Пролетта наближава и среща с АПРИЛче обещава! - Тема 19

• 24 952
  • 679
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Вчера бях на ЖК и вместо да чуя как след 3-4 дни вече мога да се заемам с домашните си задължения и да почна да се раздвижвам..ми казаха, че като спра магнезия (след 4 дни) и трябвало 2 пъти повече да се пазя Rolling Eyes Раждането щяло да е не много след това...трябвало да устискам до края на месеца...Главата била слязла вече доста надолу (сигурно затова ми се пишка постоянно и ми опъва отдолу, притиска).
Точно това коментирахме с една приятелка - предния път и двете като спряхме магнезия съвсем скоро се случи и раждането (при нея след два дни, а при мен след седмица. От едно АГ бях чула, че не бивало магнезия да се спира наведнъж, за да не се пришпорят нещата - на теб как ти препоръчаха да го спреш?! Аз сега с тоя Гинипрал и магнезий предполагам ще съм на подобна схема като теб- след спирането ежедневно ще очаквам включване от мъника. Като гледам май хаповете ги спират с влизането в 38ма г - аз тогава съм на ЖК и ще ми дават направлението за раждане и ще ми пускат последните изследвания, да видим дали ще изчака малкия до тогава  Praynig
Това за опъването и пишкането - и аз имам същото усещане от около седмица-две- имах и аз предположението , че малчо се смъква надолу и като ти чета поста май ще се окажа права. Моето АГ обаче е много пестелив на думи и не изкоментира нищо по въпроса, само че съм щяла да си понося още поне седмица, не бил тръгнал да излиза малчо - коментари за шийки и разкрития нъц  Crazy
Да ви питам необходимо ли ми е брачното свидетелство?
И аз знам, че е добре да се носи - ако не в началото то за издаването на документите при изписването ще ти го поискат. Предния път на мен мибяха казали, че може да си взема и копие на свидетелството и сега , макар в различна болница да раждам, смятам точно това да взема, не ми се разнася оригинала.
Tonika - браво на вас, бързо стигнахте до консенсус (ние го умувахме два месеца), имената и на мен ми харесаха (а към това момчешкото съм пристрастна, че си го бях набелязала и аз преди да се спрем окончателно на Александър  Whistling)

# 346
Tonika, ласкаеш ме направо Joy за съжаление тази година не знам дали ще имам време за великденските изкушения Crazy Иначе определено тестените и сладки неща са ми страст. Ако искаш някоя рецепта конкретно - кажи да ти я дам...иначе ето тук имам личен албум с някои рецепти Кулинарна приказка

Kuester, delilah_q,  при мен се получава едно доста рязко спиране, защото сега съм още на 4х2 и ще имам 1-2 дни с намалена доза и после трябвало да го спра изцяло...проблемът бил, че магнезият води до повишено кръвоснабдяване към плацентата и едно раждане малко след спирането крие риск от кръвоизлив. Поне това ми обясни вчера акушерката, с което поне разбрах колко важно е да се пазя поне до седмицата след това.

# 347
  • Пловдив
Narina - и аз да благодаря за линка, набелязах няколко вкусотии за проба, направо ми изтекоха очите, точно от такова вдъхновение имах нужда!!!   bouquet

# 348
Delilah_qk, този магнезий и това лежане объркаха нещата...така ме сърбят и мен ръцете да си угаждам с това-онова Crazy

# 349
Narina   bouquet страхотни гозби   chef Веднага си я отмятам в предпочитани, но явно следващата седмица ще трябва и аз да полежавам повечко, това за кръвоизливите не го знаех, дано се размине и да няма проблеми при никое коремче.

При мен магнезия е 3х1, доки каза да го спра като навърша 37г.с. т.е. утре или в понеделник. Така или иначе във вторник съм на преглед при нея и се надявам дечко да остиска до тогава. Имам и консултация с анестезиолог, понеже съм алергична към някои антибиотици, та ако се наложи някаква упойка да знаят хората какво да ме правят. За сега не мисля да искам епидурална, помолих доки да ми обясни плюсовете и минусите и реших, че ще съм без нея.

# 350
За Магнезия - мен докторката изрично ме предупреди да не го спирам изведнъж! Даже от 2-3 седмици го пия по 3, а не по 2 на ден.
Следващата седмица може би ще почна да го намалявам - ще питам с какви темпове точно. Но моя съвет е да не спирате изведнъж... верно че докторите са ви казали ... ама проверете ...

За коритото - взех си на Бертони със стойка за 50лв - същото е като на ОКбейби, но са му по-плитки "анатомичните" гънки по дъното. Стойката е висока - за да не се навеждам. Има какво да се желае като стабилност, но още не съм я пробвала и не знам .... предполагам че за по голямо и шаващо бебе високата стойка няма да е удобна...

И да ви се похваля .. дано е за добро - купих си тениска за кърмачки... Simple Smile

# 351
 Embarassed а може ли парола за албумчето...  Rolling Eyes

# 352
  • Бургас/Пз
Здравейте и от мен, че нещо напоследък изобщо не мога да се включа тук!

Честито на мамите, които вече гушкта прекрасните си бебчета! Чакаме ги с подробни разкази от преживяванията им покрай раждането!!!

Аз другата седмица влизам в 9-тия месец и още не съм си дала зор, но като започнат да се раждат бебчета и се усещам, че времето наближава. За сега сме подготвили лек ремонт в началото на април и се надявам, че бебето няма да ни изненада толкова рано!  Mr. Green

Днес моето голямо момиче Дария има имен ден и по този повод да ви почеря с едни домашни бонбонки!

# 353
Здравейте момичета,може ли и на мен паролка за албумчето?  Praynig
и някой да ме покани в групичката във фейсбук      Simple Smile

# 354

Биг Мама недей така, че се депресирах колко много работа ще има като се появи отрочето. Сега като не ми се върши домакинска работа, просто не я върша. Мъжа като се прибере в къщи и дори нищо за ядене да няма винаги може да излезем. Ама с малкия разбойник май ще ми свърши царството.
Аз защо казвам да не бързате да раждате. Mr. Green
Аз не можах да свърша и половината неща. smile3502
Спряха ни водата а сега ще излизам.Хич го нямам синдрома на гнезденето.Мога да откарам и до средата на април.
Ограничителна възглавничка няма да ползвам.За мен е абсолютно безполезна.

# 355
Здравейте мамички!
Честито на мама Наде, мама Лени, мама Ира, мама Яна! Да са ви живи и здрави рожбите ви,послушни, да папкат много, да пълнят къщата с глъч и радост!
Момиче да ви кажа, че по Utilisima всяка вечер от 19.30 дават предаване за бебчета. Казва се " Моето бебе" доста интересни теми обсъждат.
Около нас няма нищо ново, започнахме с подреждането на стаята за бебо и така.
Лек ден на всички и без много болежки.

# 356
! Има ли някоя мама ,която е решила да ражда в ОБ София?
 Peace

Аз съм решила да раждам в Окръжна. Може да се засечем  Wink

Моят термин е на 09.04, а ти ходиш ли там на запис на тонове? При кой доктор мислиш да раждаш? Peace

# 357
 Peace

Моят термин е на 09.04, а ти ходиш ли там на запис на тонове? При кой доктор мислиш да раждаш? Peace
И аз съм решила да раждам там момичета, на 12.03 ходих там на запис на тоновете!  вие при кой мислите да раждате?

# 358
Здравейте,извинявам се,че така нахлувам,но идвам с новини от ЕмиЧка.
Тя е в болницата с разкритие,контракции и се очаква да роди в близките часове...Приели са я сутринта в 10 часа с контракции на 8 минути.
Ще ви съобщя новината,веднага след като науча!

# 359
 Peace

И аз съм решила да раждам там момичета, на 12.03 ходих там на запис на тоновете!  вие при кой мислите да раждате?

Аз ще раждам при д-р Братоева,засега,но ако се случи през другата седмица май ще раждам при Кръстев,защото тя не е в Б-я! Аз в сряда отново съм на запис на тонове!

Общи условия

Активация на акаунт