Отговори
# 150
За запека
Свързано е с правото черво а по точно наместването му, няма връзка с начина на раждане, ще мине.
Помага, с.л зехтин на гладно+1чаша топла вода на екс.
За пениса на малкия и памперсите
Не съм му го слагала нагоре, не виждам логика.
Памперсите на нас ни пропускаха, затова сменяхме пелените, опитахме различни марки до като не намерим нашите.
За кг имам въпрос
Тези които са качили до 15 кг, моля споделете ръст и кг преди да забременеете. Praynig

Въпрос към ЛЛЛ
Понеже имам възможност да дам на бебето да засуче веднага щом го извадят от мен, но анестезиолога не ме съветва.
Обяснява го това с присъствието на упойката в организма, съветва ме да изчакам поне 1-2 часа.
Аз ще съм със спинална.
Какво ще кажете?

# 151
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте,
за коликите купихме Еспумизан Л - по 5 капки преди всяко хранене от обедното до нощното, освен това пием и чайчето на хип от копър, а аз пия на хип за кърменето (в него също имало разни билки, които му предавам чрез кърмата)

За памперсите - веднъж само му пропуснаха, но предполагам че аз не съм го сложила както трябва

За акането - изхожда се веднъж на 24 часа - според мен хубаво, не твърдо (за да мисля че има запек), а просто хубаво ако  Grinning но това че е само веднъж ме безпокои  ooooh!

И аз дохранвам, понеже е доста лакомничък и само кърменето няма да му е достатъчно.

На нас на крачетата долу при съпалото кожичката ни е сухичка, четох че трябва да разредим миенето и мазането с олио. Вие имате ли такъв проблем и как го решавате?

За сега лека вечер от мен, приятно гушкане на бебоците, а на бременните мами - търпение и усмивки   bouquet

# 152
Момичета, влизам за да ви кажа че имаме момиченце Далия, което се роди на 16ти март в 9:55, 3100 г и 51 см, нормално раждане[/size]  Grinning

# 153
Tasha, това първо раждане ли е? Много си бърза, бре! За закуска почва, за обяд се е родило вече  Laughing . Като се губеха тоновете, дали му дойде на някой на акъла, че може да е от упойката или от лежането ти по гръб  Rolling Eyes . Едва ли.

Второ раждане ми е, но и при първото се получиха сравнително бързо нещата. Контракциите започнаха в 13.00 часа и в 17.00 часа родих.
Доктора като му викам сега че имам напъни и той в първия момент не ми повярва, после поглежда отдолу и вика ама тя главичката му се подава  Mr. Green

И при нас май започват коликите
Снощи си поплака малко
За сега сме на Ентерокинд  - по 5 капки преди всяко хранене
Ако се засилят коликите ще включим и нещо друго

Честито ти бебче Tasha  !   love001 newsm51 Simple Smile Много се радвам за теб. Шушко как ли реагира на младежа ?

Последна редакция: нд, 20 мар 2011, 14:20 от *Didi_Hris*

# 154
ЧЕСТИТО НА МАМА БИШКОТА И МАЛКАТА ПРИНЦЕСА!!! НЕКА ДА СА МНОГО ЗДРАВИ, УСМИХНАТИ И ЩАСТЛИВИ!!!

# 155
Здравейте, момичета!  
Влизам в хубавата ви темичка да ви кажа за нашата радост. Магинка (която ми е дъщеря) роди в сряда момче Виктор, 3,600  кг, 53 см, естествено раждане, в Майчин дом София. [/b]  Раждането не беше от най-леките, на сухо, защото водите й изтекоха призори, но до обед почти нямаше родова дейност и разкритие и лекарите сложиха окситоцин.   В края на краищата всичко свърши добре с едно прекрасно бебче  baby_neutral   Още са в болницата, надяваме се в понеделник да ги изпишат. Кърмят се, засега всичко е безпроблемно. Всъщност щях да се учудя, ако тя има сериозни проблеми с кърменето,  защото се е понагледала как суче брат й съвсем доскоро  Grinning  Тя ви поздравява всички и скоро ще се включи пак в темите.

Скреч, специални поздрави на теб!  Отбий се някой път към книжарницата, като започнете да излизате Simple Smile  След 2 седмици ще си взема и Наско от Бургас, да се направи и той на вуйчо  Laughing

Бъдете здрави, радвайте се на децата си  Hug

# 156
ЧЕСТИТО НА МАМА БИШКОТА И МАМА МАГИНКА. ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЕНЦАТА.
г-жа Стихийно бедствие Аз качих точно 15кг. Висока съм 169см и тежах 55кг преди да забременея. От началото на годината(2010) обаче качих 5кг, защото спрях цигарите- та си ги смятам 20кг за сваляне. Оставих 9кг в болницата остават 11кг. Ако се оттръва от 10кг ще ликувам. Иска ми се да спра на 52-3...ама ще видим.

# 157
Честито сладурчета на мама Магинка и Бишкота . Да са ви живи и здрави.  Hug  Hug  Hug
bilkata Честито и на теб. Много да те радват.

