Отговори
# 4 350
# 4 351
# 4 352
Линкът по долу би бил полезен за тези които желаят да знаят допустимите норми за радиационно замърсяване на различните хранителни продукти . Изданието е предназначено за живеещите на територии заразени от радиоактивни вещества  (Чернобилска АЕЦ )
http://rbic.ibrae.ru/RBIC/publish/people/for_people.pdf
Не мога да намеря линк към допустимите норми за радиационно замърсяване на японците , би било интересно сравнение.

# 4 353
Защото го приемаш буквално.
Не си го слагай на сърце, те си имат дрязги от много години и както се вижда от поведението им, ще си продължи много години.
Нищо, че официално и правителството, и Росатом се правят много великодушни Wink

# 4 354
Хах, щом представители на една и съща руска компания излагат коренно различни тези... Прави сте, че никакви изводи не могат да се направят.

По отношение на ХААРП предлагам да не го обсъждаме в тази тема. Просто няма никакъв смисъл. А дали е конспирация или не, мисля никой от нас не може да бъде категоричен.

В днешната преса пише, че Япония ще се тресе с тези темпове още 10 години.

# 4 355
I see you , не са в компания там е въпроса Joy. Този е член на обществения съвет към Росатом. Така да се каже, независим...
Изказванията от висшите ешалони на Росатом са железни. Няма опасност, всичко е ок, какво за запреувеличавали...даже звучат по-бодро от самите японци Laughing. На по-ниско ниво не мислят така, но повечето гледат да си траят естествено. Такива резки изказвания правят главно независими или пенсионирани експерти. Прекалено много политика има намесено тук:peace:.

# 4 356
I see you , ... Прекалено много политика има намесено тук...
Peace Ето една статия от преди 1 година
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:K2qK9B6Dqtw … rce=www.google.bg
И извадки от нея :
Атомната "баница" ще подмине "Росатом"
"...заради промишления спад Русия може да строи максимум по един реактор на година."
"Русия реално може да предложи нещо на света или поне на Азия, която започва активно да развива собствена ядрена енергетика. Така например в края на миналата седмица правителството на Япония обяви строителството до 2020 г. на осем нови ядрени реактора, т.е. делът на атомната енергетика в тази страна трябва да нарасне от сегашните 60 процента до 85 процента. Плановете на японците обаче бледнеят пред инициативите на Пекин, който е готов до 2020 г. да увеличи общата мощност на своите АЕЦ от настоящите 10 милиона киловата до 70-80 милиона киловата. Такова увеличение предполага строителството на около 60 нови реактора в течение на близкото десетилетие. Китайските планове за въвеждането в експлоатация на между 5 и 7 нови енергоблока на година бяха определени в Курчатовския институт като “фантастични”, но там със съжаление отбелязаха, че Русия може да се надява на много ограничено участие в тази суперпрограма.
А последния абзац от статията няма да го коментирам въобще  Laughing

# 4 357
бъръльо-бъръльо ето го доиграването на вчеращната сценка:

The agency has told the utility to immediately examine the buildings and consider reinforcement work if they are judged as not sufficiently quakeproof.
TEPCO, however, has said that it cannot ''immediately conduct an investigation'' unless it confirms the safety of areas where checkups will be conducted.

Агенцията им даде нареждания, те отговарят, че в момента не могат да направят такава оценка Mr. Green. Честно казано не очаквах да е толкова бързо.

Новините:

Изпочупени пръти в басейна на 4-ти, дето искат да ги изваждат, но не знаят как заради високата радиация. Нещо е стените не са наред, но като цяло звучат умерено оптимистично.

В тунела под втори реактор след като водата след помпането беше спаднала с осем см., сунтрита пак се е покачила с 3,5. от другите реактори не знаели кога ще могат да почнат да изпомпват.Това с тия води си е някакъв омагьосан кръг и честно казано акъла ми не го побира как ще се оправят.

Слагат заграждения в океана около блоковете, за ограничат разпространението но радиоактивна вода, надявам се да има някакъв ефект.

Действат  да  изнесат генераторите нависоко, за да могат да ги контролират и когато ги евакуират при земетресение  да няма повече прекъсвания на охлаждането както оня ден. И камиони струпват на 30м. над морското равнище по същата причина

# 4 358
  • София
бъръльо-бъръльо ето го доиграването на вчеращната сценка:
 it cannot ''immediately conduct an investigation'' unless it confirms the safety of areas where checkups will be conducted.[/i]
Агенцията им даде нареждания, те отговарят, че в момента не могат да направят такава оценка Mr. Green. Честно казано не очаквах да е толкова бързо.
Има логика. Пак по-добре да си признаят, като не могат (или не искат) да направят нещо.

# 4 359
  • SA

В днешната преса пише, че Япония ще се тресе с тези темпове още 10 години.

Shocked сериозно ли е това? Ми те да започват тогава да спират една по една всичките си атомни централи докато е време.

# 4 360
Земетресение с магнитуд 6,1 разтърси Япония
14 април 2011 | 00:22 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. Земетресение с магнитуд 6,1 по скалата на Рихтер е регистрирано североизточно от бреговете на Япония рано в четвъртък, съобщи американската геологическа служба. Няма издадено предупреждение за цунами.
Трусът е регистриран в 5,57 часа местно време на дълбочина 11,2 км, на около 190 км източно от остров Хоншу.

Земетресение с магнтиуд 5,4 по Рихтер разтърси японския остров Хоншу
14 април 2011 | 09:08 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. Земетресение с магнтиуд 5,4 по Рихтер разтърси японския остров Хоншу. По данни на Националния сеизмологичен институт на САЩ епицентърът на земния трус е бил на около 8 км югоизточно от Иваки и на около 183 км североизточно от столицата Токио.
Няма опасност от цунами.
Над 13 000 души загинаха след разрушителното земетресение и последвалото цунами в Япония на 11 март.

Shocked Столицата на Япония може да бъде преместена от Токио
14 април 2011 | 11:04 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. Токио може вече да не бъде столица на Япония. В момента японските депутатите обсъждат два резервни варианта в случай на ново голямо стихийно бедствие, съобщава радио „Ехото на Москва”.
Японските власти планират да построят новите административни градове още през текущата година.

Високи нива на радиация са открити в риба и зеленчуци в японската префектура Фукушима
14 април 2011 | 12:16 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. Японското правителство е открило високи нива на радиация в зеленчуци, отгледани близо до авариралата АЕЦ „Фукушима-1”, както и в риба, отново в същия район, предаде агенция АПА.
Здравното министерство е регистрирало радиация над допустимите нива в риба, уловена в префектура Фукушима и в 11 вида зеленчуци.
Атомната електроцентралата бе тежко засегната от земетресението и цунамито на 11 март. Оттогава властите се опитват да стабилизират ситуацията в централата, от която изтича радиация.

# 4 361

Shocked Столицата на Япония може да бъде преместена от Токио
14 април 2011 | 11:04 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. Токио може вече да не бъде столица на Япония. В момента японските депутатите обсъждат два резервни варианта в случай на ново голямо стихийно бедствие, съобщава радио „Ехото на Москва”.
Японските власти планират да построят новите административни градове още през текущата година.

Тия трябвало да ca само резервни варианти за да евакуират правителството и императора в случай на нужда.

На мене тия нареждания ми се струват леко налудничави в обстановката в която е централата. ТЕPCО в момента трябва да си гледа неотложната работа, а не да се занимава с разни теоретични оценки. За оценките рябваше да се погрижат по-рано, ама и агенцията май отбива номер.

Новините:

В тунела под втори реактор след като водата след помпането беше спаднала с осем см., сунтрита пак се е покачила с 3,5. от другите реактори не знаели кога ще могат да почнат да изпомпват.Това с тия води си е някакъв омагьосан кръг и честно казано акъла ми не го побира как ще се оправят.

Мда, лошо, много лошо, точно това за което се чудех вчера... И сега да задам един особено тъп въпрос: само аз ли си мисля че при това положение е абсолютно сигурно че поне един реактор е пробит? Имам много лошо чувство: въртене в един порочен кръг, реакторите трябва да се охлаждат, а водата изтича и колкото повече ги охлаждат, толкова повече вода ще изтича,силно радиоактивна, а те и в момента няма къде да я складират. Много ми е тъжно, тъжно ми е за планетата, за децата ни и най-вече за това че въпреки всичко което се случва, лакомията и алчността остават основни движещи сили на обществото. Cry

# 4 362

Япония нанесена върху картата на Украйна в мащаб 1:1 . Относно това дали са съоставими размерите на катастрофите ....

# 4 363
  • София
В смисъл? newsm78

# 4 364
...... Много ми е тъжно, тъжно ми е за планетата, за децата ни и най-вече за това че въпреки всичко което се случва, лакомията и алчността остават основни движещи сили на обществото. Cry

И мен това ме тормози. Дразня се много като чуя "Ами нямат избор, с тая икономика...." Икономиката  та икономиката....  Confusedами хората нямат значение, икономиката по важна. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт