Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 188 464
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Лекси, с червено ти отговарям.

Благодаря за разяснението!
А приемът след 3-ти клас ми е малко неясен. Кандидатстват и деца от 107-мо. Предполагам, че се състезават за места в школата. Да, така е.
Доколкото разбирам, броят на новоприетите от др. училища не зависи от представянето на третокласниците от 107- не зависи, а само дали тези новоприети деца ще посещават математическа школа или не? Новоприетите след 1-3 кл. посещават винаги школата или поне са поканени да го правят. Все пак е платена, така  че крайното решение е на сем-вото.
 Някой има ли представа колко деца от други училища ще приемат в 4-ти клас? Нямам. Но говорим за единични бройки. Мин. година в класа на сина ми влязоха 2 деца, а общо май бяха 7. Понякога изобщо не приемат деца, дори и да има св. места - просто зависи от представянето на Еврика и рейтинга. У-щето гони някакъв отличаващ се резултат, т.е. в тези години наистина приемат деца с изявен мат. интерес.

# 871
  • София
Jiema, благодаря отново! 7 бройки не са хич малко, но надали и тази година ще са толкова... Sad

# 872
При нас си беше чудесно - в 7 клас плащаш 300 лв. за курс по  БЕЛ при учителката, която им преподава и имаш гарантирана 6-ца за годината. А в 7 клас това е важно!
Съчувствам на следващите випуски, че може и да ви спрат тази благинка.

Това за нормално ли се смята?  Rolling Eyes

В 125-то е нормално.

Да поясня, думата "благинка" е иронично използвана.

В 7 клас 125-то предлага платена школа по БЕЛ при учителя, който им преподава (пиша за математическите паралелки, за останалите не знам как е). Доколкото знам таксата се дели между учителя и училището (през настоятелството).
За първия срок (случайно или не) децата, плащащи за школа масово имат 6-ци, а тези спестили си да платят на училището, масово имат 5-ци.
И понеже в нашия випуск, на повечето родители не им се занимаваше с жалби и революции, през втория срок посещаемостта на платената школа по БЕЛ се увеличи.
Формално всичко е доброволно. Никой никого не изнудвал или приканвал да се запише на платена школа.
Повечето деца по БЕЛ посещаваха курсове в различни школи, извън 125-то.
 Обаче страх лозе пази. И си платихме през школата и на учителката по БЕЛ от 7 клас.
На финала, децата бяха приети там където са пожелали.

# 873
При нас си беше чудесно - в 7 клас плащаш 300 лв. за курс по  БЕЛ при учителката, която им преподава и имаш гарантирана 6-ца за годината. А в 7 клас това е важно!

В 125-то е нормално.

В 7 клас 125-то предлага платена школа по БЕЛ при учителя, който им преподава (пиша за математическите паралелки, за останалите не знам как е). Доколкото знам таксата се дели между учителя и училището (през настоятелството).
За първия срок (случайно или не) децата, плащащи за школа масово имат 6-ци, а тези спестили си да платят на училището, масово имат 5-ци.
И понеже в нашия випуск, на повечето родители не им се занимаваше с жалби и революции, през втория срок посещаемостта на платената школа по БЕЛ се увеличи.
Формално всичко е доброволно. Никой никого не изнудвал или приканвал да се запише на платена школа.
 Обаче страх лозе пази. И си платихме през школата и на учителката по БЕЛ от 7 клас.

Това тази година ли е и при кой преподавател са били тези мат. паралелки

# 874
trapa,
преди 2 години. Бяха при Димитров - на него съм му фен.

# 875
Тази година школата за 5клас се водеше от Христова и беше по 1ч в сряда ИЛИ събота, според това в коя група си. Съществени математически успехи петокласниците не постигнаха. Факт, който може да види всеки, който иска. Резултатите от състезанията са публично достъпни.  Peace
Много голямо значение имат учителите!
Резултатите на Христова тази година са повече от отчайващи. Децата имаха винаги огромни домашни, участия в състезания, школа в събота, но крайният резултат на отборите беше показателен.
Отборът на шестокласниците, воден от Димитров, е съвсем друга работа -  на всички състезания имаха медали, почти винаги златни!
....
  Peace

# 876
trapa,
преди 2 години. Бяха при Димитров - на него съм му фен.

Миналата година нямаше такова нещо с курсове.  Naughty

# 877
Дааа, ясно. И тази нямаше. Но пък и половината мат.класове се изнесоха

# 878
И ние преди две години не сме плащали за курс по БЕЛ към училището

# 879
  • София
Скрит текст:

В 125-то е нормално.

Така де.. ясно, че иронична е "благинката"  Crazy аз затова и попитах  Wink Дори аз знам, че е незаконно това нещо, независимо дали училището взима пари. Има си конфликт на интереси.
Скрит текст:
П.С. Убеждавам се, че не сбърках, че избрахме 107-мо  Wink Аз нямаше да мога да преглътна подобна благинка

# 880
  • София
  Тя тази "благинка" не е ясно дали изобщо е съществувала.  Wink Сега я няма, миналата година е нямало, преди 2 години един твърди, че я е имало, друг-не е чувал за такова нещо...Пък ако искаш доказвай, че нямаш сестра.  Mr. Green

# 881
  • София
  Тя тази "благинка" не е ясно дали изобщо е съществувала.  Wink Сега я няма, миналата година е нямало, преди 2 години един твърди, че я е имало, друг-не е чувал за такова нещо...Пък ако искаш доказвай, че нямаш сестра.  Mr. Green
Аз разбрах, че по принцип има школа по БЕЛ, която се води от учителя по БЕЛ на седмокласниците. Ако е така, това не е редно. Rolling Eyes

# 882
  • София
  Ясно е, че не е редно.  Peace
Аз съм сигурна, че за нас такава школа няма. Миналата година-също. Преди години -не знам, някой казва, че е имало, друг твърди, че не е... И на мен ми е странно как никой няма да се оплаче по РИО-та и министерства за нещо толкова нередно.  newsm78

# 883
  • София
Резултати Еврика - http://www.107ou.com/

# 884
 Тя тази "благинка" не е ясно дали изобщо е съществувала.  Wink Сега я няма, миналата година е нямало, преди 2 години един твърди, че я е имало, друг-не е чувал за такова нещо...Пък ако искаш доказвай, че нямаш сестра.  Mr. Green
Аз разбрах, че по принцип има школа по БЕЛ, която се води от учителя по БЕЛ на седмокласниците. Ако е така, това не е редно. Rolling Eyes

Точно така.
За да няма неразбрали - школите формално се организарат от настоятелството, не от ръководството на училището.Peace
Директно изнудване не е имало. Само насърчаване, че е добре да има допълнителни занимания по БЕЛ (което по принцип е вярно).
И след оформяне на оценките за първия срок, самите деца бяха забелязали, че посещаващите школа в училище имат по-висок успех (6-ци), с останалите показват по-ниски резултати (повече 5-ци).  Money

И този вид школи са нарушение на ЗНС
Ето какво пише в закона:
Чл. 40а. (Нов - ДВ, бр. 50 от 2008 г.) (1) Учителите нямат право да предоставят образователни услуги срещу заплащане при наличие на конфликт на интереси.
...........
§ 6д. (Нов - ДВ, бр. 50 от 2008 г.) "Конфликт на интереси" по смисъла на чл. 40а, ал. 1 е налице, когато образователните услуги срещу заплащане се предоставят на ученици, които се обучават в училището, в което учителят преподава, с изключение на случаите по чл. 44, ал. 2, т. 6..

Радвам се, ако 125-то са прекратили тази лоша практика.

Редактирам за оплакванията. Аз жалби пиша всякакви.
Но... не и 7 клас. Жалбата означава проверки, после риск за отмъщение (пиша от опит). Не бих причинила подобен стрес в 7 клас.

Общи условия

Активация на акаунт