Важно е сега положението да се овладее, което най-често става с общи усилия.

# 1 744

Разбира се ние разбираме от всичко, и за това трябваха почти 24 ч. на Червния кръст да отвори една проста сметка, а супер-гига-хипер-оправното ни правителството едно шише минерална вода не е пратило, ама карай...
Нищо не поискано не се изпраща там .

# 1 745
Разбирам, че засега няма кой знае какви новини... Или поне не тези, които лично аз очаквам - например, че системата за охлаждане е започнала да работи, че кризата е овладяна...

Някой по-напред беше писал, че околните сякаш не се интересуват от ставащото. Същото впечатление добивам и аз от хората, които са около мен. Да не говорим, че освен тук и във форума на бг наука тема за бедствието по други форуми май няма... Животинските форуми, които наблюдавам от скука ме разочароваха, като игнорираха станалото със стотици хиляди човека, земетресение от такъв мащаб + заплахата от изтичане на радиация. Разбира се, дали хамстерите хапят е много по-важно да се знае.

# 1 746
Да ти кажа май и добре правят .

# 1 747
Истината е някъде по средата, според мен, май наистина гледаме как нещата бяха предизвестени още в началото. Колко пък толкоз да са виновни само Тепко, още на 12-13.03, слушах няколко разрични експерти, които казваха, че обливането с морска вода е ход на отчаяние и не само няма да помогне,  но и ще навреди. Солта се отлагала по контактните повърхности и допълнително затруднявала охлаждането. Но друг вариант японците нямаха, това е положението. И да са крили от правителството, това правителство на други есперти не разчита ли, няма ли връзка с межд. експерти, наивно някак ми звучат тия оправдания.

Китана, липсата на новини е всъщност най-добрата възможна новина Hug

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 15:15 от flambe

# 1 748
Истината е някъде по средата, според мен, май наистина гледаме как нещата бяха предизвестени още в началото. Колко пък толкоз да са виновни само Тепко, още на 12-13.03, слушах няколко разрични експерти, които казваха, че обливането с морска вода е ход на отчаяние и не само няма да помогне,  но и ще навреди. Солта се отлагала по контактните повърхности и допълнително затруднявала охлаждането. Но друг вариант японците нямаха, това е положението. И да са крили от правителството, това правителство на други есперти не разчита ли, няма ли връзка с межд. експерти, наивно някак ми звучат тия оправдания.

Китана, липсата на новини е всъщност най-добрата възможна новина Hug
Може да се каже, наистина.
Аз съм съвсем оптимистично настроена въпреки песимистичната си природа.

# 1 749
Вижте какво клипче направих със снимки и разговора с ядрения ескперт Георги Касчиев.Знам ,че ще се приеме по различен начин.Но така изразявам своето мнение. http://vbox7.com/play:1621d49b

# 1 750
  • загубено
Вижте какво клипче направих със снимки и разговора с ядрения ескперт Георги Касчиев.Знам ,че ще се приеме по различен начин.Но така изразявам своето мнение. http://vbox7.com/play:1621d49b

Можеш ли да го качиш в ютуб ,че от вън много
трудно се отваря боксът.

# 1 751
Българин в Япония: Ситуацията върви към нормализиране  Simple Smile
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3686191

# 1 752
Японците наистина са неверяотно ,но конкретно в този случай нещата не са представени коректно.
Двете снимки са от РАЗЛИчНИ чАСТИ на един и същи път. Ето вижте
http://i.imgur.com/qxCwb.jpg

# 1 753
това, което се случва е ужасяващо... Колко жертви, колко изчезнали, колко ранени... Много е страшно, дано успеят да овладеят ситуацията  smile3518

# 1 754
Японците наистина са неверяотно ,но конкретно в този случай нещата не са представени коректно.
Двете снимки са от РАЗЛИчНИ чАСТИ на един и същи път. Ето вижте
http://i.imgur.com/qxCwb.jpg

"Yes, the japs are efficient fuckers" Tired
Пфф... Огромно IQ. Почти преминава имбецилната граница. Почти...

Общи условия

Активация на акаунт