Отговори
# 615
  • София
Първо честито на всички нови мами да са им живи и здрави бебчетата и само да ги  радват
Ние днес бахме на контролно измерване понеже бяхме свалили малко или по-скоро задържали кг,ама аз го отдавам на това че изкарахме жъртеницата вкъщи и докато свикнем да се кърмими беше много ленив,сега сме малко по-добре със сукането,та качили сме 100гр за една седмица  newsm44 ,дано така продължават нещата  засега оставаме само на кърма,много искам да се преборя да сме само на кърма и дано успея.
А за подутите гърдички на мен педиатърката ми каза че е нормално и не е хормонален проблем,така че не се притеснявай

# 616
  • Пловдив
Привет  wavey

ЧЕСТИТА РАДОСТ НА МИШ И МИЛИТО!!!  Hug

Въпросчетата:
Цитат
1, Какво значи, когато бебето се стряска насън и се буди от това?
2, Ползвате ли биберон -залъгалка?
3, Кърмите ли бебчетата, когато сте навън?
1. Не знам, и аз мисля, че може би сънува. Тошко се стряска и на будно доста, от силен шум например.
2. Не. Предложих му 1-2 пъти, но не го иска, плюе го и се изнервя, че не пуска мляко  Crazy
3. Още не сме направили достатъчно дълга разходка, че да се наложи. Мисля да се пресрамя и да го кърмя. Ще си взема някакъв шал или пеленка, да се намятам, докато свикна.

За урината, и аз не я виждам в памперса, което ме кара да си мисля, че е прозрачна. Ако беше жълта, щеше да боядиса и памперса май  newsm78
Да не ви стресирам излишно, но ако е много жълта и концентрирана не беше  ли признак за обезводняване  newsm78

За подутите гърди, нямаме такова нещо, но знам, че е нормално след раждането. Бебчето е приело повечко от женските хормони на майката. Просто трябва да мине време да се изчисти организма му. Не е проблем.

Скреч, ограничението за млякото само за прясното ли се отнася? Може ли спокойно да консумираме кисело и сирене?

Аз мога да се похваля, че днес бяхме на консултация. За 2 седмици от изписването сме качили към 600 гр и 4 см Simple Smile . Може и да  има разминаване м-у кантарите и измерванията на 2-те лекарки, но при всички случаи е качил и добре растем Simple Smile
Мога и да се оплача, че сме със сополки и пъпчици, които май са признак за инфекция. Имахме ги още от болницата, там никой нищо не каза  Close но както и да е. Пуснахме секрет за изследване, ще слагаме капки и мехлемче и се надявам бързо да минава  Praynig

# 617
janica25 , проблеми с наддаването ли имахте? Питам защото и ние бяхме така...Изписаха ни на 12.03 2.870 ,а на 23.03 бяхме 2.950....така се бях притеснила....Явно не и достигаше кърмата,защото само кърмих и незнаех колко изяжда...Вече я храня само с АМ и си наддаваме добре..по около 25-30 грама на ден...

# 618
  • София
veset0 да ние даже не бяхме качили и личната каза да даваме АМ, но аз давах само един ден и спрях и сега сме само на кърма,добре че дойде една педиатърка вкъщи и се разбрахме да е една седмица на кърма и да видим как вървят нещата и така

# 619
Момичетна от Пловдив, Вигантол намирали ли сте ?
Ние също добре наддаваме. Днес на консултацията стана ясно, че сме качили за 1 месец 1300 и сме пораснали с 4 см. Само на кърма сме. newsm44 Обаче не ни сложиха ваксина за хепатит, защото нямало.На моето джи пи и дали само 20 % от количеството, което тя е заявила, та за нас не останали. И сега другият месец чак. Така ще вървим с месец назад с всички ваксини. Каза, че не е проблем.
Коммелина, дано се оправи бързо Тошето Hug. От къде пък тези сополки?

# 620
Честито рожби на Миш и Милито Да са им живи и здрави!

Днес е един дъждовен ден, но ето ви малко хубаво настроение  Hug

Bub555 радвам се че всичко е наред при вас  Hug

И аз не съм намерила Вигантол, и не знам, какво ще му давам, за сега нищо  newsm78

veset0 Има бебета които не се будят от глад  Hug и е необходимо да се будят. Такъв може да е твоя случай. А това с меренето всеки ден, само те вкарва в някакви страхове. Защото един ден може да наддаде, а на втория не  Hug Така ми каза педи и каза че не е необходимо да се мери непрекъснато, защото само ще се стресирам излишно.  Hug

vikiimm и ние сме така с гърдичките, но ни казаха да не ги пипаме и мажем с нищо  Peace то си отшумява само.  и при нас е леко жълтеникава на цвят, но не мисля че е проблем.
За коликите  Mr. Green няма начин да не разбереш  Peace то е едно мрънкане, рев, свиване на крачетата и успокояването е трудно, обикновено е непрекъснато в ръцете ти.  Hug а кога започват  newsm78 нас ни почнаха още от болницата  Peace

Магинка редовно се опитва да ни измие очите  hahaha

Anduli и ние сме горе долу така с храненето, не постоянно., но имаме такива моменти. Особено в моментите на колики  Crazy и ми е само в ръцете.  ooooh!

E STELA
1. и нашия сладур се стряска, не знам защо  newsm78
2. Да, но той не я иска много много  Mr. Green
3. Аз не се притеснявам от това   Hug

ena4 а защо не трябва да ядем цитруси  newsm78 аз си ям, защото много ги обичам  Crazy

Penmar Ама не се тормози за такива неща  Peace и ние даваме и понякога го успокоява е не винаги, защото я плюе  Mr. Green по спокойно гледай на нещата и аз бях против, но той неспира понякога да мрънка  ooooh!

Честито на всички пораснали бебета  Hug

Мами 2в1 още малко остана и започнаха да оредяват редиците ви  Hug

А ето какво ми хрумна, след безсънната нощ  Mr. Green
Овенче или рибка в креватчето лежи, а мама копнее да се наспи. за някоя от следващите теми  Joy

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 18:43 от mama_vessy

# 621
ЧЕСТИТО НА МИШ И НА ДРУГИТЕ МАМИ!!!!
  bouquet  bouquet  bouquet
Останахме многооо малко 2 в 1..... Hug

# 622
Коликите няма начин да не ги усетиш-плач силен, превиване, ритане с крачета, може и само пъшкане и гримаси.
ми да, ние поне сме с гримаси и мърморене и описаното вече "куче с пантоф"  Joy  Joy  Joy смях,смях, ама като дърпа така, хич не ми е смешно  Grinning
За портокалите от утре стартирам с фрешчета, няма да им простя на тия портокали, като ми се яде..  Crazy
Скреч, абсолютно съгласна, благодаря за отговора, реших да питам все пак  Peace че ми се стори, че реагира детето, но не бях сигурна от това ли е.
Магинка редовно се опитва да ни измие очите  hahaha
защооооо, какво имаш предвид, мамо Весе??  Grinning  Rolling Eyes БТВ предложението за темичка е много актуално  Joy
ЧЕСТИТА РАДОСТ НА МИШ И МИЛИТО!!! Да са им живи и здрави бебчетата!!!   bouquet

# 623
Магинка  Mr. Green  Имам предвид че когато се преобуваме, много обича да пишка на фонтан, за удоволствие на сестра си, която се превива от смях. И както казва баща му: Иска да ни измие очите.  hahaha

мен нещо музата ме е треснала днес, сигурно защото вече 6 часа сме на ръце  Crazy от които 5ч е буден и мрънкащ.  ooooh!
Принц или принцеса в къщи  мама, тати гушкат вече.

В къщи малко бебе влезе и сякаш слънчицето слезе.

Слънце щом изгрее, мама в парка с бебо ще вилнее.

А да ви питам мами дето сте секцио, кога ви казаха че можете да започвате с упражненията, че аз забравих да питам  Embarassed нещо съм голямо склери напоследък  ooooh! За секса не забравих обаче  hahaha

# 624
Мамииииииии да се похваля:) От утре ще си имаме возилооо  1stroller Тъй като никаде тук в областа нямаше количката която искахме...и в магазините,които ходихме като се обадидаха в складовете в София не успяли да ги открият..Днес найй-накрая мъжът на сестра ми успя да намери в Бургас и я капарира:) Утре пращам паричките и ще си имаме возилото да си я изкарвам на разходки мишката малка:) Голяма радост е за мен,защото иначе трябваше да чакам до 20.04 пък хииич не ми се чакаше да ги доставят в складовете и после докато пристигне в магазина... ooooh! Ноо важното е,че всичко се нареди:) [/colo

# 625
1, Какво значи, когато бебето се стряска насън и се буди от това? - не знам какво значи, според мен просто спи по леко, защото преди да ни хванат коликите си спяхме и не се стряскахме от нищо но сега само да си мръдне ръцете и се стряска и се събужда.
2, Ползвате ли биберон -залъгалка? - ползваме
3, Кърмите ли бебчетата, когато сте навън? - още не сме ходили на разходка само в двора го разкарвам, като беше хубаво времето не се престраших, а сега вече мен не ме свърта в нас но времето не става.

Магинка  Mr. Green  Имам предвид че когато се преобуваме, много обича да пишка на фонтан, за удоволствие на сестра си, която се превива от смях. И както казва баща му: Иска да ни измие очите.  hahaha

мен нещо музата ме е треснала днес, сигурно защото вече 6 часа сме на ръце  Crazy от които 5ч е буден и мрънкащ.  ooooh!
Принц или принцеса в къщи  мама, тати гушкат вече.

В къщи малко бебе влезе и сякаш слънчицето слезе.

Слънце щом изгрее, мама в парка с бебо ще вилнее.

А да ви питам мами дето сте секцио, кога ви казаха че можете да започвате с упражненията, че аз забравих да питам  Embarassed нещо съм голямо склери напоследък  ooooh! За секса не забравих обаче  hahaha

И какво ти казаха за секса, мен все още ме е страх...

А да питам някои от Силистра случайно от мартенските бебчета да има?

# 626
я я:) кажете за секса...аз доки не съм го питала...неудобно ми беше... Blush Embarassed

# 627
Аз бях толкова шашната като ни изписваха, че нищо не съм питала. Нямах търпение да си тръгнем Simple Smile

# 628
Честити рожби на Ina78, Миш и Militoo  bouquet
По въпросите:
1.1. Вие използвате ли подплънки за кърмачки? - да, многократни на Авент;
2. Усещате ли спонтанно изтичане на кърма? - да, като се кърмим винаги потича и от другата гърда и ставам цялата мокра, също и като е минал повече от час от последното кърмене, а той спи и само да се доближа до него да го погледна и веднага почва да ми тече и от двете гърди, млекоцентралите ми го надушват Laughing
3. Как кърмите? - Кърмиме се на поискване, първо от едната гърда и го чакам да се уригне и след това другата му предлагам, ако продължава да търси;
4. Забелязвате ли, че вечер кърмата намалява? - да, така си го обяснявам, защото вечер става неспокоен като го приспивам и иска постоянно да суче, а всичко е изсукал Rolling Eyes
5. Какво значи ако детето се нервира на гърдата накрая? - И според мен са колики.
По другите въпроси - ползваме бибка от време на време и от една страна се радвам, защото баткото хич не искаше и само моето мрънкаше навън. За урината нищо не съм забелязала, няма как да видя в памперса.
Цитруси много хапвах до края на бременността, но вече не ми се ядат, но за сметка на това омитам по 2-3 банана на ден.
Браво за порасналите бебчета Hug

# 629
  • Стара Загора
Мами,ето и новини от Миш:

"Здравей,Женичка.Аз съм Миш.Днес в 13.50 след 14 часово раждане успях да родя Изабел,3300гр,52см.Преминах през всички възможни екстри.Накрая с вакуум излезе.Добре сме"

Общи условия

Активация на акаунт