Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 189 050
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Благодаря за информацията, tufche и Master   bouquet
И сега вече ме хвърлихте в размисъл - младежът отговаря на критериите,
но 107 ни е много неудобно откъм транспорт, а и остава критичният въпрос
със сроковете за записване в 107 и СМГ, което ни е приоритет  Thinking

# 61
И ние отговаряме на критериите, сметнах точките, благодаря  bouquet. Голямо издаване на бележки ще е. Реално СМГ трябва да ни издаде 3 бележки и 1 нашето (за ОМ).

# 62
Искам да попитам майките, които са проверявали за 107мо - наистина ли става въпрос за Олимпиадата 1 кръг-училищен? Тъй като СМГ искат МО  2ри кръг - областен???
Да се информираме какви и колко бележки ще вадим  Simple Smile

# 63
  • София
Искам да попитам майките, които са проверявали за 107мо - наистина ли става въпрос за Олимпиадата 1 кръг-училищен? Тъй като СМГ искат МО  2ри кръг - областен???
Да се информираме какви и колко бележки ще вадим  Simple Smile
В рейтинга участва училищния кръг.

# 64
  • София
И ние отговаряме на критериите, сметнах точките, благодаря  bouquet. Голямо издаване на бележки ще е. Реално СМГ трябва да ни издаде 3 бележки и 1 нашето (за ОМ).

Току-що се връщам от СМГ, ходих да платя за пробния изпит и реших да се пробвам и за удостоверение за резултата от ЧХ (за ЕК и СМТ взех от РИО София-град, за ОМ I кръг, казаха да си взема от у-щето, в което се е явило детето) и попаднах на директорката, която като разбра за какво съм отишла, категорично ми заяви, че СМГ няма да издава такива бележки и че да съм кажела на 107 ОУ да си изискат официално резултати, както в СМГ били направили, освен това резултатите ги имало в интернет (за което са прави). Просто май ще е по-лесно да запиша детето на Еврика, отколкото да се снабдя с бележки!

# 65
Ама наистина ли за всяко състезание вадите отделна бележка???
Тъй като моите пристрастия са за 107мо предвидливо сме се явявали там, обаче МО??? - бележка от училището или от РИО? т.е за училищен кръг реално може и от 2те места, или греша?

# 66
Просто май ще е по-лесно да запиша детето на Еврика, отколкото да се снабдя с бележки!
Местата от Еврика са след класирането от състезанията. Така поне аз разбрах от наредбата:
При наличие на свободни места в математическите потоци се приемат
ученици от цялата страна, отговарящи на горните изисквания. Ако броят на
такива ученици е по-голям от капацитета на 107. ОУ, се извършва класиране
по получените резултати.
Останалите свободни места в математическите потоци се запълват въз основа
на състезанието “Еврика”.

Ех пак СМГ не издават бележки! А като взимаха парите за състезанията не се дърпаха нали

# 67
  • София
Ама наистина ли за всяко състезание вадите отделна бележка???
Тъй като моите пристрастия са за 107мо предвидливо сме се явявали там, обаче МО??? - бележка от училището или от РИО? т.е за училищен кръг реално може и от 2те места, или греша?

От РИО издават бележка за областния кръг, а за общинския трябва от у-щето, в което се е явило детето.

# 68
  • София
Благодаря, muhumorko  Laughing

Не знам дали тук му е мястото, но имам едно въпросче към мамите - Как мотивирате децата си за преместването? Или те сами искат да сменят училището?
Моят аргумент е конкурентната и подбрана среда. Но това, разбира се, детето не го интерсува. То си харесва училището и най-вече приятелите, и дума не дава да се издума за ново училище.

Това с мотивацията се оказа доста сложен въпрос, общо взето мотивите на родителите за преместването са трудно разбираеми за 10-11 годишни деца. Някакси успях, надявам се, да разясня, че доброто образование е много важно и, че не всички у-ща, които са добри до 4 клас са такива и между 5-7 клас, но проблемът с приятелите остава и през седмица-две ми се налага да обяснявам и обещавам, че независимо, че няма да учат заедно, това не е пречка да се виждат  и т.н.
Преди няколко години имахме подобен проблем. Тъй като ставаше въпрос за местене от НУКК в СМГ, ситуацията беше много сложна: детето си харесваше двора на НУКК, а дворът на СМГ не му харесвал (по този параграф беше страшно прав Laughing). Убеждаване с това, къде по-добре ще учи не вървеше, защото той искал да си играе, а не да учи. В агитацията се впрегнаха и някои познати, които се опитваха да го убеждават, че „СМГ е най-якото даскало“, нооо беше се заинатил като магаре на мост. Помогна много и госпожата от подготвителните модули. Като й каза, че нямало да учи в СМГ, евентуално след 7-ми клас, тя горката, направо подскочи. „Ама как, ти си само за СМГ“. Взе да му разправя колко е хубаво в СМГ, какви компютри имат, освен това често ходят на състезания и то с влак и е много весело. Hug
Детенце го интересуваше най-вече дали  в СМГ се учат музика и народни танци. Защото това той най-много мразеше в старото училище. Затова, наблегнете на това, което детето НЕ ХАРЕСВА в сегашното си училище. При нас това беше госпожата по музика и задължителните народни танци. hahaha Той и досега разправя, че се е преместил от НУКК, за да се отърве от народните танци и гадната госпожа по музика.
За самия изпит (понеже толкова се беше заинатил, че заяви, че нарочно нищо няма да пише и ще огражда грешни отговори) му казахме, че това всъщност е състезание, има награди за първите, да се отиде като на състезание, пък после ако го приемат, ще има цяло лято на разположение да мисли  дали иска да учи в СМГ. Naughty
На изпита се представи под очакванията, в смисъл че не беше сред първите трима и вечерта падна голям рев. Проверяваше си сам задачите и се ядосваше на грешките „по невнимание“. Резултатите отиде да види с баща си. Докато чакали да ги изкарат, баща му го оставил сам и отишъл да си свърши някаква работа. И без това като по-дребен, по-лесно било да се промъкне до „стената на плача“. Детенце ми се обади по телефона и каза, че има над 10 страници с имена, от които първите три страници влизат, а той е в средата на втората страница… Беше шокиран от тълпата, списъците, сълзите. Явно в подсъзнанието му се е промъкнала мисълта, че цялата тая навалица, няма да е току така. Вечерта заяви, че вече искал да учи в СМГ. Peace
В 5-ти клас точно на втория ден вече нямаше по-важен от него, че учи в СМГ. Върна се страшно ентусиазиран от училище и каза че в това училище има много забавни учители. И хем повече учели, хем по-лесно учели. И им преподавали така, че та им е интересно, а не така насила и наизуст. Това бяха думите на моето диване  – може да ги използвате като аргумент при убеждаване на вашето. Grinning
Сега е 7-ми клас и не може и дума да става да ходи в друго училище. Но и никой не го убеждава в обратното. Съжалявам само, че на времето не го записахме с камера как скандираше „НЯма даУча в сЕ-мегЕ“. Laughing
Надявам се да съм била полезна!

# 69
  • дядовата ръкавичка
За самия изпит (понеже толкова се беше заинатил, че заяви, че нарочно нищо няма да пише и ще огражда грешни отговори) му казахме, че това всъщност е състезание, има награди за първите, да се отиде като на състезание, пък после ако го приемат, ще има цяло лято на разположение да мисли  дали иска да учи в СМГ. Naughty

Благодаря, mamamilk, беше ми много полезна. Подозирам, че моето инатливо магаре, ще се опита да направи същия номер - да не пише нарочно.
За нещо, което да не харесва в настоящето училище  засега, уви, не се сещам  Thinking, но ще мисля. Това е добра стратегия.
Той не е ходил на курсове  (може би, там щеше да се мотивира донякъде). От класа му само едно дете ще кандидатства в СМГ.
Не ми се ще да го подкупвам и обещавам награди. Досега не съм го правила, не го намирам за редно.

# 70
  • София
Днес ходих до 119 СОУ да запиша дъщеря ми за изпита по математика. Записването става при пом. директорите, които трябваше да изчакам да излязат от час, след това се пише на ръка молба свободен текст, не се събира такса. Изпитът е на 30.05. от 13.30 часа, продължава 40 минути, на въпросите ми за задачите (колко и какви са, за ограждане на отговор, за описание или др.), не ми беше отговорено, математиците щели да определят, щели да бъдат такива, които да могат да се решат за 40 мин.

# 71
  • София
Аз пък днес записах младежа за изпита в 125 СОУ. Много бяха любезни, записването е
в библиотеката с готова изготвена молба, в която се попълват няколко данни.
Също няма такса, но бяха предвидили по едно листче с примерен тест.
Задачите са общо 15 за 120 мин, 13 с избираем отговор и две за подробно описване.
Като трудност - аналогична на тестовете за СМГ.
Питах и за тези разминаващи се срокове на кандидатстване и записване - казаха ми,
че ако искам (и го приемат, естествено Simple Smile, мога да запиша младежа в 125, а ако е
приет в СМГ, да си изтегля документите и да го запиша в СМГ.
Чудя се и за 119 - ако го запиша и там на изпит, ще му се съберат няколко дни с
изпити тук и там, пробен изпит, Кенгуру, дали няма да прегори за същинското изпитание  newsm78

# 72
  • София
Чудя се и за 119 - ако го запиша и там на изпит, ще му се съберат няколко дни с
изпити тук и там, пробен изпит, Кенгуру, дали няма да прегори за същинското изпитание  newsm78

И аз си задавам същия въпрос, но все пак изпитът в 119 е на 30.05., доста преди състезанието в СМГ, само 40 мин., т.е. няма да е много затормозяващо, а и все пак нали трябва да имаме варианти, ако не я приемат в СМГ! Също се надявам да й спестя изпита в 107 (ако успея да се снабдя с прословутите бележки!).

# 73
  • София
Здравейте!
Извън коментираните три училища има ли други с математическа насоченост в София?

mamamilk, невероятен пост! Забавен и полезен! Благодаря!

# 74
  • София
Здравейте!
Извън коментираните три училища има ли други с математическа насоченост в София?

mamamilk, невероятен пост! Забавен и полезен! Благодаря!
Първа частна математическа гимназия.

Общи условия

Активация на акаунт