Ремонт на щрангове

• 11 337
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Стига бе, чак толкова ли е зле. Аз чета по сайтовете, че за един ден ги сменят.
Надявам се всички да искат да ги сменят, че наистина е тъпо да се сменя на части.

За 1 ден ги сменят по принцип. Но наистина е голяма лудница, всички апартаменти са с широко отворени врати, мърсотията е ужасна, защото вода се смесва с това, което режат, чернилка навсякъде. Но няма начин, за добро е Simple Smile

П.П. Във всяка такава тема преудпреждавам - пазете си фаянса по стените! При рязането, назад хвърчат нагорещени частици и буквално се вграждат в плочките. Предпазете ги с намокрени вестници или нещо подобно. Това е вкъщи, няколко квадрата съсипаха, черните точици са от тях. После сменяхме в офиса и изрично ги предупредихме и пак имаше пострадали плочки Confused
те и вътре ли режат, аз мислех, че режат само в коридорите и мазетата.

# 16
Нашият блок е на 14 етажа. Смениха за 1 събота срещу 110 лв 2009 г. чистите щрангове на цялата ни вертикала. Другите вертикали следващите съботи. За да не къртим бани и плочки, който искаше му отваряха дупка в стенаха на кухнята /стаята. При нас се отоври ревизия 35/45 до ваната и сега е с бял капак. Не е грозно. За мръсния канал (130 лв.)  при смяната отворихме откъм стаята стената , защото бе по -удобно. След това запушихме с итонг тухличка.

# 17
те и вътре ли режат, аз мислех, че режат само в коридорите и мазетата.

Вертикалния щранг е в банята. Освен това трябва да имате отвор с определена големина, за да могат да бъркат вътре, ако е по-малък - разбиват стената...

# 18
  • София
МАНОЛ
Ще питам една фирма от които купувам тръби.Те мисля,че сменят щрангове ,но не знам на какви цени работят.

# 19
  • София
Сменихме ги миналия месец. 18 етажен блок, 110 апартамента, 7 съботи и недели работеха на всеки вертикал отделно. Цената за 4 щранга и 4 водомера - 400 лв. с намалението. Много ми се видя, но ....Момчетата работеха бързо и чисто. След като си тръгнаха почистих с парочистачката.
Още - от фирмата взеха старите тръи да ги върнат на вторични суровини. Сигурно не са приспадали сумата от цената на ремонта.

# 20
намерих фирмата направила щранговете при нас - интермонтаж
http://www.intermontaj.com/MainPage.aspx
7 етажа - 4 щранга и линия в мазето за ден и половина. без разкъртване - при нас щранговете са с врата извън банята. чиста работа - изнесоха и тръбите барбар с изолациите. Нямаше недоволни съседи.
За цени няма смисъл да пиша че от две години доста неща се промениха.
гледам 10 г. гаранция на работата дават.

Става дума естествено за София - къде другаде

не е реклама

# 21
Благодаря Ви, споменатата фирма ми е позната, но освен от нея има оферти от още. може и да се спра на нея щом сте останали доволни.

# 22
  • София
Препоръчвам ти да ползваш някоя от големите фирми в бранша, които имат достатъчно история. Факт е, че в последните няколко години се навъдиха всякакви "специалисти", които не се знае дали ще просъществуват толкова дълго, колкото години гаранция дават на работата си.
За мен специално не си струва да спестиш 30-40лв и да направиш компромис, който след това ще струва по-скъпо.
Иначе в нашия блок за 11 етажа всичко се свърши в рамките на по-малко от ден, вкл. и замазване на дупките в тавана и пода. Ползвахме тръби Stabi с алуминиева вложка за топлата вода и Insaplast за студената.
След завършавне на ремонта момчетата изчистиха общите части - асансьор, площадки и тн.

# 23
Препоръчвам ти да ползваш някоя от големите фирми в бранша, които имат достатъчно история. Факт е, че в последните няколко години се навъдиха всякакви "специалисти", които не се знае дали ще просъществуват толкова дълго, колкото години гаранция дават на работата си.
За мен специално не си струва да спестиш 30-40лв и да направиш компромис, който след това ще струва по-скъпо.
Иначе в нашия блок за 11 етажа всичко се свърши в рамките на по-малко от ден, вкл. и замазване на дупките в тавана и пода. Ползвахме тръби Stabi с алуминиева вложка за топлата вода и Insaplast за студената.
След завършавне на ремонта момчетата изчистиха общите части - асансьор, площадки и тн.
Това с парите е така, но като се опиташ да обедиш бабите и дядовците е трудно и разбираемо, взимат по 200 лв. пенсии, но с качеството не трябва да се прави компромис.