Г-жа Стихийно бедствие аз съм нисичка  Mr. Green 164 и бях преди това 61кг  Embarassed а сега 63-64кг.  обаче мисля да си стигна до 55кг./поне/ които са ми добре. Така че ще имам още доста да свалям  Mr. Green
за упойката това което ми обясниха, че тази не преминава в кръвта и за това е щадяша бебето. Знам че трябва да се пие много вода за да се изчисти организма и да не те боли глава, но дали преминава в кърмата не са ми казали  newsm78

mistela Как разбирате че не му е достатъчно кърмата  newsm78 и моя е лакомник, но му давам винаги когато поиска, дори това да означава и 30 мин. след като е ял. понякога и по малко   Peace и не го дохранвам.  Аз си мисля че това по често искане се дължи на това че все още са малки и се изморяват бързо и не успяват да се насучат, а не че не ми е достатъчно кърмата.  newsm78
 За кожичката и на нашия сладур му се белеше, но вече не. Няколко вечери се е случвало да не го къпя, но не мисля че това е изиграло роля.  Peace

lilincho моята щерка имаше така наречения ''безпричинен плач" до към 4-5 месец  Crazy побъркваше ме  Shocked

# 158
  • Кукуландия
Честито на Бишкота и Магинкаnewsm30

Commelina, не се плаша от окситоцина. Просто се бях настроила и ужасно много исках да родя без каквато и да било странична намеса, а няма да се случи така и това ме разстройва, не страха от системата Simple Smile

Благодаря, catwalk, дано пък тази нощ се събудя от контракция или изтичане на води или изобщо нещо, което ще доведе до раждане утре  Praynig

mama_vessy, май се оправихме. Него най-вече го заболя, защото му казах, че не смятам, че мога да разчитам на него Confused Понякога съм много лоша и жестока  Tired

Желая лека нощ на всички, а аз лично няма да имам нищо против, ако моята бъде тежка  Mr. Green

# 159
  • Карлово
Към ЛЛЛ нашият бебо започна да ака по веднъж на 24часа.незнам дали е нормално newsm78,а сме на консултация чак на 1 месец.храня го само с кърма,когато се събуди и е гладен,понякога на 2,понякога на 4 часа.редувам гърдите ,но често давам и от двете когато ми се стори че е изпразнил първата(проверявам като изцеждам с ръка).немога да разбера дали яде достатъчно Sadиначе спи почти след всяко кърмене до другото,но това достатъчно ли е като показател?след всяко кърмене изцеждам с ръка останалите няколко капки ,това правилно ли е?
благодаря предварително  bouquet

Петя, ако акото е много като обем, дори и веднъж дневно, би могло да се приеме за добър ориентир. Значение имат и напишканите памперси – минимум 5-6 за 24 часа, ако не даваш вода, чай, сок, а ти си написала, че храниш само с кърма.. Тъй като си от Сопот, а съм запозната с повечето педиатри в района, едва ли някой от тях ще ти откаже контролно теглене през другата седмица, напр. Най-вече за твое успокоение. Колко кърмения ориентировъчно ви се събират за 24 часа?

Първо към ЛЛЛ
БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ!Опитах се да ги спазвам и като пробвахме първо с биберона, а после на гърда, хвана и започна да суче.Много съм доволна макар че сега имам други тревоги - понеже сме доста лакоми, не знам колко получава при кърменето и дали му стига.Затова го дохранвам, защото е доста лаком.
Момичета, кажете какво правите с тези колики.Ние сме направо ужас.Горкото бебче така се измъчва, а аз нищо не мога да направя.Даваме еспумизан и бебезан чай, но няма оправия.Освен това шишетата ни са на доктор Браун със специална антиколикова система, но облекчение няма.Притеснявам се, защото сме момченце, а казват, че от много плач при момченцата може да се получи херния.Направо съм в стрес и се чудя какво да правя.

hellen_law3, чудесно е,  че имате напредък с кърменето и засукването. С колко мл дохранваш и на всяко хранене ли? Може да опиташ да намаляш плавно добавката, с по 10 мл през 2-3-4 дни. Ако Георги е гладен, просто ще започне да търси по-често да суче, а оттам ще стимулира производството на кърма и количеството бавно ще се регулира според нуждите му.
Лакомото сучене е съпътствано с поглъщане на повече въздух и е възможно това да усили коликите. Може да прекъсваш кърменето, когато видиш, че суче бързо. След хранене оригвай добре, дръж изправено бебето и потупвай по гръбчето докато чуеш мощен звук. Масаж против колики може да ви подейства добре http://lalechebg.com/2009/09/colic-massage/
П.П. От 1 до 14 април в Първомай ще имаш възможност, ако желаеш, да се срещнеш с ЛЛЛ лидер и да обсъдите проблемите около кърменето.

Въпрос към ЛЛЛ
Понеже имам възможност да дам на бебето да засуче веднага щом го извадят от мен, но анестезиолога не ме съветва.
Обяснява го това с присъствието на упойката в организма, съветва ме да изчакам поне 1-2 часа.
Аз ще съм със спинална.
Какво ще кажете?

г-жа Стихийно бедствие, а дали е възможно да разбереш кои точно лекарства ще ти вливат, за да направим справка конкретно за тях? Упойката попада  в твоя организъм и от там в плацентата, така че бебето има досег с нея още преди да го извадят. А за да премине в кърмата ще мине малко повече време. Повечето упойки са подходящи за бебетата.

# 160
  • София
Честити бебета на Бишкота и Магинка! Да са им много здрави! Били, честит ти внук  newsm53 ! Бабче, ще намина, а ти няма ли да се изфукаш на другите? Да кажа ли аз?

mai4eto28, по-добре изчакай да видиш дали изобщо ще има колики, после да провериш дали може да се справите и без капки, пък тогава вече, ако стане страшно положението, мисли за капки. Това си е лекарство все пак.
ena4, може пъпките по лицето да са хормонални(има такива пренареждания на хормони при бебетата и на някои им излизат пъпчици). За лайката съм чела, че и тя напоследък е влязла в списъка с алергените.
E STELA, защо капете Нистетин на бебето?
Uinen, макар, че не харесвам родилното отделение на Тина Куркова, аз съм с приятни чувства от тази болница(заради практиките в детското отделение). Чакам разказ  Simple Smile
Commelina, нормално е езичето да е беличко.
mistela,  първото ми дете дълго време се лющеше като гущер(къпех го всяка вечер с бебешка козметика за баня и го мажех с бебешко олио). Сега Никола го къпя само с вода. Не го мажа с нищо сега, а в началото го мажех с преварен зехтин и спря да се лющи заняколко дена след като се върнахме от болницата. / Понякога, когато детето има кожен проблем, често се препоръчва спирането на каквито и да било мазила и козметики за банята, защото колкто и бебешки да са, все пак могат да създадат проблеми. А реално бебето от шампоан и сапун не се нуждае. Водата ги освежава и успокоява, но препарати, мисля че на тази възраст, не са им необходими.

# 161
КЪМ ЛЛЛПедиатър ни е доктор Дончева и тъй като тя има консултации от понеделник до сряда и аз си мислех да го заведа да го претеглят.за броя на кърменията трябва да ги преброя но да речем средно на 3часа и половина,понеже когато не заспи след кърмене огладнява за 2ч,а когато заспи изкарва и по над 4ч без да се събуди.иначе сменям доста напишкани памперси, не давам вода(само за изплакване на устичката след кърмене ,но не винаги).

# 162
Добро утро от мен   bouquet
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ВСИЧКИ ЩАСТЛИВИ МАЙЧЕТА!!!!отдавна не съм писала, но около малкото човече не ми остава време за нищо. Сега времето е лошо и си стоим вкъщи  Sad , а навън беше толковааа хубаво  Simple Smile
Относно спането - аз слагам малкия само настрани и на всяко хранене почети сменям страната, но задължително го завъртам там където са били краката или обратно-главата, защото искам да бъде винаги обърнат да го виждам пък и да е към вътрешността на стаята. Педиатъра препоръча така, защото каза, че като започне да вижда ще се мъче да се обръща сам, за да следи каква става  Laughing
Иначе с коликите сме много зле - цяла нощ е плакал и пъшкал - давам Бийогая един път на ден - вечер преди къпането по 5 капки, а на останалите хранения давам Колийф.
Имаме проблеми и с повръщането и сега вече сме изцяло на АМ - фризо вом+фризолак 1. В момента пия хапчета за спиране на кърмата /не че има какво да се спира/ ама била хубаво да се пият, защото можело след години да има последици. Освен това се стягам с ластични бинтове - някой знае ли колко време да се стягам, че доки ми каза и аз направо забравих?
Друго което ме посъветва док е да няма секс поне 50 дни след раждането и като ми дойде първата редовна менструация да отида да ми сложе спирала. Това бил най-добрия вариант за предпазване след раждане. Мен много ме е страх от такива неща... още е рано да мисля за това...но след всичко имам чувството, че няма да издържа на още някаква болка  Rolling Eyes голяма съм глезла....  Laughing

# 163
Добро утро

Честито бебчета на Бишкота и Магинка
Да са ви живи и здрави бебенцата и да ви носят много радости

Uinen стискам палци да се получат естествено нещата при теб за да се роди бебчето рибка

г-жа Стихийно бедствие аз се изтеглих като се върнах в къщи и съм оставила в болницата 7 кг. Имам да сваля още толкова. Преди да забременея бях 50 кг. при ръст 162 см.
Днес се изтеглих и прибрах кантара. Смятам да се изтегля чак другата неделя

*Didi_Hris* благодаря ти много
Първата реакция на Шушанко спрямо бебчето беше любопитство, но като ревна от глад и той избяга. Първите два дни ходеше и се надигаше да го гледа през решетките и да му мърка. Сега като съм седнала на дивана да го нахраня идва ляга до мен и започва да мърка много силно

# 164
  • Карлово
mistela мен за кожичката ми казаха точно обратното че трябвало да се маже с повечко олио

Общи условия

Активация на акаунт