Слънце грее, дъжд вали - Януарчето прави безброй бели

• 33 360
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
daninceto не си сама в мъката си...Катерина още не ги бие(само отива и се бута, докато не си получи своето), но как реве и се тръшка някой като и седне на люлката или иска да и вземе играчките...даже и на приятелите си не дава...обяснявам вчера как Мариянчо и е приятел и трябва да му даде еди какво си, но тя казва НЕ и толкова...а преди това е взела всичко негово...след сто хиляди уговорки дава по нещо...но първо взима всичко чужда, след което ако реши дава...а пък няма да ви казвам за храната...тя нали яде малко неща, обаче тези които яде не дава на никой...Джоуи не дели храна Mr. Green...та и тя така...а тези деца, с които излизаме стоят и я гледат... и никакви уговорки не важат тогава...та или купувам още едно или давам тайно...

всяко дете си има метод да получи желаното си, ако видя да удрят моето със сигурност няма да ми стане приятно, но в случай че родителите не реагират...предполагам че вкъщи не я биете...или да е гледала нещо с насилие...т.е. както знаеш в повечето случаи децата имитират...най-вероятно е видяла, че това действа...аз я карам да се помоли на съответното дете, за да получи нещото...

тя ходи ли на ясла Йоанка-калпазанка...

# 136
Дами - период е това с побоя над другите деца! Всичко е период:) Никола - той е типажа интелектуален бъбривец, неагресивен, но около 1,5г биеше наред децата по градинките, по точно по съоръженията за игра, той иначе е неагресивен. Ми просто спрях да го водя по такива места или пък бях винаги до него, за да му хвана ръката.В един миг дамите бяха изчезнали.
Е Матеусът не удря никой, но се тръшка много театрално, нооооо ще мине. Някой ден. Сега е във вихъра си.

Лек и безоблачен, и всичко са периоди ден до пладне, няма драма. Party

# 137
  • София
На въпрос в яслата - как е Гого с децата, играе ли с тях? Отговорът беше - Не, но как ги бие.....В събота забелязах, че при него е нещо като защитна реакция. Понеже в нас всички играчки са "на бате", така той брани територия. Отделно и че не обича непознати...Обяснения не минават.
Вчера ненадейно докато бяхме на разходка с Гого мъж ми ми звъни да ходим на кино. Чак се учудих на ентусиазма му и как си бях с "небрежно" облекло отидохме на кино да гледаме Love.net. Невероятен филм, препоръчвам. И се смях от сърце и си поплаках на края. Абсолютно естествено държание на героите, ситуации съвременни (аз като една пристрастена към интернет Embarassed) Препоръчвам с 2 ръце Simple SmileДори и днес ме държи в добро настроение Hug

# 138
Добро утро, сладурки!

Данинце, Лорини, и аз мисля че това е само период, но и характер проявяват на тази възраст! Нали са усетили вече как могат да се налагат и опитват и пак и пак. Аз нон стоп говоря, обяснявам по сто пъти докато разбере и каже 'ааа, дааа, ок!' ама така дълбокомислено го казва, че все едно казва, да бе как не се сетих по-рано  Heart Eyes

Усмихнато, косата ми настръхна от вашите преживявания вчера. Дано с отлитането на хамелеона (светла му памет  Cry ) да са се свършили коцус моментите  Hug

Хубав ден и извинете че бяхме позачезнали, ама все сме навън или работа има. Сега Данюшкото е малко болен, та ще пазим поведение в къщи  ooooh! Hug
п.с. Не съм ви чела много-но от това което прочетох се зарадвах безкрайно на новите беборлинчета - да са ви честити и много много да ви радват, мили мамчета!   bouquet
И на новите коремчета - честито и леко бременеене!  Peace

# 139
Ей, ПатилинаHug Много се радвам, че ни навести, бях почнала сериозно да се притеснявам за вас  Hug Какво му е на Дани? Дано мине леко  Hug

А иначе - в неделя Калоян все пак успя да завърши успешно съботните си опити да падне и си тупна на кратуната, докато си играеше на площадката и докато аз уж го гледах и пазех!  Rolling Eyes (спомняте ли си как обвинявах мъж ми, че само с него се случват тези неща..  Rolling Eyes) Добре, че подовата настилка е от специалните и беше сравнително мекичко, и добре че някак успях да го удържа, та тупна от не много високо и сякаш не се удари чак толкоз силно. Ама айде, това да е било..

В събота му взехме нови пантофки - с по една костенурка отпред и са много, много сладки  Heart Eyes. Едната я нарече "мама", а другата - "тати"  Laughing. Днес в яслата а-ха да ревне, но като му казах, че костенурките ще са с него и как едната е мама, пък другата тати, се успокои и си влезе, милият ми той.. Доста стоически приема тая ясла.. Явно е, че не се чувства прекрасно там, но не се оплаква, не прави сцени... ядва се... и още повече ме боли от това...  Confused Но - това са ни възможностите за момента, това правим..

Айде, със здраве  Hug

# 140
  • Русе
отидохме на кино да гледаме Love.net. Невероятен филм, препоръчвам. И се смях от сърце и си поплаках на края. Абсолютно естествено държание на героите, ситуации съвременни (аз като една пристрастена към интернет Embarassed) Препоръчвам с 2 ръце Simple SmileДори и днес ме държи в добро настроение Hug
Ако не ни мине котка път ( разбирай Карина нещо да се тръшне болна) и аз съм резервирала на нашето кино за четвъртък. Като цяло обичам БГ филми.

# 141
  • София
Здравейте и от мен,
На работа се боря с принтера, захапал е лист хартия, а аз не мога да го разглобя да го извадя и реших да изчакам, да дойде някои от колегите, да ми помогне, сама не мога да да се справя Tired Иначе в петък колежката ми каза, че шефката ми е увеличила заплатката с 50 лв, както се казва, малко, ама от сърце Whistling, та сега минавам вече 500-те лв...поне на фона на масовото оставане без работа на приятели около нас, пак е някакво положително развитие...че можеше и изобщо без работа да съм Rolling Eyes
Иначе Данинце, и ЙоЙо така, за пишкането вече казва, даже сама си носи гърнето, забелявам, че даже и в повечето случаи и навън вече и е сух памперса....ама за голямата работа- под масата и в памперс- гащите, няма празно ooooh! За биенето не знам какво да ти кажа, ЙоЙо не се бие, но така се тръшка, когато не стане нейното, което иска в момента, че актрисите ряпа да ядат, то са сълзи и сополи, просто отстрани ще каже човек, че кой знае какво е станало. Tired.
Иначе ми е много сладка, как се опитва вече всяка дума, която чуе да я повтаря и ако случайно, не я разберем какво иска да каже, го повтаря, докато някои не се сети какво има предвид Heart Eyes
Усмихнато- съжалявам за хамелеона, а за подарък, какво да ти кажа, аз като не се сещам какво, подарявам парфюм, банално е, ама поне знам, че ще влезе в употреба...
Патилина- радвам се, че се разписа- и аз се бях притеснила как сте, дано Дани скоро се оправя Hug
Моник- аз така ведъж тръгнах да правя бъркани яйца с пластмасова бъркалка и съсответно цялата бъркалка се разтопи и потече ooooh! Дано да нямаш повече проблеми с гърдата!
Люби- дано Кари се закрепи вече и този път да не боледува, тя, миличката, доста й се насъбра напоследък!
И сега и аз да попитам за вашето мнение- дайде идея за подарък за 1-ва годишнина от сватбата за много близки приятели, става въпрос за най-добрата ми приятелка и се чудя и мая какво да измисля за годишнината им Rolling Eyes

# 142
Днес Анджелика ми счупи любимите слънчеви очила и за наказание сме си цял ден вкъщи Mr. Green Само не знам за кой беше наказанието, щото аз се скъсах да готвя и чистя. И гадинката напълни гащите в най-неподходящия момент,- точно като довършвах яденето и докато я оправя, се попрепече. Сега ще вечеряме една тъмно златиста лазаня Mr. Green

Данинце, аз процедирам по следния начин- като сме навън и не слуша Анджито й обяснявам, че ще трябва да седне в количката ако не започне да се държи добре. В повечето случаи тя продължава да не слуша, въпреки че е обещала обратното и я връзвам в количката. А по въпроса за боя на катерушките, и аз бих избягвала да ходим, докато не отмине този период.

Ралче, честито повишение на заплатата. 50, 50 кой ти ги дава Peace За подаръка, щом е най-добрата ти приятелка, значи и знаеш вкуса, аз бих взела нещо за домът им- картина, статуетка и тн, с лигава картичка отбелязваща събитието Laughing

Усмихнато, за твоя подарък най-гот ми се вижда колата с дистанционно, защото освен подарък за мъжа ти, ще е и забавление за цялото семейство. Не може в цяла София да няма прилична такава кола на нормална цена!

Момичета, дайте ми съвет какви обувки да нося за Анджито за Май месец. Освен маратонки, де.

# 143
  • София
Ралче, пребори ли принтера Wink Grinning
Усмихнато, страшно си мечтаех за игуана едно време, много са ми милички GrinningДано бързо да превъзмогнете загубата Confused Hug HugА за Калата, сякаш Преслав описваш-същият HugНадявам се повече да нямате такива дни Hug
Данинче, не бих могла да ти дам съвет, Преслав също е от другият тип-който го бият, блъскат, крадат му играчките, понякога даже ми е жал, искам да покаже малко характер, но не, идва при мен да го целувам или гушкам Grinning. Сигурно ти е много криво, само знам, че ти нямаш вина за това, колкото и банално да звучи:"Ще мине и през този период" Peace
Аз да ви се оплача-Преслав домъкна и аз не знам откъде (при положение, че не ходи на ясла), конюнктивит, зарази бебето и за капак и аз се подредих ooooh!Сега слава Богу двамата с бебето са добре-мих им очичките със сребърна вода и кърма капах, но при мен нещата се усложниха CryХодих на лекар днес, каза, че е много тежък конюнктивит-с гной, зачервени и сълзящи очи CryПредписа ми някакво мехлемче, което е съвместимо с кърменето и капки за Преслав. Много ми стана смешно, защото ми каза, да не гушкам бебето Shocked ShockedРазбирам, че е заразно, ама й обясних, че няма начин, най-малкото я кърмя SunglassesОтговорът беше да слагам очила Rolling Eyes Rolling EyesИ така, надявам се да минава скоро, че е голяма гадост, едва си отлепих очите сутринта, даже трябваше с пръсти да го направя Sick
Айде, пиленца Hug Hug

# 144
Ох аз колко съм се ядосвала като ми удрят Крис. Mr. Green На нищо съм ги правила тези майки горките. Сега като ви чета разбирам, че вината не винаги е на родителите. Embarassed Тъй като мой син само целувки и прегръдки раздава много се ядосвам като видя, че ми го скубят,блъскат и най нагло свалят от пързалката и то големи деца. Крис винаги е жертвата горкия, обръща джучката и си тръгва. Като го ударят вика ''Айа пеке'' демек ''заболя ме, защо го направи''.  Според мен наказанията не са от голяма полза, тъй като са още твърде малки, но говоренето ДА.  Аз съм твърдо и против шамарите, защото според мен се озлобяват още повече и после правят същото с другарчетата си. Звучи банално, но се иска многоооо търпение, ласки,любов и говорене. Peace

# 145
Ей сега се прибираме от Сердика-та  ooooh! Голямо съм куку  ooooh! Лошото е, че и Делян е същия като мен - на пързалки и на люлки не му е интересно, но като стъпи в МОЛ-а не можеш да го удържиш. Обикаля, разглежда дрехите по закачалките, върти етикети с цени, вика, радва се... И е приятел с всички продавачки в МОЛ-а  ooooh! ooooh! ooooh! Разбира се, с тези от любимите ми магазинчета, от които пазарувам редовно - те си ни познават  ooooh! Любимият ще ме застреля в най-скоро време  Whistling Не било нормално да се ориентира кой ескалатор е за нагоре и кой за надолу, да се вози сам на тях, а като види пързалка да бяга в другата посока  Crazy Ама като му е кеф на детето в МОЛ-ау насила ли да го катеря по пързалките, а?
И да се оплача малко - вчера звяра така зверски падна, че си разби венеца, устата и си счупи предното зъбче  Cry Много ми е гадно. .. Говорих с моята зъболекарка, тя каза, че няма смисъл да се прави, тъй като е малко счупено и само ще го травмираме, ама си ми е супер гадно ...
Иначе за агресивните деца, Делян за щастие успях да го го укротя, още в началото - с много приказки, убеждения, от време на време и с някое пощляпване по дупето ... Получи се, лошото е, че в момента е потърпевш - блъскат го, бият го, вземат му играчките... О и той сам си ги дава, като всеки път получава някакво поощрение от мен като го направи и е супер горд със себе си, както и трябва, де...И моят Делян не може да проумее защо като не е направил нищо на никой отнася някой и друг удар. И кажете ми какво да му отговоря като ме попита :" Мамо защо еди кой си бие Дели?"  При положение, че точно преди няколко минути Дели си е отстъпил играчката на въпросното дете ...   
Звучи банално, но се иска многоооо търпение, ласки,любов и говорене. Peace
  Peace
Моник, Сиска  бързо да се оправяте   Hug
Лека  Hug

# 146
  • София
Любимият ще ме застреля в най-скоро време  Whistling Не било нормално да се ориентира кой ескалатор е за нагоре и кой за надолу, да се вози сам на тях, а като види пързалка да бяга в другата посока  Crazy Ама като му е кеф на детето в МОЛ-ау насила ли да го катеря по пързалките, а?
Joy Joy Joy Joy
Милото зъбче ooooh! ooooh!Гледай какво нещо преди малко си играх с Преслав и така го залюлях, че го изпуснах, падна по очи ooooh!, имаше кръв в устата, точно си помислих, какво ли ще стане, ако е счупил зъбче и сега прочетох за вашето зъбче Rolling Eyes Rolling EyesМиличкото детенце Hug HugЦелувки  bouquet
Патилинка, ама затъжихме се за теб Hug Hug Hug

# 147
И да се оплача малко - вчера звяра така зверски падна, че си разби венеца, устата и си счупи предното зъбче  Cry Много ми е гадно. .. Говорих с моята зъболекарка, тя каза, че няма смисъл да се прави, тъй като е малко счупено и само ще го травмираме, ама си ми е супер гадно ...

Welcome to the club, дето се вика  Hug. Споко, ще свикнеш с гледката на счупено зъбче и няма да ти е гадно  Hug Важното е, че е малко парчето, и че няма да го тормозите милия Дели  Peace

Аз имам друг проблем  Laughing  Rolling Eyes. Като търчат децата ви напред и вие им казвате да спрат, или ги викате по име - те спират ли, обръщат ли се? Калоян търчи и нищо не може да го спре.. Мисли си, че си играем и още повече се амбицира да бяга напред. Е да, ама както е напред, така се засилва към някоя улица и вчера така щеше да отнесе един шамар - направо полудях от ужаса на това, което може да се случи и от бяс, че не ме чува и слуша...  Confused. Как е при вас, как реагирате, какво правите??  Rolling Eyes

Радостчо, то има разни колички за по 30-40 лв., но са мека работа.. демек обикновени колички; аз искам някаква да я кара из гората, с големи гуми, с далечен обхват и т.н... И за около 100 лв., повече не давам  Laughing. Та изрових в нета това магазинче, в което ходих, но нъцки.. Сега ще търся още някъде, но нищо не намирам  Sad. Иначе и мен това ме кефи най-много за подарък.. Снощи ми вметна, че искал да ходим на пейнтбол, та сега ще видя ваучери и за това.. Ама пък трябва да сме голяма група май, която ще ми е трудно да събера  Rolling Eyes

А - и айде вече да се похваля - имаме си и ние колело  Grinning

Със специални благодарности към Моник, че ме изтърпя с моите въпроси и за инфото, което ми даде  Hug.
Само дето още не ще съвсем да го кара  Rolling Eyes. Кеф му е да го бута отстрани, качва се и върви с него, но не си слага дупето на седалката, сякаш не му е свойствено още  newsm78. Дано да свикне, че ако не го кара... ще ми е голяма болка  Tired  Rolling Eyes С такъв ентусиазъм го взех това колело, дано му предам поне малко...

# 148
Добрутро!

Усмихнатова - дребният не реагира на команди и подмамки, на нищо. Големият обаче- да. Демек - поправимо е, но с времето. Peace Матей тича, аз до него (което е тотална гротеска предвид габаритите ми).

# 149
Monick, бързичко да се оправяш  Praynig Hug
Ралче,  усмихнато, Моник Hug Не знаех че толкова сме ви липсвали  Hug
Радостчо, в Бг има много хубави обувки за малчовците, както установих. Може от там да и купиш, както ние направихме и още си ги носи Дани.  Peace
Бубссс..., ох това със зъбчето наистина много кофти  ooooh! Добре че ще се сменя..
А Дани е по-добре, беше с ушна инфекция миналата седмица и с много висока Т- до 39.7 стигаше и така 5 дни, при положение че почнахме АБ на 3-ия ден. На 4-я му се схвана вратлето и не можеше да си върти главата, а на 5-я се появи и подутина зад ухото. Ние съответно се уплашихме че е заушка, въпреки че е имунизиран. А като прочетох че схванатото вратле е симптом на вирусен менингит (който е следствие на заушката) направо луднахме. Звъннахме на бърза помощ за деца и ни казаха да го заведем веднага в спешно. Въпреки че спеше вече (9вечерта) го закарахме и както тук имат една хубава организация, в 3 сутринта се прибрахме  ooooh! Важното е че отпаднаха опасенията ни и потвърдиха, че е подут лимфен възел. Ох, дано минават бързо тези болести  Praynig

Eто малко снимки от нас, на който му се гледа:
https://picasaweb.google.com/SteDalin/Daniel2YearsOld?authkey=Gv … RgCISPr6GhnLzvTg#
Хубав и усмихнат ден!  Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора. Ранобудни сте, не мога да отрека!
Усмихнато , Дани изпълнява команди, стои до мен  или спира като му кажа, но пак гледам да е на не повече от една ръка разстояние(ако се наложи). Но той се страхува от шума на камиони и аз го използвам при обясненията за пресичане на улици и т.н.
И той е от по-скромните, дава играчки, не се бута, не се бие, но не се оставя да го бутат...  Mr. Green
И то от както ходи на ясла... ходи веднъж седмично от 15 февруари, да се социализира ... ее сега не ходи като е болен Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт