Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 127 964
  • 874
  •   1
Отговори
# 30
Леле, наистина е доста късичка, но самият факт, че си стигнала до тук дава кураж на всички предполагам Wink стискам палци, колкото се може повече да си останете две в едно и всичко да е наред при слещата с малката принцеса Praynig Hug

# 31
Именно затова написах колко ми е шийката. Има шанс както за мен, така и за всички с този проблем. С повече пазене и лежане явно се случват нещата. Въпреки, че аз по 1 път в месеца излизам за по 1-2 часа. Просто иначе ще се побъркам, а и пазаруваме за бебка някои неща.

# 32
  • Варна
Ето една, много хубава статия по въпроса http://www.ivf.no-meat.org/infertility/crvx_insuffiency/
последните ми 2 бремености бяха със серклаж, и двата пъти е правен в 16 г.с.
И да Ви кажа не съм се пазела и лежала кой знае колко...Такъв ми е модела - шило. Wink

# 33
Free Will Тази статия аз я преписах от списание "Мама", доста кураж ми дава на мен лично PeaceА иначе и моя модел е такъв, даже мъжо ми се смее че ръкомахам в леглото като някаква луда ама като нямам избор, при мен и със серклаж е много на кантар работата Sad ,но аз вярвам и се моля Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 21:13 от motoneti

# 34
  • Варна
motoneti ще успееш  Hug Преди серклажите имам 2 аборта в
късни седмици...хич и нямах намерение да бременея пак, а ето ,че ми
се получиха нещата. Успех!

# 35
Благодаря ти мила, и аз се настройвам положително PraynigДано успея Praynig
Честит празник  bouquet

# 36
Здравейте. Изчетох доста неща за серклажа, обаче никъде не срещнах понятието "къса шийка". На мен лекарката при която родих ми каза на контролният преглед - 45 дни след раждането, че шийката ми е къса и при следваща бременност ще се наложи серклаж. Не съм имала аборти, ранички и никакви интервенции по шийката преди раждането. Родих много бързо и доста се разкъсах, не знам дали това оказва влияние. Трябва да отбележа, че тази лекарка не ми е следила бременноста, тя ми беше лекуващ лекар в болницата, когато лежах от началото на осмия месец с разкритие и скъсена шийка и съм ходила два пъти на преглед при нея преди раждането. Иначе имах неболезнени контракции от началото на четвърти месец, пазех се много цялата бременност и едвам успях да го добутам до 37-ма седмица.
Ако имате някаква информация за проблем с къса шийка ще се радвам да споделите или да пуснете линк. Мен най-вече ме притеснява пустото лежане, защото няма кой да ми гледа детето, не искам да я пускам на ясла понеже много боледува, а не сме първа младост и не можем много да отлагаме.

# 37
Сиси, нормалната дължина на маточната шийка е около 4см. Счита се, че ако се скъси до 3 см по време на бременността не е опасно. На мен ми поставиха серклажа в 15 г.с някъде (вече почвам да забравям точните седмици) при дължина на шийката 27мм. В момента е само 7мм и продължавам да удържам положението. Лошото е че наистина трябва лежане. Не знам как са ти мерили шийката предната бременност и после на прегледа. Моята я мерят всеки път с вагиналния ехограф. Вижда се много точно колко е размера й. Можеш да посетиш един гинеколог и да ти я измерят, но това не дава гаранция, че по време на бременността няма да се скъси.
Малко по-назад в темата някой беше дал линк към една статия, която е много точно написана. Прочети я, ще ти се изяснят доста неща  Peace

# 38
Моята следящата лекарка въобще не ми я мери, много съм разочарована от тази жена. В четвъртият месец също лежах за задържане заради контракции и тогава в анамнезата ми пишеше маточна шийка запазена.  Скъсена ми казаха че е в осмия месец, пишеше 50% скъсена, като ме гледаха през корема и ръчен преглед, при изписването ми пишеше че е 40% скъсяване. На прегледа след раждането пак с коремен ехограф лекарката ми каза че по принцип си ми е по-къса шийката. Иначе тя ме убеждаваше, че 6 месеца след раждането може да правим ново бебе, че със серклажа ще мога да си се грижа за първото без да се притеснявам от нищо, но аз не съм убедена. Ще ходя пак на преглед, така или иначе трябва да ходя на цитонамазка, ако трябва и с друг лекар ще се консултирам. Иначе знам, че могат да изникнат проблеми и по време на бременноста, но ми се ще да съм максимално подготвена какво да очаквам най-вече заради бъдещата кака.
deskatta на теб успешен край на бременноста ти желая и едно хубаво, здраво бебче!

# 39
Сиси, благодаря ти за пожеланията.
А ти, наистина трябва да се следиш по време на бременността и да се пазиш. Серклажа не е манна небесна. Това е един копринен конец, който не дава 100% гаранция. Все пак не може да спре скъсяването, получаването на разкритието и всичко останало. Късмет ти пожелавам и да намериш лекар, който да те следи прецизно и да те предупреждава за рисковете, ако има такива, за да вземете мерки.

# 40
deskatta толкова ти се радвам на лентичката Hug Praynig
Ако може да споделиш ти имаше ли контракции и дали се усещат, аз нищо не усещам и се чудя дали това значи че нямам дори слаби контракции Thinking

# 41
deskatta толкова ти се радвам на лентичката Hug Praynig
Ако може да споделиш ти имаше ли контракции и дали се усещат, аз нищо не усещам и се чудя дали това значи че нямам дори слаби контракции Thinking

Мотонети, аз имам контракции само два дни след преглед. Явно заради пътуването, вълнуването и така. Иначе нямам. Може понякога да получа, но е много рядко. Не се притеснявай, ако имаш сигурно ще ги усетиш.
Ти сега пиеш ли някакви лекарства - магнезий, но-шпа примерно?
Късмет ти пожелавам и по-напред от мен да стигнеш  Hug

# 42
За сега пия но-шпа, дуфастон и др, за всеки случай са ми, но вероятно след серклажа ще добавят и магезий, питах понеже моята шийка е оперирана и е около 2 см, надявам се да остане толкова до серклажа пък и после ако може Embarassed, абе важното е да ознос да някакви прилични седмици и бебчо да е ок, ама нали знаеш какъв страх е  Sad

# 43
Мотонети, страшно е но ще успееш. Е виж моите размери какви са пък още държа. След серклажа ще пиеш магнезий, но-шпа и най-вероятно гинепрал. Малко е гаден, защото почва да ти тупка сърцето от него. Изписват по принцип верапамил или други лекарства за спиране на това тупкане, но не е кой знае какъв ефекта, но се свиква. В името на бебоците ще търпим. Само имай вяра и ще успееш  Peace

# 44
Какъв кортикостероид ви слагаха за белите дробчета?

Общи условия

Активация на акаунт