Ако се установи такава, нека виновените си понесат последствията. До тогава обаче всички са невинни (т.е. до абсолютно доказване на противното). Иначе мнение всеки от нас си е съставил и има право на това.
С две думи дано японците опровергаят всички световни експерти

Хайде да не коментираме неща, които не ги разбираме много-много, а? Кои други централи си проучила на какви бедствия издържат? Централата, в която работя може и да не издържа на 20 м цунами, но ме съмнява, че от Дунава може да се надигне такава вълна. Тази тук е защитена и от самолетен удар. Тези всички неща обаче са само на хартия. Реално изпитание не може да бъде направено, така че не дай Боже се случи нещо - само тогава може да се отчита кое на какво издържа. За да бъде повредена охладителната система от земетресението нещо ми подсказва, че не е реално издръжлива на 9 по Рихтер. И това го казвам хипотетично, не съм ядрен инженер. И да се установи човешка грешка, то наказанието не би поправило щетите, предполагам ти е ясно. Но с обвинения няма да помогнем в този момент.
Молим се всички до 7-ма да не се стигне, но 6-та не е по-малко страшна. Тук има три нива на авария - 1-нарушен работен цикъл, 2-авария, засягаща вътрешността на АЕЦ-а и 3 - авария, засягаща и околността.