Отговори
# 555
  • Добрич
Ани, накарах ти се като съвсем изключих, че още ходиш на работа...Сори, миличка!  Hug Довечера поне ще спиш.  Wink И аз нищо не съм купувала, не че има кой знае какво да купувам, ама хич не се шашкам, пък камо ли списъци да правя.  Mr. Green Когато е първо бебето е голяма еуфория, голямо очакване, тръпка и т.н. Не, че сега не се вълнувам и очкавам с радост появата, но някак е по-умерена и улегнала радостта и еуфорията ми.  Grinning
Орнелка, виждам, че по-скоро ти ще се успокоиш, ако направите ремонта и стискам палци да го почнете и да го свършите в срок! Разбирам те напълно...щом се чувстваш подтискащо в тази стая, ами действайте.  Hug

# 556
Deni 2, честит рожден ден и на теб! Да си жива и здрава, желая ти най-прекрасното бебче през юни!

Весел празник!

# 557
Здравейте и от мен Hug
Честит Рожден Ден на Дени,жива и здрава бъди,и скоро време щастлива мама през Юни.
Понеже четох почти на тагадъг,но Чин днес е на изпит ли?Няма страшно ще го вземе.
Два дни не съм писала,но ме нападна такава депресия,все ме е страх да не вземат да тръгнат бебките по никое време,доктора ми е супер и ме успокоява,ма магаре на мост Shocked съм аз.
Два дни си поплаках,не ми се беше случвало та сега ме е страх дали не съм навредила на дечицата,с мойте глупости.Има ли мами които поплакват Grinning на мен ми се случва от скоро Cry
По скоро ме изплашиха тези Бракстън Хикс контракций,но като чета колко жени ги имат и пак няма успокояване.
 #Crazy
Чакай че щях да забравя и една госпожица,Вова да ти е жива и здрава  bouquet

# 558
Дени  newsm59 newsm59

Златенце, спокойно. Не знам до колко се натоварват бебоците, когато мама е неспокойна, но пък по-добре да си излееш сълзите, отколкото да ги стискаш в теб. Аз откакто съм бременна след всеки преглед рева по три дни най-малко. Просто като ми кажат шийка толкова см, разкритие толкова, леглото да ти е пръв приятел и т.н. и ми държи влага поне три дни (абе май Марти толкова ме търпи и после ми се накарва едно хубаво и аз се осъзнавам). Има и други мами, които си поплакват, нормално е. Най-важното е, че сме стигнали до тук, ще стигнем и до края  Peace
Ани, вечер като не можеш да спиш обаждай се. Аз се въртя до 2-3 часа  Hug

# 559
Деси, аз тогава някъде се пробуждам!  Laughing

# 560
Деси, аз тогава някъде се пробуждам!  Laughing

Е не става значи. Абе аз скоро време сигурно няма хич да спя нощем, а ще заспивам към 5-6 ще ти кажа като се случи  Grinning

# 561
  • София
Здравейте!  Hug Честита Първа пролет!  Grinning

Честит Рожден Ден на Стефи на Вова!!! Жива и здрава да бъде, много радост да ви носи! Heart Eyes

Дени, честит рожден ден и на теб!  Hug

Списък.. аз не съм правила такъв,... нямам идея какво има да се купува.. Confused

Много се радвам за Вещи! Да стиска кълки и толкова! Мама ще си я глези и ще изкара до термина! Много поздрави! Hug

Сега си тръгвам от работа и отивам на зъбар със Сашата. После ще чета  Grinning

# 562
Деската Hug,толкова съм се променила,че сама не се познавам.Бях толкова силно човече,какво става незнам,живея в някакъв постоянен страх,и май в скоро време на нищо не се радвам,освен като видя дечицата на прегледите. Cry

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 17:05 от златенцето

# 563
Златенце, разбирам те. Гледай да мислиш позитивно. Така и децата ще се чувстват по-добре. Вярвай в себе си и в тях. Малко остава  Hug

# 564
  • софия
Деска ,А ни нещо не ви съвпаднаха режимите затова не позволявам нощни раздумки Naughty, аз със Дани не спях в 9 месец, цяла нощ висях по прозорците вече като тръгваха автобусите сутрин и припадах за сън, много е гадно.
Аз мисля да взема бодита с дълъг къс и потник, надолу чорапчета и няколко клинчта панталонки.
Намерих си начин да пазарувам без да се разкарвам Мадъркеар сайта има всичко, разделено по групички , за хранене за разходка за сън и т.н.т само кликвам и ми идва за 2 седмици най много, а нещата са супер сладурски, само трябва малко да отхвърля някой неща защото днес примерната ми сметка беше #Crazy., но нещата пак са по евтини от тук.Като се има предвид че големи неща като колички, кошчета, легала си имам.
Радвам че Вещи е по спокойна при мама Hug

