Мнение

• 1 447
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!Първо искам да се извиня, защото предполагам, че има доста такива теми и мойта е просто поредната...
В края на януари ми откриха киста на десния яйчник ( 4.0 - 4.5 ) и ми предписаха противозачатъчни Ясмин, Бял равнец и Цистофемин. започнах ги на първия ден от цъкъла ми както трябваше. след като бях изпила 20-тото хапче имах полов акт (14.02) но не взехме предпазни средства и приятелят ми твърди че всичко е било под контрол. Както трябваше ми доиде на 3тия ден след края на 1вата опаковка, обаче беше мн слабо и кръвта беше като съсирена (почти черна )и сгъстена, продължи 4-5 дена. Но някъде преди 1 - 2 седмици усетих, че ходя малко по-често до тоалетна около 8 - 9 пъти на ден без да ставам през нощта. разтревожих се и реших да направя тест на 23-тия ден от акта. Излезе отрицателен. нямам други признаци освен това, че тази вечер вдигнах 37.2, но има и вероятност да съм настинала, заради променливото време. Притесненията ми идват от това, че цикълът не ми беше както друг път(по принцип е доста обилен през втория ден) и се съмнявам за цветна бременност(понеже в интернет не можах да открия достатъчно достоверна информация). Очаквам да ми дойде след 4-5 дена и съм доста притеснена. Дали да направя още един тест? Ще съм ви много благодарна да прочета вашите мнения  Cry

# 1
Дълбоко се съмнявам, че при употреба на противозачатъчни, ако си ги пила правилно може да забременееш??? А и само по-странния цикъл, който може да се дължи на много неща, не е никак основателна причина за това. температура над 37 се вдига след като ти мине О., много често тя остава такава и до края- докато не ти дойде наново. А и до колкото знам, дори и цветна бременност да имаше пак би трябвало да имаш положителен тест.

# 2
аз предполагам че кървенето е от противозачатъчните и кистата

# 3
И според мен разликата в цикъла ти се дължи на противозачатъчните. Не ми прилича на цветна бременност.

# 4
  • варна
противозачатъчните са доста надежден начин за претпазване от бременност ,няма знaчение че ги пиеш заради кисти.Цикъла е напълно нормално да е по различен от обикновенно.Пък и имаш отрицателен тест ,според мен не си бременна ,не се шашкай

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 12:08 от mimenceto123

# 5
Аз също смятам ,че противозачатъчните са много надежден метод за предпазване от бременност.Промяната в количеството ,времето и т.н. на цикъла може да се дължи на стрес ,смяна на сезони и т.н. и дори на сами прием на противозачатъчни. Все пак можеш за собствено успокоение да се консултираш с лекар и да уточните причината.

# 6
Промяната, поне според мен, идва от употребата на противозачатъчните таблетки. Но не пречи да се консултираш и с лекар.

# 7
  • София
Първите месеци при прием на противозачатъчни може да има извън менструално кървене или зацапване, докато се нагоди организма.(при мен си е почти с интенитет на цикъл няколко дни, през първият месец от приема)
Като то може и да е кратко, може и по-дълго....

Ако си пила редовно хапчетата дълбоко се съмнявам да си бременна.
Пия ясмин заради кисти вече 4 години, не се пазим по друг начин и фал не е имало.

Освен ако равнеца или другото лекарство не влиаят на действието на хапчетата, но вярвам лекаря щеше да те предупреди за това.

Изчакай да мине периода, в който трябва да ти дойде и ако ти закъснява прави тест...
(нали знаеш, че датата няма да е обичайната, а щее  според хапчетата).

Цитат
... получите неочаквано кървене

При употреба на всички Таблетки може да имате нерегулярно вагинално кървене (зацапване или пробивно кървене) между редовното менструално кървене. Може да се наложи да използвате превръзки. Продължете нормалния прием на таблетки. Това нерегулярно кървене спира когато организмът Ви се пригоди (обикновено след използване на 3 опаковки). Ако кървенето продължава, или е обилно, или започва отново, уведомете Вашия лекар.

цитат от листовката на ЯСмин.
препоръчвам ти да я прочетеш цялата, явно не си.

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 17:34 от Angel_Dust

# 8
Благодаря ви за отговорите, повлияха ми положително на психичното състояние  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт