Режимът на д-р Папе - или "Да отслабнем докато спим" - 3 част

• 69 375
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте! Hug
Минавам да пожелая хубави и весели празници!
Приятно прекарване на почивните дни! Hug

# 151
  • Бургас
Здравейте!Сега се запознах с режима и ми допадна. Simple Smile
Не ми е ясно само приемането на плодовете.Досега винаги съм знаела ,че трябва да се приема плода като междинно ядене поне 1 час преди основно хранене,защото иначе ако се приема заедно с основната храна ''изгнива'' в стомаха,докато се преработи Rolling Eyes.Аз и така съм свикнала.Не мога да ям плод за десерт Rolling Eyes
Основно закуската ми е мюсли с вода и мед,като често включвам и банан(защото е въглехидрат)
За вечеря по принцип избягвам хляб и други подобни.
Но какво да правя с междинното ядене на плод(ябълка,портокали,киви и други),което съм свикнала  newsm78   Rolling Eyes

# 152
папеси Hug
весел празник  bouquet
Snow4eva newsm20 но твойта Сонома си е направо турбо Папе Joy
хапвам си козунак и шоколад сутрин Mr. Green,но само днес и утре Peace
направо го обожавам този режим:и тортичка си позволих на обяд Crazy
след това турбо седмица с яйца и месо(ще има много  за дояждане ooooh!)
rissse Hugдобре дошла  bouquet
и аз като теб,никога плодове за десерт Naughtyто и не ям много плодове
но когато ям е сутрин:плод и след това закуската
и някой път вечер ябълка Embarassed и извара,но много рядко
не може плод между храненията(предизвиква отделяне на инсулин . Ти не си ли гладна след плод newsm78,защото аз след ябълка съм по-гладна от преди нея )
 може преди закуска и преди обяд
хайде cheers

# 153
  • Бургас

rissse Hugдобре дошла  bouquet
и аз като теб,никога плодове за десерт Naughtyто и не ям много плодове
но когато ям е сутрин:плод и след това закуската
и някой път вечер ябълка Embarassed и извара,но много рядко
не може плод между храненията(предизвиква отделяне на инсулин . Ти не си ли гладна след плод newsm78,защото аз след ябълка съм по-гладна от преди нея )
 може преди закуска и преди обяд
хайде cheers
След ябълка и аз съм още по гладна,затова искам до 1 час макс да хапна основното ядене  Laughing А и сега идва лятото-сезона на плодовете   Whistling
Значи сутрин първо плод и после закуска,на обяд-пак така.
Салата с зеле и моркови може ли да се включи във вечерята,защото пише без варени моркови ..има ли разлика варен и суров морков? newsm78 Кои зеленчуци са най-богати на въглехидрати,освен посочените картофи,бобови,царевица- други ?? Rolling Eyes
Благодаря   bouquet

# 154
мойто любимо предястие лятно време е пъпеш Mr. Green
а зимата зелето със стърган морков ми е основната салата
то и няма голям избор
варен,печен морков само на обяд (вареният морков е с по-голям ГИ)

# 155
  • Бургас
мойто любимо предястие лятно време е пъпеш Mr. Green
а зимата зелето със стърган морков ми е основната салата
то и няма голям избор
варен,печен морков само на обяд (вареният морков е с по-голям ГИ)

Ok  Peace
Започнах от днес ,вечерята-5 часа след обяда-домат,чушка,сирене,яйце.
Искам да сваля 3 килограма,и не само да ги сваля(защото нямам проблем със свалянето),но и да ги задържа.Искам да спазвам режим,за да не се чувствам подута като ям,или като легна вечер да ми е тежко или други неудобни неща,които следват при неправилно хранене Tired.Важното е организма ми да приеме режима и да се чувствам добре и с енергия  newsm68
Ще се отчитам тук за постигнат резултат   bouquet

# 156
  • София
Добро утро Hug И честито Възкресение Христово!  bouquet
Здраве, радост, любов, успехи и удовлетворение!  bouquet

папеси Hug
весел празник  bouquet
Snow4eva newsm20 но твойта Сонома си е направо турбо Папе Joy
Таня Hug уплашена съм...
Радост, радост... ама... не знам какво се случва и как е възможно! Всички представи са ми разбити.
Или е стечение на обстоятелствата, или съм се повредила, или... не знам
Да, това е турбо Папе! Аз там пиша какво ям - дали е тук - яденето е салата с протеин на обяд и вечерта. 2 домата като междинни хранения и сутрин 1 закуска с мюсли /която обаче не е по Папе заради прясното мляко/ Но всичко останало... newsm78
На всичкото отгоре, не спрях с виното или бирата Laughing
Е, предполагам, че темпът ще се забави оттук нататък! Вярно, че непосредствено преди да започна Сонома, бях 2 дни на гречка и качих 2 кг за тези 2 дни Shocked
Естествено, че първи те ще паднат!
Е, стига съм се оплаквала! Joy Както се казва - няма угодия! Sunglasses
rissse Hug добре дошла! Диетата е страхотна и съм сигурна, че бързо ще се справиш! Hug
Пожелавам весел празник и не шетайте много, почивайте си Hug

# 157
Snow4eva Hug
добро ти е менюто Peace,а млякото сутрин не е голяма трагедия
и аз си слагам в кафето понякога
не се плаши от смъкнатите килограми,щом не са махнати с глад
голям кеф е да ядеш и да смъкваш Party
тялото си знае работата,а и съм сигурна ,че и елдата е помогнала
смяната на режима веднага се отразява
на мен Папе ми най-харесва заради междинната закуска:няма такава Mr. Green
хапна ли нещо в 16 ч и след това ... не преставам до вечеря,а и не ям по-малко #Cussing out
с други думи без хич мога,но с малко не мога Mr. Green
от Сономата взимам 23 сантиметровата чинийка Laughing
оказа се,че малко съм яла вечер (нали се оплаквах,че не мога да заспя от глад)
сега и аз доволна и кантар добър Mr. Green
лек ден  bouquet

# 158
и сз съм на мнение че междинните похапвания са причина за дебелеене. С тях нито се наяждаш, нито носят някаква друга полза - само излишни калории

# 159
  • София
tania6 Hug Piny Hug
Аз вече махнах междинните и съм много по-добре. А и не огладнявам както преди. Сега вече закусвам в 8.00, обядвам в 12.30 /искам дори още да дръпна обяда - да е към 13/ и вечерта издържам!
Сутрин в млякото 0.1 % слагам няколко вида ядки и днес пробвах и годжи бери! Много било полезно! И стана доста добре!
Хубав уикенд ви пожелавам!  Hug

# 160
папеси Hug
аз идвам да се похваля
явно двете идейки от Сономата ( 23 см чиния и 3-4 лъжици боб  или някое измежду леща/булгур/кафяв ориз/елда на обяд) действат Party
но тихо да не чуе рогатия Mr. Green
хем добре си хапвам,хем кантара е добър
и то след великденските трапези и по-малко спорт от преди(нямам време )
всичко си е по Папе,но преди явно ми е било малко яденето
лек ден  bouquet

# 161
Здравейте   bouquet
Първо искам да ви поздравя за страхотната тема и групичка , която сте заформили   bouquet
Аз обмислям да започна тази диета за задържане на килограмите за цял живот ( все още имам да свалям за съжаление... на 90-дневната съм ) но имам няколко въпроса , ще се радвам по-опитните да отговорят   bouquet
1. Тази диета подходяща ли е да се спазва цял живот?   От опит знам за себе си че без постоянни  ограничения не мога да остана слаба ...
2. В постовете много от вас пишат , че свалят на обиколки : за колко време и какви резултати сте постигнали ?
3. На вечеря могат ли да се смесват протеините - на пример салата със сирене + месо ?
4. Когато съм на вън на кафе какво мога да пия ? Винаги съм пила кафето с мляко... и направо се чудя какво ми остава ... освен кола лайт за нищо друго не се сещам...
Това е в общи линии.... ще чакам с нетърпение отговорите.   Успех   bouquet

# 162
vodka_s_led Hug
аз от година и половина съм по Папе и ...така си живея
не го смятам за режим
за килограмите:според Дюкан трябва да съм 67 кг,аз исках 65кг ,а сега доближавам (от горната страна Joy) 62 кг,които са идеални за мойте години и дори не съм мечтала да ги достигна
почнах от 70 кг и 44-46 номер дрехи
сега купувам 40 номер и някои панталони са ми широки,но нещо не мога да се осмеля да купя 38
дълго време не мърдах на килограми,но мойта масажистка ми казваше,че много бързо слабея 
смесвам протеини
кафе без захар и с мляко пия непосредствено след обяда и задължително с квадратче черен шоколад
след това съм на зелен чай (без подсладители) или газирана вода с резен лимон
ако ми се пие кока кола (много рядко) пия истинска
а и по принцип,от когато изкуствените подсладители ми направиха здравословни поражения,ги избягвам
и аз дойдох тук от 90-дневната
запази си големината на порциите и не минавай веднага на голяма закуска
лек ден  bouquet

# 163
  • au bout du monde
Прочетох няколко пъти първата страница,но нещо не мога да се ориентирам колко грама трябва да са белтъчините за обяд и вечеря Blush Пише на едно място колкото е ИТМ.  Thinking Така ли е? Embarassed

# 164
  • Бургас
Прочетох няколко пъти първата страница,но нещо не мога да се ориентирам колко грама трябва да са белтъчините за обяд и вечеря Blush Пише на едно място колкото е ИТМ.  Thinking Така ли е? Embarassed
От доста изчетен материал относно правилното хранене научих,че дневния прием на белтъчини трябва да е теглото на човек (кг) * 2(като варира 1.5 до 3-4 в зависимост от това колко често тренира и физическа активност).Другото важно за белтъчините е че те са единствените,от които организма не се запасява т.е всеки ден трябва да си набавяме.Другото-организма не може да приема голямо количество белтъчини на едно хранене ,като мненията варират ,че е хубаво между 30 и 50 гр.
Аз съм около 48 кг и за себе си изчислих ,че ми трябва поне 100гр,които идеално ми се разпределят в обяд и вечеря.Лично на мен тези дни ми беше трудно с 3 те хранения само на ден,затова си хапвах ябълка или друго,но просто корема ми къркореше адски много  Crazy незнам дали има значение ,но вчера видях  EFP а от няколко дена ставам много рано зверски гладна и към 6-7ч. съм си хапнала овесените ядки за закуска  Crazy.Снощи към 22.00ч (време в което никога не се храня)пак едно къркорене на коремчето,че хапнах две филийки  Crazy .Ако тези дни гинеколога потвърди двете чертички ,май няма да мога да съм от спазващите режима  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт