Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 188 399
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Здравейте,

Прочетох в темата, че в 107 ОУ някои паралелки учели в подземията Sad. Това наистина ли е така? Битовите условия лоши ли са?
Благодаря ви за споделеното - важно е, защото мислех да записваме там!

# 496
Много-много не давай ухо на нещата, които четеш тук, защото може да не съответстват на истината  и ако поздемията звучи драматично, все едно става дума за влажно мазе с висящи от тавана окови, в действителност може това да са кабинети на приземния етаж с прозорци на нивото на партера, в които се слиза за определени часове Wink
Няколко пъти ходих до училището и това, което видях, е съвсем нормална училищна среда, тоалетните също са съвсем прилични.
Но дори да беше мизерно по личната ми преценка, пак щях да си запиша детето там, защото това, на което повече държа, е обучението, а то в математическите потоци е на много добро ниво.

# 497
Здравейте,

Прочетох в темата, че в 107 ОУ някои паралелки учели в подземията Sad. Това наистина ли е така? Битовите условия лоши ли са?
Благодаря ви за споделеното - важно е, защото мислех да записваме там!

"Подземията" са полусутерен. Прозорците са толкова големи, колкото и в другите кабинети, но са на нивото на кота 0. Има достатъчно светлина и не се отличават по нищо от обстановката в другите стаи. Училището като цяло е много уютно. Има страшно много зеленина както в двора, така и по коридорите и стаите. За три години не видях нещо, което да ме обезпокои в обстановката или условията.  Peace

# 498
  • София
Благодаря за споделеното! bouquet

# 499
  • София
От сайта на 107 ОУ - предложение за лятна лагер-школа за бъдещите петокласници /записване до края на седмицата/
http://www.107ou.com/

# 500
Това с лагер-школите е страхотно начинание и си е традиция за НПМГ от много, много отдавна. Първоначално лагер-школите са били с цел подготовка преди изпита, а сега са подготовка за учебната година. За всеки случай е готино, а цената е повече от приемлива, предвид че и транспортът е включен.
Бих го записала веднага, но за съжаление съвпада с Морско конче на Златни пясъци, където синът ми ще се състезава и  не знам дали ще успеем да го преместим от Бързия до Златни, много път е. И ще трябва и от двата лагера да пропусне по един ден.

# 501
И аз прочетох за лагера на Бързия,обадиха се от 107-мо да ни поканят,но и при нас за съжаление лагера съвпада с предварително планувана почивка!Та ще пропуснем тази хубава инициатива!

# 502
И моят син ще пропусне, яд ме е, разбира се, но ще ни е много зор с пътя, а и той не иска за нищо на света да пропусне първите дни на морското конче. На тези, които ще отидат, пожелавам голям купон Simple Smile
пп: многодетна мама, може и да греша, но на "Еврика" имаше една мама с поне 3-4 дечица, възможно ли е да си ти? Най-малкото момиченце си возеше една количка с малкия ми син докато чакаха батковците да излязат. Ако греша, прощавай.

# 503
Интересува ме 125-то за догодина. Не можах да открия задачи от изпитите от предни години. Може ли да ми дадете информация? Задачите приличат ли на задачите от някое от популярните състезания ( КМС, ВМС, Кенгуру, Салабашев...)
Моето дете учи от 1 до 7 клас в 125 СОУ,като от 5 до 7 клас беше в математическа паралелка.В четвърти клас когато се готвехме за изпитите в библиотеката на училището се продаваше на символична цена от 1лв един сборник със примерни задачи за подготовка за кандидадстване в 125 СОУ.Така,че....когато започне учебната година отидете и попитайте предлагат ли някакви сборници за подготовка за изпита.Желая ви успех,дано детето се представи добре и го приемат в 125 СОУ.Като мама на дете,учило в такава паралелка,мога да кажа отговорно-направиха ги машинки по математика.Благодарение на математическата паралелка в училището детето ми изкара на матурата по математика в 7 клас 5.90.Преподаваше ни г-жа Камелия Николова,която не пестеше време,нерви,усилия и направи от децата отлични математици.Учениците в 125 СОУ всяка година печелят първо и второ място по математика на международни олимпиади.Също така и учителите по другите предмети са страхотни преподавател.В 7 клас  г-жа Гаджанова ги подготви отлично и по химия.Отличен шанс за деца,които искат да учат в НПМГ.Детето ми тогава изкара 5.75 по химия на олимпиадата"Талантлив химик",оценката се признава за прием в НПМГ,профил Химия и профил Химия и Биология.Но нашата амбиция беше езикова гимназия и не се записахме в НПМГ.Мога много да ви пиша за всеки един учител на моето дете,но ще кажа само едно-като цяло 125 СОУ има страхотен екип от добри учители.Ако запишете детето си в 125 СОУ-няма да съжалявате.Само с едно предупреждение-много се учи,и оценките не се изкарват лесно.Но затова пък децата излизат след 7 клас от това училище добре подготвени и влизат успешно в елитните училища/езикови и професионални/.

# 504
Цял сборник, много интересно. Защото като ходих тази година да запиша сина си за тяхното състезание, ми дадоха срещу символичната сума от един лев, точно един лист със задачите от 2012 г. Явно сборникът е само за учениците, които са учили и преди пети клас там и гледат тях да набутат в елитните паралелки. Не че задачите им са кой знае какво и дете, което се е готвило по математическите читанки, няма да ги реши, ама все пак ако ще се дават, да са достъпни за всички.

# 505
Тъй като неминуемо ще възникнат въпроси за 125то, само да поясня. Г-жа Генчева, която трябваше да води 7 клас от септември, напусна. В момента има конкурс за избор на нов преподавател по математика, който да дойде на нейното място. В голямо очакване съм, тъй като годината за дъщеря ми ( и всички 7-класници, де) е определяща . Така, че го имайте предвид - не се знае все още кой ще води математическите паралелки след една година.
Не съжалявайте за г-жа Генчева,не е добър преподавател по математика.Тя никога не е водила математическите паралелки,за щастие.Но останалите седмокласници в 125СОУ,които са имали лошия късмет да бъдат нейни ученици-не разбраха нищо от математиката.Заради нейното лошо преподаване.

# 506
Цял сборник, много интересно. Защото като ходих тази година да запиша сина си за тяхното състезание, ми дадоха срещу символичната сума от един лев, точно един лист със задачите от 2012 г. Явно сборникът е само за учениците, които са учили и преди пети клас там и гледат тях да набутат в елитните паралелки. Не че задачите им са кой знае какво и дете, което се е готвило по математическите читанки, няма да ги реши, ама все пак ако ще се дават, да са достъпни за всички.
Съжалявам,че при вас е станало така.Когато ние се готвихме за изпита 2010год.продаваха такъв сборник на всеки,който се интересува-независимо от кое училиище идва за прием.Но тогава директорката беше друга,после влезе в политиката,на нейно място дойде друга директорка.А тези дни разбрах,че през новата 2014/2015год.училището ще бъде отново с нов директор.

# 507
Това, което chervenokoska_ казва е важно!
За мен в 125-то г-н Димитров беше приоритет. За останалите учители така и не научих много, защото като попитах в темата за училището никой не ми отговори. Обсъждаха се скандалите с униформите  Wink Това допълнително ми наклони везните към 107-мо
Така е, в 125 СОУ г-н Димитров е най-добрият учител по математика.Неговите ученици всяка година се връщат с медали първо и второ място от международни олимпиади.И наравно с него слагам г-жа Камелия Николова,която пък преподаваше в класа на моята дъщеря.Благодарение на нейната подготовка,детето ми изкара 5.90 на матурата по МАТ в 7 клас.И двамата учители обаче преподават само в математическите паралелки и превръщат децата в отлични математици,които се представят с оценки между 5.60-5.90 на матурите в 7 клас по МАТ.

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 23:02 от дърто хлапе

# 508
Няма за какво да съжаляваш, моето дете влезе и там, но понеже много явно усетих, че предпочитат техни ученици да заемат местата в елитните паралелки и понеже изпитът протече изключително непрозрачно, си изтеглих с облекчение документите. Пък и синът ми никак не изглеждаше доволен от перспективата да учи там, докато като разбра, че влиза в 107-мо, беше наистина доволен от себе си.

# 509
Този месец ще е записването за изпита след 4 кл. в 125-то и в библиотеката ще има примерни задачи. Май ги продаваха срещу левче. Задачите, върху които готвят децата за изпита, са от сборниците "Математическа читанка - 3-4 клас" и пак същия, но само за 4 кл. Има ги на София-прес и по книжарниците. Видях ги май и на магазинчето за употребени учебници в GM-центъра (м/у Деница и Била).
Ето една мама,която потвърждава написаното от мен за сборниците по-горе.

Общи условия

Активация на акаунт