Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 128 932
  • 874
  •   1
Отговори
# 75
Хайде и аз да се разпиша, да помоля за стиснати палчета, че утре съм на преглед да ме плануват за серклаж, умирам от страх, но нали тази тема е пълна с успели мами та за това имам вяра Praynig

# 76
  • в 1001-та нощ
 Peace Peace Peace Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

къде ще ти го правят? кой лекар?

# 77
Шана, не е толкова страшно, при положение че има серклаж! При предходната бременност и аз направих разкритие в 22 седмица и докато ме подготвят за серклаж на горещо дори мехура излезе. Но чак да не ставам до тоалетна, не са ме ограничавали. Е резултата - след седмица в 26 седмица аборт аборт. Но когато серклажа е поставен на време ограниченията са по-малко. И аз лежах от 18 до 37 седмица, но си се къпех в банята, хранех се на масата, дори имах позволение да излизам за час (от което не се възползвах преди 8ми месец). Живеем на 4 етаж и нямаме асансьор и си слизах поне веднъж седмично.

# 78
Серклажа ще ми го прави д-р Сигридов, в клиника Малинов!Много добре се държат с мен дано всичко е успешно Praynig

# 79
8 мм шийка ли?

а утрогестан слагаше ли? колко беше преди бременността?

Слагах и утрогестан и една шепа хапчета пия. Скъсяването ми го откриха в края на третия началото на четвъртия месец. Лежах за отлепване на плодния сак в АГ-Русе. Там само ми казаха, че имам скъсяване, но понеже прегледа не беше с ехограф не са ми казвали размери. На прегледа преди серкража шийката ми беше 27мм. Преди това нямам идея колко е била. Все още държа положението  Peace

Мотонети, стискам палци  Hug Praynig

# 80
  • в 1001-та нощ
а някакви инфекции имаш ли?

на какво отдават скъсяването?

аз имах инфекции, имам и конизация, както вече споменах, но спред един лекар - шийката ми беше идеална, твърда и т.н.

на ФМ обаче се виждаше, че се скъсяваше с по 1 см всеки месец и в 20 г.с. беше 22 мм....последва успешния секлаж, терапията с антибиотици .... утрогестана, но аз не бях разбрала, че трябва да лежа и се юрках на работа ..... до 23 г.с., кгато на контролния се видя скъсяване до 12 мм и последва новия ред - режим ....лежане .....

обясниха ми, че утрогестана - прави шийката да набъбне и след 1 седмица беше вече над 2 см, а след още 2 стигнахме до 32мм и така се поддържаше до края - от утрогестана, лежането ....ест. пиех и магнерот, но-шпа, гинипрал + изоптин ...

мотонети - сичко ще мине супер

деската - стискам палци Wink)) наближаваш финалната права  Hug сложиха ли кортико-стероидите?

# 81
Мерси за подкрепата, утре ще докладвам какво се случва с мен Peace

# 82
motoneti,
 имаш стиснати палчета и от мен fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Алена,ти утрогестана до кога го взима?На мен ми направиха серклажа в 13 г.с  и продължавам с него.Само,че аз го приемам през устата .За сега се е запазила 4 см шийката ми ,но доктора каза да лежа ,че бебето започва да натиска Grinning

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 09:56 от diana_val4eva

# 83
  • в 1001-та нощ
до 30 -31 г.с. само вагинално по 2 на ден  Peace - 1 сутрин и 1 вечер  Peace

спрях го, защото ми тръгнаха течения, неудобства ...

# 84
  • София
motoneti, имаш стиснати палчета и от мен!  Hug Hug Hug

a.l.e.n.а, аз го бях чувала това, че шийката може да нарастне, но се радвам, че ти го потвърждаваш и на практика!   bouquet

deskatta, радвам се от сърце на всеки ден, с който лентичката ти нараства!  Hug

# 85
  • в 1001-та нощ
тя не нараства, като тъкан Peace , а набъбва от утрогестана - един вид - не се увеличава месото, а задържа вода и става плътна  Peace

все пак и това е много важно и държи бебето  Peace

аз мога да кажа, че след като се поуспокои положението до мен - гледах да лежа, но и пътувахме с кола и шетах, готвех, чистех ..... не е било няккаъв див слугинаж  newsm78 но не съм била с белезници на леглото  Peace

# 86
Алена, сега чак видях какво си ме питала. Нямам инфекции. За скъсяването не е много ясно от къде се получава. Имам спонтанен аборт 5 месеца преди да забременя и е възможно от изкуственото разширяване на шийката при кюртажа сега просто да е отслабена мускулатурата. Но това са само предположения. Първата бременност приключи много рано, така че няма как да  съм имала проблем тогава с шийката (5 г.с.).
Иначе моя лекар не е привърженик на кортикостероидната терапия явно. Не са ми слагали. Има момичета негови пациентки, на които е прибегнал до тази терапия но само при получаване на контракции и едва ли не почти започващо раждане. Аз нямам контракции и като гледам ще издъжа до безопасна седмица (знам че след 32 седмица бебето започва да произвежда сърфактант и при евентуално раждане може да диша само).
Петя  Hug

# 87
  • в 1001-та нощ
ооо, даааа  Peace "изкуственото разширяване на шийката при кюртажа " е основна причина за нейната слабост в последствие  Peace

# 88
ооо, даааа  Peace "изкуственото разширяване на шийката при кюртажа " е основна причина за нейната слабост в последствие  Peace

И аз така си мисля. Смятам, че ако бяхме изчакали със забременяването нямаше да го имам този проблем, но това са мои предположения. Не знам при втора бременност след време как ще е, но сега това не е на дневен ред.

# 89
  • в 1001-та нощ
не не, бъркаш - и да бяхте изчакали - тъканта на шийката се уврежда "завинаги" ... или поне така настояват дебелите книги  Hug

по-важни са грижите през самата бременност 0 колкото по-бдителни и внимателни сте - по-добре  Hug

аз - не помня дали писах - но при втора бременност - ще има предварителна профилактика за инфекции, серклаж навреме, спиране ан работа рано и изобщо спокойствие за новия малък човек ...

като си помисля в какъв стрес съм живяла до бременността  Rolling Eyes и в какв акъщичка е влязъл малкия принц....  #Crazy ще гледам да не поватрям грешката - за да има повече слънце в един детски поглед  Hug

Общи условия

Активация на акаунт