Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 188 340
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 945
  • Sofia, Bulgaria
Колко ли от първите 20 няма да се запишат? Чакам сега вторник...

По мои сметки - 14 деца няма да се запишат със сигурност  Simple Smile.

# 946
Направо ще почерпя, ако си права!  Hug

# 947
  • София
Колко ли от първите 20 няма да се запишат? Чакам сега вторник...
Мисля, че до №38, вкл. може да се считат децата за приети със сигурност.
Сред първите 20 деца - 14 са приети в СМГ и после има още 3 до №34  и 1 до № 38. Може да има приети и предпочели и 125 СОУ или да си останат в своите си училища.  

# 948
  • Там, където мечтите се сбъдват
Аз останах с впечатление, че безрезервната подкрепа от ръководството се дължи на това, че явно с негово съгласие и настояване се създаде целия скандал. Изглежда всички са знаели, че може да възникне проблем с конфликт на интереси, но поради безизходицата да останат без учител на седмокласниците са я убедили да поеме извънредно часовете по СИП. Ами вината е от една страна в ръководството на училището, че ги е възложило на точно този учител, а неговата грешка е, че е приел да ги води. Сега естествено е да се поддържат взаимно. Това, което споделят други родители за платените курсове при преподаватели от училището, което е също 100% нарушение ме убеждава, че тези порочни практики са системни в училището и "одобрявани" от директора.
Каква безизходица да останат 7 клас втория срок без учител? Защо тяхният класен е напуснал? Май е бил принуден. Кой учител напуска между първи и втори срок и преподава на 7 клас? Учител по математика в това училище не е само Мадлен Христова, всеки друг можеше да поеме въпросния клас. Колко деца от 7 клас напуснаха в началото на втория срок?
Успех на децата, които са кандидатствали в 107 оу утре. Това е най-доброто държавно училище след СМГ за 5-7 клас. С това ръководство и с постоянните скандали 125 СОУ губи.

Напълно съм съгласна. Първо ръководството е допуснало да останат без учител, пък после сложили неподходящ на мястото му и сега сгафилите взаимно се подкрепят в кашата, която са забъркали. А училището действително само губи.

Всяка монета има две страни. Познавам 2 родители на сегашния 7 клас, които още от миналата година започнаха да се оплакват от учителя по математика, който неглижирал подготовката. Същият този учител от миналата есен водеше школа по математика в ЕСПА, паралелно и своя частна школа. Едва ли  желанието на ръководството е било да причини подобен стрес на 7 клас.
От друга страна Димитров пое паралелно с 6, да води и 7 клас. Христова е водила само веднъж седмично СИП.
Следейки представянето на 7 клас на матурите по математика през годините, резултатите от тази година не са изненада.
Нормално е пътищата да се разделят, учителите израстват, идват нови, които отново грабват интереса на децата. Сега, няма да вземем да си посипваме главите с пепел в очакване на Димитров да се пенсионира. Такъв е живота, един си отива, на негово място идва друг.
Има ли конфликт на интереси, за мен да. Изтичане на информация - за мен не. Все пак и останалите работещи в центъра по контрол на качеството са учители, действащи. По тази логика всеки следва да е заподозрян. Остава да разчитаме на изкуствения интелект в скоро време да генерира задачите на място за да се избегнат всякакви съмнения:)
Следва ли да се правят проверки - категорично да. Интересно ми е за цялата страна да направят следната проверка на математическите паралелки в 5 клас - брой на обявените места, брой приети и реален брой в началото на учебната година. Резултатите ще бъдат доста интересни.

# 949
Моето дете е прието в математичската школа за 3 клас. Може ли някой да сподели как протича учебния процес - до колко часа са, кога е школата, стола и храната как е?
Много ще съм ви благодарна.

# 950
Моето дете е прието сред първите 20 и ще се запише. Има ли други мами да заформим група и обменяме инфо?

# 951
Много се надявам да се включа във вторник.  Sunglasses

# 952
Аз останах с впечатление, че безрезервната подкрепа от ръководството се дължи на това, че явно с негово съгласие и настояване се създаде целия скандал. Изглежда всички са знаели, че може да възникне проблем с конфликт на интереси, но поради безизходицата да останат без учител на седмокласниците са я убедили да поеме извънредно часовете по СИП. Ами вината е от една страна в ръководството на училището, че ги е възложило на точно този учител, а неговата грешка е, че е приел да ги води. Сега естествено е да се поддържат взаимно. Това, което споделят други родители за платените курсове при преподаватели от училището, което е също 100% нарушение ме убеждава, че тези порочни практики са системни в училището и "одобрявани" от директора.
Каква безизходица да останат 7 клас втория срок без учител? Защо тяхният класен е напуснал? Май е бил принуден. Кой учител напуска между първи и втори срок и преподава на 7 клас? Учител по математика в това училище не е само Мадлен Христова, всеки друг можеше да поеме въпросния клас. Колко деца от 7 клас напуснаха в началото на втория срок?
Успех на децата, които са кандидатствали в 107 оу утре. Това е най-доброто държавно училище след СМГ за 5-7 клас. С това ръководство и с постоянните скандали 125 СОУ губи.

