Отговори
# 180
 #Crazy
 baby_neutral
 Rolling Eyes
 Sad
 Tired
Мисля,4е се побърквам...само тук ще намеяря разбиране....

# 181
  • Стара Загора
Честити нови ни бебчета-
 Далия на Бишкота  newsm51
Виктор на Магинка smile3525
 Лъчезар на smile888  smile3525
 Джеймс на petinka_ smile3525

Да носят много радост на родителите си,здравички и послушнички  Hug

Аз вече загубих надежди за рибоче,така че вече няма да пришпорвам нетърпеливо.Явно мъника иска да си е овне  Tired
Нищо чудно и да се преносим  Thinking Преди две вечери помислих,че е дошъл момента,защото започнаха много силни контракции.За отрицателно време си досъбрах багажа и ненаситно си гушках и целувах баткото,мислейки че няма да си го видя следващите няколко дни  Joy Като легнах,обаче всичко се успокои-било е от голямото почистване през деня явно  hahaha Няма тапи,прокървяване,води....Никакви сериозни признаци.А гледам някои майчета са ме изпреварили  Whistling
Миш,и аз съм супер нервна днес,и предимно баткото го отнася Confused че после ми става едно гузно и съвестно.направо ми идва да се  #2gunfire То горкото каква ли вина има за шантавите хормони на майка си,а баща му предвидливо седи затворен цял ден в спалнята и не се показва,за да избегне евентуални конфликти  hahaha
sisito87  newsm51  Hug -потърпи още малко-не остана.Скоро ще си гушкаш съкровището.На мен след първото раждане ми беше толкова празно.Седмици след като родих продължавах да си галям тумбака,мислейки че малкия е още вътре  Joy Joy Така че нека се наслаждаваме на последните ни дни с коремчета,когато малките са само за нас-неродени бебета няма  smile3503

# 182
  • Пловдив
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА НОВИТЕ МАМИ!!! ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА ИМ И МНОГО ДА ГИ РАДВАТ!
ДАЛИЯ НА БИШКОТА  newsm51
ВИКТОР НА МАГИНКА  smile3525
ДЖЕЙМС НА ПЕТИНКА  smile3525
ЛЪЧЕЗАР НА СМАЙЛ888  smile3525

vikiimm , стискам палци всичко да минава леко и безпроблемно  Hug

Commelina, нормално е езичето да е беличко.
Благодаря, Скреч,   bouquet да не си мисля глупости за млечница и т.н.  Crazy

# 183
Здравейте сладурани   bouquet
иска ми се вече да излизане на разходки  Hug

Честито на новоизлюпените мами, здрави и щастливи бебчета

За кожичката забравих да кажа, че не го къпем с шампоан а само го поливам с вода и след това го мажа с преварен зехтин  Peace и вече както писах не ни се лющи кожата, но продължавам да си го мажа  Peace

За коликите 2 дни поред по настояване на мъжо давах 2 пъти на ден Инфакол/ английския, който уж бил по добър/давах го само тогава когато има колики.  Е направо ме разби от газове  ooooh!  такова мрънкане и напъване  ooooh! и само на ръце. Да не говорим че вчера през деня не беше акал  Crazy а иначе си ака няколко пъти на ден  newsm78 . Днес реших че няма да му давам повече капки Инфакол а ще си му давам само Биогая. Определено с тях нямах такива проблеми, да не говорим че в момента е много спокоен и си спинка за разлика от вчера  Thinking . Дано да продължава така  Praynig
radostani не свършват за 4 дни  newsm78 да шишенцето струва около 18лв. но Аз го позвах преди да родя като пиех по 5 капки и все още имам от него т.е. ползвам го поне от 1 месец ако не и повече . Дават се само веднъж 5 капки, не няколко пъти  Naughty  Може би го бъркаш с някакво друго  Peace

На мамите които са още 2в1 още малко търпение и ще си гушкате сладкишчетата.  Hug
vikiimm   стискам палци мила, и аз мисля че е тапата  Peace Успех и не се притеснявай. Най много само да те прегледат ако няма разкритие ще си те върнат в къщи  Peace
sisito87 и твоя ред ще дойде  Peace

г-жа Стихийно бедствие на мен ми казаха да вдигам пишката нагоре, за да не се запарвала и възпалявала в памперса  newsm78
Момичета на вас какво са ви казали за това  newsm78 на тези с момченца разбира се  Mr. Green
А за размера на памперса, мисля че си е точния но заради положението на пишката се получава това подмокряне  Crazy

Bub555 знам колко е кошмарно и отчайващо с коликите Praynig А какви капки ползваш? Аз както писах по горе, на нашия сладур никак добре не му действа Инфакол-а, но Биогая-та доста тушира нещата и добърстването и мрънкането са сведени до поносимото. Може да смениш капките с други , но все пак имай предвид, че всички капки са с натрупващо се действие и може да няма мигновен ефект  Peace Стискам палци да се справите по бързо с проблема  Hug

# 184
нашето бебе днес само newsm45

# 185
честито на всички мами които гушкат сладките си бебчета

и при нас Инфакола имаше същото действие както е писала mam vessy. Беше направо ужас....цял ден се напъва детето и резултат няма. Като ги спряхме и се успокои на следващия ден.

# 186
здравейте момичета  имам въпрос към мамчетата с бебенца  от няколко дена рева за щяло и нещяло и се чувствам много странно чувствам се тъжна,безпомощна нямам апетит супер уморено ми е   Tired     имам чувството че ще се побъркам   Cry   ако някой е минал през това  Моля ви дайте ми съвет че не издържам

# 187
mama_vessy, все още не й давам капки. Вчера ми донесоха едни капки от Австрия, само че още се чудя дали да ги давам, тъй като не ми се иска от сега да почваме с лекарствата. Казаха ми за едни хомеопатични ЕНТЕРОКИНД, които действали с натрупване. Мисля да почна с тях, пък да видим дали ще има ефект, защото то при всяко дете си е индивидуално.

Момичета, как е при вас кръвотечението? На мен ми беше спряло за 2-3 дни, но от вчера гледам, че пак ми цапа превръзката Sad Това нормално ли е? Казаха ми, че някъде към 40-45 дни може да го има, но защо спря и пак се появи?!  newsm78

ammaretto, аз съм по същия начин. Мога да се разрева от най-малкото нещо. Мога и без причина Sad Явно все още сме много чувствителни....но не знам докога така?!  Tired

# 188
Здравейте и от мен! Използвам, че спят децата да се запиша в новата темичка, че на няколко пъти все се каня и някое се събужда  Joy Нямам време да ви чета, но ще гледам да наваксам...ако поспят още  Grinning

# 189
КЪМ КОНСУЛТАНТИТЕ ОТ ЛЛЛ
Здравейте моето бебче е на 10 дена и се кърмим не по час а когато той иска. Няколко дена когато се събуди суче около 20 мин пуска гърдата и след това го слагам да легне, но не заспива будува около 1 час и пак иска да яде , съответно му давам и чак след второто ядене заспива. Нормално ли е това , може ли да не му стига кърмата и също така втория път коя гърда да му предлагам тази от която е сукал първия път или другата. Мерси за отговорите

# 190
На 11.03.2011 г.в 11.05часа се роди Кристиан-2.700кг.,48см.

# 191
  • до моите любими хора
maiski3 и mama_vesi благодаря за отговорите. Казах че съм го чела в друга тема за Биогаята не се бъркам, така прочетох. Сигурно ще взема Биогаята да пробвам, щом вие сте доволни ,пък дано и на нас да ни помогне.
mama_vesi за пилето и на нас с баткото тогава ни бяха казали, че трябва да се слага всеки път нагоре. Пък за напикаването, като си спомня какъв кошмар беше почети всеки път беше напикан. Пробвах с какви ли не памперси и ефект кой знае какъв нямаше. Най-доволна бях от молфикса с  него. Изхаби ако искаш тези памперси които имаш и вземи на бройка от някой магазин различни видове по 3-4 памперса и пробвай може да откриеш други с които да не се напикавате така Peace Иначе, явно има значение и размера защото аз бях купила голяма опаковка от белите на памперс от 2-5 килограма и накрая започна да се напикава и малката. От както си взех от 3-6 кг не са ми изпускали. Но момичетата не се напикават, така като момчетата. С баткото не можех да смогна да пера. На ден сменях по 7-8 чифта дрехи напикани.
ammaretto и аз бях така, като се прибрах в къщи. Не ми се ядеше нищо и все ми се плачеше, но ми мина за 3-4 дни особено като ми намаля кърмата и реших, че е от това че не се храня достатъчно(то явно не е точно от храната, но ........). Дано скоро да премине и при теб Peace
vikiimm леко и безпроблемно раждане ти желая  Hug
tina_1802 честит ти Кристиян, да е жив и здрав и много послушен   bouquet

# 192
  • София
КЪМ КОНСУЛТАНТИТЕ ОТ ЛЛЛ
Здравейте моето бебче е на 10 дена и се кърмим не по час а когато той иска. Няколко дена когато се събуди суче около 20 мин пуска гърдата и след това го слагам да легне, но не заспива будува около 1 час и пак иска да яде , съответно му давам и чак след второто ядене заспива. Нормално ли е това , може ли да не му стига кърмата и също така втория път коя гърда да му предлагам тази от която е сукал първия път или другата. Мерси за отговорите

Това поведение е обичайно при бебетата.
 Няма строги правила коя гърда кога да се предлага. Някои майки предпочитат в рамките на 3-4 часа да предлагат едната гърда(независимо колко пъти бебето реши да суче за това време), а в следващите 3-4 часа- другата. Други предпочитат да сменят гърдите на всяко хранене. С времето вероятно сама ще забележиш, че даже няма да са замисляш "ами сега коя", а просто бързо ще решаваш "я сега малко другата гърда" или "по-добре да те върна на първата, че май си се напълнил до гърлото, а ти се ще да си посучеш"  Simple Smile

# 193
Честито на всички мами, които са се сдобили с рожбички тези дни! smile3525
За памперсите си спомням, че с баткото много ни изпускаха, постоянно беше мокър. Чаршафи и дрехи не ми достигаха. ooooh! Сега с куклата нямаме такъв проблем. Явно полът е от значение, не толкова марката памперси. Но май помагаше по-големият размер памперс и пишлето да е нагоре. Peace
Нашите пъпчици не минават и казаха да мажем с едно лекарство, което синът ми ползва, а той има атопичен дерматит. Не ми се щеше и беба да го има, ама не минават от нищо тези пъпки, разпростират се даже. CryИначе наддаваме добре. За 20 дни сме качили 730 грама и сме пораснали 3 и половина см. newsm68
За настроенията -нормално е да сме в плачливо състояние. Аз също съм така, но умората си казва думата. Оня ден се разсърдих на майка ми, че се разболя  Shockedи не можеше да идва да ми помага, а си беше взела болнични специално жената, че няма право на отпуск.. А кажете ми добре ли съм? #Crazy newsm78
На всички, които още не са родили-хайде скоро да се похвалите с леко раждане и здрави бебчета. Hug Не мисля, че сте за завиждане, както писаха някои мами.Аз с нетърпение чаках накрая да родя. А тези, които преносват-съчувствам ви. Колкото и да съм недоспала сега ми е по-добре. Накрая на бременността вече едва издържах. Close Дано леко да минава всичко! Hug

# 194
Момичета, яд ме е, че писах, писах, и накрая изтрих всичко без да искам! Аот много време не бях влизала и имам мноооого за писане! Сега отначало и накратко : Бобо е добре, расте. Напикава се непрекьснато и той, мокрите дрехи направо от сушилката под ютията, и на него...иначе е спокоен, не плаче, не давам капки и др. препарати, кьпем се редовно, но през ден- два  Whistling, като нещо много се размрьнка, го слагам на гьрдите си и се успокоява...Разходки правим не всеки ден, но като излезем забравяме да се приберем, откарваме си от 11 до 5 например единия ден, но това е защото каката не дава да се приберем...с таткото си вьрнахме старите отношения, интимните де, и по този повод сега ще се купува ново легло, че иначе спяхме в 1 стая с каката, но сега 4рима ще е малко претоварено. Нали не е рано за секс, как мислите? Аз се чувствам ок, мисля че това е важното. А, и на таткото му е добре  Flutter Да попитам за упражненията, дето някой беше писал, с крака вьв вьздуха да се изписват букви, става ли тази гимнастика за СЛЕД СЕКЦИО ?
А, и искам да благодаря специално на АМОРЕВОЛЕ, за отговора по моя вьпрос за кьрменето с каучукови зьрна. Аз постепенно го захраних и без тях и нямаме проблем засега. Успех на момичетата, които им предстои раждане, а на бебенцата в темата ни - целувки по дупетата!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт