Отговори
# 4 740
http://www.dw.de/dw/article/0,,15799301,00.html

B & C , съвсем без хич конспирации не е да ти кажа  Peace Ако не конспирации то най-малкото алчността често надделява над здравия разум - примери бол.

Днес попаднах на някакъв репортаж по една от немските телевизии - трябва да се извадят от някъде си (за Германия става въпрос) контейнери с ядрени отпадъци, тъй като има опасност да проникне вода и пр. Упражнението щяло да отнеме десетки години и да струва милиарди.

# 4 741
Доста хора изпитват слабост към всевъзможни конспирации и като нямат обяснение за нещо, то веднага си обясняват всичко с конспирация, алчност, кокали и т.н.  Laughing
Много по-лесно е да се намери една статия за конспирация, вместо да се търсят статистки, да се четат учебници и разсъждавайки да се стигне до някакво собствено заключение.  Rolling Eyes

# 4 742
  • Варна
Само и единствено мога да се радвам, ако не съм права. Grinning

# 4 743
  • Italia
Не всички държави имат атомни централи и тези, които нямат са заинтересовани да намерят начин да произвеждат достатъчно ел.енергия за да не им се налага да купуват от другите държави.
Австрийците нямат функционираща атомна централа и поради тази причина им се налага да купуват от съседните държави, а ел.енергията, която купуват е произведена в АЕЦ  Laughing
И така...австрийците са против АЕЦ, но те са против и ВЕЦ и вятърните паркове.
http://www.krone.at/Kaernten/Protest-Welle_gegen_neue_Wasserkraf … ekte-Story-202045
http://www.tt.com/csp/cms/sites/tt/Nachrichten/2205492-6/protest … gen-windparks.csp
Не може да се строят подобни централи.....ще пострадат птичките, рибките  Rolling Eyes
И въпросът е къде да бъде произведена тази ел.енергия като потреблението непрекъснато расте.
Тъкмо построят някой ВЕЦ и потреблението вземе че скочи.
Ами ако и съседните държави решат да си затворят атомните централи, тогава какво ще правят австрийците? - ще седят на свещи  Laughing
Стига с тези конспирации....моля ви! Погледнете реално на нещата и нека да си говорим със цифри и факти!

Изненада ме с австрийците и вятърните паркове Simple Smile Още с влизането в Австрия е осеяно с ветрогенератори  Laughing Да споменавам ли, че двете ядрени централи в Словакия са съответно на 150 и 200 км от Виена? Simple Smile)

# 4 744
  • Варна
http://www.focus-news.net/?id=n1629272   Cry

http://www.cross.bg/1288300  Thinking Дали ще са съгласни да стоят на свещи?

# 4 745
  • Italia

Съжалявам за децата  Cry

Хексе, не знам дали наистина си толкова наивна, или просто ти се получава добре? "Планова проверка"(ремонт се нарича, но хайде да не придиряме толкова). Спира се реактора, поправят се различни повредени части, които не са били спешни и е можело да изчакат до плановото спиране за ремонт, сменя се горивото, извършват се тестове (онщо взето си го представи като годишния технически преглед на колата ти)... Във всяка една АЕЦ се прави това, то затова е и "планово". Ще ги спрат за 1-2-3 месеца и ще ги пуснат отново.
Тук е момента да се отбележи, че АЕЦ-а не се спира просто така и не се затваря от днес за утре. Докато при една ТЕЦ или ВЕЦ просто можеш да дръпнеш шалтера, АЕЦ-а има фаза на decommissioning (извинявам се, не знам термина на български), защото освен горивото се премахва цялата централа. Ето тук има малко информация най-общо какво представлява http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_decommissioning

# 4 746
  • Варна

Хексе, не знам дали наистина си толкова наивна, или просто ти се получава добре? "Планова проверка"(ремонт се нарича, но хайде да не придиряме толкова). Спира се реактора, поправят се различни повредени части, които не са били спешни и е можело да изчакат до плановото спиране за ремонт, сменя се горивото, извършват се тестове (онщо взето си го представи като годишния технически преглед на колата ти)... Във всяка една АЕЦ се прави това, то затова е и "планово". Ще ги спрат за 1-2-3 месеца и ще ги пуснат отново.

Не знам дали съм наивна, надявам се че не съм. Коментирам в темата като лаик. Peace
Разбрах, че ще спират останалите им две централи временно и за планова проверка. По-скоро исках да обърна внимание върху това какви са настроенията в Япония срещу АЕЦ (то е нормално де, в годишнината от трагедията) и дали изобщо могат да си позволят да го направят.

# 4 747
Аз все още следя YokosoNews във ФБ. Преди 10тина дни имаше две земетресения 5,8 М и 5,4 М. Представих си ужаса на хората само от алармата за земетресения и то дни преди тази дата. Голяма трагедия, която не бива да бъде забравена. Урок за всички, който се надявам да съумеем да оценим.
Поклон пред това, което Япония е направила по възстановяването на района!
*Добавям едно инфо от преди малко, пак от бюлетина на Yokosonews.
At 6:08p (JST) est M7.4 Quake hit offshore Japan. It didn shake much. But BE CAREFUL of Tsunami! STAY tuned for update
9:05p 3/14 (JST) M6.3 quake hit #Tokyo #Chiba #Ibaraki #Tochigi #Japan. Updates are coming soon.

Ние изкуствено повишаваме потреблението на електроенергия, а от там и нуждата за създаване на нови централи. Нямам конкретни цифри, но съм убедена, че доста голям разход/или по-точно разхищение/ идва от безсмислени реклами светещи денонощно, фабрики-произвеждащи напълно ненужни неща, организиране на масови прояви тотално лишени от смисъл, но пък "окъпани в светлина" и т.н. Не можем да изискваме да намалим производството на енергия, ако не намалим първо потреблението.

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 14:48 от fiona

# 4 748
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
..но съм убедена, че доста голям разход/или по-точно разхищение/ идва от безсмислени реклами светещи денонощно, фабрики-произвеждащи напълно ненужни неща, ....

Mr. Green изводът е: ние сме с едни гърди пред всички други държави Wink не произвеждаме нито полезни, нито безполезни неща и почти нямаме добре осветена улица  Crazy

# 4 749
..но съм убедена, че доста голям разход/или по-точно разхищение/ идва от безсмислени реклами светещи денонощно, фабрики-произвеждащи напълно ненужни неща, ....

Mr. Green изводът е: ние сме с едни гърди пред всички други държави Wink не произвеждаме нито полезни, нито безполезни неща и почти нямаме добре осветена улица  Crazy

Ааа. Забравяш кръчмите, които работят денонощно и светлините в тях са много.  Mr. Green

# 4 750
Днес е имало пак силно земетресение в Япония - 6.8 по Рихтер.

# 4 751
Изненада ме с австрийците и вятърните паркове Simple Smile Още с влизането в Австрия е осеяно с ветрогенератори  Laughing Да споменавам ли, че двете ядрени централи в Словакия са съответно на 150 и 200 км от Виена? Simple Smile)
Кажи го това на австрийците  Laughing
Те много обичат Mochovce ! Лоша банка, лоша, лоша!  smile3538 Joy

# 4 752
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Изненада ме с австрийците и вятърните паркове Simple Smile Още с влизането в Австрия е осеяно с ветрогенератори...

странно.
още преди десетина (и повече) години в Норвегия доказаха вредното въздействие на вятърничавите генератори върху природата.
нискочестотния шум гонел птиците, а от там се нарушавал баланса, бум на гризачи, влечуги и т.н.

# 4 753
странно.
още преди десетина (и повече) години в Норвегия доказаха вредното въздействие на вятърничавите генератори върху природата.
нискочестотния шум гонел птиците, а от там се нарушавал баланса, бум на гризачи, влечуги и т.н.
Сега вече започнах да разбирам защо във Виена има толкова много катерици Laughing  Mr. Green

# 4 754
  • Italia
Кажи го това на австрийците  Laughing
Те много обичат Mochovce ! Лоша банка, лоша, лоша!  smile3538 Joy
Моховце не е страшна, нЕма да тръгнат скоро 3 и 4 блок hahaha

Общи условия

Активация на акаунт