ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 953
  • 768
  •   1
Отговори
# 60

Пак чукате на грешната врата...
 Не синтетичните витамини, ще ви оправят пролетната умора, а никак Депресията... в думите ви чета безверие в хомеопатията... защо?

Няма такова нещо, факта че се доверих на хомеопата и лекувам детето си и себе си с хомеопатия, означава че абсолютно вярвам в хомеопатията.
Исках да разбера дали могат ли да се приемат синтетични витамини?
Тогава само чрез храната ли трябва да се приемат витамини и микроелементи?
Аз имам нисък хемоглобин и желязо в кръвта, хомеопата ми препоръча чрез храната да си набавям необходимото.

# 61
Кашпичка, интересно зададен въпрос... А откъде, ако не от храната трябва да си набавя човек нужните му вещества?! Ако няма да се храни с храната, за какво да я ползва?! Нормално е да се набавят нужните вещества от храната. Недоброто им усвояване от храната е въпрос на неспазване на някои правила, но в голяма степен и на неравновесия в тялото. Хомеопатът може да помогне да се уравновеси тялото, да усвоява нужното от храната, когато има съответния необходим прием на храна.

# 62
Здравейте,

Става въпрос за дъщеря ми/5г/От около две години посещаваме хомеопат.
Успешно се справи с ларингспазмите,тежкият атопичен дерматит...
От година и половина детето ми не боледува,т.е. не смятах,че има нужда да ни приема.

В момента малката е с грип.След чести, почти ежедневни консултации по телефона,днес помолих хомеопата да ни приеме ,за да не продължаваме така дистанционно.Отвърнато ми беше,че за това време непосещаване картината е променена и бяхме насочени към дежурен лекар,неин колега.

Преди две години Конституционното лекарство беше Pulsatilla,за спешни случай-Spongia.
В хода на телефонните разговори беше изписана Pulsatilla и Akonitum.

Днес, след посещение и разговори за това как картината отпреди две години може да е променена  е  назначен Gelsemium и  Lachesis/за спешен случай/

Т.е. в хода на лечението,което продължава шести ден, се сменят хомеопатичните лекарства.
В момента,след два приема на Gelsemium,детето е видимо добре,първи часове без температура.

И друго -в случай като този добре ли е пациентът да посещава"профилактично"поне веднъж годишно хомеопата си,дори и при наличие на не нужда?

Благодаря предварително! Hug

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 22:07 от Дива Жена

# 63
  • София - Варна - Бургас

Пак чукате на грешната врата...
 Не синтетичните витамини, ще ви оправят пролетната умора, а никак Депресията... в думите ви чета безверие в хомеопатията... защо?

Няма такова нещо, факта че се доверих на хомеопата и лекувам детето си и себе си с хомеопатия, означава че абсолютно вярвам в хомеопатията.
Исках да разбера дали могат ли да се приемат синтетични витамини?
Тогава само чрез храната ли трябва да се приемат витамини и микроелементи?
Аз имам нисък хемоглобин и желязо в кръвта, хомеопата ми препоръча чрез храната да си набавям необходимото.

Добре,може би проблема не е в насищането с витамини, минерали и желязо, а в усвояването им, а там хомеопатията работи много добре! Случвало се е вдигане на хемоглобина само за 1 седмица.
Simple Smile

# 64
Здравейте!

Много се надявам на вашия отговор, защото прерових сигурно 100 страници, но никъде не срещнах това, което ме притеснява. А то е, че бях при хомеопат по повод на цистит (ешерихия коли), а той ми назначи Колибацилинум. Аз съм бременна в 5ти месец, мога ли да го ползвам? Безвреден ли е за бебето? Зная, че го дават и на деца, но дали за бременни е по-различно?

# 65
  • София - Варна - Бургас
Дива Жена, ама разбира се че е добре, особено в Остър случай. Та това е жива същество, и за една година е преживяло какво ли не, така че картината и, да се е променила и особено в остър случай да е различна. От предписаните хо л-ва, дори правя предположение че дъщеря Ви може би се е сдобила с братче или сестриче.  Hug

# 66
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!

Много се надявам на вашия отговор, защото прерових сигурно 100 страници, но никъде не срещнах това, което ме притеснява. А то е, че бях при хомеопат по повод на цистит (ешерихия коли), а той ми назначи Колибацилинум. Аз съм бременна в 5ти месец, мога ли да го ползвам? Безвреден ли е за бебето? Зная, че го дават и на деца, но дали за бременни е по-различно?

Ако споделите и потенцията в която е хо л-вото, ще Ви обясним още по-убедително в безвредността му.

# 67
Aleksander,благодаря. Hug

На хомеопата му направи впечатление нейната неконтактност/тя си я оприличава на срам/,дори я нарече"тя,така ли не говори".Което пък мен ме наведе на мисълта и в хода на разговора споделих,че пред непознати дори й е неудобно да поздрави,а в същото време се привързва към приятел на общ приятел/т.е. за нея непознат/в рамките на няколко часа и търси подкрепа,одобрение,партньорство в игрите,дори близък физически контакт.
Това на емоционално ниво. Simple Smile

# 68
  • Пловдив
Дива Жена, ама разбира се че е добре, особено в Остър случай. Та това е жива същество, и за една година е преживяло какво ли не, така че картината и, да се е променила и особено в остър случай да е различна. От предписаните хо л-ва, дори правя предположение че дъщеря Ви може би се е сдобила с братче или сестриче.  Hug
Това предположение...заради  Lachesis ли е? Просто питам от интерес...

# 69
Нашата хомеопатка ни забрани витамини и слънцезащитни кремове, още при първото интервю. Дори и употребата на мокри кърпички  Crazy
аз преди година задавах същия въпрос..по съвет на Бенджи малко предпазливо си купих сусамово масло..и понеже спазвахме и другата задължителна предпоставка за употребата му, а именно: "неизлагане на слънце в часовете от 11 до 15", то накрая на лятото имахме лек шоколадов загар, никакво изгаряне и прекрасни спомени от морето.. използвах го и за 3г си малчуган, който се отличава с бяла кожа и руса главица..мажех го често и най вече след излизане от водата.. Препоръчвам!

# 70
  • София - Варна - Бургас
Това предположение...заради  Lachesis ли е? Просто питам от интерес...

Браво, позна.   Simple Smile

# 71
  • София
Може ли да се излекува подагра с хомеопатия?

# 72
# 73
Aleksander,

Колибацилинума ми е предписан в разреждане 15 CH.

# 74
  • София
sky*, благодаря за идеята  Peace И аз питах тук миналото лято, Александър ми отговори същото като на тази потребителка  Simple Smile и взех все пак мляко без парабени.
А задължително ли е да се промени характеристиката на човек?  newsm78  Нас ни викат през 2м горе-долу и още си е калций  Rolling Eyes  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт