Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 127 976
  • 874
  •   1
Отговори
# 15
...Серклажа отново се маха с пълна упойка 2 седмици преди термин....

С това не съм съвсем съгласна - не знам някъде да махат серклажа с упойка. На мен ми го махнаха точно в МД миналата година и определено е без упойка.

Успех!

# 16
...Серклажа отново се маха с пълна упойка 2 седмици преди термин....

С това не съм съвсем съгласна - не знам някъде да махат серклажа с упойка. На мен ми го махнаха точно в МД миналата година и определено е без упойка.

Успех!
Да и аз така бях чела ,но Хранов ми заяви ,че не е изрод да ми причини тази болка.С упойка го е сложил  ,с упойка ще ми го маха Peace

# 17
Да и аз така бях чела ,но Хранов ми заяви ,че не е изрод да ми причини тази болка.С упойка го е сложил  ,с упойка ще ми го маха Peace

Хмм, трябва да ти кажа, че болката не е кой знае каква - по-скоро е неприятно, но е за кратко. Аз не бих се подложила на упойка заради нея. Но ти си решаваш. Simple Smile

# 18
Дианче, при махането на серклажа не се използва упойка, защото почти нищо не се усеща. Самата манипулация трае секунди. Използването на упойка е просто нелепо)) Как така ще се тровиш без причина?
Какво значи - "никой не прави серклажи просто така"?? Навсякъде в държавна болница се правят безплатно.  Подозорам че "упойката за махане на серклаж" е просто с цел да снесеш някой лев, но както си решиш  Wink

# 19
Ако има някоя мама с правен серклаж от д-р Сигридов, моля да сподели подробности Wink

# 20
И аз съм на мнение, че упойка за сваляне на серклаж е БЕЗМИСЛЕНО И НЕНУЖНО. Казвам от личен опит с два серклажа. Защо ще се товри организма с още една опойка, та й детето? newsm78 #2gunfire

# 21
Ами като ме приеха в Майчин Дом аз   исках  да го направи точно Хранов ,не разчитам вече само на "божията ръка" за 139 лв няма да си губя бебето.Платих си ги на касата и това е.За упойката както реши лекарят ми.От физическа болка не ме е страх .Знам само,че без пари няма спокойствие,готова съм да си плащам ,но да си го гушна живо и здраво момченцето Praynig

# 22
  • София
Motoneti, честита бременност, мила!   bouquet Да е лека и да доведе до желания резултат ти желая от сърце!  Praynig Стискам палци и се записвам тук, за да следя темата със серклажите, която и мен ме вълнува.

# 23

И понеже пак е във връзка с темата, ако на някой са назначавали да се поставя сърфактант по от рано нека сподели, защото при нас риска от преждевременно раждане е огромен Peace

Сърфактанта е терапия за разгръщане на белите дробове, която се прилага след раждането на бебето. Много скъпоструваща и я прилагат във високо специализираните отделения по неонатология - майчин дом, Медицинска академия, Токуда. За мен Неонатологията в Института по педиатрия са номер 1. Дъщеря ми оцеля там след 2 пъти сърфактант. На майката се поставя обикновено кортикостероиден препарат (забравих името) 3 поредни дни, като е възможно цикъла да се повтори и потрети, ако времето го позволява. Колкото повече цикли, толкова по-голяма вероятност за добри дробчета.

Стискам палци на всички. Търпение момичета и много вяра.  Praynig

# 24
Петя благодаря ти мила Hug
Радвам се че темата се развива, ще се включвам и по често за напред Wink

# 25
Моя опит бебетата бяха едно над друго указваха голям натиск на шийката и още в 9 г.с. започна да се скъсява в 14 г.с. влезнах за серклаж откриха ми бактерии лекувах се в къщи 2 седмици и в 16 г.с. ми го направиха кървенето е строго специфично при всеки при мен 5 дни може би най тежките от цялата ми бременност .Бях с плацента превия и имах ранно планово секцио 1 ден на 36 г.с. серклажа го махнаха 10 дни по рано без упойка продължи около 2 мин по скоро неприятно усещане а не болка Излишно  да казвам че от леглото съм ставала само до WC  малко пред компа  Blush през цялата си бременност

# 26
  • София
И аз минах през серклажа с втората бременност.
Направен с пълна упойка в 14г.с. Не съм имала болки, нито някакви неприятни усещания, придърпвания и т.н. Пих антибиотик около седмица и после почти докрая какви ли не хапове. Наложи се заради доста голям полип, заради който се беше получило скъсяване на шийката. Гледаха ме няколко лекари и всички казваха, че няма да мине без серклаж...
Аз не съм прекарала на легло много време, но се чуствах добре и си тръгнах на работа, прибирах си голямото дете от училище... е, доста бях понамалила темпото... Не съм носила нищо по-тежко от дамската си чанта...
Махането беше 2 седмици преди термин, без упойка. Нищо не съм усетила от махането на конеца. Последващия преглед за разкритие беше доста по-гаден  Crossing Arms Сина ми се роди седмица след махането на серклажа.

Стискам палци на всички, на които се налага да минат и през това, за да гушнат бебчетата си  Praynig

# 27
Аз мога да дам пресни новини от вчерашния преглед. Според размерите на шийкаа ми (7мм) цялата ми бременност продължава да се държи на този конец. Той ни е като ангел спасител в момента. Хиляди пъти съм благодарна, че са ми го сложили. Това е единствения начин моята сладка принцеса да стигне до тук, да тежи вече 1500гр и след време да я родя жива и здрава.

# 28
Как седем мм нещо да не бъркаш?
Аз днес бях на преглед, бебчо е добре, сърчицето му тупка ли тупка, много съм щастлива, на 8-ми април съм на преглед да се уговорим за серклаж!Ще разказвам после, дано само хубави неща да има за разказване  Praynig

# 29
Толкова за съжаление. Дори в листа от прегледа го пише. Предния месец беше 13 мм. Аз имам правен кюртаж 5 месеца преди да забременея и е възможно на това да се дължи сегашната ми цервикална недостатъчност.
На теб ще стискам палци всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт