Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 188 316
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 255
  • софия
Синът ми явява на състезания в 125 то и като гледам класиранията си мисля,че паралелката им по математика е доста добра.За това ще следя темата.Ние ще кандидатстваме 2013-2014г така че пряко ме вълнува.Имате ли представа как и върху какво се провеждат изпитите и горе-долу по кое време са?

# 256
  • Sofia, Bulgaria
Изпитът е началото на юни. Имам задачи от преди 2-3 години, ако искаш, пиши на лични.

# 257
Синът ми явява на състезания в 125 то и като гледам класиранията си мисля,че паралелката им по математика е доста добра.За това ще следя темата.Ние ще кандидатстваме 2013-2014г така че пряко ме вълнува.Имате ли представа как и върху какво се провеждат изпитите и горе-долу по кое време са?
Изпитът е върху задачи подобни на тези, които решават на състезанията и в школата, а те са от сборника "Математическа читанка". Има го за 3-4 клас и само за 4. В библиотеката също даваха лист с примерни задачи.

# 258
  • София
Публикуван е регламента и графика за прием в 107 ОУ.  http://www.107ou.com//prijem/prijem-vv-2-7-klas/
Тази година ще приемат само 22 деца и са променили формулата за външен прием.

# 259
  • нейде там, където ....
А това е регламента за прием в 125 СОУ http://sou125.com/images/stories/files/priem-2012-2013-5.pdf

# 260
  • София
Утре в 12:30 е изпитът по математика за 119. Имате ли информация колко и какви задачи ще има тази година и колко време ще е изпита? Мислех, че ще е както миналата година - един учебен час и ще включва задачи от материала, който са учили в училище, но днес чух съвсем различни предположения.

# 261
  • София
Другите 2 изпита(по БЕЛ иЧП/ЧО) бяха по 90мин,така,че сигурно и този ще е толкова.За задачите незнам,но ако се съди по другите изпити,(от които имам пряко впечатление)имаше и неща,които лично моето не беше учил в училище.Логично е да са малко по-сложни.

# 262
  • София
liani, благодаря! Ти видя ли въпросите? Разрешиха ли му на детето да изнесе теста?
Аз видях един примерен тест от 13 тестови  и 2 задачи за подробно решение. Задачите са такива каквито не са решавали никога в клас (в на моя училището поне не са, предполагам и другаде е така). Задачите ми се струват малко по-трудни от тези на Великденското мат. състезание. Това ме навежда на въпроса дали подготвят собствените си ученици за този тест? Може би решават подобни задачи в клас? Ако е така това е чудесно. Иначе как ще се справят учениците им, които имат математическа насоченост, но не не се занимават извънкласно..
Както и да е, следобед може би ще знам какви са били задачите наистина Simple Smile

# 263
  • София
Нищо не е изнасял,но ми каза повечето от въпросите.
Успех на всички днес. Praynig Ние този ще го пропуснем,че много се дърпа на тази математика,не че не се справя,но си е навил на пръста,че не я харесва и толкоз Crossing Arms

# 264
  • София
Някой случайно да знае кога се очаква да има резултати от изпита в 119? Миналата година изпитът е бил на 30 и на 3ти са излезли (за четири работни дни).

# 265
  • София
Пише,че класирането ще излезе до 25 юни,но  синът ми е чул да казват,че сигурно до 2-3 дни ще има резултати.Възможно е да има в училището,но класирането да излезе по-късно.
И ние чакаме с нетърпение и всеки ден проверявам сайта Praynig

# 266
  • София
Бързичко действат в 119-то, сега записаха първолаците, така че е тъкмо ред на 5 клас. Късмет на чакащите, синът ми завършва там 5 клас сега и сме безкрайно доволни от училището и преподавателите. Heart Eyes

# 267
  • София
Дано излязат резултатие по-скоро Simple Smile

Бърди, ще използвам, че се включи да те питам нещо - как разпределиха децата по класовете миналата година? Смесиха ли паралелките или направиха паралелка с външи и паралелка със стари ученици?

# 268
  • София
Елл, не ги смесиха. Синът ми е в паралелка само с "външни" деца. Не знам доколко удачно се оказа това решение обаче, защото в класа има само 2 момичета.
Много ги хвалят обаче, на всяка родителска среща всеки преподавател с влизането си казва "А, любимия ми клас, най-умните, най-лесно се работи с тях, ала-бала, ала-бала", така че от тяхна гледна точка може и да е положителен ефекта и пак да го направят така.
Ще ми е интересно и на мен как ще го направят.

# 269
  • София
Това е парадокс Simple Smile  Обикновено от "момчешките" класове валят оплаквания.
Аз те питах само от любопитство. Разглеждах ел. дневник преди време и ми направи впечатление, че единият 5 клас се отличава с по-висок успех. Беше ми любопитно на какво се дължи.

Общи условия

Активация на акаунт