ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 46 678
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
 по-добре късно...  Laughing

# 106
Честита ви Пролет!   bouquet  Hug

# 107
Имам въпрос (отново). Прекарах няколко дни в четене за хомеопатията, и...

значи, доколкото разбирам, нали хомеопатията е базирана на индивидуален подход т.е.

(1) едно и също ХЛ не действа на всички хора с еднакви симптоми: например, на мен за мигрена могат да дадат 200С беладона (примерно), а на брат ми за същото могат да дадат арсен 100С.

(2) едно и също ХЛ може да има множество, дори хиляди изяви

Въпросът ми е:

греша ли, и ако не греша излиза, че има много лекарства с покриващите се изяви, например в горния хипотетичен пример : и двете стават за мигрена но при различни индивиди в зависимост от индивидуалните характеристики.

Е, тогава става въпрос за огромна база-данни възможни лекарства-индивидуални характеристики (при 100 индивидуални симптопми и 100 лекарства с по 100 симптома всяко възможните комбинации са милиони)... как хомеопатът определя какво лекарство да даде, имам предвид, използва ли се някакъв компютърен алгоритъм и къде мога да прочета повече за това?

# 108
И аз се чудя защо не ми излизате в "Нови отговори..", пък хич не съм се била и записала даже  ooooh! (тия данъци ми изпиха и малкото мозък)
Пак много интересни неща сте обсъждали, с интерес изчетох 8-те страници на един дъх!  Simple Smile
И си признавам, че не се бях сетила за безжичния нет вкъщи. Но се успокоих де, защото моите ХЛ са в алуминий завити.. Остава да си намеря и алуминиева кутийка и всички ще са доволни, защото аз ще съм доволна  Mr. Green.

Бегемот, да - хомеопатите ползват хомеопатичен софтуер. Беше споменато в една от темите, че някои обучители първоначално карат учениците си да разчитат на книгите, за да могат да се научат да мислят повече. Аз също съм размишлявала над въпроса как точно решават на коя индивидуална характеристика да "заложат", но предполагам, че "избират" тези, които са по-силно изразени при пациента. Т.е. (давам един супер опростен пример, щото за повече не мога да се напъна  Laughing) - ако две ХЛ покриват симптома "хрема" и модалността "повлиява се добре на свеж въздух", но едното ХЛ покрива "неспокоен сън", а другото "намален апетит", то хомеопатът би сравнил наличието на неспокоен сън и намален апетит - и ако и двете ги има при пациента, но намаленият апетит е по-характерен, отколкото неспокойния сън, хомеопатът би избрал това ХЛ, което покрива и намаления апетит. Но подчертавам, че това е абсолютно плод на моята фантазия и размишления, а аз съм на светлинни години от хомеопатията и далеч не знам дали така процедират наистина. Ще ми е интересно и на мен да прочета как всъщност го правят  Peace

# 109
Платината в кой миазъм е?

# 110
  • ул. "Мечтание"
Усмихнатото, така е както си го написала. За това и разпитват за толкова много и разнообразни неща за да могат да напаснат най-точните подобности.

Хомеопата, както и всеки друг доктор трябва да е добър диагностик.
И на алопатите не им е лесно.  Wink Главобол, главобол, ама дали е тумор или синузит...  Sunglasses

# 111

Въпросът ми е:

греша ли, и ако не греша излиза, че има много лекарства с покриващите се изяви, например в горния хипотетичен пример : и двете стават за мигрена но при различни индивиди в зависимост от индивидуалните характеристики.

Не грешите. Точно така стоят нещата - относително всяко ХЛ става за всичко (подчертавам думата относително). Избира се онова ХЛ, което е максимално подобно на индивидуалните характеристики на конкретния човек, при все че поне още 100 могат да имат същия симптом, например "пулсиращо главоболие".

Използва се специален софтуер.

Във времето когато е нямало компютри са се ползвали ОГРОМНИ реперториуми в който по рубрики (симптоми) са класифицирани всички лекарства които покриват даден симптом и реперторизацията е ставала на ръка чрез специални таблици. В някой школи, днес, все още през първата година на обучение курсистите се обучават в този метод, което има своите плюсове. Лесно е да вкараш симптомите в софтуера и да получиш някакъв резултат, но има и опасност...вракваш лайно - изкарваш лайно  Grinning. Когато отначало те накарат да работиш без помощта на компютър си по внимателен и предпазлив към симптомите които подбираш за реперторизация и по-съвстен в анализа на случая....защото, ако сгрешиш 3 часа работа - отива на вятъра  Grinning. Така че минал през този стар и "архаичен" метод на обучение, хомеопатът е много по-отговорен при използването на софтуера.

# 112
Аз също съм размишлявала над въпроса как точно решават на коя индивидуална характеристика да "заложат", но предполагам, че "избират" тези, които са по-силно изразени при пациента.

Съществува отделна дисциплина, която хомеопатите изучават - Методология на хомеопатичното предписание. "Йерархията на симптомите" е водеща във всеки един случай и добрият хомеопат е обучен да може да прави анализ, използвайки различни методи. Отделен е въпросът, че преди да стигнем до анализа, трябва да свалим случая. Ако хомеопатът е умел в провеждането на интервюто, нататък става малко по-лесно, но...ако интервюто е "слабо"... се получава развален телефон.

# 113
  • София - Варна - Бургас

в Сифилитичния.  Mr. Green

# 114
  • София
Добро утро и честита пролет!  Simple Smile Позволявам си да копирам своят постинг и тук, тъй като вчера се опитах да прочета почти всички теми за варицела и вече очите ми отказват, умът също. От друга страна съм убедена в ползата от хомеопатичното лечение, но имам въпрос, на който не мога да си отговоря и моля и за вашето мнение.  Praynig  В ДГ на сина ми има карантина за варицела от 7-8 март. Карантината обхваща 3 от общо 4-те групи. Само в нашата няма болни дечица, но всички те са контактни, тъй като навън играят с всички останали.  Confused Синът ми не е изкарал това заболяване и не съм чак толкова шашната, че би могъл да го изкара, но моля за мнение относно следното. От вчера по обяд има една единствена пъпка, много наподобяваща варицелните , която е разположена между веждите на милиметри по-нагоре. Появи се без температура, единствено е казал на татко си, че му е студено (нещо супер нетипично за него). До днес друга пъпка не е излязла, нито пък се е появила температура. Стори ми се леко отпуснат, но това би могло да е и мое самовнушение, не всички сме винаги 100% активни. Възможно ли е това да е началото на варицела? Детето като цяло е здраво, не боледува често, но заради градината му давам "Инфлуцид", а миналия уикенд изкара 2-3 дни с "Тонзилотрен" заради зачервено и леко болезнено гърло. Ако това е проява на варицела, може ли да се повлияе по такъв начин от цитираните по-горе два препарата? Благодаря предварително за времето, което бихте отделили, за да ми отговорите.    bouquet

# 115
  • Пловдив
... но заради градината му давам "Инфлуцид", а миналия уикенд изкара 2-3 дни с "Тонзилотрен" заради зачервено и леко болезнено гърло.

По-добре не давай Тези препарати!Защо са ви?А...явно не сте при класически хомеопат,защото ако беше така даже нямаше да знаете имената на тези "бози"!Няма да ви помогнат!Само ще объркат организма на детето... PeaceПрочетете темата от началото и даже някои от по-старите!

Успех!

# 116
Ниал, успокои ме Peace
не знаех, че това може да се вкара в софтуер и само вкарваш данните и ХЛ е готово за предписване Mr. Green
Моят хомеопат започва да се "рови" в едни дебееели книги Grinning и започва едно питанееее!!!За пореден път се убеждавам, че май е от добрите Mr. Green
Наистина, това е все едно дали ще ти направят рентгенова снимка или ще те чуят на слушалки.Ако един лекар не може да различи пневмония на слушалки или не знае какво чува.......???лошо няма от помощни средства, но не и да се разчита на тях.

# 117
Благодаря за отговорите.

А ако се сложи 1 капка от силна потенция, да речем 1М в чаша вода, разбърка се изключително леко и бавно само три пъти  и се даде на върха на лъжицата...горе-долу каква потенция се получава?

# 118
Игнитион, за варицелата не се шашкай, ще е добре ако я изкара Peace
Понякога при децата със силен имунитет пъпките избиват много трудно.Моята я чаках цяла седмица докато избиха пъпките.Беше лятото и мислех, че е от комари, защото имаше 2-3 пъпчици и не я сърбяха, а и не беше контактна.Изкара го много леко.
Ако питаш мен, спреи Инфлуцида, може той да подтиска картината.

# 119
  • София
Ние нали имаме опит с обикалянето по хомеопати  Crazy Laughing - сегашната и първата разчитаха на комп. програма, а едната без книга, без никакво мислене и ровене реши какво е л-вото.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт