Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 35

• 56 014
  • 733
  •   1
Отговори
# 75

JoannaMR
Права си за всичко, за съжаление хората стават все по-големи егоисти.
Но при този вид любов е възможно единствено и само да контрулираш действията си. Мислите, чувствата и емоциите - абсурд. Можеш да се опитваш всячески, но нищо не помага. Единственото, което действа  е да избягаш от човека. Както Бехлюл прави често. Но се връща. Защото и така не се издържа. И емоцията се завръща. Абе ужасничко си е.

# 76
Добре е, че се дават такива филми, за да се докаже още веднъж какъв е резултата от Забранената любов.

А иначе, има начин да се парира обзелото те вълнение към неправилен човек. И аз съм залитала, и всеки предполагам. Но много бързо съм прогонвала тези мисли. Казвала съм си- да съм избирала преди да се омъжа.
Бездействието, което виждаме и при Бихтер, допринася много за подхлъзване в неправилна посока.

Айде стига съм се правила на голяма моралистка Simple Smile

# 77
Добро утро,Сладурчета!  Hug

Весел и усмихнат ден ви желая и да не  пишете много,че не мога да ви изчета вечер!

Марианка,ти кога спиш?!  newsm78 Благодаря за кафето!   bouquet

# 78
  • Пловдив

За всички които се интересуват от развитието на Берен като актриса.
Това е снимка от новият филм който снима в момента с Моника Белучи.
Успоредно с това снима и сериала за Фатмагюл.

# 79
Добро утро   bouquet

Успоредно с това снима и сериала за Фатмагюл.

Този сериал има ли превод на български? Сюжета ми се вижда интересен Simple Smile

# 80
  • Пловдив
loca влез в темата и прецени. Има преводи на руски и български.
Разгледай.

# 81

Наистина това което се случва в Япония е една голяма трагедия,от която съм потресена!Срещу природата човек не може да направи нищо.Всичко е толкова мимолетно...

Забранения плод-сериал който ме кара за момент да се ''отърся'' от ежедневието.И все пак това е филм...за една забранена любов,която може и да ни споходи...

Лек ден на всички мами и дами!  bouquet

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 10:41 от Slawena

# 82
Привет !   bouquet Случващото се в Япония е огромна трагедия , не само за хората там , но и в глобален мащаб ! Няма начин това да не се отрази на цялата ни планета -върху климата , енергията , излъчванията , в икономически аспект - също ! Дано майката Природа се смили и ни пощади ( макар че не заслужаваме, с отношението , което демонстрираме към нея !) Господ да ни пази ! Praynig

Колкото до моралните дилеми и въпроси , които провокира филмът , мисля , че всеки човек има изграден собствен морален кодекс , който спазва и следва , за да е в хармония със себе си ! Моралът , както и повечето философски категории , никога не са еднозначни , подлежат на тълкувание и личностни интерпретации ! Peace
Хубав и спокоен ден , дами !  bouquet

# 83
    Здравейте,тъкмо сутринта и аз си мислех за Япония и как въпреки че сме на другия край на света всичко ,което се случва там,се отразява на света.Още едно потвърждение,че всички хора на Земята сме едно цяло. Това,което те изживяват ми напомня на филма "Апокалипсис сега" /макар че там се говори за война,асоциацията ми идва най-вече със заглавието/. Освен земетресението,цунамито и всякакви други природни бедствия,те и целият свят с тях е изправен пред една голяма трагедия-радиацията. Това е нещо ,което унищожава и трови живота на всички биологични нива за стотици години напред. В такъв момент осъзнаваш колко нищожен си ти със своите проблеми или радости и как всичко може да свърши за миг. Тогава губят значение неща като слава,пари,суета и остават истинските важните и стойностни неща,които така упорито се пренебрегват и поругават в последните десетилетия.Така се отнасяме и към Природата-безпощадно,затова и тя така отвръща.
   Забранената любов в този конкретен филм-моралът не е само да устоиш понякога,защото дори да си верен на половинката ако нямаш чувства и обичаш друг,означава само и единствено,че лъжеш себе си и партньора си.Понякога  е по-трудно да се изправиш и да признаеш,че си сгрешил и да понесеш последствията от това,отколкото да се преструваш.
   Забранената любов води там,където изпитващите я хора я заведат-от тях зависи какъв ще е краят. Колкото и разумен да е човек и да има желание да се пребори със себе си,има чувства,които не може да заглуши,където и да отиде и каквото и да направи.Сам избира-дали да ги изживее или да ги остави в себе си и те да го разяждат. А и струва ми се никой тук не говори за леко залитане и флирт, а за много сериозни и дълбоки чувства, за истинската  любов,която идва веднъж в живота. Не пожелавам на никого да се изправи пред такава дилема,защото убедена съм,че всичко което е  мислел и е бил  сигурен в себе си как ще постъпи,ще се изпари като утринна роса.

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 11:45 от charovnica

# 84
Мараба.
Не съм съгласна,че забранената любов води само и единствено до мъки и проблеми.Има такива хора,които съумяват,водени от чувства,смелост и решителност,от забранена да я направят разрешена и на такива хора им свалям шапка.
Дори думата 'забранена' дразни.Кой определя кое е забранено и не,и как може една Любов,която сама по себе си да е носител на всички хубаво и свято да бъде нюансирана с негативното,недостъпното,лошото,пошлото...Няма лоша Любов,има неприятни обстоятелства,които са разрешими. Всяка една Любов е добре дошла,тази на БиБ също.

# 85
Ако трети ден не ви се размишлява,значи е сряда.  Mr. Green

# 86
# 87
Да , на мен също ми прави впечатление , че думи като секс , сексуално предизвикателство , прелюбодеяние ( а не прелюбодействие  Wink ) , порочен и прелъстен , се повтарят твърде често ! Започвам да си мисля ,че съм една мноооооого порочна жена ! Embarassed И прелъстителка даже ! Embarassed Embarassed Embarassed

Добър ден ,
Да се помолим за Япония Praynig,
 Peace
Най честите диалози между БиБ са:
  #2gunfire  newsm78 newsm78 newsm78
Играеш ли си с мен?
Ти ме предизвикваш.
Не съм хлътвал по друга няма да хлътна и по теб
Ще замина за няколко дни ,за да ми мине.
Ти ще се сгодиш за Елиф.
ти печелиш
Победен съм
искаш ли нов бас ,че няма да се ожениш?
На какво се обзалагаш
Остави я
Ти ме искаш
Влудяваш ме

Има  още  ............... #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy.

Така не се говори когато  обичаш ,това е игра на чувства?
Мадмоазел,Бешир ,Нихал ,не провокират никого и всички сме сигурни в любовта им.

# 88
 smile3506 smile3506 smile3506

...В очакване на Забранения плод...Затишие пред емоционална буря...Голямо мъртвило днес...

silvia_maria  newsm10

# 89

Общи условия

Активация на акаунт