Отговори
# 2 235
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2011/03/18/1 … /?sp=1#storystart

Хубава статия. От българските медии  Капитал пак прави доброто впечатление.

# 2 236
Ей, карате ми да ровя за статистиката на цунамитата в Япония 15-20 не е невиждано за Япония.
Ако ,който я публикува чете нека да я пусне пак ,че темата е доста голяма вече.

# 2 237
  • София
ами 10 метровото цунами дори не и посредата на това ,което се е случвало .

хубаво е да знаеш, че реално по оценка на учени, цунамито не е било 10 м, а 15-20 м. Това също от днес информация. И нека не омаловажаваме силата на природата, която в случая е почти безпрецедентна - всепризнат факт от цял свят.

и аз четох за цунами 15-20м, което досега е невиждано и явно даже не са предполагали, че може да е в такива размери Rolling Eyes Иначе да са изградили стела 30м  newsm78
През 19ти век е имало 38 метрово цунами.

в Япония ли?  newsm78 Самурайка беше обяснила уникалността на земетресението и цунамито  newsm78

# 2 238
Конструирали са АЕЦ, който издържа на 9 по Рихтер и 20м цунами. Незнам дали има друга такава централа в света. Това само по себе си е достойно за възхищение. А, дали постфактум има човешка грешка, ще се изясни на 100% когато приключи този ад в Япония.
Ако се установи такава, нека виновените си понесат последствията. До тогава обаче всички са невинни (т.е. до абсолютно доказване на противното). Иначе мнение всеки от нас си е съставил и има право на това.

С две думи дано японците опровергаят всички световни експерти  Praynig До 7-ма може и изобщо да не се стигне. Все пак имат напредък. Дано  Praynig

Хайде да не коментираме  неща, които не ги разбираме много-много, а? Кои други централи си проучила на какви бедствия издържат? Централата, в която работя може и да не издържа на 20 м цунами, но ме съмнява, че от Дунава може да се надигне такава вълна. Тази тук е защитена и от самолетен удар. Тези всички неща обаче са само на хартия. Реално изпитание не може да бъде направено, така че не дай Боже се случи нещо - само тогава може да се отчита кое на какво издържа. За да бъде повредена охладителната система от земетресението нещо ми подсказва, че не е реално издръжлива на 9 по Рихтер. И това го казвам хипотетично, не съм ядрен инженер. И да се установи човешка грешка, то наказанието не би поправило щетите, предполагам ти е ясно. Но с обвинения няма да помогнем в този момент.
Молим се всички до 7-ма да не се стигне, но 6-та не е по-малко страшна. Тук има три нива на авария - 1-нарушен работен цикъл, 2-авария, засягаща вътрешността на АЕЦ-а и 3 - авария, засягаща и околността.
Понеже от написаното разбирам ,че работите в Козлодуй.Има ли официална информация и знаете ли до каква степен по Рихтер издържа нашата АЕЦ.Питам от чисто любопитство.Понеже излезе различна информация за това в медиите.

# 2 239
За магнитуд 7 и нещо са проектирани тези в Япония (бях пускала линк по-напред), но това няма значение, след като инсталациите, и аварийното охлаждане се оказват извън строя в случая....

# 2 240
Конструирали са АЕЦ, който издържа на 9 по Рихтер и 20м цунами. Незнам дали има друга такава централа в света.
С две думи дано японците опровергаят всички световни експерти  Praynig До 7-ма може и изобщо да не се стигне. Все пак имат напредък. Дано  Praynig
Хем не знаеш, хем пишеш глупости  Laughing
От къде ги измисли тези 20м? Няма такова нещо.
Ако нещата бяха така, както ти ги описваш, то централата нямаше да остане без ток.
И какъв напредък имат толкова? Пръскат реакторите с вода, но това е крайно недостатъчно, прокарали са някакъв кабел, ама и те не знаят за какво им е този кабел.  ooooh!

# 2 241
  • София
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2011/03/18/1 … /?sp=1#storystart

Хубава статия. От българските медии  Капитал пак прави доброто впечатление.

Цитат
В същото време при най-голямото земетресение в Япония от триста години целият свят е притаил и дъх и следи аварията в АЕЦ "Фукушима - 1". Земетресението с магнитуд 9 по скалата на Рихтер има приблизителен еквивалент на 32 хил. Хирошими и вече донесе близо 7 хил. потвърдени жертви

Цитат

назад в темата има линк. Ако не се лъжа беше пост на Asinka  newsm78

# 2 242
Току що казаха по БТВ новините ,че степента е увеличена от 5та на 6та.Говореше някакъв Японец по NHK и от бтв превеждаха. Sad

# 2 243
Сигурно е грешен превод.

# 2 244
Ей, карате ми да ровя за статистиката на цунамитата в Япония 15-20 не е невиждано за Япония.
не те кара никой да ровиш - да, имало е и 30 м цунами, но изказването ти, че 10 м не било дори средната граница ме накара да напиша фактите, според които сегашното не е 10 м ( а 20)  и е ДОСТА над средната граница. Точка по въпроса, да не ровим статистики. Stop

Току що казаха по БТВ новините ,че степента е увеличена от 5та на 6та.Говореше някакъв Японец по NHK и от бтв превеждаха. Sad

именно - грешка в превода на изказване, което всички видяхме днес и за пореден път потвърждава колко са зле в БТВ!!!

# 2 245
  • София
Цитат
Japan has raised the alert level at its quake-damaged nuclear plant from four to five on a seven-point international scale of atomic incidents.

http://www.bbc.co.uk/news/world-12783832

bbc някак ми вдъхват повече доверие от Btv.

# 2 246
Няма го отразено никъде другаде. Докато не го чуя или прочета на няколко места, няма да повярвам.

# 2 247
Цитат

назад в темата има линк. Ако не се лъжа беше пост на Asinka  newsm78
Нещо си се заблудила. Такова нещо няма.

# 2 248
  • Italia
Понеже от написаното разбирам ,че работите в Козлодуй.Има ли официална информация и знаете ли до каква степен по Рихтер издържа нашата АЕЦ.Питам от чисто любопитство.Понеже излезе различна информация за това в медиите.

Не, не работя в Козлодуй, в Словакия е централата и не съм запозната с критериите за безопасност в нашия АЕЦ.

# 2 249
Цитат

назад в темата има линк. Ако не се лъжа беше пост на Asinka  newsm78
Нещо си се заблудила. Такова нещо няма.
Има някакви нови данни са .
Всъщност ето го http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=685152
Да 15 или 20 или колкото са били във Fukushima сравнени с 38 няма нужда да задълбаваме .

Общи условия

Активация на акаунт