Режимът на д-р Папе - или "Да отслабнем докато спим" - 3 част

• 69 267
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
Добре дошли на Аня и ОтслабващаМама! Желая ви много успех!

BOLERO83, благодаря за рецептата! Направих ги бисквитките (е, промених няколко неща по мой вкус - замених стафидите със сушени смокини и кайсии, защото стафиди въобще не обичам и добавих една лъжичка какао). Бисквитките са страхотни - изобщо не го очаквах от сладки, в които няма брашно и захар.  Heart Eyes Записах си рецептата и ще си ги правя.

На 25 януари стана една година, откакто почнах режима. Резултатите нагледно:

1. Свалени килограми - 16,2. Остават ми по-малко от 4 кила до заветните 20 свалени килограма и ще стискам зъби, но до края на март трябва да се отърва от тях.

2. Мерки:

- Талия - 20 см по-малко
  - Ханш - 15 см по-малко
  - Бедро - 11 см по-малко
  - Бюст - 12 см по-малко

Нямам представа защо не отслабвам в бюста, свалените см горе са от обиколката на гърба, a размерът на чашката ми си стои същия, въпреки че като бях слаба гърдите ми бяха малки.  Confused Сега си стоят големи, въпреки свалените кг и много ме е страх да не увиснат.  Sad

Менюто за днес:

Закуска - 4 лъжици овесени ядки с две лъжици мюсли и неподсладено соево мляко
Обяд - ще си направя леща яхния, много я обичам  Blush
За вечеря ще си приготвя любимото ми спаначено пюре и към него ще хапна 2-3 ореха или лешници

Като заключение да кажа - не се отказвайте, момичета, заслужава си.   bouquet

# 691
Обяд - 11:30

Леща яхниия направена от 270 грама ( половин консерваа) леща  с четвърт голяма глава лук и половин морков  , 3 голем скилитки чесън , 1 сл брашно 1 сл зехтин  и подправки +2 филии хляб + 2 сл пюре от червени чушки за салата

Въглехидрати от лещата - 30 гр
От хляба - ръж и спелта - 35 гр
от лука, моркова  и чесъна , брашното и пюрето - около 10 гр

Мазнини от зехтина -  20 грама

Белтък от лещата -яхния  25 грама и от хляба още 7-8  стават около 33 - идеално

Лещата беше , 2 пълни до долният ръб на чиниятя, супени чинии

Сито ми е и доволно и даже попреяла съм малко ! Grinning

Имам си вече , едно готово меню - леща  яхния с 3 тънки филийки , 2 чинии до долният ръб и 3 тънки филийки хляб хляб - нарочно ги нарязах тънки , та така да изглеждат повече  Wink

Другият път ще си я приготвя от прясна леща !

Вечерята ще е в 18:00 - може би ще е риба тон филе  150 гр от консерва в собствен сос и салата от зелена салатка , див лук и маслини

# 692
Добре дошли на Аня и ОтслабващаМама! Желая ви много успех!

BOLERO83, благодаря за рецептата! Направих ги бисквитките (е, промених няколко неща по мой вкус - замених стафидите със сушени смокини и кайсии, защото стафиди въобще не обичам и добавих една лъжичка какао). Бисквитките са страхотни - изобщо не го очаквах от сладки, в които няма брашно и захар.  Heart Eyes Записах си рецептата и ще си ги правя.

На 25 януари стана една година, откакто почнах режима. Резултатите нагледно:

1. Свалени килограми - 16,2. Остават ми по-малко от 4 кила до заветните 20 свалени килограма и ще стискам зъби, но до края на март трябва да се отърва от тях.

2. Мерки:

- Талия - 20 см по-малко
  - Ханш - 15 см по-малко
  - Бедро - 11 см по-малко
  - Бюст - 12 см по-малко

Нямам представа защо не отслабвам в бюста, свалените см горе са от обиколката на гърба, a размерът на чашката ми си стои същия, въпреки че като бях слаба гърдите ми бяха малки.  Confused Сега си стоят големи, въпреки свалените кг и много ме е страх да не увиснат.  Sad

Менюто за днес:

Закуска - 4 лъжици овесени ядки с две лъжици мюсли и неподсладено соево мляко
Обяд - ще си направя леща яхния, много я обичам  Blush
За вечеря ще си приготвя любимото ми спаначено пюре и към него ще хапна 2-3 ореха или лешници

Като заключение да кажа - не се отказвайте, момичета, заслужава си.   bouquet

Здравей Ариеле  Grinning радвам се да се запознаем ! Grinning

Благодаря за пожеланията - да ти се връщат ! Hug
Знаех ,си че все ще се появи някой в тази чудесна диета - дето си става за цял живот, да се храниш така !
Знаех си аз , че няма да ми се наложи да си пиша сама  Crazy

Странно , че няма хора тук - май се объркват с началните пресмятания , ще измисля нещо , че да се смята по- лесно за начинаещите !

То и аз още  не съм се,  добре ориентирала , но съм на път вече да го сторя ! Grinning

Искам да те попитам за мазнините - те нали са 3 пъти до 20 грама разрешени - не трябва ли да се намалят и те в Турбо- варианта ? Че аз направа от него започнах ,че тялото ми е подготвено от 90-дневната диета .

Ти на колко протеин си сега ? Гледам че на няколко ореха си само !

Отлични резултати - браво на теб,  Ариелче  smile3501 !

Няма да увисне нищо   - не се тревожи , щом досега не е увиснало , а с тази бавна и здравословна диета - не е и възможно !

Ще се радвам да ми помагаш и ако може да си пишеш менютатата за нови  идеи !

Ти кой тип си - земеделец или номад ? Като ти гледам , обаче вечерята и отчитам любовта ти към лещата и  ти си май ,като мене - селско чедо ! Hug

На колко грама белтък и колко въглехидрати си сега ?

# 693
  • София
Ееех, ами радвай се! На мен ми липсва големия бюст, и сега си имам, но не е както преди (чашката ми беше Д към Е, сега се върнах на С, както преди години). Може би защото рязко отслабнах (най-многото свалени кг. бяха в рамките на 2м.). Вече се възстанових от операцията и мисля да започна пак да вдигам гирички.

# 694
Здравейте !

Днес Ден 3 ! Grinning

Пристигна новото ме кантарче и сга съм точно до 0.1 грам  Sunglasses

Много  хубаво и мъничко е за прибиран - колкото голям калкулатор е !

Слагаш чашка или паничка то я премерва , натискаш едно копче и то се нулира заедно с чашката  Grinning

Сега вече можеш да пълниш чашката и мериш , няма нужда да изваждаш от общото нейното тегло - то вече е извадено -  Sunglasses !

Даже можеш да свалиш чашката от кантара , то те чака , известно време, нулирано да се завърнеш и мериш  !  Sunglasses

Ето го :

http://www.amazon.de/gp/product/B004QGUK1I/ref=oh_details_o00_s00_i00

Като свършиш , се изключва автоматчнао  Sunglasses !

Последна редакция: сб, 02 фев 2013, 17:09 от ОтслабващаМама

# 695
Днес - Ден 3 Grinning ( Почнах да броя отново от 1.02 ,защото се оказа ,че не съм разбрала ! Embarassed

Закуска в 8:00 -

2 чл с връх лъжички мед с 2 чаши по 500 мл гореща вода  и 1 голяма ябълка+ 2 кафета черни

Общо за закуската – 35 гр въглехидрат

Обяд в 11:45 -

- 80 грама елда сварена, 120 грама замразен зеленчуков микс " Grillgemuese Меditerran"  от Hofer (Aldi)
- крем-супа от запържен в 1 чл зехтин чесън  +грах и царевица 100гр , от микс от замразени - грах и царевица Grinning пак от Хофер и един изсъхтнал ръжено-пшеничен тост , вместо кубчета за супата, че да не го хвърля  Wink- беше ,като сухарче  Grinning  

Запържих за кратко зеленчуците "Провансал" в 1чл зехтин и преди това 3 скилитки чесън в тефлонен тиган , колкото да се размразят и стоплят зеленчуците , почти сурови  Grinning и добавих елдата - много вкусно !

Много ги харесвам , тези готови зеленчукови смеси - здравословни , разнообразни, вкусни  и бързи за приготвяне ! С тях яденето ми е готово за 15 мин !

Има Китайски, Провансалски, Средиземноморки, Мексикански, Стек-зеленчуци и всичките са подправени с естествени подправки според вида си и много вкусни - Препоръчвам ги !
Пък и са ефтини ! newsm78

Равносметка от обяда -
от елдата                   56.0 гр въглехидрат,   10.5 белтък от елдата
от зеленчуците за елдата  7.0 гр въглехидрат,   2.0 гр белтък
от зеленчуци за супата   15.0 гр въглехидрат , 7.0 белтък
                 от тоста     16.0 гр въглехидрат,    3.5 белтък

Общо за обяда -
 94 грама въглехидрат, 23 грама растителен белтък и 10 гр от 2 чл зехтин

Добре съм горе долу  Grinning тоста беше излишен май  newsm78 ? Но на закуска съм минус , та компенсирам  Crazy

Вечеря 18:45
Зелена салата - див лук, салатка , полска салата, с 1 чл зехтин ( мазнини - 5гр), ленено семе и едро смляни тиквени семки - по 1 сл, оцет, сол
фермерско сирене 100 гр. с чили , поръсих му и лъжичка ким    chef -
белтък 12.2 грама , мазнини  4.2 гр
краве сирене - 82 гр. - белтък 10.7  ,мазнини 8.1
ленно семе 15 грама ( 2 супени лъжици) - белтък 3.7  ,мазнини 4.7
тиквено семе  ( 2 супени лъжици)- белтък 5 гр  ,мазнини 7 гр

Общо за вечерята : белтък общо - 31.6, мазнини - 28 гр

Общо за деня мазнини 38 гр, въглхидрат  115 гр, 54гр. белтък

Последна редакция: сб, 02 фев 2013, 20:54 от ОтслабващаМама

# 696
А, забравих - не мога за спя 8 часа !

6 едва докарвам  Sad

Вие как сте със спането  newsm78

# 697
добро ти е заплануваното меню
само проследи как ти се отразяват млечните вечер

Танче, аз бях много гладна вчера, към 12:00, след млечната вчеряв 18:00 Cry съответно хапнах малко шунка по никое време и една бисквитка  Embarassed
Как да проследя , как ми се отразяват млечните  ? Да се меря сутрин ли или нещо друго ?
Явно е ,че ми се отразяват гладно   Simple Smile
Днес, реших да зарежа за малко плодовете ( то и нямам ) и да пробвам истинска Папеска закуска в 9 часа станах  чак Cry

Не бях гладна въопще , ама си направих залепен сандвич от 2 бели тоста( купени по грешка от мъжът ми , иначе взимам пълнозърнести с ръж) , мазка масло и лъжичка ягодово сладко , да ама като взеха, че ме разядоха, та си направих втори  Grinning такъв сандвич . Това ми е първа неплодова закуска от 4 и половина месеца  Wink

Но се самоуспокоих ,че е добре да хапна добре сутринта , вместо по нощите  newsm78

Пък и 2 сандвича с тост и по лъжичка сладко са си май в нормата на Папе!

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 12:05 от ОтслабващаМама

# 698
tina_star

Аз уикендите знаете, че не съм стриктна, но поне вечерята пропусках, защото ставах късно, закусвах късно и обяда ми идваше след 15ч., та с него си оставах, поне няма поражения на кантара Peace

Ей, благодаря ти Данче за този съвет - тъкмо се чудех , как да ги комбинирам 3-те хранения , че хем да са през 5-6 часа , хем да са по-рано от 19-20  часа , тъй като закусих в 10:00 часа  Sad

Ще направя към 16:00 една голяма разходка и като огладнея после обяд и край ! Grinning

Още не съм свикнала на този режим - но не се отчайвам ! Май ,ще е най добре да си се прави , точно както си е даден от Папе , а не с плодови само закуски!

# 699
аз не ям овесени ядки Mr. Green
но си правя палачинки с овесено брашно и нещо като мъфини
като ми омръзне хляба,ям оризови/елдови сухарчета или направо варен ориз/елда
или киноа,просо,амарант
елдовите палачинки са много хубави,но със солена гарнитура или без нищо(със сладко не ми харесват)
мус от растително мляко с банан и сезонен плод
бадеми,орехи,лешници с пресни или сушени плодове
домашни ореховки (смлени орехи,белтъци и малко кафява захар) -това не е по Папе,но съм си запазила някои навици от Ултраметаболизъм
соево кисело мляко с бадеми и плод
да,може макарони и подобни
е,ти си лесна (а аз си помислих,че си алергична към житния глутен Embarassedизвинявай  bouquet)
виж и постните кесове и сладки,а и да има едно-две яйца,няма да ти се провали режима,но намали захарта

Танче , ама ти май наистина всички възможни диети си пробвала   Shocked
А , какво ще кажеш за парче истински кекс, сладкиш , отвреме на време за закуска ?
Или 2-3 бисквитки ?

# 700

бебочко Hugхаресва ми менюто ти,но ако ти се подува корема не наблягай много на салатите вечер (един от тукашните съвети за плосък корем е "нищо сурово след 16 ч")
на мен корема не ми харесва,то си е от годините де,но какво да правя,суета
за това си позволявам да давам съвети,да работите по въпроса докато е време Mr. Green
лек ден  bouquet

А какво да се яде вечер , ако не салати , към мъничките порции белтък разрешени - моля дай малко идеи , Танче за вечери с приблизителните грамажи !

Истина е че пристъргват , особено зелените салати , които са най-подходящите за месо, риба и млечни - ето аз бях гладна след цяла купа вчера  newsm78 !

# 701
Аз съм тук  Hug
Ще пиша повече довечера  Wink

# 702
Ето защо ( виж скрит текст !) , моята снощна голяма зелена салата , ме е направила гладна -изразходила е повече калорий, отколкото ми е дало сиренцето  Cry, тоест яденето ми е било - небалансирано ! Sad

Спомням си сега , че Доктор Пепе, на много места споменаваше думата баланс - балансирай с едиколко си грама салата .

Така,че всичко трябва да е в граници , а не прекалено, даже и салатата  newsm78  да е подходяща по размери с останалото !
 А аз снощи съм прекалила доста, в старанието си да не остана гладна Embarassed ( цяла салатна купа зелена салата изпапах към малкото парченце
сиренце ) и резултата беше - глад ПО НИКОЕ ВРЕМЕ ! Embarassed.

То и затуй, сега разбирам защо,  в 90-дневната вечер се ядеше  вечер ПОЛОВИН САЛАТА към ПОЛОВИНАТА КЪМ ОБЕДНОТО ядене - БАЛАНС трябвало да има , виж ти  newsm78 - Човек се учи докато е жив ! SunglassesGrinning

Храни с отрицателни калории

Скрит текст:

В непрестанното търсене на лесен начин за отслабване, какво може да бъде по – полезно от списък с храни, които съдържат отрицателни калории.

Ядете храна – горите калории, звучи твърде хубаво за да е истина. Grinning

Теорията за храните с отрицателно съдържание на калории

Преди всичко, хранителните продукти съдържат някакъв брой калории или енергия. Всички храни също така изискват някаква енергия от тялото за да бъдат усвоени, и ето от тук произлиза ефекта на храните с отрицателно съдържание на калории. Ако храната, която консумираме изисква от тялото повече енергия, отколкото всъщност сама произвежда, тогава се получава калоричен дефицит. Както всички знаем това води до сваляне на килограми. По тази теория можете да хапвате от тези продукти с негативно съдържание на калории колкото си искате и да не напълнеете, нещо повече, може да свалите няколко килограма.

Помнете: изчислявайте, когато готвите !

Преди да изтичате до магазина за да купите някои от тези прекрасни продукти, помнете че при готвенето се добавят калории. Ако запържите зеленчуците с много масло, вие ги препълвате с калории и мазнини. Не забравяйте да оценявате всички добавки, които слагате към яденето, като се съобразявате с нужния ви брой калории.

За да запазите хранителните стойности на продуктите, по – добрият вариант е да ги консумирате сурови.

Ако все пак предпочитате да готвите, изберете един от следните методи, тъй като те добавят най – малко или никакви калории:

1. Варене

2. Задушаване

3. Готвене на пара

Списък с храните с отрицателно съдържание на калории

Зеленчуци:

• Аспержи

• Патладжан

• Цвекло

• Броколи

• Зеле

• Моркови

• Карфиол

• Целина

• Цикория

• Люти чушки

• Краставици

• Копър

• Чесън

• Зелен фасул

• Лук

• Маруля

• Репички

• Спанак

• Домати

Списък с храните с отрицателно съдържание на калории

Плодове:

• Ябълки

• Кайсии

• Боровинки

• Грейпфрут

• Гуава

• Лимони

• Манго

• Портокали

• Папая

• Праскови

• Ананас

• Сливи

• Ягоди

• Мандарини

• Диня

Какво за протеините ?

Протеини и млечни продукти няма в този списък, за жалост няма и месни продукти или тестени, които да имат по – малко калории, отколкото се изгарят за тяхното смилане от организма. Ето защо ще бъде доста трудно да консумирате само храни от списъка, особено за по – дълъг период от време.

Идеята за консумирането на този тип храни, протеините,  е  те да бъдат включени в хранителния режим като една доста голяма част от него, и да бъдат балансирани с останалите продукти, които приемаме.

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 14:47 от ОтслабващаМама

# 703
Аз съм тук  Hug
Ще пиша повече довечера  Wink

Радвам сее, че ставаме повече Светланче  Grinning, омръзна ми този монолог ! Cry

# 704
Аз съм стара пушка при Папе  Laughing
Дано да се появи и Дианчето  Praynig
Харесва ми този режим, в него мога да си хапвам от всичко, свикнала съм само три пъти на ден да ям.
Аз минах през какво ли не, до скоро опитах ВМ-НВХ, който също ми е на сърце, но от него не слабеех......а имам доста за сваляне. Ако успея да се приборя с килограмите тук, пак ще се върна там.

Общи условия

Активация на акаунт