Отговори
# 135
Честито на родилите мами-много послушни бебчета ви пожелавам!
Ние сме си добре,за 10 дни беба е качила 500гр.Кротичка е(пу-пу),давам Биогая за коликите-въпреки че няма силни колики.Давам ги преди обяд по 5 капки.На дохранване сме и езичето и побелява от АМ,капем Нистатин.Много го мрази,мръщи се 5 мин. Close
Миш ,Sabrina1 -всички ни е страх,но като дойде момента си казваш"Само да мине по-бързо пък каквото ще да е"И в момента в който видиш бебето всичко забравяш.

# 136
Здравейте и от мен мами на ве4е родени бебчета и тези,които сте още 2в1.Влизам само да ви кажа,че ние с бебка Петя сме добре и сме от една седмица сме в къщи,но не ми стига времето да ви пиша само влизам да  ви чета.Да ви споделя ние сме на изцяло изкуствено хранене(нещо с което не се гордея изобщо)но не можах да я закърмя в родилния дом и там я храниха 3 дни с ам и после не искаше от мен а и след като на 4 ден ми се подуха гърдите и болката беше непоносима и температура вдигнах,поисках да ми дадат детето да го поставя на гърдите в 1 през ноща нямяше никой при бебетата и вече ги бяха нахранили,аз до 5 сутринта от стреса че бебетата са сами,а моето се давеше и повръщаше предишния ден  направо до сутринта вече нямях кърма.Казаха ми че от секциото кърмата тръгвала по късно,но при мен доста късно явно и тези дни в които бебето беше хранено с ам си казаха своето.Искам да кажа на мамите,които ще раждат в МД задължително да искат на 12 ет.там бебенцата са при тях,а аз бях на 7 ет. защото нямаше места на 12 и ми отказаха и кошмара беше пълен,условията ужасни както и персонала.Но искам да кажа че избора на болница си беше мой заради лекаря който ме изражда-страхотен специалист и заради него си заслужаваше да изтърпя лошите условия.Мисля че е важно да имаш 100%доверие на лекаря на когото поверяваш живота си и този на детето си.Малко стана дълго,но дано помогна на тези които са се насочили към МД.Борете се децата да са при вас защото първите часове след раждане са най важни за контакта с бебчо и тръгването на кърмата,а не като мен да си искаш детето и да ти го дават на точен час само.Така не се създава връзка между бебето и майката за потичане на кърмата.Желая на всички мами спокойни бебчета,а на неродилите мами последни мигове на наслада с бебчетата в коремчетата. Laughing

# 137
Момичета имам въпрос за изплащането на болничните. На страницата на НОИ 45дневния болничен  ми стои в статус по случая са започнали плащания, но по сметката няма още превод. Някой знае ли колко време отнема превода? Също така болничния ми е с дата 01,02-18,03, сега ми превеждат парите за февруари, а дните от март кога ще бъдат платени?

# 138
Здравейте момичета Simple Smile Честито на мамите с бебчовци да са ви живи и здрави Simple Smile   bouquet
ena4 за пъпчиците по лицето, и ние имахме даже и по вратлето  ,мазах го с Бочко и ни минаха за няколко дни Simple Smile Доктора ни каза ,че било от прегряване и гледам от тогава да не го завивам много ,а за крема каза ,че било добре да го мажа с него без да се притеснявам Simple Smile
за капките давах еспумизан ,смених ги с инфакол  ,защото бебо има много колики и доктора ми каза че може да привикне с еспумизана и да не му действат   Peace Но и двата вида капки доктора ме посъветва да не ги давам преди всяко хранене ,а да забележа кога са по- силни коликите и тогава за да не привиква към тях .Сега даже съм решила да ги редувам от време на време.Аааа щях да забравя давам капките не както пише по 25 на еспумизана а 5-10 ,и от инфакола по-малко  Peace (това също ми го каза педиатъра)
Хубав и усмихнат ден от мен Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 14:44 от stefi791

# 139
  • София
Момичета имам въпрос за изплащането на болничните. На страницата на НОИ 45дневния болничен  ми стои в статус по случая са започнали плащания, но по сметката няма още превод. Някой знае ли колко време отнема превода? Също така болничния ми е с дата 01,02-18,03, сега ми превеждат парите за февруари, а дните от март кога ще бъдат платени?

Jozyy, плащането за март, мисля че е през април и то към средата. Понякога са много бавни от НОИ. Явно си мислят, че като сме бременни и родим просто нямаме нужда от пари #Cussing out

# 140
Момичета имам въпрос за изплащането на болничните. На страницата на НОИ 45дневния болничен  ми стои в статус по случая са започнали плащания, но по сметката няма още превод. Някой знае ли колко време отнема превода?
jozyy аз в петък звънях в НОИ, точно да питам кога да очаквам изплащане на болничния. До миналата седмица стоеше "В момента се обработва". Жената ми обясни че от входирането в НОИ, минават близо две седмици, и очаквам следващата седмица да ги изплатят. Забелязала съм, че ги превеждат вторник или четвъртък.

Моят болничен за 45 дни е издаден на 7 февр. до 22 март, а се оказа че е входиран в НОИ едва на 7 март и вероятно на 22-ри март ще го изплатят.
Паричките за март чакай през април...

# 141
Към ЛЛЛнашият бебо започна да ака по веднъж на 24часа.незнам дали е нормално newsm78,а сме на консултация чак на 1 месец.храня го само с кърма,когато се събуди и е гладен,понякога на 2,понякога на 4 часа.редувам гърдите ,но често давам и от двете когато ми се стори че е изпразнил първата(проверявам като изцеждам с ръка).немога да разбера дали яде достатъчно Sadиначе спи почти след всяко кърмене до другото,но това достатъчно ли е като показател?след всяко кърмене изцеждам с ръка останалите няколко капки ,това правилно ли е?
благодаря предварително  bouquet

# 142
Към ЛЛЛнашият бебо започна да ака по веднъж на 24часа.незнам дали е нормално newsm78,а сме на консултация чак на 1 месец.храня го само с кърма,когато се събуди и е гладен,понякога на 2,понякога на 4 часа.редувам гърдите ,но често давам и от двете когато ми се стори че е изпразнил първата(проверявам като изцеждам с ръка).немога да разбера дали яде достатъчно Sadиначе спи почти след всяко кърмене до другото,но това достатъчно ли е като показател?след всяко кърмене изцеждам с ръка останалите няколко капки ,това правилно ли е?
благодаря предварително  bouquet
И за мен ще бъде интересно да знам,само където ние акаме през хранене горе долу 4-5 пъти на денонощие,но много малко по едно петънце с d около 4см.

# 143
skrech-благодаря за излиянието.Замислих се.Ще го запомня,определено.  bouquet
ena4-и Ивана има пъпчици.Роди се с едни бели точици по нослето,но сега и излезнаха тези пъпчици с бяло връхче(май на това му викат бебешко акне).Не знам дали е от претопляне или просто се чисти от моите хормони.Намазах с крем"здраве" въпреки парабена дето се мандахерца там.
За коликите-май се почнаха и при нас.Ще видим днес как ще се държи.Тук имат странна представа що е това колика.Винаги съм си мислела,че колика е просто стомашна болка от всякакъв характер(или неразположение).Когато детето присвива крачетата,пъне се и почервенява.Тукашната дефиниция за колика е "безпричинен плач".Всичко останало си има име-газове,рефлукс и т.н.Ако детето плаче да кажем 1-2 часа и после спре-това за тях не са колики,а просто моментно неразположение.

# 144
Здравейте, момичета!Най-после да полуа няколко минути свободно време, за да пиша.
Първо към ЛЛЛ
БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ!Опитах се да ги спазвам и като пробвахме първо с биберона, а после на гърда, хвана и започна да суче.Много съм доволна макар че сега имам други тревоги - понеже сме доста лакоми, не знам колко получава при кърменето и дали му стига.Затова го дохранвам, защото е доста лаком.
И аз се интересувам от колана на МАРИНЕЛС.Още повече, че и аз съм секцио.Не си взеха такъв колан, защото не знаех дали мога да го нося след секциото.Моля, кажи откъде можем да си го вземем.Аз свалих 8 кг. още в родилното и сега имам само 4 кг. за сваляне, но този корем ме убива.Още е доста изпъкнал, като на бременна в 5 месец.
Момичета, кажете какво правите с тези колики.Ние сме направо ужас.Горкото бебче така се измъчва, а аз нищо не мога да направя.Даваме еспумизан и бебезан чай, но няма оправия.Освен това шишетата ни са на доктор Браун със специална антиколикова система, но облекчение няма.Притеснявам се, защото сме момченце, а казват, че от много плач при момченцата може да се получи херния.Направо съм в стрес и се чудя какво да правя.
Това е засега от мен.На очакващите мами, които са все още две в едно - УСПЕХ!

