ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 986
  • 768
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
А задължително ли е да се промени характеристиката на човек?

Не,не е/поне аз така знам/ Peace

Иначе и аз мазах със сусамово олио,но ефект голям не видях...трябва по-често мазане.То е с фактор 2.На мен по-големия ми проблем са комарите и Не ползването на репеленти.Мин.година стана въпрос за ползване на масло от цитронела.Е,поръчах си,разредих го както пишеше,но...файда никаква.После взех гривна пак напоена с цитронелата-нищо,после и машинка,издаваща нискочестотни звуци-същия ефект!Комарите си летяха около детето,а уж имаше 3-4м. периметър! Laughing

# 76
  • София - Варна - Бургас
Aleksander,

Колибацилинума ми е предписан в разреждане 15 CH.

15СН означава 15 разреждания 1:100, което означава крайно разреждане 1:10000000000000000000000000000 - трийсет нули, което означава, че в л-вото няма и една единствена молекула от Колибацилите! Така че - СПОКО!  Grinning

# 77
А задължително ли е да се промени характеристиката на човек?

Не,не е/поне аз така знам/ Peace

Иначе и аз мазах със сусамово олио,но ефект голям не видях...трябва по-често мазане.То е с фактор 2.На мен по-големия ми проблем са комарите и Не ползването на репеленти.Мин.година стана въпрос за ползване на масло от цитронела.Е,поръчах си,разредих го както пишеше,но...файда никаква.После взех гривна пак напоена с цитронелата-нищо,после и машинка,издаваща нискочестотни звуци-същия ефект!Комарите си летяха около детето,а уж имаше 3-4м. периметър! Laughing
да така е.. често мазане трябва.. но при нас се получи добре.. 14 дни на море и лек шоколадов тен при време без нито един облачен ден и престой на плажа от 8 до 10,30 и от 15 до 18ч.. фактор 2 и мен ме плашеше но при често мазане не е проблем..
за цитронелата и аз не останах доволна, но мисля че проблема е че я купих от бг ..ще търся нещо вносно.. понеже Никс е чувствителен към ухапвания от комари на 7 ден мъжа ми каза - СТИГААА и купи райд.. и се родихме.. не го препоръчвам..просто нервите които насъбрах в борба с комарите ми скъсиха живота...

# 78
  • София
Аз пак да питам нещо - на сина ми му излиза вече втори ечемик за една седмица, на всяко око по 1. Бързо минава и без проблем. Хомеопатката предния път много се зарадва  Crazy , че "избива" навън, чудя се сега да й се обаждам ли  Rolling Eyes  newsm78 Скоро беше малко болен, дали наистина се "изчиства" така  Rolling Eyes

# 79
Имам въпрос, започнах хом. лечение на себореен дерматит по лицето, за около месец прием на хом. лекарства няма все още видим ефект за излекуване, единствено ме обнадеждава, че е рано още. Видях в някои от постовете, че при СД, обривите е добре да отзвучават от горе надолу, т.е от лицето към крайниците. Добър знак ли е появата на малко лишейче на ръката, или това е в следствие, на неподходящо лекарство. Да продължавам ли хом. лечение, тъй като ми бе предписано за 2 месеца. Все още имам надежда, че ще отшуми. Какви са признаците да разбера това. Някой с такъв проблем има ли?

# 80
  • Пловдив
Доколкото знам...в твоя град има само една жена Класически хомеопат.Просто сподели при кой си ходил/име/ и от там ще дойде и отговора...и колко лекарства са ти изписали? Peace

# 81
Ц. Казийска е хомепота, знам че е боаронка, а тук доста се пише за тях, че не била класическа хомеопатия, немога да кажа не съм компетентен,  но на нея се спрях. Видях добри отзиви за нея, дори и да не е класически хомеопат има доста пациенти доволни от нея. Предполагам отговора ще бъде спри с лечението не е класичекса хомеопатия. Ако трябва да съм по подробен това ми е изписано:
Сутрин - Lycopodium 15 ch по 5 гр.
Обед - Selenium Metallicum 15 ch по 5 гр.
Вечер - Arsenium Iodatum 15 cH по 5 гр.

# 82
  • Пловдив
Ц. Казийска е хомепота, знам че е боаронка, а тук доста се пише за тях, че не била класическа хомеопатия, немога да кажа не съм компетентен,  но на нея се спрях. Видях добри отзиви за нея, дори и да не е класически хомеопат има доста пациенти доволни от нея. Предполагам отговора ще бъде спри с лечението не е класичекса хомеопатия. Ако трябва да съм по подробен това ми е изписано:
Сутрин - Lycopodium 15 ch по 5 гр.
Обед - Selenium Metallicum 15 ch по 5 гр.
Вечер - Arsenium Iodatum 15 cH по 5 гр.

Ще цитирам, "Предполагам отговора ще бъде спри с лечението не е класичекса хомеопатия.". Подобно предписание не може да лекува Naughty.

# 83
  • Бургас
Срещу комари-евкалиптово масло.Изпитано.Знам,ще кажете че е антидот,но в открити пространства миризмата не е чак толкова силна.

# 84
  • Пловдив
Срещу комари-евкалиптово масло.Изпитано.Знам,ще кажете че е антидот,но в открити пространства миризмата не е чак толкова силна.

А как го прилагаш...

# 85
  • Бургас
Капвам върху салфетка и допирам до дрешки-ако е директно много вони,а и може да повреди тъканта,намазвам обувки/чехли,сандали/,маси,столове..............със салфетката.Накрая пускам салфетката ако сме седнали някъде под масата.После си я изхвърлям/не правя боклук  Laughing/.

# 86
  • Пловдив
Капвам върху салфетка и допирам до дрешки-ако е директно много вони,а и може да повреди тъканта,намазвам обувки/чехли,сандали/,маси,столове..............със салфетката.Накрая пускам салфетката ако сме седнали някъде под масата.После си я изхвърлям/не правя боклук  Laughing/.

Браво,"мисли в зеленоLaughing Освен лятото и аз да пробвам щом казваш,че е ефикасно!

# 87
  • Пловдив
И аз да се запиша с въпрос:

Вчера синът ми при игра в пясъчника си е напрашил окото. Още вечерта почна да го дразни. Днес сутринта бяхме на очен: д- ра каза, че е имало твърда частица в оченцето, има раничка, но не е съвсем сигурен дали е излязла или не. Ако е пясък -вече го няма, но ако е стъкълце, можело и да е още там.
...
Давам Силицея, детето е добре.
Но не знам дали да слагам АБ капки и маз, които му изписа очния.
Аз винаги питам много, но тоя път бях притеснена повече отколкото трябва и не попитах за какво точно ги изписва и какво има предвид...

В понеделник сутрин отново сме на очен на контролен преглед...

Та какво мислите: можем ли да минем и без капките? Или да ги слагам?

Последна редакция: нд, 20 мар 2011, 17:27 от *Бенджи*

# 88
  • София - Варна - Бургас
Аз пак да питам нещо - на сина ми му излиза вече втори ечемик за една седмица, на всяко око по 1. Бързо минава и без проблем. Хомеопатката предния път много се зарадва  Crazy , че "избива" навън, чудя се сега да й се обаждам ли  Rolling Eyes  newsm78 Скоро беше малко болен, дали наистина се "изчиства" така  Rolling Eyes

Разбира се, обаждайте и се и внимавайте за модалности: от какво се влошава или подобрява.

# 89
  • София - Варна - Бургас
И аз да се запиша с въпрос:

Вчера синът ми при игра в пясъчника си е напрашил окото. Още вечерта почна да го дразни. Днес сутринта бяхме на очен: д- ра каза, че е имало твърда частица в оченцето, има раничка, но не е съвсем сигурен дали е излязла или не. Ако е пясък -вече го няма, но ако е стъкълце, можело и да е още там.
Хом. препоръча да дам 3 -4 пъти Силицея, в каквото разреждане имам вкъщи /имам 9СН/. Видях, че се препоръчва за изхвърляне на чуждо тяло, предполагам, че това е имала предвид: ако е останало нещо, да се изхвърли.

Давам Силицеята, детето е добре.
Но не знам дали да слагам АБ капки и маз, които му изписа очния.
Аз винаги питам много, но тоя път бях притеснена повече отколкото трябва и не попитах за какво точно ги изписва и какво има предвид...

В понеделник сутрин отново сме на очен на контролен преглед...

Та какво мислите: можем ли да минем и без капките? Или да ги слагам?

На първо време Силика е добре.
  А очния, как така няма да знае дали е излезнала песъчинката или не, не направи ли промивка?

Добре е да знаете, че не роговицата на окото боли, а вътрешната страна на клепача.
  Peace

Общи условия

Активация на акаунт