Пролетта наближава и среща с АПРИЛче обещава! - Тема 19

• 24 947
  • 679
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте и от мен,

и аз от няколко нощи не спя много добре, но за разлика от предишните две, тази беше малко по-спокойна.
Исках да ви питам, започнахте ли да пиете Арника? Някой писа, че Арника не е препоръчително да се взима, ако ще се ползва епидурална упойка. Вие как смятате да постъпите, че аз се чудя да я пия ли вече.
Тази нощ се сетих, че искам още нещо да ви питам, но с моя бременелски мозък, сега не помня какво беше. Като се сетя, ще ви пиша пак.
На Емичка стискам палци и желая леко раждане!

# 331
Нов ден, нов въпрос

Ваничка за къпане сме харесали тази http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=115

Мнения по темата?

# 332
Честито бебче Емилия на мама Яна! Да ви е жива и здрава и много да ви радва млката кукла!

Елица много е пораснала и е голяма сладурана  Heart Eyes

Емичка, стискам палци всичко да мине бързо и леко  Hug

Аз и преди бях писала, че ние сме със сгъваема кошара, каката даже още спи в нея. Стабилна е, не мога да се оплача, единствения недостатък е, че ако няма цип откъдето да влиза и излиза детето, трябва да се вдига всеки път. Но тя се научи да си я прескача и може и сама да влиза и излиза де  Simple Smile.
Ние в БГ имаме ето такава: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … d/774/language/bg , само цветовете са по-различни; тук сме с една на Tex Baby, пак е с две нива, има джобове отстрани и лампичка/мелодии/вибрации, с повивалник отгоре.

Честити придобивки на всички, много хубави неща!

Аз днес смятам да почивам малко, каката отиде с татко си в един парк, имам да свърша 2-3 неща и се надявам да успея малко да се отдам на почивка, ще видим. Иначе не съм доникъде с приготвленията  Embarassed Може би другия уикенд или като дойде свекърва ми края на месеца ще пера и гладя дрешките за бебка и ще си стягам багажа за болницата, дано да няма изненади дотогава  Crazy

Хайде от мен приятна почивка или шетане, кой каквото има да прави  Hug

# 333
Здравейте отново момичета Simple Smile Имам една голяма молба към всички вас.Неможем да си изберем хубаво име с буквата "Б" за момиче (може и за момче) имаме страхотни разногласия.Моля ви дайте малко предложения.Благодаря ви предварително. bouquet

# 334
  • София
Защо не прегледаш ето този списък. Има много  имена, а някои са уникално смешни. Тъкмо ще се позабавлявате, а пък междувременно може и да си харесате и двамата нещо.

А ето тук са по-класически имена.

# 335
Привет-мривет  Grinning

ЕмиЧка, стискам палци всичко да е наред и да се гушкате с бебчо спокойни и не много уморени  Hug

Sussan-че, то не останало, мило! Пожелавам ти много леко раждане и вълшебна среща с бебчо  Hug

Narina и аз като теб с този магнезий. Утре го спирам и след това ще сме в очакване май, не знам дали ще се случи бързо, но доки каза - спираш го - все пак трябва и да раждаш. На мен ми се струва, че още на другия ден ще се почнат контракциите, но каквото такова. Бебчо вече си е избрал дата предполагам, така че си го очаквам  Heart Eyes

Аз отивам да се разходя и да напазаря. Мисля да опитам и една рецепта за "Пъстър кекс", ако се получи добре ще я споделя. Лек ден, коремчета  Hug Hug Hug

# 336
  • sofia
Sunnny_v , сина ми го къпахме в такава ваничка. Е, не знам дали е на същия производител, но представлява същото нещо. Аз съм много доволна от нея. Сега за бебо пак ще я ползваме. Само те съветвам да си вземеш и стойка, върху която се слага ваничката, за да не се навеждаш. Пази си кръста, ще ти трябва и за напред.

Аз пък толкова забравям. Crazy И с първата си бременност и сега се чувствам като куха лейка. Отидох до магазина за кори, че ще правя тиквеник. Купих всичко друго, но не и кори. ooooh!
Чак като се върнах вкъщи се сетих за какво точно съм излизала. Crossing Arms

asitta, аз оня ден си взех Арника и от днес мисля да започвам да я пия. Ама и аз няма да ползвам упойка, та не знам какво да ти кажа по този въпрос.

# 337
Нов ден, нов въпрос

Ваничка за къпане сме харесали тази http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=115

Мнения по темата?

Нашата е такава - http://family-bg.com/prX_1871.htm само че бяла със светло сини вложки. Голяма е, но много удобна. Баткото още се къпе с кеф в нея.

# 338
  • Сопот, Пловдив
Момичета, последните десетина страници ги изчетох малко по диагонал, ама вие много пишете, а аз по-малко от 24 часа не бях влизала само  Grinning .

i_ana81 , честита ти девойка, много да те радва!   newsm51 1crib baloni

Емичка
 , дано всичко да е наред!  Praynig

Прочетох, че някой мами се чудят за документите и евентуалните помощи. Помощите общо взето зависят от месечния доход и ако ви се полага да речем еднократна помощ за бременност е хубаво наистина да побързате, защото има някакъв срок, в който може да подадете молба за такава, след като сте влязли в периода 45 дни преди раждането. Аз подадох за такава преди седмица и ми казах след 10-ти април да отида да си проверя решението, дали ще ми отпуснат или не. Доколкото разбрах за всички други помощи може да се подаде след като бебето е родено и сте получили акта му за раждане.

Моят багаж за болницата е почти 100 % готов, имам още едно две неща да купя, но от тези, които не са толкова важни. Не съм се разбързала да раждам още, ама нека да ми е готово, че кой знае каква паника ше ме хване в последния момент.

Тоника
, най-красивото женско БГ име за мен е Белослава. Но има и много други хубави.  

# 339
А има ли нещо като еднократна помощ за всички нови майки? Май беше 250 лв или нещо такова...

# 340
Rois благодаря ти много за предложението и на мен ми харесва името Белослава (понеже живея в град Белослав) а и не само заради това но мисля,че вече стигнахме до консенсус с всички в къщи и нашата лейди ще се казва Беатрис (Беатрис - носеща щастие) , а ако е момче (за всеки случай) Борислав пфууууууу  ooooh! най-после.  Stacked много ти Благодаря за линка, ще те вземем за кръстница защото ако не беше пуснала този линк на никой нямаше да му доиде на ум за името Беатрис.  newsm51

# 341
  • София
Rois благодаря ти много за предложението и на мен ми харесва името Белослава (понеже живея в град Белослав) а и не само заради това но мисля,че вече стигнахме до консенсус с всички в къщи и нашата лейди ще се казва Беатрис , а ако е момче (за всеки случай) Борислав пфууууууу  ooooh! най-после.  Stacked много ти Благодаря за линка, ще те вземем за кръстница защото ако не беше пуснала този линк на никой нямаше да му доиде на ум за името Беатрис.  newsm51

Eee, Тоника, много се радвам, че линка ти е бил полезен.  Heart Eyes Значи всичко е наред и остава само да чакате бебката /бебчо/ в мир и любов  Hug

# 342
А има ли нещо като еднократна помощ за всички нови майки? Май беше 250 лв или нещо такова...

Да, има, за нея се подават документи след като се роди бебето и си има вече Акт за раждане Simple Smile

А за ваничката - нашата също е такава, но на друга фирма, аз лично съм доволна, въпреки, че я купихме по-късно с каката, не още за началото, но сега нея ще си ползвам.

За къпането забравих да пиша - предния път мъжа ми я къпеше в началото (той я държеше), а аз я сапунисвах и поливах, сега също предполагам така ще процедираме вкъщи, но този път и в болницата аз ще трябва да си я къпя сама, така че първото къпане ще си го направя аз Simple Smile Мазането и обличането след това пак аз.

За бибероните забравих да пиша също - предния път имах 2 на Авент, подарък от някакви лекции ми бяха, но бебка упорито го плюеше и просто се отказах (не че много съм искала да й давам де  Mr. Green). Имаше само един кратък период около никненето на първите зъбки, когато искаше биберон, но по-скоро го гризеше, за да си чеше венците и това беше. Сега съм поръчала един за всеки случай, но по принцип не мисля да давам, ще видим.

Вода, писала съм и преди, че предлагах, но тя не искаше да пие, започна чак някъде към 6-7 мес. да дъвче накрайника на чашата, в която й давах, но почти нищо не пиеше, вече след годинката пропи по-сериозно. Сега съм си взела едно малко шишенце и ще пробвам, пък ако не иска - няма да давам насила  Grinning

Да не забравя да пожелая и на blumence леко раждане, ще очакваме да се включиш с новини след събитието  Hug

# 343
Тоника няколко предложения от мен :  Бояна, Биляна, Беа, Борислава и Белослава. Фаворит ми е Биляна.... Simple Smile Simple Smile Simple Smile
или Беатриче... в италианската поезия е  едно от най почитаните и обичани имена- тъй като всеки поет си има любима жена която възпява  Simple Smile (Ботев-Венeтa, Яворов-Лора и т.н.) та Беатриче е любимата на Бокачо един от трите светила на италианската поезия  Simple Smile Simple Smile Simple Smile красиво и много нежно име  newsm03

# 344
Благодаря и на теб madlene наистена имаме много хубави имена но аз исках нещо по различно от нашите БГ имена.Благодаря ти   bouquet  Hug Беатриче също не е лоша идеа.  Wink  Лек ден мамчета и коремчета отивам да гладя после пак (на следващата почивка)

Общи условия

Активация на акаунт