# 565
  • Sofia
Здравейте,
Пърово сядам да докладвам относно стволовите клетки. Цялото удоволствие стува 4200 лв, като първоначално се плаща 800 лв и чак след като се взема кръвта от пъпната връв и от нея има достатъчно годни стволови клетки се заплащат останалите 3400лв. Тези 3400 може и да се разсрочат, като банката е Уникредит . Самият екип от Криосейв има  отговорност за тяхното събиране т.е. те има договор с различни болници в София в които има конкретни лекари които ги взимат. Твоето задължение е подписване на договор от страна на майката и бащата, след което плащаш 800 лв и получаваш един " контейнер" които трябва да носиш със себе си в родилния дом. В момента в които започне раждането ( отиването в болницата)се звъни на денонощен телефон на Криосейв и те отам поемат. Взимат кръв от пъпната връв и веднга се изпарща за изследване. След като всичко е ОК ти се обаждат и до 10 дни трябва да платиш остатъка от парите. След това в рамките на 75 дни получаваш и сертификат. Съхраняват се 20 години. Могат де се използват два пъти като  може да се използват осен от детето и от близки роднини майка,баща, брат, сестра. В карйна сметка ако клетките не са годни можеш да изгориш с 800 лв. Това е въобщи линии ако има нещо което не съм писала, може да питате ще ви отговоря или напарво да се свържете с Кросейв

# 566
  • Sofia
Понеже прдишния пост стана много дълъг, исках и да обясня относно бащинство 15 дни. Всеки баща има право на отпуск 15 календарни дни от раждането на бебто, които обаче се плащат от НОИ,а не от работодателя. Единственото което трябва да направи бащата е да занесе на работодателя си бележка за изписване на бебето от родилния дом и да попълни един куп документи  и молби които се подават от страна на работодателя

# 567
Цветич, а после Дани как беше с нощното спане? Аз например като малка съм спяла денем и нощем съм будувала (за ужас на уморените ми родители). Обаче и сега ми е по-хубаво да спя през деня и нощно време да съм будна. Нормалния ми ритъм за работа е например след 15 часа. Винаги ми е било много трудно ранното ставане. Сега явно пак съм си влязла в моя ритъм. Та се надявам поне бебето да е с моя режим, но всичко е Божа работа както се казва  Praynig
Макензен, благодаря за уточнението за 15-те дни. И аз така си мислех, ама бях длъжна да попитам все пак.
Чин, как мина пътуването и изпита? Предполагам си се прибрала вече.
Сега съм на друга вълна чудене. Трябва ли да купя някакви лекарства за бебето, които да ги имам в къщи или да разчитам на това, че около нас има денонощна аптека?

# 568
Здравейте,

Златенце
, и аз съм с контракции. От днес съм на магнерот 3х2 и сънувам ужасни сънища за преждевременно раждане и т.н. глупости. Дори имах глупоста да чета форуми за недоносени дечица. Бях откачила. Но от друга страна знам, че каквото е писано, това ще се случи. Отпусни се и се наслади на бремеността. То и да го мислиш и да не го мислиш... същата работа.
Както е писала Деската- вярвай в себе си и тях!!!!  Hug

Отностно стволовите клетки...
Първо Макензен благодаря за инфото. Аз познавам човек, който работи в такава лаборатория. Той ми каза, че в момента почти нищо не може да се направи с тях, но технологията се развивала толкова бързо, че след 20е години може и чудеса да се случват. Посъветва ме ако имам парите да ги дам, защото не се знае......

Незнам...
Идването на бебето е свързано с толкова много разходи и някакси 4200 са ми много.

# 569
  • Sofia
Ще мина със сопата да ви набия всички!  newsm29 Какви са тези черни мисли! Позволявам най-рано през май да ходите да раждате, а съм сигурна, че всичко ще е наред с всички!  Hug Мислете си за хубавите неща, които предстоят!

Цвети, как ще поръчваш от Мадъркеър? Нали нямат доставка до Бг...

Аз май също трябва да си направя списък, че почвам да се обърквам малко какво ми трябва и какво не. Уж малко неща бяха, но си изникват разни. Отделно и за ученичката трябва да мисля от какво ще има нужда...

Деската, няма нужда от лекарства в началото, вземи си само пудра за пъпчето, термометър, памперси и мокри кърпи, комплектче за ресане и рязане на ноктенца.

Общи условия

Активация на акаунт