Серклаж-всичко за тази манипулация и за ползата от нея!

• 128 938
  • 874
  •   1
Отговори
# 90
Алена, ай това завинаги хич не ми харесва, но какво да се прави. При втората поне ще знаем какви мерки да вземем  Peace

# 91
  • в 1001-та нощ
абсолютно  Peace и стресът - ще е по-малък

проследяващият гинеколог - следва да прояви интерес към всякакви минали интервенции - в областта и да бъде запознат - за съжаление - малцина се интересуват и често съм чувала разкази, че при най-лошия изход в края на 2 триместър .... било физиология и нищо не можело да се направи - дори при няколко подобни инцидента .... т.е. при няколко поредни загуби .... представям си каква мъка е в семейството  Tired Cry

мъчно ми е дори да го разказвам ....

но нека има повече оптимизъм в темата - от това имат нужда момичетата - всички ние сме в 21 век - векът на информацията и технологиите и дори това, че тк можем да споделяме и да се подкрепяме - не е малко

кортико-стероидната терапия не бива да Ви плаши - тя е превативна грижа в полза на плода - бебенцето да е максимално подготвено за живот в новия свят - в случай, че има риск - аз я адмирирам  Peace

мога да потвърдя, че Калоян се роди в началото на 37 седмица - дишаше сам,  в кувьоз беше само за тегло, нямаше никакви проблеми, с който и да е орган  Peace и бих казала, че не само настигна родените в месеца на термина си, но и води  Peace

кортико-стероидите имат не щадяш ефект върху майката, но е временно Peace

# 92
Алена, че то 37 седмица си се води раждане на термин кажи речи. Браво за успеха. Задържала си до края. Аз също се моля преди 37-38 седмица да не раждам. Добре, че бебка върви добре с кг (доколкото мога да разчитам на ехографа).
Иначе на мен ми е много странно, защо масово гинеколозите започват проследяване на шийката едва след 2-3 аборта в късен месец. Според мен това при всяка една бременна може да се види още от самото начало и ако има някакво макар и минимално скъсяване да се вземат мерки. Чувала съм много доводи против серклажа, но аз лично съм с две ръце ЗА. Ако не беше нямаше въобще да стигна до тук.
Да ти е жив и здрав Калоян и да расте здраво и спокойно дете.

# 93
  • в 1001-та нощ
Сериозните лекари с опит - следят за шийката - при всеки случай (независимо дали има риск или не Peace ) - от първия преглед Peace

Може би трябва да стане изискване при проследяването по каса и да се вписва в картона  newsm78 (както всеки път ти вписват обиколката на корема Crazy)

# 94
Това е така. Моя при всеки преглед гледа и шийката. Но когато се интересувах от серклажа като процедура, четох за доста момичета, които са им сложили серклаж едва след 2-3 аборт  newsm78
Дължината на шийката ми е вписана в листа от всеки един преглед, но доколкото знам, не всеки го прави.

# 95
Аз също подкрепям серклажа не е нещо което боли.Аз родих първото си дете в началото на 8 месец.И въпреки,че шийката ми не беше много  скъсена, лекарят ме увери,че е редно да се вземат мерки втория път.

# 96
Здравейте, днес бях на доктор, както знаете Wink всичко е наред с мен и бебо и сега имам да направя едни изследвания и най вероятно във вторник ще ми бъде серклажа, аз ще ви държа в течение и като наближи пак ще моля за палчета, очевидно са вълшебни Hug Praynig

# 97
Диана Валчева и Мотонети, стискам палци и на двете Ви  Praynig
Мотонети, дано процедурата мине без усложнения.

# 98
Мотонети,естествено,че ще стискаме палчета Peace,а после всички дружно ще си лежим и пишем LaughingДеска, Hugна теб пожелавам прекрасна и палава принцеса на финала Grinning

# 99
Ха- ха точно така ще лежим и ще си цъкаме на компа, аз чакам да ми подарят лаптоп, че тук не мога да седя дълго, по точно не трябва Wink

# 100
Мотонети, и от мен имаш силно стиснати  fingerscrossed  от сега! Всичко ще мине нормално!  Praynig И дано скоро да си получиш подаръка и да пишеш!  Grinning

# 101
 Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover за всички,които като мен имат нужда. Аз ще настоявам за кортикостероиидната терапиия, защото синът ми е роден 32гс и с нейна помощ нямаше проблеми с дишането Peace

# 102
  • в 1001-та нощ
мотонети   Peace Peace колко време ще лежиш в болницата? по каса ли ще минеш?

деската - имах предвид не амбулаторния лист, който ти дават, а онзи картон, в който като рекапитулация се нанасят данните от всеки преглед - може би не си обърнала внимание, че всеки има нещо, като досие, в което при всеки преглед описват теглото, мерките, кръвно налягане ...  Peace той е един лист за цялата бременност  Peace

# 103
Алена, сега разбрах. Ама аз това досие не го виждам, защото акушерката на гинеколога ми си го попълва по време на прегледа. Но да, трябва да ги има данните и да се следят тези неща. Дано повече лекари го правят, а не след като стане най-лошото да се вземат мерки.

# 104
a.l.e.n.a не мацка, няма да лежа в болница, плана е да ме зашият, да полежа около два часа да ми влеят система със спазмолитик и ме пускат да си лежа вкъщи и да си пия антибиотика, койте ще започна от предния ден, а относно паричките, ще си плащам, защото в тази клиника нямат договор с касата, но това не ме тревожи, защото доктора и вдъхва страшно доверие Peace

Общи условия

Активация на акаунт