Отговори
# 570
МАКЕНЗЕН, мерси за инфото, а защо единият пакет е 4200 лв,. а другият 5 200 лв. newsm78. изивнявай за директния въпрос, но ти какво реши за себе си?

ЗЛАТЕНЦЕ, и мене ме е страх и честичко си поплаквам и живея от преглед за преглед  Hug но както казва ШУНКА- трябват ни само позитивни мисли!

# 571
  • софия
Шунче едно момиче ми поръчва от всички сайтове срещу 10 процента от стойността на поръчката.
Списъка беше много полезен за колко неща се сетих
Деска лекарства не ти трябват Praynig, да не се излъжете да си купите ушен термометър, аз дадох 80 лева на Омрон и той не мери правилно.
Чин чакаме те.

# 572
Кити, то май всички живеем от преглед до преглед. И аз така броя дните  Grinning
Шунка, Цвети  Hug
Абе с тия киселини и бабините поверия за косата (ако имаш киселини значи ще има коса) може и ластички да й купя за родилния дом още  Joy
Цветич, а какъв термометър? Аз гледах едни електронни, но пък имам такъв, който включвам много трудно. Нещо му има. Та се чудя въобще да купувам ли още един такъв, ми ако и той излезе боклук.

# 573
Честита първа пролет!  smile3513 да си ходи зимата, заедно със снега, дъжда и сивото време и въобще да не се връща!

Tada Честит рожден ден на рожденничките!

В една аптека тук ми препоръчаха чай от глухарче, ето и малко инфо за полезното му действие, линка е на английски, мога да го преведа при интерес: http://www.globalhealingcenter.com/organic-dandelion-leaf.html
Важното е, че има диуретично действие, помага за пречистването на кръвта и черния дроб, спомага нормалната работа на червата и т.н.

Само да не почваме да си говорим за страхове, паники и ...няма нужда. В началото се дразнех на лекарите тук, с тяхното: Всичко е в ръцете на бог! Но като се замисля така е. Всяка от нас прави всичко възможно, бебоците да са добре, Вещи пие тонове лекарства, Деси лежи от доста време, например. Повече от това не можем да направим, оставяме се в ръцете на съдбата, Бог или които, в когото вярва и продължаваме напред без да се предаваме! Стигнахме до тук, нали?

# 574
  • Sofia
Kikat, единия пакет е 4200 защото той включва само съхранение на кръв от пъпната връв, а другия е 5200, които доколкото разбрах съдъжа и тъкан от самат пъпна връв. Този за 5200 е съвсем нов и доклкото разбрах се използва при изграния на кожата и за изпъване. Но ако поискаш в рамките на следващата 1 год. да го иползваш няма да може. Аз лично съм се спряла на този от 4200, но още не сме взели окончателно решение с мъжа ми дали да го правим. Честно казано на мен ми се ще, защото имам и по голямо дете а един вид това за мен е като някаква здравна застраховка.

# 575
Деската живачните термометри са забранени...не съм сигурна дали за всички или само за бебетата.Аз също гледах тези за ушето и ми се стори доста практично,предвид това,че няма да разсъбличаме бебче,ама ако дам 80лв и на работи ... ужас !!! Има някви,които мерят Т като доближиш до челото,но са толкови скъпи  ooooh! ..та в крайна сметка ще купя обикновен за подмищницата-електронен,както стана ясно.

# 576
Здравейте мами!Честита първа пролет  baloni

Имам един питане.понеже ми е първа бременност и не съм много запозната.От време на време ми се случва да ми се втвърди коремчето(става като камък) и аз пия но шпа.И преди малко така стане,аз изпих 1 но шпа,но пак ми е твърд.Въпреки,че легнах за малко.А нямам никакъв телефон на генеколожката ми,за да я попитам какво друго да пия или да комбинирам с но шпа то .
Вие какво пие в такъв случай и дали мога да си го къпя без да съм се посъветвала с АГ-то?Или е най-добре утре да ида до нея,за да ми изпише нещо?А и не знам какво може да стане ако ми седи така твърдо коремчето  newsm78

# 577
  • софия
При ушните термометри е специфичното, че трябва да се мери под определен ъгъл и мръднеш ли малко дава големи отклонения, живачните са най добри аз съм се запасила с няколко такива, но са забранени , даже скоро четох, че ако се счупи трябва да се вика Гражданска защита да ти изчистят къщата Shocked Има термометри биберони, който са сравнително точни и разбира се лесни за мерене.

# 578
  • София
Kikat, единия пакет е 4200 защото той включва само съхранение на кръв от пъпната връв, а другия е 5200, които доколкото разбрах съдъжа и тъкан от самат пъпна връв.

Точно така знам и аз Peace  И аз съм се насочила към първия пакет, засега...

сладкишче, според мен легни и си почивай малко по-дълго.  Ако не ти минава и изпитваш болка, отиди утре да те видят.  И не се шашкай - на повечето от нас се случва, но все пак ако не ти премине не се колебай да се посъветваш с лекарката.  А приемаш ли магнезий?

# 579
Sleeping Beauty,благодаря  за бързия отговора.Ами пия желязо (феро фолгамма),витамини и фолиева киселина.Във витамините има магнезий,не знам дали това имаш  в предвид или?

# 580
Zizuna
една усмихната и позитивна  Hug от мен.
Много точно си го написала Simple Smile)))

Ето и нещо много положително.... Честита първа пролет!   bouquet
От утре времето се оправя Simple Smile))) и ще можем да разхождаме коремчетата!
Въпреки, че аз напоследък много се потя и ми става едно такова топлоооооо. Никога не съм се потила през живота си. Дори и в големите жеги всичко е било супер поносимо. Сега сутрин се събуждам и отварям широко врата, а мъжо cold 
От колограмите ли, от хормоните ли? Нямам идея. Laughing

# 581
Сладкишчето, тя Бюти вече ти е отговорила. Под магнезий има предвид специално такива хапчета против контракции - Магнерич, Магнерот, Диаспорал имаше и още но не съм сигурна. Повечето пием такива, защото получаваме контракции. Като ти се втвърди корема най-добре легни на една страна и почивай докато отмине. А и после повече почивки си давай щом получаваш контракции. Не се бави, ами се посъветвай и с лекарката си, нека да прецени какво да ти изпише да пиеш. Само с но-шпа няма да стане според мен.
Симпли, от хормоните е. Аз вечер спя с тениска, но няколко вечери подред я махам защото ми е супер топло. А и сутрин като стана съм вир вода. Ужас е. Добре, че в големите жеги няма да сме бременни.
Зузина  Hug Всички тук правим най-необходимото, за да задържим бебоците на топло колкото се може по-дълго. Живота ни е станал толкова напрегнат и динамичен, че вече бременните не са това което са били преди  Peace

# 582
  • София
Златенце, специално за теб пиша...  Grinning
Да видиш как съзнанието може да ти играе лоши шегички. Имам братя близнаци. Оня ден разпитвах майка подробно. Родила ги е около 2 седмици преди термин. Изобщо не е знаела, че са близнаци  Laughing По ония години ехографи сигурно е имало само за някакви супер специални случаи. Родили са се по около 2700. Всичко им е било ОК и сега им е разбира се  Grinning
Но ето, тя не е знаела, че е бременна с близнаци и хич не й е минавало през ума, че може "бебето" да се роди по-рано. А ти знаеш.. и мозъка ти те вкарва във филми. Сега, не отричам това, че бременността с близнаци е рискова, обаче това в никакъв случай не означава, че непременно ще е такава. Така че щом лекарят ти няма особени притеснения викам и ти да нямаш такива. Пази се повече, гледай да лежиш, за да не товариш матката и толкова. Вземи някакво филмче разтоварващо, прави нещо, което харесваш и те успокоява и си казвай, че ще изкараш поне до 38 г.с.  Hug

# 583
  • София
Нарочно искам да са два постингите. Предният е само за Златенцето  Wink

Всеки баща има право на отпуск 15 календарни дни от раждането на бебто, които обаче се плащат от НОИ,а не от работодателя.

Чакай малко... от НОИ се плащат, ама по каква ставка? Щото ако се плащат като болничните хич няма да си взима мъжът ми никакви 15 дни  Wink

даже скоро четох, че ако се счупи трябва да се вика Гражданска защита да ти изчистят къщата Shocked Има термометри биберони, който са сравнително точни и разбира се лесни за мерене.

Хаххаха, ай стига бе. Ами енергоспестяващите лампи с живака.. Тоя хора изперкаха тотално!  Crazy Едно време колко термометъра сме чупили на паркета в хола, после събираме живака и в кофата. Не казвам, че е не е опасен, ама чак пък гражданска защита  Mr. Green
Аз имам живачен и електронен термометър. Елекртонния винаги ме изкарва, че замръзвам, около 36,2 ми излиза нормалната Т Wink

Сладкишче вземи си или Диаспорал (2 прахчета на ден) или Магнерот (3х1 таблетки). Обаче това докато идеш на лекар. Не е добре тук да си изписваме лекарства. Но поне може да закрепиш положението до преглед. Следи да не те боли коремчето!

# 584
Здравейте, много благодаря за стиснатите палци   bouquet Heart Eyes
ВЗЕХ ГО!!!  Heart Eyes  Party Току що се прибирам, скапана от път. Толкова се притеснявах, че преподавателката няма да бъде благосклонна, а тя се отнесе с такова разбиране към мен, предвид, че не бях на нито една нейна лекция...

Прочетох всичко, но забравих какво искам да кажа.
Аз мисля да купя и от двата вида бодита, защото края на май-юни си има и хладни дни. Иначе бебета, когато са неактивни, т.е не ходят трябва да са с една дрешка по-облечени от майката, а когато са активни и се движат- една дрешка по-малко.  Peace

Не позволявам никакви мисли за ранно раждане. Стегнете се и се дръжте като големи зрели хора!!! Вредите не само на себе си, а и на децата, които носите. Амаахаа, едната удар щяла да получи, другата ще ражда вече. По-положително мислене, колкото и да е сложно, налагайте си го. Преди май никой няма да ражда!!! Така съм казала и за себе си- работа имам до средата на май, след това може. Както е тръгнало ако всичко е наред живот и здраве ще ми насрочат дата за след 15май. Naughty

Теди, радвам се, че всичко с бебка е наред, може би е по-добре, че започваш лекарства за контракциите.

Пътувах сравнително добре, но човека такива ритници ми раздаваше в ребрата, че въздух не можех да си поема на моменти..  Rolling Eyes

Тъй като съм много нередовна с витамините, свършиха и не съм си купувала, вчера питам свекърва ми да си купувам ли, че съм изпила само 30 хапчета до сега с витамини, а тя ми вика: недей, отричат ги, раждат се много пухкави бебетата от тях,Трупали се излишни килограми/грами и на майката и на бебето  newsm78

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 20:36 от chin

Общи условия

Активация на акаунт