ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 46 006
  • 768
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Ма добре де Перси...кой те кара да вярваш на някакви си псевдонауки WinkКато не искаш не чети тук и не занимавай "вярващите" с теории кои доказани и кои не! Naughty

# 466
Мда, не съм хомеопат, ама ще отговоря. Псевдонаука е, да, откакто съм с нея, децата ми боледуват все по-рядко и по-леко.

От вашата непсевдонаука на голямото ми дете извадиха третата сливица (от многото антибиотици и разни "светила", които я лекуваха, появи й се алергия към неблагородни метали (предполагам от чистите ви ваксинки...), докарахте свекър ми до диабет от прекрасното ви лечение....Айде мерси!

(само хирургията признавам - те поне знаят какво правят (поне в повечето случаи)

# 467
Както писах, за да се обясни хомеопатията, трябва да се пренапише точно тази физика, която хомеопатите така обичат да цитират, за да придадат авторитетност на изказванията си.

Но ето така не се създава наука и не се правят открития (before you watch it, make sure you are sitting down, relax, and brace yourself for an onslaught of profound scientific illiteracy combined with stunning arrogance):

(Не поемам отговорност за мозъчните клетки, които ще изгубите безвъзвратно, докато гледате това видео. Ако пък ви се струва, че жената говори смислено - ами много, много жалко за вас.)

Ето и коментарът на Steven Novella за тази хомеопатична "презентация" - символ на псевдонаучност и ограниченост.

# 468
Храносмилателно, като за прости хамериканци  Joy Joy Joy

Добре, че нещата не стоят по този начин.

Имаше попадения женичката, наистина  E=mc2...но другото е много псевдо  Grinning Grinning Grinning

Беше забавно  Laughing

# 469
От вашата непсевдонаука на голямото ми дете извадиха третата сливица (от многото антибиотици и разни "светила", които я лекуваха
...
(само хирургията признавам - те поне знаят какво правят (поне в повечето случаи)

Аденоидните вегетации (увеличена трета сливица) са били причина за чести инфекции на горните дихателни пътища, а вероятно и проблеми с ушите. Затова е било необходимо лечението с антибиотици. Отстраняването на третата сливица е решило тези проблеми, а на Вас Ви се иска да вярвате, че хомеопатията е помогнала на детето Ви. Освен това аденоидектомията (отстраняването на трета сливица) също е хирургия.

появи й се алергия към неблагородни метали (предполагам от чистите ви ваксинки...)

Фантазии.

докарахте свекър ми до диабет от прекрасното ви лечение....Айде мерси!

Едва ли лекарите са причинили диабета му. Кога се е появил диабетът му? Какви други съпътстващи заболявания е имал Вашият свекър? Какво е теглото му? Естествено, няма нужда да ми отговаряте в темата, но подобни "заключения" са смехотворни.
Освен това със средствата на конвенционалната медицина, с подходяща диета и със съдействие от страна на болния от захарен диабет, той може да забави усложненията от диабета и да доживее до дълбока старост.
Тази честност е по-полезна за болния, отколкото заблудите и неизпълнимите обещания на хомеопатите и на другите алтернативни лечители, че ще го излекуват и заигравайки се с медикаментите и/или инсулина му, единственото, което ще постигнат, е лош контрол на диабета, което съответно води и до по-ранни диабетни усложнения.

Мечка Малинарка, освен това "конвенционалната медицина не лекува някои заболявания, ето защо алтернативната (в частност хомеопатията) ги лекува" е детински довод и не заслужава коментар.

Храносмилателно, като за прости хамериканци  Joy Joy Joy

Добре, че нещата не стоят по този начин.

Имаше попадения женичката, наистина  E=mc2...но другото е много псевдо  Grinning Grinning Grinning

Беше забавно  Laughing

Nial, няма причина американците или друга нация да са по-прости от българите. Това също е несериозен довод. Причината е в неуспешния опит на хомеопатите да рационализират нерационална хипотеза.

Добре, щом тази презентация е псевдо, очаквам да ми отговорите с аргументи, който не са псевдо.

# 470

Nial, няма причина американците или друга нация да са по-прости от българите. Това също е несериозен довод.

Кой е казал, че давам аргументи?  Само изказвам лично менние - смятам американците за прости, тъпи, ограничени, плиткоумни...

Причината е в неуспешния опит на хомеопатите да рационализират нерационална хипотеза.

Не на хомеопатите, а само на тази конкретната женичка.

Добре, щом тази презентация е псевдо, очаквам да ми отговорите с аргументи, който не са псевдо.

Доообре  Hug

# 471
Надявам се този фарс да спре!  

Това е форум, а не място за развяване на нАучни "доказателства" срещу хомеопатията. Този метод е световно признат, така че който се чувства достатъчно компетентен, може да се опита да го обори съвсем официално и открито - например лице в лице с Витулкас, Джеръми Шер, Фредерик Шрьоенс, Шанкаран, Ян Шолтън, или който и да е от известните съвременни хомеопати.  Peace

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 21:11 от multimodal

# 472
Дискусията започната от begem0t_ направо идва на място за мен Simple Smile В момента проучвам и чета каквото намеря за хомеопатията. Не съм от хората, които могат да започнат лечение само след препоръки от познати, приятели и форума.  Peace Съпругът ми пък категорично не иска да опитваме ( дава ли сме на сина ни от Боаронските лекарства и сме били мн. доволни, от осцилококцинума, тонзилотрена също. Педиатърката ни изписва АБ в краен случай. ) Така че не се дразнете  Hug Мисля, че се получава интересен разговор.
Поспаланка, ще си позволя да ти задам и един въпрос, който задавам и на всички около нас, които се лекуват с хомеопатия.

Цитат
Мен ме накара това, че детето ми с 39,6 цял ден, нежелащо да пие вода, за храна да не говорим, изобщо в състояние на "парцал" точно, ама точно за 40 минути стана на крака след даване на една единствена гранулка
Как човек се "наема" да поеме риска в подобни ситуации? Честно казано не знам дали аз бих имала подобна дързост.  Confused
Ако имаш повече информация за класическата хомеопатия, ще знаеш, че не поемаш риск Peace. Риск може да поемеш ако хомеопата ти не е достатъчно компетентен Peace.
Това ми стана ясно от темата, но разбрах също и че:

Не съществува единна институция, която да следи за спазването на единни обучителни стандарти и която да удостоверява квалифицираността на дипломираните курсисти. Поради тази причина не съществува и единен регистър, където може да бъде направена справка.
което според мен е неприемливо.  Confused

Поспаланка, благодаря за искрения отговор!  Hug

# 473
Кой е казал, че давам аргументи?  Само изказвам лично менние - смятам американците за прости, тъпи, ограничени, плиткоумни...

Не мога да се съглася с подобно несериозно твърдение. За нито една нация.

Причината е в неуспешния опит на хомеопатите да рационализират нерационална хипотеза.
Не на хомеопатите, а само на тази конкретната женичка.

Искате ли да посоча още подобни презентации и статии? Има много, наистина много сравними по глупост, но посочващи най-разнообразни "обяснения" за действието на хомеопатията.

Надявам се този фарс да спре! 
Това е форум, а не място за развяване на нАучни доказателства срещу хомеопатията. Този метод е световно признат, така че който се чувства достатъчно компетентен, може да се опита да го обори съвсем официално и открито - например лице в лице с Витулкас, Джеръми Шер, Фредерик Шрьоенс, Шанкаран, Ян Шолтън, или който и да е от известните съвременни хомеопати.  Peace

multimodal, не ме интересуват хомеопатичните "авторитети", интересуват ме валидни факти и аргументи, с които хомеопатията наистина не разполага. Няма какво да се лъжем. Иначе всеки от вас щеше да ги познава и щяхте да ги посочвате недвусмислено, а не във всяка дискусия да изпращате хората на хомеопатично интервю с "известните съвременни хомеопати". Те също няма да ми кажат нищо по-различно.

Методът не е световно признат, а познат. Има съществена разлика. Rolling Eyes

Този път дискусията отново започна от едно невярно твърдение на Nial, че с хомеопатия може да се лекува захарен диабет тип 1. Той не аргументира това свое твърдение. В медицинската литература няма описани случаи на излекуван захарен диабет тип 1 с хомеопатични средства и да се твърди подобно нещо е опасно и безотговорно!!!

Оставям темата да задавате въпросите си на хомеопати и ще се включа, ако Nial посочи доказателствата си за излекувани от захарен диабет тип 1 хомеопатични пациенти.
Това е моят въпрос към хомеопат.  Wink

# 474

Този път дискусията отново започна от едно невярно твърдение на Nial, че с хомеопатия може да се лекува захарен диабет тип 1. Той не аргументира това свое твърдение. В медицинската литература няма описани случаи на излекуван захарен диабет тип 1 с хомеопатични средства и да се твърди подобно нещо е опасно и безотговорно!!!

Разбира се, че в медицинската литература няма такива описани случаи. В хомеопатичната има.

# 475

multimodal, не ме интересуват хомеопатичните "авторитети", интересуват ме валидни факти и аргументи, с които хомеопатията наистина не разполага.
Мен пък не ме интересува твоето мнение за хомеопатията, а както забелязвам - и другите потребители. Никой не е длъжен нищо да ти доказва тук, в този форум.  Peace

Ти от позицията си на какъв "авторитет" оспорваш хомеопатията, при това анонимно?!  Иди се снимай...  Whistling

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 21:01 от multimodal

# 476
Цитат
Аденоидните вегетации (увеличена трета сливица) са били причина за чести инфекции на горните дихателни пътища, а вероятно и проблеми с ушите. Затова е било необходимо лечението с антибиотици

Ооо, моля те. УНГ специалист каза, че  увеличението на тази сливица (тъй като се среща при почти половината съвременни малки деца) е именно от злоупотребата с антибиотици!!! Ти си седнал(а) да ме лекуваш с тях ooooh! Stop
Д-р Атанасов от МБАЛ Пазарджик

Надявам се никой не очаква от пишещите тук да знаят колкото изброените от Мулти имена...

# 477
  • София
begemot и persona наистина ставте досадни. стига! ясно е че не вярвате в хомеопатията и никой не ви кара. ама спрете с тъпите си въпроси и с мераците да докажете че не деиства.наистина вече ставате досадни. дори не ми се чете напоследък заради вас.....

# 478

Персоната ми сподели, че нямам никакви доказателства за твърденията си и щяла да го напише в темата.

В трепетно очакване съм  Joy Joy Joy

# 479
Да де, ама тази тема не се казва "мненията на всякакви персони за хомеопатията.. или за потребители във форума"...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт