Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 35

• 55 932
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Чаровница, контролът над себе си не винаги значи непълноценно изживяване на емоциите. Дори напротив. Човек е най-щастлив, когато е в съгласие с принципите си - всеки компромис малко или много вгорчава сладостта на моментното щастие. Според мен дори Бихтер и Бехлюл да имаха възможността да изживеят любовта си, не биха били щастливи. Всяко нещо, построено върху руини, рано или късно се срива. В нейното сърце ще горят разочарованата сестра и отхвърлената майка, а в неговото - отломките на единственото семейство, което някога е имал и което собственоръчно е съсипал. И ако това е любов, и ако това не ти пречи на щастието - нека!
JoannaMR, точно така мисля и аз и затова разсъждавам свободно. Това, което се случва в сериала, се случва може би и съвсем близо до нас. И може би дори рефлектира върху нас. Аз имам дъщеря - не искам да е нито като Бихтер, нито като Нихал, а най-малко като Бехлюл в женски вариант. Затова примерите на Аднан и Фирдевс са ми полезни - за да не го допусна. И "Листопад" ми е полезен именно заради въпросите и размислите, на които навежда. 
di_ni  Hug

# 481
Опитвам се да огледам нещата от всички възможни ъгли,а не да й лепна етикет ,да отсека това е и край.
     ...Всеки има право на мнение,както на някой не му харесва моето,така и на мен това на някой друг  Peace

Ами да ти кажа честно - опитваш се, но невинаги успяваш. Лично мнение. Да, чак етикет не си лепнала, но за останалите (специално за Нихал) няма оправдание за постъпките им, докато за Бихтер винаги намираш.  Wink Както и в "Листопад" за Лейля. Не искам да го възприемаш като заяждане, а като разговор между "стари познати", Hug тъй като виртуално се знаем отдавна и сме водили "битки".  hahaha hahaha Уточнявам, за да не станат пак спорове, като се намесят и останалите в защита на този или онзи. Hug
С последното съм съгласна. Wink

# 482
  • На изток от рая...
Чаровница, контролът над себе си не винаги значи непълноценно изживяване на емоциите. Дори напротив. Човек е най-щастлив, когато е в съгласие с принципите си - всеки компромис малко или много вгорчава сладостта на моментното щастие.. ..
Цитат

И аз така мисля. Човек трябва да бъде в мир със себе си, за да може изпита пълно щастие, в противен случай едва ли би бил способен да обича пълноценно.
Не знам дали проблемите с майка й са в основата на случващотот се между нея и Бехлюл, но това, което изпитва Бихтер вече не ми прилича на любов. За мен това е мания, граничеща с лудост. Да бъде с Бехлюл на всяка цена, минавайки през всеки, който застане на пътя й. 

# 483
  • На изток от рая...
Чаровница, контролът над себе си не винаги значи непълноценно изживяване на емоциите. Дори напротив. Човек е най-щастлив, когато е в съгласие с принципите си - всеки компромис малко или много вгорчава сладостта на моментното щастие..

И аз така мисля. Човек трябва да бъде в мир със себе си, за да може изпита пълно щастие, в противен случай едва ли би бил способен да обича пълноценно.
Не знам дали проблемите с майка й са в основата на случващотот се между нея и Бехлюл, но това, което изпитва Бихтер вече не ми прилича на любов. За мен това е мания, граничеща с лудост. Да бъде с Бехлюл на всяка цена, минавайки през всеки, който застане на пътя й. 

# 484
"Не съди влюбен човек,той достатъчно се е осъдил на копнежа по недостижимото и мъката по невъзвратимото!"

# 485

[
Ами да ти кажа честно - опитваш се, но невинаги успяваш. Лично мнение. Да, чак етикет не си лепнала, но за останалите (специално за Нихал) няма оправдание за постъпките им, докато за Бихтер винаги намираш.  Wink Както и в "Листопад" за Лейля. Не искам да го възприемаш като заяждане, а като разговор между "стари познати", Hug тъй като виртуално се знаем отдавна и сме водили "битки".  hahaha hahaha Уточнявам, за да не станат пак спорове, като се намесят и останалите в защита на този или онзи. Hug
С последното съм съгласна. Wink

Нихал-кога пък нея не съм оправдала? Всички я нападнаха,че отиде в къщата на брега да търси Бех,а аз казах че го намирам за напълно нормално. Понякога прекалява,така е и съм казвала кога.За някои нейни постъпки съм я критикувала,но като цяло харесвам и нея,не ги поставям в явна опозиция.
  Ти също почти ивнаги оправдаваш Неджля,но това е въпрос на виждане.Този персонаж,който ни е по-симпатичен сме склонни повече да оневиняваме,нормално е.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 15:26 от charovnica

# 486
Елиф направи опит за самоубийство,а не се самоуби-разликата е голяма Peace

Автора прави паралел  между Елиф и Бихтер.
Състоянието до което Бехлюл ги докарва и двете  с любовните си клетви ,а след това ги зарязва.
Това ,че не дават любовните моменти и страсти с Елиф ,когато я е завоювал и накарал да се влюби толкова много .....................е показателно.
Едни сантиментални и страстни кадри от интимността между БиБ/която я има почти във всяко легло/може да подведе толкова фенки
 много си права Hug Hug
Чаровница, контролът над себе си не винаги значи непълноценно изживяване на емоциите. Дори напротив. Човек е най-щастлив, когато е в съгласие с принципите си - всеки компромис малко или много вгорчава сладостта на моментното щастие. Според мен дори Бихтер и Бехлюл да имаха възможността да изживеят любовта си, не биха били щастливи. Всяко нещо, построено върху руини, рано или късно се срива. В нейното сърце ще горят разочарованата сестра и отхвърлената майка, а в неговото - отломките на единственото семейство, което някога е имал и което собственоръчно е съсипал. И ако това е любов, и ако това не ти пречи на щастието - нека!
JoannaMR, точно така мисля и аз и затова разсъждавам свободно. Това, което се случва в сериала, се случва може би и съвсем близо до нас. И може би дори рефлектира върху нас. Аз имам дъщеря - не искам да е нито като Бихтер, нито като Нихал, а най-малко като Бехлюл в женски вариант. Затова примерите на Аднан и Фирдевс са ми полезни - за да не го допусна. И "Листопад" ми е полезен именно заради въпросите и размислите, на които навежда.  
di_ni   Hug
възхищавам се на смисленитети коментари-много са точни Hug Hug

# 487
Buhahahhahaha

Елиф се била самоубила,Бехлюл изпитвал братски чувства към Бих,която пък разделила Аднан от Фирдевс...  Joy Joy Joy  И да,това го казва човек,който е гледал само няколко серии и смее да натрапва категоричното си мнение през 5 поста. Какво се занимавате... ooooh!

И тъй като на мен стайлинга във филма ми е по-приятен от това да чета бисери,тотално се влюбих в дрехите на BCBGMaxAzria.Доста от дрехите на Бихтер са от от тази марка,снощната червена рокля също.

# 488
  Юличка,контролът и моралът са две различни неща  и мисля,че тук се бъркат нещата Peace Човек може да загуби контрол в нормална любовна връзка без заплетени ситуации като тази,това съм имала предвид.
  За компромисите с принципите-да, съгласна съм и вгорчаването на щастието,защото любовта невинаги идва на правилното място в правилния момент с правилния човек.Иначе всички щяхме да сме щастливи и нямаше да има наранени и самотни хора,но не е така,за жалост.
  Но според теб,да допуснем/защото ти  го отхвърляш/,че между тях има силни и искрени чувства,какво следва? /без да са предали никого,без да са изневерили,без да са намесили никого/ Още в началото на осъзнаване на чувствата? Само не казвай,че е невъзможно.

# 489
искам нещо да попитам гледалите филма и до края:сестрата на Аднан,която много харесвам,като образ-умна,интелигентна, деликатна жена,защо не успява да се намеси в ставащото поне с Нихал newsm78 newsm78

# 490
  Юличка,контролът и моралът са две различни неща  и мисля,че тук се бъркат нещата Peace Човек може да загуби контрол в нормална любовна връзка без заплетени ситуации като тази,това съм имала предвид.
  За компромисите с принципите-да, съгласна съм и вгорчаването на щастието.
  Но според теб,да допуснем/защото ти  го отхвърляш/,че между тях има силни и искрени чувства,какво следва? /без да са предали никого,без да са изневерили,без да са намесили никого/ още в началото на осъзнаване на чувствата?
  Чаровница-това мисля,че ще е друг филм, с други герои

# 491
   Мисля,че Юличка ме разбра Peace Тя казва,че дори тя да се разведе,да не лъже никого ,да не намесват Нихал,да се съберат ,да излязат на светло,пак няма да са щастливи,за което има известно основание и че това не е любов.Затова аз й зададох въпрос -пак има много общо  с филма,защото стигаме до въпроса кой на какво има право,когато обича силно,но това  е против нормите.Нещо твърде сложно и тежко ,затова и съм задала рамките,които тя описва  Peace

За децата възпитанието е много важно,но заедно със средата е само половината,другата част са гените,кое надделява е трудно да се каже.

Елиф-даваха връзката му с нея от самото начало точно ,за да направят парелела с Бихтер.Там не видях нищо от поведението му,което виждаме сега.Напротив,почти през цялото време се държеше лошо с нея.За Елиф не са му трябвали почти никакви усилия да я спечели,тя го е обикнала отначало и не е изисквала нищо от него.В тази връзка любовта винаги  е била едностранна и отношението му през цялото време е показателно.Това,че имало любовни клетви с нея и много се бил старал,но не го били дали-няма такова нещо.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 16:03 от charovnica

# 492
Чаровница  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug

# 493
  mariola_sha благодаря   bouquet

# 494
Чаровница,  а за лелята/сестрата на Аднан/имаш ли отговор някакъв,че ми е интересно,че не успява да разниши и Фирдевс/не че нея може някой да я спре #2gunfire #2gunfire/

Общи условия

Активация на акаунт