Напълно съм съгласна. Първо ръководството е допуснало да останат без учител, пък после сложили неподходящ на мястото му и сега сгафилите взаимно се подкрепят в кашата, която са забъркали. А училището действително само губи.

Всяка монета има две страни. Познавам 2 родители на сегашния 7 клас, които още от миналата година започнаха да се оплакват от учителя по математика, който неглижирал подготовката. Същият този учител от миналата есен водеше школа по математика в ЕСПА, паралелно и своя частна школа. Едва ли  желанието на ръководството е било да причини подобен стрес на 7 клас.
От друга страна Димитров пое паралелно с 6, да води и 7 клас. Христова е водила само веднъж седмично СИП.
Следейки представянето на 7 клас на матурите по математика през годините, резултатите от тази година не са изненада.
Нормално е пътищата да се разделят, учителите израстват, идват нови, които отново грабват интереса на децата. Сега, няма да вземем да си посипваме главите с пепел в очакване на Димитров да се пенсионира. Такъв е живота, един си отива, на негово място идва друг.
Има ли конфликт на интереси, за мен да. Изтичане на информация - за мен не. Все пак и останалите работещи в центъра по контрол на качеството са учители, действащи. По тази логика всеки следва да е заподозрян. Остава да разчитаме на изкуствения интелект в скоро време да генерира задачите на място за да се избегнат всякакви съмнения:)
Следва ли да се правят проверки - категорично да. Интересно ми е за цялата страна да направят следната проверка на математическите паралелки в 5 клас - брой на обявените места, брой приети и реален брой в началото на учебната година. Резултатите ще бъдат доста интересни.

Същият напуснал учител  точно от миналата гидина вече НЕ преподава в ЕСПА. Не знам да има негова частна школа, а от родителите на 50-55 деца ( не знам колко са точно, но са 2 класа) все ще има недоволни поне 3-4 -ма. Факт е, че след като напусна 43 от тези деца пожелаха той да довърши подготовката им за матурите и останаха с него до края. А бихте ли споделили коя е неговата школа

# 953
Същият напуснал учител  точно от миналата гидина вече НЕ преподава в ЕСПА. Не знам да има негова частна школа, а от родителите на 50-55 деца ( не знам колко са точно, но са 2 класа) все ще има недоволни поне 3-4 -ма. Факт е, че след като напусна 43 от тези деца пожелаха той да довърши подготовката им за матурите и останаха с него до края. А бихте ли споделили коя е неговата школа
Ако става дума за Данков, някъде прочетох, че ще преподава в ПЧМГ.  Може дори да е било в този форум.
Възможно е разбира се да е просто съвпадение на имената.

# 954
Цитат
Ако става дума за Данков, някъде прочетох, че ще преподава в ПЧМГ.  Може дори да е било в този форум.
Възможно е разбира се да е просто съвпадение на имената.
Не е съвпадение на имената. Тази година ще поеме 2 от паралелките на 5 клас.

# 955
Разбира се, че ще му предложат работа на г-н Данков. Това показва, че е търсен преподавател. И пак казвам, че 125 соу губи, като не може да си задържи добрите учители.

# 956
Вероятно ще се освободят още места в 125-то и 107-мо.
Има възможност СМГ да приемат още една паралелка петокласници.

На свое заседание от 04.07.2016 г. Педагогическият съвет на Софийска математическа гимназия прие предложението на г-н Антони Стоянов, директор на СМГ, за разкриването на пета паралелка за V клас за предстоящата 2016-2017 учебна година.

Изпратено е мотивирано писмо до РИО София-град на МОН и се изчаква разрешение.

# 957
Браво на СМГ!  Peace

# 958
За пръв път от толкова години, след приключване на прицедурата по записване. Някой от неуспелите резерви с правилната позиция в МОН Simple Smile))

# 959
Преди 1-2 месеца МОН даде възможност на всички училища да открият нови паралелки след представяне на мотивирано искане.

Общи условия

Активация на акаунт