# 24
В нашия вход има също много пенсионери и не събираме парите за щранговете наведнъж, а на събранието решихме по 10 лв./месечно  да дава всеки апартамент цяла година. И си дават хората, през лятото трябва да се съберат последните вноски за ремонта.

# 25
  • София
Повечето фирми предлагат и разсрочено плащане, без оскъпяване, просто ги попитай. Да ти кажа честно /може и да е изключение, разбира се/, но точно хората с най-ниски доходи при нас първи ми даваха пари за вноските.

Друг вариант е, както kristinia е писала, да се събират парите постепенно и след това да се стартира с ремонта.

# 26
Повечето фирми предлагат и разсрочено плащане, без оскъпяване, просто ги попитай. Да ти кажа честно /може и да е изключение, разбира се/, но точно хората с най-ниски доходи при нас първи ми даваха пари за вноските.

Друг вариант е, както kristinia е писала, да се събират парите постепенно и след това да се стартира с ремонта.

Благодаря за идеите, на следващото събрание ще ги обсъдим.

# 27
  • София
Здравейте!
Търся фирма за смяна на щрангове за София, от която сте доволни. Може да ми пишете и на лични, за да не е реклама.
Благодаря предварително!

# 28
здравейте,
Имам сериозен проблем и Ви моля за съвет.
Решихме да сменим щранговете в нашия вход. Понеже не съм запознат, моля за всякакви съвети и препоръки.

Предварително благодаря!
МАНОЛ
 Новак

Публикации: 5

Re: Защо да си изберем професионален домоправител

« #43 Ср., 11 Май 2011, 14:49 »

--------------------------------------------------------------------------------

Здравейте, изчетох всички публикации с интерес.
Работя във фирма, която се занимава с този вид услуга, казвам услуга, защото пакета, който предлагаме на живущите в блоковете цели да им помогне да живеят по-добре. Видях мненията относно сумите, които се събират и искам да кажа, че ние, а надявам се и всички хора имат за цел по някакъв начин да осигурят прехраната си. Ние сме фирма, която има за цел да печели, но докато печелим искаме да предложим най-добрата услуга, малко ще е глупаво да кажа, че за фирмата е най-важно това дали хората са щастливи, ако беше така щяхме да сме фондация (но пак казвам, че като уважаваща  себе си компания, ние искаме печелейки да дадем най-доброто).
Лично за мен не е най-важно, как фирмата ще реши между съседските войни, а това което организираната етажна собственост може да спечели. Таксите, които се плащат (стига да се плащат на подходящата фирма) в един момент носят печалби. Хората печелят време, пестят си нервите, поддръжката на блока оскъпява имота, и не на последно място възможността за еврофинансиране на проекти за енергийна ефективност  в многофамилни жилищни сгради.
 Извинете ме за дългия коментар, надявам се, че не съм Ви загубил времето.
Та питането ми е такова може ли фирма занимаваща се с такава дейност да иска мнение а сама не е убедена какво да предложи на клиентите си  JoyТа както прочетох и във Фейсбука такава фирма предлага разнасяне на храна по домовете  пералня химическо чистене  Joyостава да чуя и вида услуги ,ще Ви изкъпем, ще Ви изгладим, ще Ви оправим, ще Ви сготвим а ако не сте гладни ще Ви отървем от храната в къщи.А и мотото е много добро" БЕЗ СКАНДАЛИ МЕЖДУ КОМШИИ" .Това да не е комуна от ранга на татко МУУН.

# 29
Относно коментара на  Toni SF ще кажа да види датите на публикуване на отделните коментари, а и не виждам какво лошо има да потърсиш по-широко мнение.
Относно ремонта направихме го. Избрахме Шалом http://www.shalom-vik.com/, аз лично съм доволен, защото свършиха бързо и качествено, които нямаха парите на куп ще плащат на разсрочено плащане.
Мерси на всички, които се включиха с коментари в темата.

Общи условия

Активация на акаунт