Традиционни пролетни Истанбулcки срещи се задават,пак лалета ще се раздаватTR39

• 34 260
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • Казанлък of all places
Не, Делте, спокойно припадай. Simple Smile Все още не съм. Аз  искам нещата да ги разглеждам бавно и напоително, не на тагадък и по тази причина още не съм влизала ни в Топкапъ , ни в Долмабахче. При следващата командировка се очертава да сме заедно с едно момиче- дизайнер, която със сигурност харесва такива места, та смятам нея да вербувам... да даде Господ време!

# 706
На мен Долмабахче ми харесва много повече от Топакапъ. Там, в Долмабахче, има само една скорост на разглеждане защото е със задължителен гид. Просто съм очарована всеки път от килимите, от полюлеите, от свещниците, стаите... и все си представям какво ли е да си живееш там  Laughing

# 707
  • Varna
АНЖ,
Аз Топкапъ Сарай съм го гледала точно така...бавно и напоително всеки път, та те разбирам newsm10 И не мога да му се наситя......

# 708
Какви са тези шалове,каква е тази приказна работа  Wink
То не бяха красоти,то не бе чудо,направо се влюбих в тези с османските мотиви,чак ми се прииска да ги нося,като османските жЕни. Embarassed
Имам аз една красота,бях го купувала с друга цел,за плажен аксесоар Rolling Eyes,но така и не съм го тествала.Сега,като навлезнах в османската приказка,вече с друго око гледам на него  Heart Eyes

Долмабахче и Топкапъ са ми голяма мечта.
Особено,като гледам Султан Сюлейман и неговите султанки,как се разхождат в Топкапъ,
гледам,въздишам и мечтая един ден да стигна до там, и дето вика  Анджи,да го разгледам ама мнооооого напоително.
Долмабахче съм го гледала в един филм за Ататюрк,нямаше кои знае колко да се види от него,но мисля,че и аз като Делтичка,повече ме влече Топкапъ.
Като ги видя на живо,тогаз ще резберем.

Вие вече спите втори сън,но все пак лека нощ от мен.
 Hug Hug Hug

# 709
В Долмабахче, ако няма зададено темпо, а такова има винаги, може да гледаш една седмица, как да няма какво да се види?  Thinking Ако са показали само спалнята на Ататюрк - да, няма много да се гледа. Ама тя е една 100-тна от Харема, а Харема е бледото и по- малко здание след Селямлъка, където е истината. Както вече всички знаят, аз харесвам Топкапъ, но обожавам Долмабахче. Мога да умра в Долмабахче - щастлива...

# 710
  • Varna
 Аз имах късмета да погледам ДолмабахчетУ, почти 3 часа, че и Художествената им галерия. Е от там вече, насила ме изкараха...аз която съм страшно дисциплинирана, се отнесох по онази красота на картините, че не видях, кога са се изнизали хората със които бях. Дойдоха да ме търсят Embarassed Пък като излязох....и гледам, седнали да пият каЙве #Cussing out

Ха, Добър ви ден wavey               

# 711
  • Истанбул
Ех,Делте как тъй успяха да те забравят тез хора=особено с таз червена коса Heart Eyes
Като заговорихте за кафтани=и аз много ги тача Heart EyesСега съм си намислила самоподарък за деня на майката=ей от тези красотички нещо ще е . http://www.goldas.com/OnlineStore/BrowseNew.aspx?gID=74&Desc … tan%20Koleksiyonu
Имам си и магнит за хладилник като кафтан със златни лаленца.Него успях да го намеря в Археологическия музей в Газиантеб.

# 712
Аз затуй казвам,че за сега Топкапъ ми е фаворит,защото за него повече съм гледала,но като ги разгледам може да се обърнат нещата. Със сигурност обаче двата двореца не могат да се сравняват,всеки си има своята история и красота,които заслужават да се опознаят. Хубав ден от мен.

# 713
В Долмабахче, ако няма зададено темпо, а такова има винаги, може да гледаш една седмица, как да няма какво да се види?  Thinking Ако са показали само спалнята на Ататюрк - да, няма много да се гледа. Ама тя е една 100-тна от Харема, а Харема е бледото и по- малко здание след Селямлъка, където е истината. Както вече всички знаят, аз харесвам Топкапъ, но обожавам Долмабахче. Мога да умра в Долмабахче - щастлива...

Абсолютно съм съгласна с теб!  Hug
Освен красотата на двореца вътре и вън, много ми  харесва и историята му. Построен върху някакво старо пристанище е щял да разори османската имерия заради изхарчените средства по него. Вътре има картини на много художници, няколко на  Айвазовски. Има стаи за музика, стаи за приеми и такива в  които се е водела дипломацията на тогавашните времена. Всичко е толкова запазено, че ти се струва, че аха аха и един султан  ще изкочи от някоя врата.
Разбира се аз харесвам и Топакпъ, особено харема, но когато за пръв път видях парка на Долмабахче останах с отворена уста, а това  не ми се случи дори на площад Свети Петър в Рим  Rolling Eyes

# 714
  • Добруджа
Здравейте момичета! Редовно ви чета, както и темите за Истанбул - много неща научавам и ми е много интересно. Ние ще ходим в Истанбул на 19 май. Исках да попитам в тема 4 за Истанбул, но не знам защо там не мога да пиша. Може ли някой да ми каже дали си струва да се разгледа музея на ледените фигури, интересен ли е? Искам да знам какво представлява за да преценя дали си струва да дадем 60лв. за вход или да ги похарчим за нещо друго?

# 715
На мен много ми хареса това, че Долмабахче е бил напът да разори империята. По принцип се впечатлявам от такива неща, правени на ръба, пряко сили, когато всичко е било заложено на карта. Подобна история е с Бурж ал Араб, който също е бил огромен човешки риск, но резултата е успешен. Бурж Дубай, май, даже прекрачи границата.

# 716
  • Казанлък of all places
Похарчете ги за друго! Ами че това са си 2 Ая Софии или два Долмабахче  и един куп балъкекмеци допълнително. Simple Smile
Всъщност, ако сте с деца...

# 717
На мен много ми хареса това, че Долмабахче е бил напът да разори империята. По принцип се впечатлявам от такива неща, правени на ръба, пряко сили, когато всичко е било заложено на карта. Подобна история е с Бурж ал Араб, който също е бил огромен човешки риск, но резултата е успешен. Бурж Дубай, май, даже прекрачи границата.

Да мен също това ме впечатли много, а както и че е правен по европейски модел. Тоест империята се е стремяла към Европата, както и в днешни времена  Mr. Green
Освен това много ме впечатли грижата, която имат за двореца, дават ти найлонови чорапки за краката, има си винаги гид. А за ученици и студенти цената е само 1 лира.

# 718
  • Varna
ХАКИ, Hug
Буташ ми фитил  за тези кафтанчИта newsm78 Сега за тях шЪ сЪ УглеждЪм Rolling Eyes Дали да сЪ оглеждаааам newsm78 Ай, стига съм се оглеждала, ама аз скришом де Wink

А там за Сараите...На вкус и цет, товарищ неть!!! И не само за тях. Ей, давам ви пример със Ашкъмов. Ами АврУпейската част на Станбул, предпочита.

# 719
Делте, на таб азиятската ли повече ти харесва?
Чухте ли за новия канал Истанбул дето ще го строят, за да олекотят движението по Босфора? Това е направо страхотно! Само дето не разбрах от къде ще минава?

Общи условия

Активация на акаунт