Традиционни пролетни Истанбулcки срещи се задават,пак лалета ще се раздаватTR39

• 34 204
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Има ли наистина такова нещо? Не мога да си го представя. Вероятно ще е интересно и красиво, но Истанбул вече няма да е същия...  Thinking

# 721
Има да, първо го прочетох  в Днес бг, после и в италианската преса, а знам, че са го казали и по радиото. За мен е страхотно начинание, ще е дълъг 45 - 40 километра, ширина 150 метра и дълбочина  25 метра. Истанбул е град, който съчетава античното и  модерното, за мен няма град по света с толкова много контрасти. (не че съм обиколила целия свят де) Един такъв канал няма да отнеме от красотата му, а само ще допринесе.

# 722
  • Казанлък of all places
Истанбул не е същия от 6 века някъде.  Инфраструктурата му не е пригодена нито за човекопотока,нито за автомобилния поток, за лодкопотока пък Босфора хептен не епригоден.
Имайте предвид също така,че избори идват, до юни месец какво ще ни чуят ушите от Ердоан само мога да си представя.

# 723
Якамоз, дано не се окаже само предизборен балон  Thinking
   По повод европейската ориентация, преди малко като те четох си помислих, че май напоследък силно се съмнявам в нея предвид, че на власт е една про-ислямистка партия  Confused

# 724
И аз се надявам да не е само предизборна тактика, но там където четох информацията видях, че проектът е бил приет.
Ислямисти, мисля, че не е много точно като термин. Ислямизъмът е един вид екстремистко движение доколкото знам. Аз още не знам чак толкова много за политиката на Турция, но не мисля, че са чак ислямисти... Знам, че се готвят за ЕС  (и това имах предвид като казах, че се стремят към Европа), но тук има хора които със сигурност знаят много повече от мен по въпроса.

# 725
Вместо да копаят нов канал, не е ли по- добре да вземат да завършат тунела Мармарай? Той не закъснява ли вече с 5 години? Изобщо някога ще проработи ли?

# 726
Аз мисля, че работят по него. А забавянето беше, защото откриха старо пристанище, най-вероятно пометено от цунами и съответно започнаха разкопки. Това съм го гледала по НГ точно в едно предаване за подводното метро.

# 727
Да, да, и аз съм го гледала, ама филма е сниман преди 3 години, може би, да не е и повече, няма ли развитие? Археолозите не прибраха ли вече каквото имаше, та да го завършат този проект.

# 728
Нямам представа, често минавам от там, но нали е заградено, не мога да видя нищо. Май края на тази година трябва да е готово (или беше 2012). Все пак мисля, че се работи по проекта. То при нас в София едно обикновенно метро се стоеше толкова време, в Рим също много бавно вървеше работата. Спомням си, че една спирка в центъра я строиха около 3 години.

# 729
  • Добруджа
Похарчете ги за друго! Ами че това са си 2 Ая Софии или два Долмабахче  и един куп балъкекмеци допълнително. Simple Smile
Всъщност, ако сте с деца...
Да с детето ще сме, затова са 60 лири - по 20 на тримата, но не знам дали ще е интересно и дали си струва.

# 730
  • Varna
ЛУННА ПЪТЕЧКЕ,
То на мене де ли не ми харесва във Истанбул....що е Истанбул ми харесва навсякъде. Някак си се чувствам като у нас, у дома си.

То голяма бъзикня със тоя канал Мармара. Аз гледах как работят археолозите. Много пипкава работа е, не може да се бърза. А сега научавам от вас за нов подобен канал. Но Комшиите поне строят, не си играят. Като нищо ще метнат ей тоя втория канал и за нула време ще го направят. Де да можеше и нашите така....... Sad Само като се сетя за отсечката от Марко Търново до границата и ми сЪ рИве newsm45 и мЪЙ срам, като знам колко чужденци пътуват и виждат оня резил Embarassed

# 731
Той новия канал няма нищо общо с подводното метро. Ще е нещо като Суецкия канал, ама по-малък. По него ще минава част от корабите отправени към Черно море  Heart Eyes

# 732
Делте, ти на Мармарай, като му викаш канал, аз бих го нарекла тунел, подводно метро или каквото и да е, за такова второ ли се говори? Бе аз под канал разбирам изкуствен проток, помислих си, че втори Босфор ще изкопаят  Simple Smile Че се стреснах... Или наистина за проток иде реч?

# 733
Втори Босфор имах предвид, мислех, че се разбра. Канал го нарекох по примера на Суецкия.

Ето една статия по въпроса:
http://bg.time.mk/read/bc53f9210b/3d1be55719/index.html

# 734
Бе аз под канал разбирам изкуствен проток, помислих си, че втори Босфор ще изкопаят  :
пине баш канал ще си е...сбъдна се най-накрая мечтата на мъжо да живеем на остров  Mr. Green Mr. Green..без майтап , европейската част на истанбул става остров.. канала или втория босфор ще минава покрай Силиври..на 70 км от Истанбул..
чакайте да ви поздравя с невероятното изпълнение на Беррен снощи - страхотна песен от егейска Турция

Общи условия

Активация на акаунт