Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 35

• 55 980
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
  • На изток от рая...

Не виждам нищо нагло и безочно от страна на Бихтер спрямо Нихал.Цялата каша я забърка Фирдевс,а Бехлюл вместо като мъж да си признае,че не изпитва чувства към 'горкото детенце',той дозабърка кашата.

Фирдевс е хитра и умела манипулаторка, не отричам, че тя започна да забърква кашата, но ако нещата бяха изцяло в нейните ръце щеше да го направи много по-умело. След разговора с нея, Аднан беше 50:50, т.е. той в никакъв случай не й повярва, че Бехлюл има чувства към дъщеря му.
Бихтер обаче хвърли бомбата, защото просто така беше най-лесно да се измъкне, а наглато беше, че тя много добре знае за чувствата на Нихал, както и за последиците след като Аднан чу "признанията" на Бехлюл, но не се поколеба да излъже.

# 421
Сега кака Бих. е на принципа-"Да пааадааат дрехиии и задръжкиииии.........."  Mr. Green Mr. Green

# 422
  • Бургас
Не виждам нищо нагло и безочно от страна на Бихтер спрямо Нихал.Цялата каша я забърка Фирдевс,а Бехлюл вместо като мъж да си признае,че не изпитва чувства към 'горкото детенце',той дозабърка кашата.
Нищо нагло? Ако Фирдефс е сложила камъка на ръба на скалата, то Бихтер го ритна надолу. Майка и дъщеря свършиха чудна работа. Бихтер можеше да каже, че става дума за Елиф, но не го направи.

# 423
Taка е,можеше да намери друго оправдание,но блокира.
Затова казвам,че филма е прекалено измислен,в някои сцени дори нереално глуповат.
В действителност нещата щяха да се развият по друг начин и краят нямаше да е такъв,си мисля.

# 424
  Здравейте на всички   bouquet
  Gospojata-невероятен коментар Hug Голямата любов изкарва всичко наяве в човека- и добро  ,и лошо,там има и болка,и тъга,и мъка,а не само прекрасни чувства. Който си мисли обратното  явно не е обичал достатъчно силно до степен да се превърне в друг човек,който не познава и не винаги харесва. Това,което е цитирано от Библията за любовта от JoannaMR е прекрасно ,но покажете ми един персонаж във филма,който да изпълнява всичко това. По-скоро това е идеалът за любовта,към който трябва да се стремим,но ние като несъвършени същества сме далеч от нея.За мен това е описание на Божествената Любов,която нашият Създател изпитва към нас и на която ние,грешните,трябва да се научим.
  Гледам Бихтер пак е започнала да отнася критики.Вярно е,че на моменти е ужасна,но в случая с Джамиле ревността и неизвестността я побъркваха,а в същото време не можеш да останеш 5 минути на спокойствие.Все някой отнякъде идва за нещо. Трябваше да се сдържи обаче не можа.Майка й добре си свърши работата като насади съмнението в нея.
    Фирдевс и Катя как се присмяха на Нихал-ужасно  #2gunfire
    Бех отиде да се убеди,че не Бих  е била в стаята му.Погледа я как спи,полюбува й се и излезе,а тя отново го усети-това е любовта,няма нужда от думи...
   Той отпреди знае за чувствата на Нихал,сега вече вижда,че нещата започват да стават сериозни,обаче предпочита да го играе храст с нея,т.е. -не видял,не чул и не разбрал.
   Бих не можеше да каже Елиф,защото само сутринта Бех се радваше как се е отъвал от нея,щеше да се издаде ,а става дума за жена ,то е ясно,но коя ...

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 11:43 от charovnica

# 425
Не смятам,че отмъщението е било водещо в решението й да се омъжи.В сцената на гроба си проличава,че двамата имат приятелски отношения,сплотени от общата болка - да загубиш обичан човек.
Бих се омъжи за него,защото в негово лице виждаше опора,приятел и съпричастник към нещастията и самотата й.Брака й си беше наред,докато Бехлюл не започна да я преследва.Тогава Бихтер погледна живота си от друга светлина и разбра,че тогава може да се почуства още по-обичана и подкрепяна.

Автора не случайно съпоставя Пейкер и Бихтер.Бихтер е била зрител на 1-ред от любовните представления на Бех към сестра и.Тя го познава много добре."Щастливо омъжената" започва много осъзната провокация ,точно с развратен мъж-МНОГО ПРЕДИ ДА ГО ОБИЧА.Тези  провокации продължават до 60 епизод -без да има ГОЛЯМА ЛЮБОВ
УУУ.   Къде я видяхте,тая Любов.В леглото ли?

-Бих е омъжена жена ,ляга си до Аднан ,а има претенции към Бех.
Защо не напусне къщата и да,чака поне за секс да ходи при нея "Голямата Любов "на живота и.
Защото  Бех няма да я търси дори за секс.
Ку.ката остава в къщата за да лъже,тормози, използва,командва,прелъстява и унищожава.

Народа го е казал- вълк в овча кожа

# 426
  silvia_maria много си крайна в оценките.Остава в къщата,за да бъде до любимия си.
  Бих има претенции към Бех,защото имат връзка,не мислиш ли ,че е нормално? Аднан засега спи долу и за да му остане вярна Бихтер понесе насилие,тя не спи с двамата едновременно,недей така.

А не допускате ли,че освен заради себе си Бихтер излъга и заради Бехлюл-защото знае,че той не е готов да каже истината,за да спаси и неговата кожа? А той като голям мъж отново я остави да се оправя както намери за добре,пък после "какво ми дойде до главата"-като оставя друг да му оправя кашите дето забърква,няма как да е другояче.

# 427
  • Бургас
 silvia_maria много си крайна в оценките.Остава в къщата,за да бъде до любимия си.
  Бих има претенции към Бех,защото имат връзка,не мислиш ли ,че е нормално? Аднан засега спи долу и за да му остане вярна Бихтер понесе насилие,тя не спи с двамата едновременно,недей така.
Не е крайна Силвия. Вие сте толерантни. Аз никога не бих си позволила това, нито ако имам дъщеря ще и позволя да го направи. Това което Бихтер прави няма оправдание, дори и да е в името на любовта. Ако смята, че мястото и е до Бехлюл, то отдавна трябваше да напусне къщата и мястото на съпруга на чичо му. Защо седи там? Защо като съпруга на чичо? За да пази и надзирава? Ако е навън ще полудее. Тя изкука само заради целувка насън.
Бихтер излъга за Нихал, защото знае какъв е Бехлюл. Натирят ли ги и двамата няма да заживеят щастливо в малка къщурка.  ConfusedТака, че няма шанс да е излъгала, за да го предпази. Навън, без пари и помощ давмата загиват.

# 428
  • БГ
Sesana, точно така виждам нещата и аз.
В началото харесвах Бихтер, може би защото много харесвам актрисата. Когато започна авантюрата й с Бехлюл, чисто по женски я съжалявах.
Сега обаче минаха всякакви граници с наглостта и безочието си. А тази гавра с наивността и чистите чувства на едно "дете" е просто дъното на падението. Лошото е, че завличат там добри и достойни хора като Аднан и Нихал. Не казвам идеални, и те допускат грешки, казвам добри хора по душа с достойно поведение.
И не мисля, че "голямата любов" може да е оправдание за това, което правят. Добрият и достоен човек не "обича" по този начин.  Човекът за това е човек, защото има разум и достойнство, а да оправдаваме подобни безумия с "голямата любов" за мен е просто оправдание на егоизма и страха. Това вече виждам аз в Бихтер и Бехлюл.
За мен тя е двулична, изпълнена със злоба егоистка, която тотално е изгубила контрол над живота си и за това обвинява целия свят, но не вижда собствените си грешки. За мен тя  надминава майка си във всяко едно отношение. Най-пресен пример - обвинява майка си, че забърква Нихал с Бехлюл, а самата тя съвсем отежни ситуацята като излъга Аднан, че Бехлюл обича Нихал.
А Бехлюл за мен си е типичния женкар - обича до полуда всяка една, която му е интересна и после се отегчава. Доколкото знам точно такъв е развоят в книгата и за мен това е напълно реално. Просто не си представям как един мъж  ще търпи истериите, заплахите и натрапването, които ще последват от страна на Бихтер и ще продължава да обича и да изпитва интерес към тази жена.

За този пост - най-искрените ми поздравления - от началота на филма (с тази разлика,че почти от пълвите епизоди не харесвах Бихте) съм на тези позиции,ама малко ми раздърпаха перушината  Mr. Green като започнах да пиша така и за да има мир и спокойствие укротих клавиатурата за малко. Crossing Arms
А защо не повярвах в любовта на Бихтер към Аднан - някак си много удобно беше за нея да прибърза с тази женитба точно когато Фирдевс фалира и продадоха имотите на семейството.
За нея Аднан беше островът на спасението - може да е имало някакво привличане,но не и влюбване от страна на Бихтер.

И така - любов или страст, и каква е разликата между тях?
Любов и омраза - и кога границите между тях се размиват и едното чувство прераства в другото?
Тук може да спорим много , но според мен финалните епизоди отговорят на всички тези въпроси.
И още нещо - ако сте гледали спомнете си "Легенди за страстта" и помислете защо така са нарекле филма,а не "Легенди за любовта".
Спомнете си ( и ако не сте - гледайте) и "Мостовете на Медисън".

Явно, че хората правят разлика  - о-о-о бая дългичко излезе,хади до после,че има още нещо което ме вълнува и това е ролята на Фирдевс! Hug

# 429
silvia_maria,тя е стопанката на къщата Mr. Green
Ще и се докладва,подмазва и ще  върви по нейната свирка.

# 430
Когато виждам любов между двама,да - толерантна съм.Всичко друго остава на втори план.
Стои в къщата,защото изчаква мишока да поеме нещата,иначе тя самата не издържа и иска да се махне.В следващите епизоди ще набере смелост да напусне дома,но тогава пак странични лица ще се намесят в решенията й и ще объркат за кой ли път живота й. Crossing Arms

# 431

Само временно не спи с Аднан,знаеш го.
Несподелена е любовта на много хора /дори в къщата/това не е оправдание да се превръща една жена във "вампир".Вътрешната и грозота  е от характера ,а не от любов

# 432
  • БГ
  Бих има претенции към Бех,защото имат връзка,не мислиш ли ,че е нормално?  

И нормално ли е да приемем такова поведение?
Нима това е извинение за една омъжена жена. newsm78
Да мами съпругът си в собствената му къща,пред очите на децата му - голяма гадост е все пак! Close
Не мога с никаква любов да оправдавам такова поведение! Naughty
И тя не каза ли Бех,че вече всичко е свършило - край! newsm78

А и както хвърлих едно око напред Shocked - май прави КЕКС и двама после newsm78 или нещо бъркам?

# 433
     Sesana-не се заричай,само това ще ти кажа с най-добри чувства.Права си,че Бихтер като не го иска вече Аднан трябва да го остави и да се разведе. Ще получи доста солидна издръжка от мъжа си като разведена жена,но не го прави,защо ли? После като се разведе и му вземе парите и обяви,че е с Бех това няма ли да е подло според теб- хем излиза чиста от ситуацията,хем с племенника му. Да,тя излъга и заради него,иначе ако гледаше само собствения си интерес друга лъжа можеше да спретне.

Стои в къщата,защото изчаква мишока да поеме нещата,иначе тя самата не издържа и иска да се махне.В следващите епизоди ще набере смелост да напусне дома,но тогава пак странични лица ще се намесят в решенията й и ще объркат за кой ли път живота й. Crossing Arms
  Подкрепям напълно,това дава отговор на въпроса "Защо''.Бихтер много пъти доказа,че не е меркантилна.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 12:06 от charovnica

# 434
Здравейте, има ли откъде да прочета подробно какво се случва по-нататък в сериала?

Общи условия

Активация на акаунт