Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 189 789
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Теда и аз съм си харесала 20-то, заради немската паралелка, искам да учи немски детето, че само с един английски човек вече е за никъде.
Ама не знам колко деца ще вземат, казаха ми след 1 юни да проверя.

# 91
И при мен 107-мо и 125-то не стоят на дневен ред, при положение, че 119-то ми е под носа. Peace

# 92
И при мен 107-мо и 125-то не стоят на дневен ред, при положение, че 119-то ми е под носа. Peace

освен това , това си е и нейното старо училище, което е супер, въпреки,че аз лично се съмнявам ,че ще опрете до него  Peace...за съжаление на нас и трите училища са ни далече, та ако трябва да избирам от трите злини , избирам няй-малката Grinning( 107, което пак ни е далеч, но в сравнение с другите- по-удобно )

Бърди, ако отидеш сподели какво са ти казали, аз още не съм решила, ще изчакам изпитите в смг и 107 и после ще реша за 20-то....а и сега голямата е 7 клас, та и с нея са едни вълнения....та ако полчуиш някаква информация преди мен , ще съм ти благодарна д ами драснеш един ред ! Нали и вие ще ходите на изпит в СМГ?

# 93
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ. ТЕМАТА Е НАИСТИНА ИНТЕРЕСНА И ПРОЧЕТОХ ВСИЧКО НАПИСАНО С ГОЛЯМ ИНТЕРЕС. АЗ СЪЩО СЕ КОЛЕБАЯ МЕЖДУ СМГ И 107 ОУ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ЕСЕНТА ЩЕ БЪДЕМ ЧЕТВЪРТИ КЛАС. РОДИТЕЛИ, НА КОИТО ДЕЦАТА УЧАТ В СМГ КАЗАХА, ЧЕ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАТОВАРЕНИ И ДОСТА ДЕЦА ПРОДЪЛЖАВАТ В ПЕТИ И ШЕСТИ КЛАС ДА МЗЕМАТ ЧАСТНИ УРОЦИ ЗА ДА ИЗДЪРЖАТ НА ТЕМПОТО. ЗАТОВА СЕ ПИТАМ ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ЧАК ТАКОВА НАТОВАРВАНЕ В ТАЗИ ВЪЗРАСТ ИЛИ НАДДЕЛЯВАТ АМБИЦИИТЕ НА РОДИТЕЛИТЕ. ЯСНО Е, ЧЕ В ПОВЕЧЕ ОТ КВАРТАЛНИТЕ УЧИЛИЩА НИВОТО СЛЕД 4 КЛАС Е ДОСТА СЛАБО И ПО-УМНИТЕ ДЕЦА ЗАПОЧВАТ ДА ИЗОСТАВЯТ, ЛИПСВА КОНКУРЕНЦИЯТА. ЗАТОВА СИ МИСЛЯ ЗА ДОБРО НИВО НА УЧИЛИЩЕ, КОНКУРЕНТНА СРЕДА, НО НЕ С ТАКОВА НАТОВАРВАНЕ КАТО В СМГ - ОСОБЕНО ПЪК ЗА МОМИЧЕТА. ВСЕ ПАК МОМЧЕТА ВЪВ ВЪЗРАСТТА СЛЕД ЧЕТВЪРТИ КЛАС СА ПО-ИЗЯВЕНИ ПО МАТЕМАТИКА. СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ - НАИСТИНА ЛИ Е ГОЛЯМО НАТОВАРВАНЕТО В СМГ.

# 94
  • София
ivonichka , за СМГ има достатъчно теми, тази не е от тях  Peace

Теда, да, ще кандидатства в СМГ младежа, но понеже са му зле резултатите до момента от балообразуващите състезания (пък и явно не е баш математически гений, въпреки че е добър), ще кандидатства и в 125 и 119. В ПЧМГ е приет след едно състезание, та като за съвсем резервен вариант го имаме и него, макар че бих предпочела да си спестя таксите. Ама да видим.
Бях обаче в едно голямо чудене на математика или на език да наблегнем след 4 клас, защото има влечение и ухо за езиците, много бързо се ориентира и му вървят общо взето. Та бях прозвънила 18то (то е с по-екзотични езици, китайки, японски) и 20то (заради немския). Навсякъде ми казаха да проверя след 1 юни. Така че каквото разбера - ще ти драсна  Peace

# 95
  • София
..... и за съжаление на СМТ, което му беше 1-вото състезание в живота, има 41 точки, което няма 65 %, та ще трябва и на изпит в 107 да се явява...

Според моите наблюдения тези над 65% от състезанията трябва да са средно аритметично от 4-те състезания толкова, а не от всяко едно - над 65%, макар че от регламента не става ясно. Такъв извод си направих като разглеждах изнесения на сайта на 107 рейтинг на учениците, които сега посещават мат. потоци. Така че, te_dda, виж и ти, но може би при това положение няма да се налага да ходите на състезанието Еврика.

# 96
Още сме сравнително далече от вашите емоции, но все пак се надничам тук, защото ще ни предстои и на нас след 2 години.
По повод въпросните рейтинги в 107:Вчера звънях да питам за школата им по математика и ми отговориха, че ако синът ми има над 60% от годишните състезания ще го запишат. да, ама той се е явявал само на 1 състезание в 107-мо, на което има 90%. Другите са му 0% по обясними причини- явявал се е в други училища и в крайна сметка общия му рейтинг е 23%. Rolling Eyes Безумно ми се струва да обикалям 119,22-ро и РИО, за да взимам бележки.Много сложно са го измислили.

В тази тема прочетох за ТУЕС и сериозно се заинтригувах, гледах им сайта. Има ли някой с ЛИЧНИ  впечатления?! Учи ли се на ниво? Наистина ли са в крак с новостите?
За след7-ми клас ми се струва доста добра алтернатива на СМГ.
Дайте да го разчепкаме това училище!

# 97
  • София
gerka, за след 7 клас има безкрайно много алтернативи, след 4-ти клас са по-малко, затова и тук обсъждаме само тях  Peace

# 98
gerka, за след 7 клас има безкрайно много алтернативи, след 4-ти клас са по-малко, затова и тук обсъждаме само тях  Peace

Бърди, много си права!
Извинявам се! Не знам как се обърках и пуснах предложението си в тази тема! Съжалявам!

# 99
  • София
 Hug

# 100
..... и за съжаление на СМТ, което му беше 1-вото състезание в живота, има 41 точки, което няма 65 %, та ще трябва и на изпит в 107 да се явява...

Според моите наблюдения тези над 65% от състезанията трябва да са средно аритметично от 4-те състезания толкова, а не от всяко едно - над 65%, макар че от регламента не става ясно. Такъв извод си направих като разглеждах изнесения на сайта на 107 рейтинг на учениците, които сега посещават мат. потоци. Така че, te_dda, виж и ти, но може би при това положение няма да се налага да ходите на състезанието Еврика.
да, мислех си и аз още в понеделник да мина и да видя, защото така или иначе тази седмица е записването за изпита, но мерси за идеята - не се бях сетила, ако се сборуват общо ще ги има над 65 %.......само дето надали ще има време за вадене на бележки......Simple Smile

# 101
да, бърди права си, че има отделна тема за смг, но просто исках някаква съпоставка между 107 и СМГ. Заинтересувах се и относно 20 -то. там има ли прием след 4-ти клас за деца, които не са учили немски и какво е нивото на обучение от 4-ти до 7-ми по български иматематика.
Мисля, че тук е мястото да попитам някоя от майките знае ли откъде мога да намеря примерни задачи за Евриката в 107 от минали години.
Предварително благодаря на всички отзовали се.

# 102
аз лично не съм и търсила такива....смятам,че ако детето решава задачите от математическите състезания,  няма нужда да знае нещо повече за този изпит !

# 103
Ето единствените задачи за Еврика, които съм намерила http://evrika107.hit.bg/5.html

# 104
а отговори за тези задачки дали има  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт