Отговори
# 2 250
Конструирали са АЕЦ, който издържа на 9 по Рихтер и 20м цунами. Незнам дали има друга такава централа в света. Това само по себе си е достойно за възхищение. А, дали постфактум има човешка грешка, ще се изясни на 100% когато приключи този ад в Япония.
Ако се установи такава, нека виновените си понесат последствията. До тогава обаче всички са невинни (т.е. до абсолютно доказване на противното). Иначе мнение всеки от нас си е съставил и има право на това.

С две думи дано японците опровергаят всички световни експерти  Praynig До 7-ма може и изобщо да не се стигне. Все пак имат напредък. Дано  Praynig

Хайде да не коментираме  неща, които не ги разбираме много-много, а? Кои други централи си проучила на какви бедствия издържат? Централата, в която работя може и да не издържа на 20 м цунами, но ме съмнява, че от Дунава може да се надигне такава вълна. Тази тук е защитена и от самолетен удар. Тези всички неща обаче са само на хартия. Реално изпитание не може да бъде направено, така че не дай Боже се случи нещо - само тогава може да се отчита кое на какво издържа. За да бъде повредена охладителната система от земетресението нещо ми подсказва, че не е реално издръжлива на 9 по Рихтер. И това го казвам хипотетично, не съм ядрен инженер. И да се установи човешка грешка, то наказанието не би поправило щетите, предполагам ти е ясно. Но с обвинения няма да помогнем в този момент.
Молим се всички до 7-ма да не се стигне, но 6-та не е по-малко страшна. Тук има три нива на авария - 1-нарушен работен цикъл, 2-авария, засягаща вътрешността на АЕЦ-а и 3 - авария, засягаща и околността.
Понеже от написаното разбирам ,че работите в Козлодуй.Има ли официална информация и знаете ли до каква степен по Рихтер издържа нашата АЕЦ.Питам от чисто любопитство.Понеже излезе различна информация за това в медиите.
Доколкото разбирам работи в Словашката централа,а не в "Козлодуй".Земетресението в Япония беше с 0.18 G (земно ускорение),след модернизацията 5 и 6 блок би трябвало да издържат на 0.2 G.

# 2 251

От къде ги измисли тези 20м? Няма такова нещо.

да не бъдем категорични без да четем - ето това пуснах сутринта, пускам го пак:

ето малко различна информация:

Вълните цунами, които връхлетяха Япония след земетресението с магнитуд 9, са били с височина между 15 и 20 метра, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на изводи, направени от учени в японския институт за проучване на състоянието на хидротехническите съоръжения.

От резултатите от предварителното проучване на последствията от цунами в префектура Мияги, учените са изчислили, че приливните вълни са били с височина над 15 метра.

На покрива на триетажно здание в пристанището на град Онагава били намерени отломки, донесени от вълните цунами.

Въз основа на анализа на въздушни снимки на напълно разрушен малък град в съседната префектура Ивате, учените стигнали до извода, че там височината на вълните е достигнала 20 метра.

Най-високата вълна цунами в японската история е била регистрирана през 1896 г., когато пристанищният град Офунато в префектура Ивате бил ударен от цунами с височина 38,2 метра. БТА

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 22:27 от Asinka

# 2 252
  • София
Цитат
Кои други централи си проучила на какви бедствия издържат?

е съм проучила никоя друга АЕЦ. Немските АЕЦ са проектирани да издържат до 7 по Рихтер. Затова и Меркел им вдигна мерника т.е. немците признаха, че малко централи в света ще издържат 9 по Рихтер, а техните по-скоро НЕ.

# 2 253
Публикациите за Ванга  ме накара да отворя отново книгата за Слава Севрюкова "Зеница към Вселената", изд. 2007г. Разговора е воден 1990 г.
"Какво бъдеще се задава ? - "Огнено"?"Потопено във вода?"....По какво да познаем приближаването на онези времена? - "Ще има глад , няводнения, суши,климатични промени,локални конфликти.....В резултат на предстоящите катаклизми земната ос леко ще се измести.В границите на едно денонощие ще бъде променена неговата продължителност.Това ще предизвика бурни климатични промени"
И тя както Ванга казва , без да уточнява дата   "Виждам , в ония времена трябва да вървите километри и километри, за да се натъкнете на жив човек.Смърт.Страшно много смърт.....Молете се ...Молете се за нашето племе.Молете се за Човечеството - да е по-леко........Не бойте се !Хармонията ще се възстанови след бедствията.Но, казвам ви,трябва да сте готови за тях.Да ги понесете.
И пак повтарям, не боойте се - човешкият род не ще бъде изтрит от лицето на Земята.Виждам - унищожения Неузнаваеми промени.Обновеното Човечество ще се лиши от една нелепа и страшна своя съставка - озвереността."

Предсказанията както на Ванга , така и на Слава са писани и четени много преди да се появат в днешно време във вестници и интернет, но каква полза.....
"Не буди спящия , преди да му е дошло времето.Напразно  ще е ...."- тъжно възклицава Буда  

# 2 254
 Joy Ужас. Мноого са зле тея хора. Ама много! Ако разчитаме на тях за новини сме си живи умрели.
До видеото пише, че е обявена 5та степен , в самото видео преводача съобщава без свян - 6та. hahaha
http://www.btv.bg/
Публикациите за Ванга  ме накара да отворя отново книгата за Слава Севрюкова "Зеница към Вселената", изд. 2007г. Разговора е воден 1990 г.
"Какво бъдеще се задава ? - "Огнено"?"Потопено във вода?"....По какво да познаем приближаването на онези времена? - "Ще има глад , няводнения, суши,климатични промени,локални конфликти.....В резултат на предстоящите катаклизми земната ос леко ще се измести.В границите на едно денонощие ще бъде променена неговата продължителност.Това ще предизвика бурни климатични промени"
И тя както Ванга казва , без да уточнява дата   "Виждам , в ония времена трябва да вървите километри и километри, за да се натъкнете на жив човек.Смърт.Страшно много смърт.....Молете се ...Молете се за нашето племе.Молете се за Човечеството - да е по-леко........Не бойте се !Хармонията ще се възстанови след бедствията.Но, казвам ви,трябва да сте готови за тях.Да ги понесете.
И пак повтарям, не боойте се - човешкият род не ще бъде изтрит от лицето на Земята.Виждам - унищожения Неузнаваеми промени.Обновеното Човечество ще се лиши от една нелепа и страшна своя съставка - озвереността."

Предсказанията както на Ванга , така и на Слава са писани и четени много преди да се появат в днешно време във вестници и интернет, но каква полза.....
"Не буди спящия , преди да му е дошло времето.Напразно  ще е ...."- тъжно възклицава Буда  
Не виждам никаква конретика, не виждам "Япония", нито дори "Изток"... катаклизми, да не се плашим и прочее... Please.. Stop

# 2 255
Току що казаха по БТВ новините ,че степента е увеличена от 5та на 6та.Говореше някакъв Японец по NHK и от бтв превеждаха. Sad

а навсякъде пише, повишена от 4 на 5:
http://www3.nhk.or.jp/daily/english/18_35.html
дали БГ превода греши?

# 2 256
Всъщност е плачевно, не смешно...не може да разчиташ дори на достоверна информация и ставаш разноглед и съвсем се шашардисваш...

# 2 257
Цитат
Конструирали са АЕЦ, който издържа на 9 по Рихтер и 20м цунами.
Ако това което се случва го наричаме "издържа", представям си какво щеше да бъде ако не беше издържал.   Rolling Eyes
Централата е била построена на доста неподходящо място и не е била добре обезопасена. Да не говорим, че се намира до един огромен град, които не може да бъде евакуиран.

# 2 258
То и аз пуснах мухата за 6-ца и моля за извинение. Явно от многото гледане на всякакви новини е възможно репортажът по бТВ да съм го объркала, че по СНН съм го гледала.

# 2 259
  • Italia
Немските АЕЦ са проектирани да издържат до 7 по Рихтер. Затова и Меркел им вдигна мерника т.е. немците признаха, че малко централи в света ще издържат 9 по Рихтер, а техните по-скоро НЕ.
Тук някой геолог може би ще обясни разликата защо в Германия централите не се правят издръжливи до 9 по Рихтер и срещу цунами. Освен това Меркел доколкото си спомням спря разработката за удължаване на живота. Построена и вече функционираща централа няма как в последствие да бъде укрепена до такава устойчивост, поне така си мисля.

# 2 260
То и аз пуснах мухата за 6-ца и моля за извинение. Явно от многото гледане на всякакви новини е възможно репортажът по бТВ да съм го объркала, че по СНН съм го гледала.
Ти има ли защо да се извиняваш? Peace Да се извинят гламавите журналисти и преводачи от БТВ. Кой знае сега баба ми, горката, дали не звъни на майка ми на пожар за йодени таблетки.... Я да се обадя да я питам...

# 2 261

метеорит може би, кога ще падне?
тези неща кога ги е нямало?
Въобще някой мисли ли си, че земните катаклизми са нещо, което не го е имало преди или няма да го има от някакъв момент нататък?

# 2 262
Най-лошото е че още електронни медии са копирали статията на бтв буквално и навсякъде започва да се появява тази 6та степен.Ужас в началото взех да им повярвах.Във видеото едно казват в статията друго.Абсолютни смешници.Спят   #Cussing out

# 2 263
  • София
Току що казаха по БТВ новините ,че степента е увеличена от 5та на 6та.Говореше някакъв Японец по NHK и от бтв превеждаха. Sad

а навсякъде пише, повишена от 4 на 5:
http://www3.nhk.or.jp/daily/english/18_35.html
дали БГ превода греши?

мисля, че е проблем в превода. Никъде няма обявена 6-та степен официално.

B & C , под "издържа" имам предвид, че не гръмна веднага и все още положението не е безнадеждно (цяла седмица след това). Да, на границата е, но не е прекрачена  Peace

Цитат
Освен това Меркел доколкото си спомням спря разработката за удължаване на живота.

"засега" да уточня.

# 2 264
Allex ако се случи най-лошото какво би станало?Някъде четох ,че около 470 км около централата ще бъдат трайно увредени .

Общи условия

Активация на акаунт