# 145
  • Кукуландия
Здравейте!   bouquet

Честити рожби на всички мами!  Hug

Опитвам се да чета редовно, но не ми се отдава много, т.к. сме само с един лаптоп в момента и мъжо все нещо рови и прави на него  Tired

Да се отчета, че все още сме 2в1, но днес разбрах, че няма да е за дълго.  Т.к. цееееели 5 дни преносвам лекарката реши да ме погледне на видеозон - водите са понамалели, но ги има, а плацентата била в 3та степен на зрелост, тоест трябвало скоро да излизаме. Имам срок до понеделник - ако не си тръгне нормално влизам в болница, за да опитам и аз от това чудо окситоцин Tired Чудех се дали не е объркана датата на термина, но след като бебо е износен и имал признаци дори на леко преносено бебе (какви не разбрах, освен това за плацентата, но тя моята от рано беше започнала да калцира и заради това си пиех Дузодрил през 9тия месец), явно проблема е в моя телевизор, че мозъкът ми не изпращал сигнали, за да започне производството на окситоцин, от там контракции и хоп бебе Simple Smile Дам, все още нямам контракции и не съм имала Confused Следим тоновете всеки ден през последната седмица, те са наред, но контракции тц. Аз дори се надявах, че си имам подготвителни, но не ги усещам, но вече погребах тази надежда Laughing
Иначе си имам изгладена шийка и вече 1-2см разкритие, което разкритие естествено не е по естествен път, а постигнато от лекарката Cry
И така май ще си имаме Овне, въпреки че много ми се искаше една Рибка като мен  Cry
Опитвам се да си представя как получавам контракции и разкритие и т.н., но май не съм много добра. Трябваше по от рано да започна с визуализацията и настройката, че раждам  Rolling Eyes
Опитвам се да се примиря за този окситоцин. Днес след като ме "зарадва" лекарката си поплаках докато ми записваха тоновете, добре че тя не стоеше при мен през цялото време - само мъжът ми ми правеше физиономии, за да ми мине Laughing Просто толкова много се бях настроила за напълно естествено раждане без външна намеса, а то какво се случва от седмица насам Sad
На всичкото отгоре днес се разходихме до Тина Киркова и видях, че са направили водното раждане от 250лв. на 500лв. Tired Въпреки това се надявам поне то да не ми се размине  Crossing Arms
За капак и мъжът ми ми е сърдит, защото му казах, че не искам да присъства на раждането не защото са го направили от 100 на 200лв. това присъствие, а защото няма да се чувствам спокойна с него и не мисля, че би ми бил опора. Определено можех да си го премълча това, но докато се усетя и му го бях казала. Извиних му се, но думите назад не мога да си взема, защото наистина го мисля Sad Абе изобщооо манджа с грозде  Tired
Наоплаквах се, сега продължавам да "обработвам" бебо, че трябва да излиза тази нощ или утре - искам го Рибе с натурален окситоцин от майка му, а не от банка.  Crossing Arms

Спокойствие желая на мамите, които вече са вкъщи с бебоците и ги кърмят! Аз също съм решила да го храня на поискване и да не се втелясвам колко е изял, колко често и т.н. стига да си ака и спинка както трябва  Grinning

# 146
hellen_law3 как добре те разбирам за килцата - аз качих 10, в болницата смъкнах 8,т.е. остават ми 2, а аз ги усещам като 20 точно заради коремчето и моето е като в 4ти или 5ти месец.
Колана си го взех от Сердика Център, магазин Хиполенд, където има представителство на И за мама, а магазини И за мама има в Скай сити център и на адрес ул. Солунска 35. Както вече казах много съм доволна, откопчава се и от долу, за да може по-лесно да се ходи до WC, но на мен ми е по-удобно като го сваля. И все пак си е индивидуално дали ще се чувстваш добре от такива стягащи колани, тъй като тук някои мами казаха, че на тях им е било по-добре без него, но аз не мога да си представя да съм без него.
 А за лохиите - при мен почти ги няма, все едно ми е последен ден от цикъл, само дето зацапвам превръзките. Въпреки че са минали 12 дни от раждането.
За коликите - пробвай чай от копър, не знам колко помага, но аз го давам профилактично от време на време. Хип имат такъв или другия вариант е ти да си свариш.

Някой каза, че молбите за еднократна помощ се подавали след месец така ли е наистина newsm78 Аз мислех днес да пратя документите на баща ми да ги подава, тъй като съм му издала генерално пълномощно,за да не тичам до родния си град само затова, но ако наистина се подават след месец мога да изчакам  newsm78

И един малко неудобен въпрос - мамите със секцио как сте с ходенето до тоалетна, неудобно ми е да питам, но аз преди бях безпроблемна, никога не съм имала склонност към запек, а сега ако не взема някакви мерки може с дни да не се изходя и ме притеснява дали така ще си остане и дали не е проблем  newsm78

# 147
  • Пловдив
Здравейте, нещо май на повечето хич не ни остава време за четене и писане във форуми  Mr. Green

Миш, закъде бързаш, миличка Simple Smile Спокойно се наслаждавай на последните дни от бременността, прави си разходчици, кафенца, раждането ще мине и замине и скоро ще си гушкаш бебенцето  Hug

Uinen, не се плаши от окситоцина. Аз не съм разказвала подробно за моето раждане, но ще ти кажа, че към 5-6 см разкритие ми включиха система. След всичко, което бях изчела в нета за окситоцина, очаквах да настане някакъв ад, но не беше така. Още преди системата контракциите ми бяха доста болезнени, но неефективни. Редуваха се една по-силна, една по-слаба. Системата само ги регулира и ги направи по-редовни, а не по-болезнени  Peace

За хълцането, и нашият момък си хълца всеки ден. Май го прави, като се наяде стабилно. Още в коремчето беше така, явно си е лаком Simple Smile

Искам да ви питам за езичето, нормално ли е да е беличко, когато бебето е само на кърма?

И още нещо, памперсите най-редовно ни пропускат на кръста. Предполагам, че греша някъде, но и аз не знам къде  newsm78 Възможно ли е да не съм стегнала достатъчно ластичетата и затова да пропуска? Страх ме е да го стягам, защото още не му е паднало пъпчето и щипката е там  newsm78 да не го нараня нещо.

# 148
  • Бургас
Uinen , пожелавам ти рибка и нещата да се случат така, както искаш  Hug
И аз вече искам да усетя болезнена контракция ... Все по-трудно ми е чакането  Rolling Eyes Знаех, че ще е така, просто не обичам да чакам.

# 149
Здравейте  Hug

Ние се обзаведохме с колики и то по гаднички  ooooh! дадох му ифанкол ама нещо резултата  newsm78 не го виждам днес е почти само в ръцете ми, не мога да отида до вЦ-то  Mr. Green  Mr. Green Mr. Green да видим как ще е нощес  Thinking
hellen_law3 с каката бяха кошмарни коликите. и единственото спасение беше на ръце  Crazy тежичко е .... но нямаше друго спасение. Сега се надявам да не е такова положението.
Някоя мама питаше дали да дава профилактично   капки newsm78 Защо? Само ако се налага  Peace

И ние имаме пъпчици по лицето, но и каката имаше. Минаха си от само себе си, нищо че я мазахме с какво ли не. и сега мисля да не го мажа с нищо  Peace тогава ми казаха че се чисти  Peace

Uinen това е от нерви мила  Peace обясни на мъжо че си много напрегната и да не ти се вързва. но в момента не можеш да контролираш тези си чуства.  Hug

don4o71 Много съжалявам за  неприятната случка. Но важното е бебо да е добре.  Hug

За смяната на памперсите аз ги сменям когато преценя. Зависи от това дали е много гладен  Mr. Green Ама имаме един навик  Mr. Green когато тръгна да го преобувам и решава да пишка  hahaha и настава купон и много често се събужда напикан  Crazy Аз си мисля че е заради това че пишката трябва да е нагоре, когато се слага памперса. и вие ли така я слагате, на мен в болницата така ми казаха  newsm78 Commelina виждам че ти си писала същото  Peace А нашето пъпче падна още в болницата  newsm78 на 4-тия ден.

А да ви питам за жълтеницата на нас още ни е пожълтяло бялото на очичките  newsm78 до кога е така, с каката нямам спомен  Embarassed

За коремчето и кг-те  Joy и аз съм така. Установих че имам само 2-3кг. да свалям  Grinning но и моето коремче е с едни страхотни размери  hahaha но и той ще изчезне  Peace

Нотова много благодаря за инфото  Peace  но сигурно ще трябва да изчакам, че аз съм секцио  newsm78 или става за всички  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт