ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 926
  • 768
  •   1
Отговори
# 45
За хомеопатията не са важни. Хомеопатията не се занимава с направа на хороскопи. Има хомеопати, които имат интереси в областта на астрологията и понякога правят хороскоп, "за повече информация". Ханеман, не е писал нищо за хороскопите в Органон.

# 46
Имате ли някакви впечатления от този център Едикта? Ние чакаме час за един лекар там, но видях, че има и хомеопати, но на страницата не пише кои.

# 47
  • София
За хомеопатията не са важни. Хомеопатията не се занимава с направа на хороскопи. Има хомеопати, които имат интереси в областта на астрологията и понякога правят хороскоп, "за повече информация". Ханеман, не е писал нищо за хороскопите в Органон.
Благодаря  Peace Ние досега сме били при три хомеопатки, и трите питаха за това. Не знам дали са правили хороскоп, нищо не са коментирали.

# 48
Имате ли някакви впечатления от този център Едикта? Ние чакаме час за един лекар там, но видях, че има и хомеопати, но на страницата не пише кои.

д-р Дора Пачова е основател на Център Едикта. Тя е един от първите в България класически хомеопати и е добра в това което прави.

Ето малко интервюта на Дора Пачова,които ако се абстрахираме от лошия английски, повдигат интересни теми за размисъл - фамилната динамика

част 1

част 2

част 3

част 4

част 5

част 6

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 13:36 от Nial

# 49
  • Варна
Възможно ли е излекуване на сънна апнея при възрастен човек (60 год.)? Или това е нещо свързано с възникнали необратими физиологични промени, и няма начин за повлияване?

# 50

Хомеопатията лекува так, където патологията е обратима, а в другите случи действа палиативно.
Зависи от конкретното състояние, на конкретния човек.

# 51
  • Варна
Да, да, това ми е ясно, но проблемът е че не знам от какво се предизвиква това състояние и дали е свързано с патологични промени. Именно затова питам...
От отговора ти си вадя заключение, че е възможна такава патология и следовтелно е необходимо първо да се направи някакво изследване и след това да се търси начин за лечение било хомеопатично или не.

# 52

За лечение с хомеоаптия не са нужни предварителни изследвания.

# 53
  • София - Варна - Бургас
Да, да, това ми е ясно, но проблемът е че не знам от какво се предизвиква това състояние и дали е свързано с патологични промени. Именно затова питам...
От отговора ти си вадя заключение, че е възможна такава патология и следовтелно е необходимо първо да се направи някакво изследване и след това да се търси начин за лечение било хомеопатично или не.

Изследване, по-точно скринингово изследване не е излешно, защото то може да отхвърли (или потвърди) наличието на тежки заболявания и така пациента ще е по-спокоен. Някои резултати от него може да се вземат предвид от хомеопата.

# 54
  • София
За запис- едно въпросче, което не знам дали тук му е мястото...

Какво е мнението на хомеопатите за слънцезащитните кремове за бебета/деца?  Thinking Предвид идващите пролет и лято и силно слънце, какво бихте посъветвали? Или да е по наш избор?  Sunglasses

# 55
От няколко дни се боря с грип, вече нямам Т, главоболие, болки в мускулите и ставите.Продължавам да взимам ХЛ нанзначено от хомеопата ми. В неделя мисля да питам и него, но ми се ще и тук да задам въпроса си: Съвместимо ли е взимането на витамини или вещества, които укрепват имунната система с хомеопатията?
Все пак идва пролет и на мен специално пролетта много зле ми се отразява. Депресията все ми се отключва през пролетта, а за пролетната умора да не говорим... Знам че с витамини няма как да преборя депресията, но все пак може ли да се приемат и витамини и др. препарати?

# 56
  • София - Варна - Бургас
От няколко дни се боря с грип, вече нямам Т, главоболие, болки в мускулите и ставите.Продължавам да взимам ХЛ нанзначено от хомеопата ми. В неделя мисля да питам и него, но ми се ще и тук да задам въпроса си: Съвместимо ли е взимането на витамини или вещества, които укрепват имунната система с хомеопатията?
Все пак идва пролет и на мен специално пролетта много зле ми се отразява. Депресията все ми се отключва през пролетта, а за пролетната умора да не говорим... Знам че с витамини няма как да преборя депресията, но все пак може ли да се приемат и витамини и др. препарати?

Пак чукате на грешната врата...
 Не синтетичните витамини, ще ви оправят пролетната умора, а никак Депресията... в думите ви чета безверие в хомеопатията... защо?

# 57
  • София
Нашата хомеопатка ни забрани витамини и слънцезащитни кремове, още при първото интервю. Дори и употребата на мокри кърпички  Crazy

# 58
  • София - Варна - Бургас
За запис- едно въпросче, което не знам дали тук му е мястото...

Какво е мнението на хомеопатите за слънцезащитните кремове за бебета/деца?  Thinking Предвид идващите пролет и лято и силно слънце, какво бихте посъветвали? Или да е по наш избор?  Sunglasses

Негативно, но... избор на по-малката злина, защото дори и под чадъра, на море отвсякъде идват ултравиолетови отблясъци. Затова  фактор от 20 нагоре, без парабени и др. вредни в-ва, имаше спец. тема по този въпрос:  

НЕ купувайте козметика с ПАРАБЕНИ за дете  

# 59
  • София/Осло
Незная дали тук е мястото, където бих могла да получа отговор ,но дали някой може да ми обясни какво представлява хомеопатичното лекарство изписано по този начин Sol. Selest. 30ch ?
Ясно ми е, че е разтвор на капки 30 потенция , но какво е това  Selest.?

ooooh!

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 20:34 от Госпожичка Клавèл

Общи условия

Активация на акаунт