Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 128 916
  • 874
  •   1
Отговори
# 60
van4etogenova късмет ти пожелавам и ти стискам палци за една успешна бременност.  Hug

# 61
Благодаря.

# 62
Аз имам една неуспешна бременност , която приключи в 25-та седмица. Причината беше отлепване на плацентата , но в последствие по време на лежането ми в болница казаха ,че шийката поддава и въпреки ,че ме тъпчеха с лекарства и системи  просто ми изтекоха водите. Не можаха да ми дадат сносно обяснение какво точно се случи , като общо взето  казваха, че са се струпали няколко фактора - ниска плацента, покриваща цервикалния канал, отлепване, и в последствие някаква неизяснена  инфекция и цервикална недостатъчност. Гинеколожката каза, че при следваща бременност най-вероятно ще трябва серклаж.  Същата гинеколожка , когато забременях сега първите месеци ме викаше на преглед на 10 -15 дни да ме следи и се оказа, че няма нужда от серклаж. Малко бях объркана. Не че искам тази процедура , но мислех , че ще е задължително.
Тъй като и мен много ме е страх всеки път питам за размерите на шийката - за сега са в нормални. И аз като deskata  имам серклаж след аборта ( за мен си беше раждане) и забременях 6-7 месеца след това.  Надявам се докторите тогава да са сгрешили и наистина сега да нямам нужда от серклаж, че вече е прекалено късно за това.

# 63
Орикс, спокойно. Щом ти следят шийката всеки път значи имат впредвид аборта ти и са взели нещата под контрол. Малко ти остава. На скоро четох, че по-вероятно е изтичането на водите ("пролабирал мехур" се казва) да се случи във втория триместър отколкото в третия. Аз съм жив пример за това, как почти без шийка може да се износи една бременност  Peace

# 64
  • в 1001-та нощ
Привет, не успях да изчета всичко - само първите мнения и като имам време - ще допрегледам  Peace

Имам 1 бременност - успешна, поради намесата на двама брилятни лекари  Hug Peace  bouquet

Имам конизация с лазер преди години, шийката беше над 4 см в началото, после прогресивно се скъсяваше, имах инфекции; направиха ми секрлаж на горещо в 20 г.с.; лечение с антибиотик, утрогестан, магнерот, но-шпа, гинипрал и изоптин;

Кортко-стероидната терапия - 2 пъти  в 28 и 30 г.с.
Сърфактант е друго - прилага се на вече преждевременно родено бебе, а не превантивно - пренатално при майката.

Големи перипетии бяха, много рискове, много лежах ....и брилянтен край.

Ако има няккави въпроси - ще отговоря  Peace

# 65
В момента лежа с втори серклаж. Резултатът от първия наесен ще е първокласник. 2 месеца бях в болницата, изписаха ме сега съм си в къщи и 2 пъти в седмицата си пускам системи и кормагнезини папаверин и нош-па. Надявам се на втори щастлив край и още един прекрасен син! Praynig
alena-с какво беше кортикостероидната теапия?

# 66
krasi радвам се че серклажът първият път ти е помогнал, надявам се и сега да е така Praynig сподели в коя седмица ти е направен и по какъв повод, а преди това имаше ли несполучливи бременности и сега лежиш ли, щото аз чакам скоро време серклаж и ставам само да хапна и до банята Peace

# 67
  • в 1001-та нощ
приложиха ми дипрофос (по памет - дано не объркам някоя буква, после ще видя по рецептата), има още едно - аналогични - мисля беше фурантрил

прилага се мускулно - 1 кърс е 5 ампули - по 2 на ден - сутрин и вечер

първия път лежах в блница и ми слагаха и кор магнезин (венозно), втория път - ходих да ми ги слагат в амбулатория до нас  Peace

лекарката е категорична, че при втора бременност - серклажът ми е "в кърпа вързан"  Peace , но и аз така ще съм по-спокойна, а и за всичко ще се следи навреме, не като в първата - изневиелица - в последния момент......защото някой не беше догледал .....

момичета, може би сте писали, но покрай малкия нямам време да чета много назад - къде се следите, къде ще Ви правят/правиха секлажа, кой лекар?

доволни ли сте?

# 68
krasi радвам се че серклажът първият път ти е помогнал, надявам се и сега да е така Praynig сподели в коя седмица ти е направен и по какъв повод, а преди това имаше ли несполучливи бременности и сега лежиш ли, щото аз чакам скоро време серклаж и ставам само да хапна и до банята Peace
и двата серклажа са ми направени в началото на 16г,с а преди тях имам 3 спонтанни аборта в големи седмици. Сега само лежа- на масата, в банята и пак в леглото. Пия и много хапчета, но се надявам на успешен краен резултат!!! Стискам ви палци на всички!
 Първият серклаж го прави д-р Дяволов МД-софия, сега съм в ''прочутата'' болница в Горна Оряховица, но съм изключително доволна от д-р Сотиров Peace

# 69
Здравейте момичета  Grinning Надявам се,че нямате против да се запиша да следя темата. Аз съм с един спонтанен аборт в голяма седмица поради цервикална недостатъчност. Изчетох цялата тема и много успокоително ми действат разказите на успелите мами!   bouquet  Сега правим опити и се надявам скоро да имам положителен тест, тупкащо сърчице и спокойна и лека брменност. На всички, на които им предстои серклаж пожелавам да мине гладко и да си продължат бременността спокойно до края. Да ви попитам как става къпането, понеже чета, че само до тоалетната ставате?
На мен когато ми падна тапата и се видя, че мехурът е пролабирал ми казаха да се прибера вкъщи и да ми вдигнат края на леглото или с възглавници да си повдигам кръста, за да намаля натиска върху мехура. Тогава док ми каза никакво ставане, дори не можеше и до wc-то, колкото и ужасно да звучи бях с памперс, грозна картинка.  Къпане не можело само миене,храненето пак беше в леглото и ми обясняваше, за да не ми атрофират мускулите упражнения, нещо като избутване беше с краката и ръцете. Положението беше повече от отврътително, продължи само 15 часа. Та мисълта ми беше и вие ли сте на такъв строг режим?
Извинявам се, ако съм затормозила някоя бремелинка, докато чете поста ми.  Rolling Eyes

# 70
Шана здравей. Надявам се скоро да се похвалиш с бременност, коята да ти донесе най-желаното човече на края.
Аз честно казано ставам. Въпреки, че от шийката са ми останали само 7мм. Не мога да лежа с възглавница под дупето. Пробвах и сега умирам от болки в кръста. От два дни съм я махнала, а лежах така само седмица. Къпя се седнала на тоалетната чиния. Затварям капака, че е по удобно. Гледам да не седя дълго време в банята. Храня се в кухнята и дори понякога си позволявам по около два часа да съм седнала. Ходим до съседите на гости 1-2 пъти в месеца за не повече от 2 часа също. Ходя на изследвания всеки месец, пътувам 60км за консултациите и няколко пъти до магазин съм ходила ( кола до магазина де, а вътре бавно си обикаляме). В събота ще ходим да купуваме останалите покупки за бебето. Описвам ти подробно, за да видиш, че въпреки страшното ми положение не съм се ограничила на 100% просто не мога (дори и да е грях, че го казвам). Шийката ми започна да се скъсява от края на трети, началото на четвърти месец и не спира. Вече съм в 8ми и имам реални шансове за живо и здраво бебе. Бяха ми казали, че до седми месец не мога да износя тази бременност  Peace

# 71
  • в 1001-та нощ
и от мен пожелания за успех  Peace

на мен ми беше забранено да тичам, скачам, слизам по стълби .... но не и чак така, като теб ....

все пак - нямах паднала тапа и пролабирал мехур  newsm78

# 72
Благодаря за окуражителните думи момичета   bouquet  Наистина се надявам скоро да се похваля, че съм бременна и да имам късмета тя да завърши с живо и здраво бебче! Поуспокоихте ме, особенно дескатта, как изкарваш с 8 мм, просто като чудо ми се вижда!  yes  Пожелавам ти да си доизкараш нормално бременността и да имаш най-прекрасната среща с мъничето ти.
Алена, чела съм ти постовете за серклажа и в други теми и се радвах, че са успяли да ти помогнат!
Вашият опит и споделянето му помага на много момичета!   bouquet
Ще продължвама да следя темата с интерес, лека вечер  Grinning

# 73
Шана, като си навие човек нещо на пръста и се получава (това на шега де). И аз не знам как изкарвам с тия размери, явно е от хапчетата.
Пожелавам ти късмет и скоро да се похвалиш.

# 74
  • в 1001-та нощ
8 мм шийка ли?

а утрогестан слагаше ли? колко беше преди бременността?

Общи условия

Активация на акаунт