Традиционни пролетни Истанбулcки срещи се задават,пак лалета ще се раздаватTR39

• 34 253
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
А  музеят на самия Осман Хамди Бей е на 10 минути път с кола от нас - в Ескихисар, досами морския бряг   Peace

# 46
  • Добруджа
Благодаря,DELTA_DELTA . Значи ще се наслаждаваме на лалетата друг път /дано да имаме възможност пак да отидем/  Rolling Eyes Надявам се през май да има други нацъфтели цветя и да е също толкова красиво. 

# 47
  • Истанбул
Казвам ви Добро Утро с една много любима картина на Ибрахим Чаллъ=ЖЕНА ,миришеща рози.

Лек и артистичен ден Hug

# 48
Толкова много неща научих от изписаното   bouquet Колкото повече чета, толкова повече разбирам колко много неща не знам, а ме вълнуват. Затова ми е приятно да влизам тук в темата /нищо, че се чувствам като пълен простак на фона на нечии знания   Flutter/
   Не съм предполагала въобще, че книга на Елиф Шафак ще съдържа такива бисерни правила. Въобще не можех да си представя жанра, в който пише. Ее, сега вече ще си я търся.
   И аз като Лора: най-много впечатлена от третото правило на любовта  Heart Eyes Абсолютно подкрепям-имам любими хора от всякакви шарени религии и са ми любими точно, защото са стойностни като хора и приятели /макар да не споделям голяма част от идеите им/ Обаче за мен винаги е било най-важно до какво води вярата на човека-дали е нещо добро, градивно  Peace Много ми хареса и първото правило  Simple Smile

Днес съм леко прегракнала от викане на "Мам-бо" снощи на концерта на Пловдивската филхармония "Латиноамериканска нощ" - чух неща, дето даже не бяха изпълнявани в Бг. Имаше невероятни попадения, интересна оркестрация на "A Scent of a Woman" за симфоничен оркестър, диригентът казваше по 2-3 думи за историята на творбата и композитора, залата за пръв път от много време се пръскаше по шевовете от публика от 5 годишни до 85  Simple Smile
  Та, да ви разкажа за Мамбото на Ленард Бърнстейн от "Уестсайдска история"-диригентът включи и нас, публиката да викаме с тях Мамбо като ни подаваше кога точно, но един ентусиаст от ляв балкон стоеше твърде нащрек да не изпусне знак и точно 1 секунда преди финала диригентът даде знак на първи цигулки и онзи като се извика "Мам-бо" ни в клин, ни в ръкав  Laughing Ама ви казвам, смели сме се публика и оркестър сигурно 3 минути без прекъсване  Joy

Свеж поздрав от мен с въпросното Мамбо
http://www.youtube.com/watch?v=WWs9G-c_pcs -  и нашият оркестър танцуваше  Party

# 49
  • sofia
Не можах да се сдържа да не споделя това за добро утро, добър ден и на кой както му харесва:
http://www.youtube.com/watch?v=IzezE2UpTx0&feature=related

# 50
  • Varna
Ееее, Бомбич, твоят поздрав ме накара да подскоча бе, как няма да ми харесва newsm10
Тъкмо щях да благодаря на Хаки, и за нейната картина и гледам ти си дала и музикален фон. Благодаря ви момичета, страхотни сте, страОтнииии Hug

ХАКИ,
И твоята картина ми харесва много...някак е близка по рисунък със тези по горе, та и тя ми легна на душа  bouquet

# 51
Бомбото, страхотен поздрав  Mr. Green
   Между впрочем музиката е "Турски марш" от Моцарт. Казва се нещо на турски накрая, ама като не знам езика ...  newsm78

# 52
  • Истанбул
Всеки септември частните телевизионни канали откриват новата телевизионна година.Та и тук рекламният филм на Канал Д беше подготвен по този начин=оркестрантите са говорители по новините,актьори от теле =сериали,водещи на шоу=програми.Накрая се казва ,че това е най=цветния оркестър.

# 53
  • Варна
ЛОРЧЕЕЕЕЕЙ,
Много, ама много стилно поднесено мляко.
E-e-e ... Делтичке , радвам се , че си впечатлена от моя поздрав !  Grinning ... Изборът ми , хич не е случаен ... Търсейки хубава картинка , за настроение , се спрях точно на тези чашки , понеже , внезапно ме осени мисълта , че те могат да бъдат алегория на нашето общуване , тук ... Демек - обменяме съкровищата на душите и умовете си   Mr. Green

Хаки , хубава картина , в любимата ми тоналност  Hug ...
Напоследък се появяваш много мигновено , в бръснещ полет  Mr. Green ...
Сигурно си много заета и ти ...

Clivia , те , всичките 40 правила , сякаш изразяват мои мисли и прозрения , които не бих могла да формулирам така кратко , точно и ясно ... Но снощи , самия разговор , просто ни доведе до третото правило ... Защото: " ... Но ако пак искаш да разбереш къде точно е Неговото (на Бога)обиталище, има само едно място, където да го търсиш : в сърцето на онзи, който обича истински"...
Да си го кажем направо - кой е в състояние да обича най-истински , ако не ние , жените ?!

# 54
Много обичам да гледам картини! А тези не ги знаех, аз попринцип много, много не съм се интересувала от турско изобразително изкуство, което е явно голям пропуск от моя страна.

Миналия път като бях в Истанбул, ходихме в една галерия да избираме картина за сватбен подарък. Моят приятел ме предупреди (щото знае, че аз малко се налагам в областите в които смятам че разбирам нещо  Laughing ) да приема всяко решение на неговия приятел, че не му се занимавало цял ден да се чудят. И така отиваме в галерията, много приятно място, в Азия беше. Седяхме около час, аз не се бъркам, гледам, седя си на диванчетата, информирам се...  накрая познайте кой избра картината?  Mr. Green Мъже...  много са смешни понякога.  Joy

А тези правила на любовта много ми приличат, като концепция, на поезията на Кхалил Джибран, която всеки път ме оставя без думи!

Е днес за мен е първи ден от уикенда, обаче имам толкова много да уча, че направо не ми се става.   ooooh!  Може би другата  седмица ще идвам към Истанбул и трябва да наваксам предварително.

# 55
  • Варна
Привет от Варна! Много време не съм се включвала и не мога да сваря да чета назад Hug Hug Hug  Дано все още някой да ме помни
Поздравявам ви с тази любима моя песен

# 56
Бз, четох ти поста с препоръката към Делта за цъфтежа на лалетата, ама не разбрах за 31 март ще бъдат ли цъфнали?

# 57
От мен един следобеден поздрав, нищо че не е слънчево на вън, аз се размечтах на този фон  Grinning

# 58
  • Varna
ПИНЕ,
Благодаря за песНата Hug Върна ме Душе, години назад....моето хлапе много я обичаше тази песен и все ме караше да пускаме тая пЕсна и да танцуваме Laughing

# 59
Аз преди малко надникнах в темата за земестресението в Япония и за пореден път се възхитих на форума, какво явление само, чак ми се дорева. Там една съфорумка ни жива ни умряла от притеснение, че сина й и снаха й живеят в Токио, а снахата бременна в 9-ти месец - нито могат да напуснат Япония, поради работата на сина й и поради твърде напредналата бременност на снаха й, нито пък да останат там, в тази радиация...  Shocked  И какво мислите, друга съфорумка, българка, която също живее в Япония, но в Осака и е на 1000км от Токио и още повече километри от АЕЦ и радиацията, ги прие в дома си, вече са пристигнали, ходили са в болницата за преглед и у тях ще се ражда бебето. Тя е приела и още едно семейство, казва че има място в къщата си. Заредила е запаси от храни и други необходими неща и така. И за всичко това връзката става чрез нашия форум, хората са в безопастност, а до преди дни не са имали на къде да поемат и къде да се подслонят.

Общи условия

Активация на акаунт