Отговори
# 2 220
  • На топло...

Имам представа от централа, от помпи, от непрекъснат производствен процес, от електрозахранване и затова ми е чудно как хора, които си нямат понятие от такива неща веднага станаха съдници. Ако не е имало заметресение и цунами, тази централа щеше да си работи до края на екплоатационния си срок.
А тези хора съм убедена, че са направили и невъзможното при тези условия.

В началото на тази година е трябвало да излезе от редиците на японските АЕЦ, поради старост и т.н., но са и удължили живота. Това го казаха още в началото по ZDF, Pfoenix, много стара централа.

За гасенето специалисти се изказаха по различните немски телевизии, че не може да се охлади за ден-два, ще трябва да се охлажда година и половина - две. Това като се има предвид, че на една централа като я спрат не могат да и спрат охлаждането.

По N24 е сибирското предложение.

Пакистански помощник прави възстановителна пакистанска супа на бежанците и евакуираните Praynig. Неотдавна неговата страна пострада от наводнения...

# 2 221
Цитат
Тук би следвало да е обратното,в самолета ситуацията е доста по-различна.Там няма къде да бягаши паниката само би ти изиграла лоша шега.Докато тук на земята при такова бедствие трябва на първо място да си информиран,за да знаеш какво да правиш.

да, но може да се бяга много трудно, а за хората от засегнатите райони почти невъзможно. Самурайка обясни, че няма инфраструктура т.е. няма пътища, няма пристанища, няма летища в тези райони т.е. трябва да тръгват пеш и при следващ трус да им запишат имената сред жертвите.
Трудно човек се решава на такава стъпка. Не е толкова лесно. Самурайка го подчерта нееднократно. Едно пътуване може да им коства живота.

Цитат
п.с. Вижте който знае езици чуждите медии какво казват .
само за инфо. Аз съм немско-, англо-, рускоговоряща (в този ред).

B & C
, ако им се докаже вината, нека ги съдят. Нямам против, но АКО.
Така е съгласен съм с всичко ,но мисля че човек трябва да бъде информиран и след това сам да решава какво да прави независимо от положението.Да криеш информация в такова бедствено положение е престъпление.Това не са овце,а хора всеки с разума си.По тази логика излиза ,че политиците и другите висши поставени лица имат право да знаят тази информация и я знаят само заради позицията на която са в момента.

# 2 222
Какво наближава един Господ знае, нека да не гадаем и да не дърпаме сами големия дявол за опашката, понеже малките вече са на крак... Confused

# 2 223
Трудно човек се решава на такава стъпка. Не е толкова лесно. Самурайка го подчерта нееднократно. Едно пътуване може да им коства живота.
В Осака има летище. В момента много от посолствата са преместени в Осака и летището работи. Много от чужденците напускат Япония точно от това летище и на никого напускането на Япония не е коствало живота.
Самолети не прелита в близост до централата във Фукушима.

# 2 224
Може да съчувстваш и да се възхищаваш на хората ,които са там и рискувайки живота си се опитват да направят невъзможното ,те естествено нямат никаква вина.
За съжаление за сега се случва всичко негативно казано от чуждите експерти.
Дано все пак се случи чудо  Praynig
Iliana, не си рискуват живота, а си го жертват.... Sad

Аз не смятам, че ръководството на централата е виновно. Ако има някой виновен това са потребителите искащи "евтина" енергия.
Ами евтина енергия не значи само че аз ще платя по малка сметка за ток този месец - значи развита икономика и всичко останало нататък....

# 2 225
  • София
Ами вижте тогава какво казват в другите медии ,6-та степен е много много зле .
Някой писа ,че го казали по СНН.

за съжаление точно този линк не можах да го отворя. Сега ще потърся пак.

Цитат
Така е съгласен съм с всичко ,но мисля че човек трябва да бъде информиран и след това сам да решава какво да прави независимо от положението.Да криеш информация в такова бедствено положение е престъпление.

за информирането съм съгласна и АКО са укрили или смекчили информацията, не ще ги съдят, а ще ги линчуват и те го знаят. Ако при тази угроза са си го позволили, тежко им. Пак казвам "АКО"

B & C , за много пътуване до Осака е "мисия невъзможна". Самурайка (ох, ушите й горят сигурно  Embarassed ) обясни защо.
За мен решението да напуснеш дома си, да зарежеш всичко е трудно, дори при такива обстоятелства.

# 2 226
Аз не смятам, че ръководството на централата е виновно. Ако има някой виновен това са потребителите искащи "евтина" енергия.
Ами евтина енергия не значи само че аз ще платя по малка сметка за ток този месец - значи развита икономика и всичко останало нататък....

Знам, просто сега идва време да се плащат лихвите.

# 2 227
ами 10 метровото цунами дори не и посредата на това ,което се е случвало .

хубаво е да знаеш, че реално по оценка на учени, цунамито не е било 10 м, а 15-20 м. Това също от днес информация. И нека не омаловажаваме силата на природата, която в случая е почти безпрецедентна - всепризнат факт от цял свят.

# 2 228
  • Italia
Конструирали са АЕЦ, който издържа на 9 по Рихтер и 20м цунами. Незнам дали има друга такава централа в света. Това само по себе си е достойно за възхищение. А, дали постфактум има човешка грешка, ще се изясни на 100% когато приключи този ад в Япония.
Ако се установи такава, нека виновените си понесат последствията. До тогава обаче всички са невинни (т.е. до абсолютно доказване на противното). Иначе мнение всеки от нас си е съставил и има право на това.

С две думи дано японците опровергаят всички световни експерти  Praynig До 7-ма може и изобщо да не се стигне. Все пак имат напредък. Дано  Praynig

Хайде да не коментираме  неща, които не ги разбираме много-много, а? Кои други централи си проучила на какви бедствия издържат? Централата, в която работя може и да не издържа на 20 м цунами, но ме съмнява, че от Дунава може да се надигне такава вълна. Тази тук е защитена и от самолетен удар. Тези всички неща обаче са само на хартия. Реално изпитание не може да бъде направено, така че не дай Боже се случи нещо - само тогава може да се отчита кое на какво издържа. За да бъде повредена охладителната система от земетресението нещо ми подсказва, че не е реално издръжлива на 9 по Рихтер. И това го казвам хипотетично, не съм ядрен инженер. И да се установи човешка грешка, то наказанието не би поправило щетите, предполагам ти е ясно. Но с обвинения няма да помогнем в този момент.
Молим се всички до 7-ма да не се стигне, но 6-та не е по-малко страшна. Тук има три нива на авария - 1-нарушен работен цикъл, 2-авария, засягаща вътрешността на АЕЦ-а и 3 - авария, засягаща и околността.

# 2 229
Вчера по СНН имаше интервю с не разбрах точно какъв беше, но човек от тогавашната администрация при аварията на Три Майлс Айланд. Той обясняваше точно проблема с информацията и как да се постигне тя да бъде честна и открита за обществото. И това, което се прави в подобни случаи е задължително президентът/премиерът да излъчи свой човек от администрацията си (експерт), който да участва в процеса на овладяване на ситуацията. Предполагам не на място, но в централата на компанията-оператор. И никога да не се черпи информация единствено от тази компания. Само по този начин може да се овладее паниката и хората да имат доверие на правителството.

Колкото до степента - чух го по СНН. Сега се моля да не съм разбрала добре. Но помня, че казаха, че първо са обявили 5, после 6-та степен.

# 2 230

ТЕПКО нямат повече възможности и контрол. Те трябваше да ги махнат веднага, но нямаше как.Но това е запосле, сега не е важно.

Ето какво е написала Самурайка за ТЕПКО.Вие им съчувствайте.
И над 20 е имало там .Силата на природата е безпрецедентна ,да не го казвай на мен аз не строя централи .
хубаво е да знаеш, че реално по оценка на учени, цунамито не е било 10 м, а 15-20 м. Това също от днес информация. И нека не омаловажаваме силата на природата, която в случая е почти безпрецедентна - всепризнат факт от цял свят.
И над 20 е имало там .Силата на природата е безпрецедентна ,да не го казвай на мен аз не строя централи .

# 2 231
При СНН нищо не намерих.
Мисля, че поне за укриването на информация не би трябвало да имаме различая. Няма как да има поредица от остри изказвания на високо ниво от американци, ЕС, Китай, че японците не подават достатъчно информация и това да се приема като партенка Peace.

Мислите ли, че воже да се стигне до трансгранично замърсяване?

# 2 232
  • София

и аз четох за цунами 15-20м, което досега е невиждано и явно даже не са предполагали, че може да е в такива размери Rolling Eyes Иначе да са изградили стена 30м  newsm78

# 2 233
По CNN, BBC - навсякъде казаха, че е 6-та официално от японските власти
Ето кой го е написал.
абсолютно непроверено. Объркала се е с 5, ясно е.

# 2 234

и аз четох за цунами 15-20м, което досега е невиждано и явно даже не са предполагали, че може да е в такива размери Rolling Eyes Иначе да са изградили стела 30м  newsm78
През 19ти век е имало 38 метрово цунами.

Общи условия

Активация на акаунт